Følg os

Borgerlige friheder

MEP'erne opfordrer til EU-dækkende beskyttelse af #whistleblowers

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

27948409646_317091e090_oEt "effektivt og omfattende europæisk fløjtebeskyttelsesprogram" bør foreslås "straks" af EU-Kommissionen, opfordrer indtrængende Parlamentet i en beslutning, der blev stemt om tirsdag (14 februar). MEP'erne beklager, at Kommissionen i øjeblikket ikke har forelagt lovgivningsforslag for at indføre et minimumsniveau for beskyttelse af fløjteblæsere, der hjælper med at beskytte EU-budgettet mod bedrageri 

Dette program bør omfatte fløjteblæserbeskyttelsesmekanismer for virksomheder, offentlige organer og nonprofitorganisationer, siger teksten til den ikke-bindende beslutning, som blev godkendt af 607 stemmer til 16, med 70 hverken for eller imod.

MEPS fortaler også oprettelse af et uafhængigt EU-organ med kontorer i EU-medlemsstater for at hjælpe interne og eksterne fløjteblæser til at bruge "de rigtige kanaler til at videregive deres oplysninger om mulige uregelmæssigheder", der påvirker EU's finansielle interesser.

reklame

"Vi kan have gode regler for at beskytte fløjteblæsere inden for EU-institutionerne, men på nationalt plan står investigative journalister eller berørte borgere stadig over for risikoen for at ende i retten. Tænk bare på "Luxleaks" whistleblowers, hvis eneste formål var at afsløre skatteunddragelse fra multinationale selskaber ", sagde ordfører Dennis de Jong (GUE / NGL, NL).

"Min rapport indeholder mange forslag til harmonisering af beskyttelse af fløjteblæsere, hvor påstået bedrageri og korruption med EU-midler står på spil, såsom bedre procedurer inden for EU-institutionerne selv eller one-stop-butikker bemandet af eksperter, der ved, hvordan man skal håndtere information fra whistleblowers og hvem der kan garantere beskyttelse af personoplysninger ", konkluderede han.

Midlertidig støtte enhed i Europa-Parlamentet

reklame

MEP'erne opfordrer til en særlig enhed, der skal oprettes i Europa-Parlamentet, med dedikerede anlæg (dvs. hotlines, websteder og kontaktpunkter) for at modtage oplysninger fra informanter om finansielle interesser i EU.

Denne enhed vil også rådgive og hjælpe med at beskytte whistleblowers mod eventuelle repressalier, indtil ovennævnte uafhængigt EU-organ er etableret. De opfordrer også EU-Kommissionen til at etablere lignende procedurer for sig selv.

Borgerlige friheder

#ChildMarriages: MEP'erne drøfte, hvordan man sætte en stopper for denne svøbe

Udgivet

on

En ud af tre piger i udviklingslande er gift inden de fylder 18, og en ud af ni før 15. Børnægteskaber begrænser fremtidige udsigter, da børn normalt tvinges til at droppe skolen. Piger står også over for farlige komplikationer fra graviditet og fødsel, hvilket er den største dødsårsag blandt unge piger i udviklingslande. De har også stor risiko for misbrug. Den 11. april drøftede Parlamentets underudvalg for kvinders rettigheder og menneskerettigheder spørgsmålet med eksperter.

Børneægteskab påvirker både piger og drenge, men pigerne er mest udsatte, hvilket repræsenterer 82% af de børn, der er gift. Barnets ægteskabshastighed falder langsomt over hele verden, men befolkningstilvæksten vil øge antallet af mennesker, der lever med konsekvenserne af et børneægteskab: 950 millioner af 2030 (sammenlignet med 700 millioner i dag).

reklame

Børnsægteskab forekommer på alle kontinenter, men de højeste priser findes i Sydasien og Afrika syd for Sahara. De tre lande med højest børneægteskab er Niger (77% af kvinder er gift før 18), Bangladesh (74%) og Tchad (69%). I en resolution vedtaget på plenarmødet i sidste uge opfordrede parlamentsmedlemmerne den bangladeshiske regering til at lukke smuthullerne i deres lovgivning om børneægteskaber, hvilket giver undtagelser til den mindste alder af 18 for kvinder og 21 for mænd.

Faktorer, der driver ægteskaber
Årsagerne til børneægteskaber inkluderer fattigdom, kønsulighed og forældres frygt for deres børns sikkerhed. Anna Maria Corazza Bildt, et svensk medlem af EPP-gruppen, sagde, at hun havde talt med forældre i flygtningelejre, der så ægteskab som den bedste måde at give deres børn en fremtid.

A nylig undersøgelse blandt syriske flygtninge i Libanon fandt 24% af flygtningepiger mellem 15 og 17 allerede gift. Estimater viser, at barnetægteskabssatser er fire gange højere blandt syriske flygtninge end blandt syriere før konflikten.

reklame

Sådan håndteres det

Eksperter og MEP'er understregede betydningen af ​​at arbejde direkte med børnene og samfundene for at ændre sociale normer, sikre adgang til sundhed, uddannelse og juridiske tjenester og sikre en stærk og lovlig ramme.

"Parlamenter overalt bør vedtage love for at beskytte børn og især ikke nægte piger deres værdighed og evne til at træffe grundlæggende valg i deres eget liv," sagde Pier Antonio Panzeri, et italiensk medlem af S & D-gruppen, formand for underudvalget for menneskerettigheder og medformand for høringen.

Professor Benyam Dawit Mezmur, formand for FN-komitéen for børns rettigheder, understregede vigtigheden af ​​regionale organisationers rolle, mens Fredrik Malmberg, den svenske ombudsmand for børn, opfordrede EU-landene til at afslutte dobbeltnormer for asylansøgere. ”Vores lovgivning og vores institutioner skal yde lige beskyttelse fra alle børn,” sagde han.

Fru Vilija BLINKEVIČIŪTĖ (S&D, LT), formand for Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling og medformand for høringen forblev, at børne- og tidlig ægteskab kan sænkes betydeligt ved uddannelse og økonomisk bemyndigelse for kvinder.

"At tackle børneægteskab giver os et indgangspunkt for at løse en lang række andre problemer," siger Lakshmi Sundaram, administrerende direktør for den ikke-statslige organisation Girls not Brides. Hun sagde, at børnefæller kunne holde tilbage med anden udviklingsindsats, "som f.eks. Ophører vold mod kvinder, holder børn i skole eller slippe af med hiv / aids".

Læs

Borgerlige friheder

UK #Magnitsky Asset Freezing Lovgivning bestod andenbehandlingen i House of Lords 

Udgivet

on

magnitsky_edited-1Det Forenede Kongeriges House of Lords godkendte ved andenbehandlingen Magnitsky-lovgivningen om indefrysning af aktiver, som gør det muligt for den britiske regering at fryse aktiverne for menneskerettighedsmisbrugere. Regningen er nu berammet til en line-for-line undersøgelse i House of Lords den 28. marts 2017. 
”Jeg glæder mig over det faktum, at vi har handlet og sender en klar erklæring om, at vi ikke vil tillade menneskerettighedsmisbrugere at hvidvaskning af deres kriminelle aktiver gennem Storbritannien,” sagde Baroness Williams of Trafford, Statsminister ved hjemmekontoret, der introducerede den foreslåede Magnitsky-lovgivning.
I henhold til denne nye lovgivning vil aktiver, der er involveret i grove menneskerettighedskrænkelser i udlandet, blive genstand for civil opsving fra den britiske regering. Initiativet var inspireret af sagen om Sergei Magnitsky:
”Vi har ændret lovforslaget ... for at give mulighed for civil inddrivelse af ethvert udbytte af groft menneskerettighedsmisbrug i udlandet. Dette ændringsforslag blev foranlediget af den forfærdelige behandling af Sergei Magnitsky, en russisk skatteadvokat. ... Magnitskys behandling var virkelig chokerende, og det er kun et eksempel på de mange grusomme menneskerettighedskrænkelser, der begås globalt hvert år, ”sagde baronesesse Williams fra Trafford.
Baroness Stern sagde:
”Ofrene for den store korruption er for mange til at tælle ... Magnitsky-ændringsforslaget repræsenterer et stort skridt fremad, og jeg var meget glad for at høre ministeren tale om krænkelser af menneskerettighederne rundt om i verden i denne forbindelse. Nogle hævder, at stor korruption bør klassificeres som et menneskerettighedsmisbrug; Jeg finder det argument overbevisende. ”
Lord Rooker sagde:
"Jeg hilser hr. Browder for hans dedikation og udholdenhed i at forsøge at bringe de skyldige i mordet på hans advokat for retten ... At jage dem lovligt rundt omkring i verden, og nu i dette lovforslag, er et must."
Baronesse Hamwee sagde:
”Korruption og krænkelse af menneskerettighederne går hånd i hånd. Jeg glæder mig over Magnitsky-ændringsforslaget. ”
Som afslutning på debatten talte baronesse Williams fra Trafford om regeringen, der sikrede, at "Magnitsky-magten vil blive brugt" i tilfælde, hvor der er beviser "for at tilfredsstille en domstol med sandsynligheden for, at ejendom i Storbritannien er udbyttet af brutto menneske
krænkelser af menneskerettighederne eller krænkelser udlandet. "
Begivenhederne i Magnitsky - sagen er beskrevet i international bestseller “Red Notice” af William Browder og i en serie af Magnitsky-retfærdighedskampagnevideoer Youtubechannel "Russiske Untouchables".

Læs

Borgerlige friheder

EU #HeadscarfBan afgørelse gnister tro gruppe bagslag

Udgivet

on

heascarfVirksomheder kan forhindre personale i at bære islamiske tørklæder og andre synlige religiøse symboler under visse betingelser, fastslog Den Europæiske Unions øverste domstol tirsdag (14. marts) og udløste en storm af klager fra rettighedsgrupper og religiøse ledere, skriver Alastair Macdonald.

I sin første dom på en varm politisk spørgsmål i hele Europa, Domstolen (EF-Domstolen) fundet et belgisk firma, som havde en regel spærring medarbejdere, der behandles med kunder fra iført synlige religiøse og politiske symboler kan ikke have diskrimineret en receptionist afskediget for at bære tørklæde.

Dommen om dette og en fransk sag kom på tærsklen til et hollandsk valg, hvor muslimsk indvandring er et nøglespørgsmål, og uger før Frankrig stemmer på en præsident i en lignende opladet kampagne. Den franske konservative kandidat Francois Fillon hyldede dommen som "en enorm lettelse", der ville bidrage til "social fred".

reklame

Men en kampagnegruppe, der støttede kvinderne, sagde, at afgørelsen kunne lukke mange muslimske kvinder ud af arbejdsstyrken. Og europæiske rabbinere sagde, at Domstolen havde tilføjet en stigende forekomst af hadkriminalitet for at sende en besked om, at "trossamfund ikke længere er velkomne".

Dommerne i Luxembourg fandt, at fyringerne af de to kvinder kan, afhængigt af visningen af ​​de nationale domstole, har overtrådt EU-love mod religiøs diskrimination. De fandt især, at der er tale om den franske software ingeniør, fyret efter en kunde klage, godt kan have været diskriminerende.

Reaktioner imidlertid fokuseret på den konklusion, at tjenester firma G4S i Belgien var berettiget til at afvise receptionist Samira Achbita i 2006 hvis, i jagten på legitime forretningsmæssige interesser, er nogenlunde anvendt en bred dress code for alle kundevendte medarbejdere til at projicere et billede af politiske og religiøse neutralitet.

reklame

Open Society Justice Initiative, en gruppe støttet af filantropen George Soros, sagde, at afgørelsen "svækker garantien for lighed", der tilbydes af EU's lovgivning om ikke-forskelsbehandling.

”I mange medlemsstater vil nationale love stadig anerkende, at det er forskelsbehandling at forbyde religiøse tørklæder på arbejdspladsen,” sagde politikontoret Maryam Hmadoun.

"Men på steder, hvor national lovgivning er svag, vil denne afgørelse udelukke mange muslimske kvinder fra arbejdspladsen."

Amnesty International hilste afgørelsen i den franske sag velkommen om, at "arbejdsgivere ikke har frihed til at pandere til deres kunders fordomme". Men, sagde det, forbud mod religiøse symboler for at vise neutralitet åbnede "en bagdør til netop sådan fordomme".

Præsidenten for konferencen for europæiske rabbiner, overrabbiner Pinchas Goldschmidt, klagede: "Denne beslutning sender et signal til alle religiøse grupper i Europa". Nationale retssager i hele Europa har inkluderet spørgsmål om iført kristne kors, sikh-turbaner og jødiske kranietæpper.

I det belgiske tilfælde sagde EF-Domstolen: "En intern regel for en virksomhed, der forbyder synlig brug af ethvert politisk, filosofisk eller religiøst tegn, udgør ikke direkte forskelsbehandling."

Det var op til belgiske dommere at afgøre, om hun muligvis har været offer for indirekte forskelsbehandling, hvis reglen sætter folk med en bestemt tro under. Men reglen kunne stadig være berettiget, hvis den "virkelig blev forfulgt på en konsekvent og systematisk måde" for at projicere et "billede af neutralitet".

I tilfælde af Asma Bougnaoui, afskediget af det franske softwarefirma Micropole, sagde det imidlertid, at det var op til franske domstole at afgøre, om der var en sådan regel. Hvis hendes afskedigelse kun var baseret på at imødekomme den særlige kundes præference, så det "kun meget begrænsede omstændigheder", hvor et religiøst symbol objektivt kunne betragtes som grund til, at hun ikke arbejdede.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending