Følg os

Belgien

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 770 millioner euro i forfinansiering til Belgien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har udbetalt 770 millioner euro til Belgien i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling. Belgien er et af de første lande, der modtager en forskudsbetaling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Det vil hjælpe med at komme i gang med implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Belgiens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Belgiens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Landet forventes at modtage 5.9 mia.EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid.

Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.  

reklame

En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den belgiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund.

Støtte til transformative investeringer og reformprojekter

RRF i Belgien finansierer investeringer og reformer, der forventes at have en dybt transformerende effekt på Belgiens økonomi og samfund. Her er nogle af disse projekter:

reklame
  • Sikring af den grønne omstilling: RRF investerer 400 mio. EUR i tilpasning til klimaændringer i foranstaltninger til genoprettelse af biodiversitet og øget modstandsdygtighed over for klimaændringer, for at buffer mod oversvømmelser, tørke og varmeeffekter. Dette omfatter cirkulære vandforbrugsprojekter, investeringer i et sammenhængende netværk af beskyttede områder for natur og klimaresistente skove, til re-meandering af floder og oprettelse og restaurering af våd natur og dale.
  • Understøttelse af den digitale overgang: Belgiens plan har en ambitiøs færdighedsdagsorden. Dette inkluderer investeringer på € 480 mio. I et mere inklusivt og fremtidssikret uddannelsessystem på tværs af sproglige fællesskaber med forbedrede digitale og STEM-færdigheder (videnskab, teknologi, teknik og matematik) for elever og studerende og adgang til digitale værktøjer og teknologi.
  • Styrkelse af økonomisk og social modstandsdygtighed: Den belgiske plan indeholder foranstaltninger til en værdi af 450 mio. EUR til forbedring og udvidelse af uddannelse for at lette integrationen af ​​sårbare grupper-herunder mennesker med indvandrerbaggrund, lavtuddannede, handicappede-og for at forbedre adgangen til arbejdsmarkedet for jobsøgende.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: “Denne første udbetaling er en god nyhed for Belgien og det belgiske folk. Belgien er allerede en innovations-frontløber, men NextGenerationEU vil give landet de nødvendige ressourcer til at blive fuldt grønt og digitalt. Jeg håber at se mange andre store digitale projekter som det, jeg besøgte i Bruxelles for en måned siden. Succeshistorier lavet i Belgien, støttet af EU. ”

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: “Efter tre meget vellykkede obligationsudstedelser under NextGenerationEU i løbet af de sidste uger og de første betalinger for andre NGEU -programmer, er jeg glad for, at vi nu også er nået til udbetalingsfasen for RRF. Intens samarbejde med Belgien og solid forberedelse inden for Kommissionen gav os mulighed for at udbetale midlerne på rekordtid. Dette viser, at vi med de øgede ressourcer hurtigt vil være i stand til at opfylde alle medlemslandes forfinansieringsbehov og dermed give dem det første løft i gennemførelsen af ​​de mange grønne og digitale projekter, der er inkluderet i deres nationale planer. ”

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: ”De første midler, vi udbetalte i dag, vil hjælpe Belgien med at komme stærkere ud af krisen. To tredjedele af Belgiens plan vil støtte de grønne og digitale overgange. Investeringer i energirenoveringer og skovforvaltning vil hjælpe med at beskytte klimaet. Skoler og landdistrikter vil nyde forbedret forbindelse, mens rets-, sundheds- og socialsikringssystemerne vil se store forbedringer i effektiviteten gennem digitalisering. Det ambitiøse færdighedsprogram vil sætte mange belgiere i stand til at tilegne sig nye færdigheder. Alt dette er resultatet af, at Europa arbejder sammen. ”

Mere information
Spørgsmål og svar: Europa -Kommissionen godkender Belgiens plan for genopretning og modstandsdygtighed på 5.9 mia. Euro

Recovery and Resilience Facility: Spørgsmål og svar

Faktablad om Belgiens plan for genopretning og modstandsdygtighed

Rådets gennemførelsesafgørelse om Belgiens plan for genopretning og modstandsdygtighed

Kommissionens arbejdsdokument: Analyse af genopretnings- og modstandsdygtighedsplanen i Belgien

Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet

Regulering af genopretning og modstandsdygtighed

Pressemeddelelse: tredje NextGenerationEU -obligation

Pressemeddelelse: Kommissionens første finansieringsplan

EU som låntagerwebsted

Belgien

Klimaændringer gjorde dødelige oversvømmelser i Vesteuropa mindst 20% mere sandsynlige - undersøgelse

Udgivet

on

By

Et hus ramt af et jordskred ses efter kraftig regn forårsagede oversvømmelser i byer omkring Comosøen i det nordlige Italien i Laglio, Italien. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Klima forandring har gjort ekstreme nedbørshændelser af den slags, der i sidste måned sendte dødelige strømninger af vand susende gennem dele af Tyskland og Belgien til mindst 20% mere sandsynligt i regionen, siger forskere tirsdag, skriver Isla Binnie, Reuters.

Regnen blev sandsynligvis også gjort tungere af klimaforandringer. En nedbørsdag kan nu være op til 19% mere intens i regionen, end den ville have været, hvis de globale atmosfæriske temperaturer ikke var steget med 1.2 grader Celsius (2.16 grader Fahrenheit) over præindustrielle temperaturer, ifølge forskning offentliggjort af World Weather Attribution ( WWA) videnskabeligt konsortium.

reklame

"Vi vil helt sikkert få mere af dette i et opvarmet klima," sagde gruppens medleder Friederike Otto, klimaforsker ved University of Oxford.

"Ekstremt vejr er dødbringende," sagde Otto og mindede om, at hun hurtigt kontaktede familiemedlemmer, der bor i de berørte områder for at sikre, at de var sikre, da oversvømmelserne ramte. "For mig var det meget tæt på hjemmet."

Da ekstreme vejrhændelser dominerer nyhedsoverskrifter i de seneste år, har forskere været under stigende pres for at bestemme præcis, hvor meget klimaændringer er skylden.

reklame

Alene i løbet af det sidste år fandt forskere ud af, at amerikansk tørke, en dødbringende canadisk hedebølge og naturbrande over det sibiriske arktiske område er blevet forværret af en varmende atmosfære.

12-15 juli-nedbøren over Europa udløste oversvømmelser, der fejede huse og elledninger og efterlod mere end 200 mennesker døde, hovedsageligt i Tyskland. Snesevis døde i Belgien, og tusinder blev også tvunget til at flygte fra deres hjem i Holland. Læs mere.

"Det faktum, at mennesker mister livet i et af de rigeste lande i verden - det er virkelig chokerende," sagde klimaforsker Ralf Toumi ved Grantham Institute, Imperial College London, som ikke var involveret i undersøgelsen. "Intet sted er sikkert."

Selvom syndfloden var uden fortilfælde, fandt de 39 WWA -forskere, at lokale nedbørsmønstre er meget varierende.

Så de foretog deres analyse over et bredere område, der spænder over dele af Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland, Luxembourg og Schweiz. De brugte lokale vejrregistre og computersimuleringer til at sammenligne oversvømmelsesbegivenheden i juli med hvad der kunne have været forventet i en verden, der ikke er påvirket af klimaændringer.

Fordi varmere luft holder mere fugt, er sommerregn i denne region nu 3-19% tungere end de ville være uden global opvarmning, fandt forskerne.

Og selve begivenheden var alt fra 1.2 til 9 gange - eller 20% til 800% - mere tilbøjelige til at have fundet sted.

Den brede vifte af usikkerhed blev delvis forklaret af mangel på historiske optegnelser, forklarede WWA og blev forværret af oversvømmelserne, der ødelagde udstyr, der overvågede flodtilstande. Læs mere.

Stadig bekræfter "undersøgelsen, at global opvarmning har spillet en stor rolle i oversvømmelseskatastrofen," sagde Stefan Rahmstorf, en forsker og oceanograf ved Potsdam Institute for Climate Impact Research, som ikke var involveret i undersøgelsen.

"Dette er i tråd med konstateringen af ​​den nylige IPCC -rapport, der fandt ud af, at ekstreme nedbørshændelser er steget på verdensplan," tilføjede han med henvisning til et FN -klimapanels fund. Læs mere.

Læs

Belgien

Syv beboere på belgisk plejehjem dør efter udbrud af B.1.621 afstamning af COVID-19

Udgivet

on

By

Syv beboere på et plejehjem i Belgien er døde efter at være blevet smittet med en slægt af coronavirus, der først blev opdaget i Colombia på trods af at de var fuldstændig vaccineret, sagde virologi -teamet, der gennemførte tests fredag ​​(6. august), skriver Sabine Siebold, Reuters.

Virologi-teamet sagde, at beboerne var blevet inficeret med B.1.621-afstamningen af ​​COVID-19, der stammer fra Colombia og er blevet opdaget i de seneste uger i USA, men tilfælde i Europa har været sjældne.

Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme har opført slægten B1.621 som en del af Kappa -varianten af ​​coronavirus, men ikke som en variant i sig selv.

reklame

De syv mennesker, der døde på plejehjemmet i den belgiske by Zaventem, nær Bruxelles, var alle i 80'erne eller 90'erne, og nogle af dem var allerede i en dårlig fysisk tilstand, siger Marc Van Ranst, en virolog ved University of Leuven, der udførte test på virussen fundet på plejehjemmet.

"Det er bekymrende," sagde Van Ranst og kommenterede, at beboerne døde på trods af at de var fuldt vaccineret mod COVID-19.

Indtil videre ved forskere ikke, om B.1.621 -slægten er mere overførbar end andre slægter eller varianter af coronavirus, sagde han.

reklame

I Belgien tegner B.1.621 sig i øjeblikket for mindre end 1% af de kendte tilfælde af COVID-19, sagde han, sammenlignet med 2% af tilfældene i USA og mere end i Florida.

På plejehjemmet i Zaventem blev 21 beboere smittet med varianten sammen med flere ansatte, sagde Van Ranst til Reuters. Det inficerede personale oplevede kun milde symptomer.

Van Ranst sagde, at den dominerende coronavirus -variant i Belgien med omkring 95% af infektionerne er deltaet, der først blev opdaget i Indien, efterfulgt af Alpha, der tidligere var dominerende i Storbritannien.

Yderligere tests vil blive kørt på fredag ​​for at udelukke enhver mulighed for, at plejehjemsbeboerne døde af en anden variant af virussen eller en anden luftvejssygdom, sagde Van Ranst.

"Det er usandsynligt, men ikke umuligt," sagde han.

Læs

Belgien

Kommissionen godkender 14.3 mio. EUR til offentlig støtte til fremme af flytning af godstrafik fra vej til indre vandveje i Belgien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en støtteordning på 14.3 mio. EUR til fremme af flytning af godstrafik fra vej til indre vandveje i den flamske region i Belgien. Ordningen, der løber fra januar 2022 til udgangen af ​​2025, yder støtte til terminaloperatører til terminalhubbtransport og korridorbusser for at tilskynde støttemodtagere til at deltage i bundling af godsmængder, der transporteres til og fra flamske havne i Belgien. Støtten har form af et tilskud, der skal dække udgifterne til den ekstra korridorbusdrift og modtagerens omkostninger til en effektiv kombination af godsmængder, der transporteres til og fra flamske havne.

Den ekstra rundrejse af en korridorbus og bundtning af godsmængder vil gøre indre vandveje mere tidseffektive, billigere og derfor mere attraktive og konkurrencedygtige for afsendere sammenlignet med transport ad vej. Kommissionen fandt, at foranstaltningen er nødvendig for at give afsendere de rigtige incitamenter til at vælge mindre forurenende transportformer og samtidig reducere trafikpropper. Kommissionen fandt, at foranstaltningen ud over at støtte en grønnere form for mobilitet som f.eks. Transport ad indre vandveje er forholdsmæssig og nødvendig for at nå det forfulgte mål, nemlig at lette den skiftende vej fra vej til indre vandveje, uden at den fører til unødig konkurrence forvrængninger.

På dette grundlag konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen især er forenelig med EU's statsstøtteregler artikel 93 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde. Flere oplysninger vil være tilgængelige på Kommissionens konkurrencens websted i offentlige tilfælde register under sagenummeret SA.60177, når der er løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending