Følg os

coronavirus

Hvordan Delta-varianten hæver antagelser om coronavirus

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En ung får en vaccination mod coronavirus sygdommen (COVID-19) på et mobilt vaccinationscenter, da Israel fortsætter med at kæmpe mod spredningen af ​​Delta-varianten i Tel Aviv, Israel 6. juli 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Hospitalspersonale foretager røntgen af ​​lungerne hos en patient, der lider af coronavirus-sygdommen (COVID-19) på Hospital del Mar, hvor der er åbnet en ekstra afdeling for at håndtere en stigning i coronaviruspatienter i Barcelona, ​​Spanien 15. juli, 2021. REUTERS / Nacho Doce / File Photo

Delta-varianten er den hurtigste, stærkeste og mest formidable version af coronavirus, der forårsager COVID-19, som verden er stødt på, og det antager antagelser om sygdommen, selvom nationer løsner begrænsninger og åbner deres økonomier ifølge virologer og epidemiologer. skriver Julie Steenhuysen, Alistair Smout og Ari Rabinovitch.

Vaccinebeskyttelse er fortsat meget stærk mod svære infektioner og indlæggelser forårsaget af enhver version af coronavirus, og de, der er mest udsatte, er stadig de uvaccinerede, ifølge interviews med 10 førende COVID-19 eksperter.

Den største bekymring for Delta-varianten, der først blev identificeret i Indien, er ikke, at den gør folk sygere, men at den spreder sig langt lettere fra person til person, hvilket øger infektioner og indlæggelser blandt de uvaccinerede.

reklame

Der er også beviser for, at det er i stand til at inficere fuldt vaccinerede mennesker i højere grad end tidligere versioner, og der er rejst bekymring for, at de endda kan sprede virussen, sagde disse eksperter.

"Den største risiko for verden i øjeblikket er simpelthen Delta," sagde mikrobiolog Sharon Peacock, der kører Storbritanniens bestræbelser på at sekvensere genomerne af coronavirusvarianter og kalder det den "stærkeste og hurtigste variant endnu."

Virus udvikler sig konstant gennem mutation, med nye varianter opstår. Nogle gange er disse farligere end originalen.

reklame

Indtil der er flere data om Delta-variantoverførsel, siger sygdomseksperter, at der igen kan være behov for masker, social distancering og andre foranstaltninger, der er afsat i lande med brede vaccinationskampagner.

Public Health England sagde fredag, at ud af i alt 3,692 mennesker, der var indlagt i Storbritannien med Delta-varianten, var 58.3% uvaccineret og 22.8% fuldt vaccineret.

I Singapore, hvor Delta er den mest almindelige variant, regeringsembedsmænd rapporterede fredag (23. juli), at tre fjerdedele af dets koronavirus tilfælde opstod blandt vaccinerede individer, skønt ingen var alvorligt syge.

Israelske sundhedsembedsmænd har sagt, at 60% af de nuværende indlagte COVID-tilfælde er hos vaccinerede mennesker. De fleste af dem er 60 år eller ældre og har ofte underliggende sundhedsmæssige problemer.

I USA, der har oplevet flere COVID-19 tilfælde og dødsfald end noget andet land, repræsenterer Delta-varianten ca. 83% af nye infektioner. Indtil videre udgør uvaccinerede mennesker næsten 97% af de alvorlige tilfælde.

"Der er altid en illusion om, at der er en magisk kugle, der løser alle vores problemer. Coronavirus lærer os en lektion," sagde Nadav Davidovitch, direktør for Ben Gurion University's skole for folkesundhed i Israel.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-vaccine, en af ​​de hidtil mest effektive mod COVID-19, syntes kun 41% effektiv til at standse symptomatiske infektioner i Israel i løbet af den sidste måned, da Delta-varianten spredte sig ifølge de israelske regeringsdata. Israelske eksperter sagde, at disse oplysninger kræver mere analyse, før konklusioner kan drages.

"Beskyttelsen for den enkelte er meget stærk; beskyttelsen for at inficere andre er betydeligt lavere," sagde Davidovitch.

En undersøgelse i Kina viste, at mennesker, der er inficeret med Delta-varianten, bærer 1,000 gange mere virus i deres næse sammenlignet med den forfædres Wuhan-stamme, der først blev identificeret i den kinesiske by i 2019.

"Du kan faktisk udskille mere virus, og det er derfor, det er mere overførbart. Det undersøges stadig," sagde Peacock.

Virolog Shane Crotty fra La Jolla Institute for Immunology i San Diego bemærkede, at Delta er 50% mere smitsom end Alpha-varianten, der først blev opdaget i Storbritannien.

"Det overgår alle andre vira, fordi det bare spreder sig så meget mere effektivt," tilføjede Crotty.

Genomics-ekspert Eric Topol, direktør for Scripps Research Translational Institute i La Jolla, Californien, bemærkede, at Delta-infektioner har en kortere inkubationsperiode og en langt højere mængde virale partikler.

"Det er grunden til, at vaccinerne vil blive udfordret. De mennesker, der vaccineres, må være særlig forsigtige. Dette er hårdt," sagde Topol.

I USA er Delta-varianten ankommet, da mange amerikanere - vaccineret og ikke - er holdt op med at bære masker indendørs.

”Det er dobbelt whammy,” sagde Topol. "Den sidste ting, du vil have, er at løsne begrænsningerne, når du konfronterer den mest formidable version af virussen endnu."

Udviklingen af ​​meget effektive vacciner kan have fået mange til at tro, at når COVID-19 var vaccineret, udgjorde de en lille trussel mod dem.

"Da vaccinerne først blev udviklet, troede ingen, at de skulle forhindre infektion," sagde Carlos del Rio, professor i medicin og epidemiologi ved infektionssygdomme ved Emory University i Atlanta. Målet var altid at forhindre alvorlig sygdom og død, tilføjede del Rio.

Vaccinerne var imidlertid så effektive, at der var tegn på, at vaccinerne også forhindrede transmission mod tidligere koronavirusvarianter.

"Vi blev forkælet," sagde del Rio.

Dr. Monica Gandhi, en læge ved infektionssygdomme ved University of California, San Francisco, sagde: "Folk er så skuffede lige nu, at de ikke er 100% beskyttet mod milde gennembrud" - bliver smittet på trods af at de er blevet vaccineret.

Men, tilføjede Gandhi, det faktum, at næsten alle amerikanere, der er indlagt med COVID-19 lige nu, er uvaccinerede "er ret forbløffende effektivitet".

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending