Følg os

coronavirus

Økonomi, miljø og folks velbefindende skal gå hånd i hånd i EU efter COVID

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalgs (EESC) plenarmøde i juli mødtes præsidenten Christa Schweng og medlemmer med fremtrædende talere for at diskutere den fremtidige europæiske økonomi efter pandemien.

Økonomisk velstand, omsorg for miljøet og folks velbefindende kan og skal gå hånd i hånd. Dette var hovedbudskabet fra EØSU's præsident, Christa Schweng, under debatten om En post-COVID-økonomi, der fungerer for alle - På vej mod en velværeøkonomi? afholdt på EØSU's plenarmøde den 7. juli 2021.

Schweng hævdede, at vi fremover tydeligt havde brug for at overvåge og værdsætte bredere aspekter end dem, der afspejles i BNP mere effektivt: "Aspekter som vores helbred, vores natur, vores uddannelse, vores evne til at innovere og vores samfund betyder noget," sagde hun.

reklame

Med henvisning til "at kombinere velstandstanken med muligheden for sociale fremskridt på global skala" med 2030-målene for bæredygtig udvikling som fundament, tilføjede hun: "Tiden er inde til, at EU arbejder på en omfattende strategi: EØSU er klar til at støtte refleksionen over fundamentet for en post-COVID-økonomi, der fungerer for alle og inkluderer nye indikatorer for økonomisk præstation og sociale fremskridt, der kan give et samlet billede af folks velbefindende. "

Ud over BNP: mod en velværeøkonomi

Fire fremtrædende talere deltog i plenarforsamlingen.

reklame

Tim Jacksonfra Center for forståelse af bæredygtig velstand gjorde det klart, at det var sundhed - og ikke rigdom - som var grundlaget for velstand og grundlaget for at tænke, hvilken slags økonomi vi ønskede efter pandemien. Han påpegede, at BNP havde mange begrænsninger, og at det var vigtigt at bryde "BNP-vækstafhængighed" og begynde at reflektere over, hvordan velfærdssystemer kunne opretholdes i økonomier, der ikke har det forventede vækstniveau.

Fabrice Murtin, fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD), fastholdt dette velbefindende per se var et meget komplekst system, og at der ikke var en enkelt velværeøkonomi, men mange økonomier. Han understregede, at det var vigtigt at begynde at udforme folkecentrerede politikker, og at social ulighed var en systemisk svaghed og nedsat effektivitet.

Ifølge Sandrine Dixson-Declève, der repræsenterede Rom-klubben, var det afgørende at fokusere på sunde mennesker i et sundt Europa og gå fra BNP-baseret vækst til velfærd og sikkerhed. Læringen fra COVID-19-pandemien kunne bruges til at forstå, hvad der var vigtigt og skabe ændringer.

Endelig James Watsonfra Business Europe sagde, at BNP oprindeligt var tænkt som et mål for kommerciel aktivitet, men det var stadig fornuftigt at bruge det på trods af dets begrænsninger. Vejen frem ville være at supplere det med et bredere og afbalanceret scorekort, der består af andre indikatorer såsom økonomiske, sociale og miljømæssige indikatorer.

En folkecentreret økonomi

Tager ordet under debatten, Séamus Boland, formand for Diversity Europe Group, understregede, at samfundsmæssige fremskridt og en økonomi, der fungerer for alle, kun kunne opnås gennem en overgang til en alternativ udviklingsmodel, der var solidt forankret i SDG'erne, og at COVID-19-krisen var muligheden for at få det ret.

Stefano Mallia, formand for arbejdsgivergruppen, sagde, at med nye prioriteter såsom EU Green Deal, NextGenerationEU, en retfærdig overgang og klimaneutralitet inden 2050 ville vi have et helt sæt nye indikatorer at høre. For at levere job af høj kvalitet og bæredygtig vækst havde vi brug for to søjler: et stærkt og robust industrielt grundlag for at forblive i spidsen for global teknologi og innovation samt åbne markeder og et regelbaseret multilateralt system, der bevarer EU's interesser og værdier.

Oliver Röpke, formand for Workers Group, sagde, at efter den stærke forpligtelse til målene for den sociale søjle på Porto-topmødet, skulle velværeøkonomien også tage højde for arbejdende mennesker og deres familier, sikre anstændige lønninger, stærke kollektive forhandlinger og stærke medarbejderdeltagelse til at styre de grønne og digitale overgange. Han tilføjede, at økonomisk genopretning skulle gå hånd i hånd med social trivsel, hvis det skulle være bæredygtigt.

Endelig Peter Schmidt, formand for sektionen for landbrug, udvikling af landdistrikter og miljø (NAT) og ordfører for EØSU's udtalelse om Den bæredygtige økonomi, vi har brug for, afsluttede med at sige, at en velværeøkonomi var baseret på at betjene mennesker, og at EU skal benytte lejligheden fra pandemien til at reflektere over vores svagheder og komme med forslag.

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending