Følg os

EU

EIB præsident Werner Hoyer på første officielle besøg i Honduras: møder på højt niveau for at drøfte samarbejde og støtte til den offentlige sektor

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2013-05-28-werner-HoyerPå hans første officielle besøg i Honduras,  Den Europæiske Investeringsbank (EIB) Præsident Werner Hoyer mødtes 14 August med honduranske præsident Juan Orlando Hernández i landets hovedstad. Der blev afholdt yderligere møder med finansminister Wilfredo Rafael Cerrato og minister for infrastruktur Roberto Ordoñez. Samtalerne fokuserer på bankens engagement i landets transport- og energisektoren. EIB besøg blev støttet af EU-delegationen til Honduras.

På mødet, præsident Hoyer og præsident Hernández drøftede forskellige samarbejdsområder egnet til støtte og investeringer fra EU Bank. Det er primært inden for områderne infrastruktur, transport, energi, især vedvarende energi, og afbødning af klimaændringerne, hvor EIB-finansiering kunne bidrage væsentligt til landets sociale udvikling og økonomisk vækst.

Præsident Hoyer kaldte udveksle et glimrende udgangspunkt, der bidrog til at definere konkrete projekter berettiger EIB-finansiering. "The honduranske administration har været meget støttende i at identificere egnede områder for samarbejde. Med sin mangeårige ekspertise i Latinamerika, EIB rede til at bidrage til landets økonomiske vækst og beskæftigelse. Jeg ser frem til at fortsætte vores dialog og samarbejde i den nærmeste fremtid. "

reklame

I yderligere møder med honduranske finansminister Wilfredo Rafael Cerrato og Infrastruktur og energiminister Roberto Ordoñez, blev landets vejnet identificeret som en potentiel projekt, der skal støttes af EIB. I energisektoren EU Bank er allerede samarbejder tæt med Den Interamerikanske Udviklingsbank at udarbejde en elektrificering program, der først og fremmest ville støtte energitransmissionsinfrastruktur for vedvarende energi i den vestlige del af Honduras.

Modvirkning af klimaforandringer har også været fokus på EIB samarbejde med Den Mellemamerikanske Bank for Økonomisk Integration (CABEI), der har sit hovedkvarter i Honduras. I 2013 f.eks EIB forsynet CABEI med millioner USD 230 til investeringer i vandkraft, vind, geotermisk energi og solcelleenergi ordninger på tværs af Mellemamerika vedvarende. CABEI er en af ​​Bankens vigtigste finansielle partnere i regionen.

Præsident Werner Hoyer vil fortsætte sin officielle tur, rejser videre til Panama.

reklame

Baggrund

Den Europæiske Investeringsbank er den langsigtede udlån institution i Den Europæiske Union og dens aktionærer er medlemsstaterne. Dets opgave er at foretage langsigtede finansiering til rådighed for levedygtige projekter for at bidrage til EU-politiske målsætninger.

EIB har været aktiv i Latinamerika siden 1993 under mandater fra EU-Rådet og Europa-Parlamentet. I denne periode har EU-banken underskrevet kontrakter for 90 projekter i regionen, der omfatter finansiering i alt 6.7 milliarder. På 1 juli 2014 EUs nye eksterne långivningsmandat, der dækker perioden 2014-2020, trådte i kraft, der giver et loft på næsten 2.3bn til operationer i Latinamerika. Hertil kommer, i nogle tilfælde EIB kan også give udlån af egne midler under Climate Action og Miljøfacilitet eller Strategic Projects Facility, både beløber sig til i alt 2bn.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending