Følg os

medier

'Den usynlige hånd af mediecensur på Balkan'

Udgivet

on

Antoinette Nikolova, grundlægger af Balkan Free Media Initiative, præsenterede hovedresultaterne i en rapport med titlen: "The Invisible Hand of Media Censor in the Balkan". Rapporten er den første rapport fra Balkan Free Media Initiative, der blev lanceret i Bruxelles Press Club (12. oktober). Betænkningen belyser situationen i Serbien, Nordmakedonien og Bulgarien, men der kan drages større lektioner for EU og Europa i bredere forstand. 

Rapporten ser på, hvordan kommerciel praksis, der anvendes af statslige aktører, kan underminere objektiv journalistik, kontrollere den offentlige diskurs og hjælpe regeringer med at konsolidere politisk magt, der virker som en trussel mod demokratiet.

Rapporten undersøger tre metoder, der bruges til at kontrollere mediemarkederne: Kontrol med offentlige tv- og tilsynsmyndigheder; mangel på gennemsigtighed i ejerskab, muliggørelse af kontrol med medier fra regeringers side eller deres fuldmagter og, en kultur af klientelisme gennem offentlig reklame og/eller tilskud. 

reklame

En af talerne ved arrangementet Peter Whitehead fra Media Development Investment Fund (MDIF) sagde, at statens kontrol med medierne var særlig gennemgående i Balkanstaterne. Rapporten ser på statens kontrol med medierne gennem forskellige kommercielle praksisser. Mens rapporten fokuserer på Balkanlande, er den bestemt blevet vidne andre steder i Europa. 

Peter Horrocks OBE, tidligere i BBC World Service og medlem af Storbritanniens medie -tilsynsorgan, Opcom, opfordrede EU til at gøre mere inden for konkurrencepolitikken for at håndtere situationen. 

EU Reporter talte med Radan Kanev MEP (EPP, BG) om situationen i Bulgarien. Intimering af journalister og fysisk vold er veldokumenteret ved de seneste protester i Sofia i 2020, Dimitar Kenarov blev tilbageholdt og overfaldet af politiet, var der ingen tilfredsstillende løsning. For nylig blev redaktør for Euractiv Bulgarien, Georgi Gotev, en åbenhjertig forsvarer for uafhængig rapportering om Bulgarien, der ledede tirsdagens lancering angrebet på en gade i Bruxelles, angriberen blev ikke identificeret, men det ser ud til at være endnu en skræmmende handling. 

reklame

Kanev beskrev, at rapporten er et meget stærkt dokument, måske en af ​​de mest seriøse undersøgelser af mediemarkedet på Balkan. Kanev siger, at EU skal stoppe støtten til programmer til medierne, hvor pengene kanaliseres gennem den udøvende magt, han mener, at dette bør administreres direkte af Europa -Kommissionen. 

Bulgarien afholder valg for tredje gang i år den 14. november. 

Internet

Mediefrihed og pluralisme: Lancering af medieejerskabsprojektet

Udgivet

on

Den 27. september lancerede Kommissionen den EU-finansierede Euromedia Ownership Monitor. Monitoren, koordineret af Paris Lodron Universitat Salzburg, vil levere en landbaseret database med oplysninger om medieejerskab samt systematisk vurdere relevante juridiske rammer og identificere mulige risici for gennemsigtighed i medieejerskab. Værdier og gennemsigtighed Næstformand Věra Jourová sagde: ”Det bliver stadig sværere at forstå, hvem der ejer medierne i EU. Dette kan ikke være tilfældet, for i demokrati fortjener folk at vide, hvem der giver dem information. Dette nye værktøj vil hjælpe med at informere forståelsen af ​​mediemarkedet og fremtidige politiske initiativer. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton tilføjede: ”Som en vigtig søjle i vores demokratier er det afgørende at tage fat på og fremhæve de eksisterende trusler mod uafhængige medier. Vi er fast besluttede på at præsentere nye initiativer som f.eks. Mediefrihedsloven og øge vores støtte til projekter, der fremmer gennemsigtighed i sektoren. ”

Dette nye værktøj vil informere politiske og lovgivningsmæssige vurderinger og initiativer dedikeret til at understøtte mediefrihed og pluralisme. Det vil fastslå, hvor medieejerskab ligger, hvilket gør potentielle koncentrationsspørgsmål mere synlige og derved øger forståelsen for mediemarkedet. EU -støtten til projektet er 1 mio. EUR, og projektet forventes at vare indtil september 2022. Desuden vil en anden indkaldelse af forslag blive offentliggjort i de kommende uger.

reklame

Modtagerne af dette pilotprojekt er blevet udvalgt efter a indkaldelse af forslag, målrettet mod interessenter, der arbejder inden for mediefrihed og pluralisme på europæisk, regionalt og lokalt plan. Dette initiativ er en del af en bredere indsats inden for mediefrihed og pluralisme, som beskrevet i Handlingsplan for europæisk demokrati. Flere oplysninger om dette og andre opkald relateret til medieområdet, enten løbende eller under forberedelse, er også tilgængelige her.

reklame
Læs

Bank

Hi-tech samarbejde mellem # Kina og #EU har et enormt potentiale

Udgivet

on

Kinas bælte- og vejinitiativ (BRI), som undertiden benævnes New Silk Road, er et af de mest ambitiøse infrastrukturprojekter, der nogensinde er udtænkt. Lanceret i 2013 af præsident Xi Jinping, ville den enorme samling af udviklings- og investeringsinitiativer strække sig fra Østasien til Europa og udvide Kinas økonomiske og politiske indflydelse markant - skriver Colin Stevens.

BRI søger at genoplive de gamle Silk Road handelsruter for at forbinde Kina med andre lande i Asien, Afrika og Europa gennem opbygning af et handels- og infrastrukturnetværk.

Visionen inkluderer at skabe et stort netværk af jernbaner, energirørledninger, motorveje og strømlinede grænseovergange, både vestpå - gennem de bjergrige tidligere sovjetrepublikker - og sydpå, til Pakistan, Indien og resten af ​​Sydøstasien.

Kinas kolossale infrastrukturinvesteringer lover at indlede en ny æra med handel og vækst for økonomier i Asien og videre.

Stigende kinesisk indflydelse i Europa har været en voksende kilde til angst i Bruxelles i de senere år.

Så hvad er konsekvenserne af Kinas voksende indflydelse som en global aktør for EU og dets naboer? Vi bad en række eksperter om deres synspunkter.

Sir Graham Watson, en tidligere senior UK-parlamentsmedlem, er blandt dem, der støtter det spændende initiativ og samtidig advarer om, at EU er nødt til at være tæt involveret.

Sir Graham, tidligere liberal liberal, sagde: ”EU bør omfatte et initiativ, der vil forbedre transportforbindelserne over den eurasiske landmasse og ikke give Kina mulighed for at eje det helt. For at realisere dets fulde potentiale skal dette initiativ være en tovejsgade.

"I stedet for at lade Kina købe op og monopolisere infrastruktur som Piræus Havn, bør vi investere i den sammen. Kun på den måde kan vi tæmme Kinas ekspansionistiske ambitioner og binde det ind i samarbejde."

Lignende kommentarer udtales af Fraser Cameron, direktør for EU-Asia Center i Bruxelles, der sagde, at Kina havde "lært nogle vigtige erfaringer fra BRI's første to-tre år, især om økonomisk og miljømæssig bæredygtighed."

Han tilføjer, "Dette betyder, at EU med sin egen forbindelsesstrategi nu kunne overveje at samarbejde med Kina såvel som Japan og andre asiatiske partnere for at udvikle infrastrukturprojekter, der er til gavn for begge kontinenter."

Paul Rubig, indtil for nylig en veteran EPP-MEP fra Østrig, fortalte dette websted, at ”hele verden, inklusive EU, skal være en del af” BRI.

Han tilføjede, ”Ordningen forbinder mennesker gennem infrastruktur, uddannelse og forskning og er til stor fordel for europæere

"EU bør investere i BRI, fordi det vil være en win win for begge sider, EU og Kina," sagde Rubig, der er tæt involveret i SMV Europa

Lignende kommentarer blev sendt af den meget erfarne Dick Roche, en tidligere europaminister i Irland, der sagde: ”BRI og EU's deltagelse i det giver perfekt mening. Det vil hjælpe med at genoprette vores historiske forbindelser med Kina. Ja, der er nogle forskelle mellem de to sider, men BRI er i EU's og Kinas gensidige interesser. Europa kan spille en aktiv rolle i initiativet ved at opretholde dialogen med Kina.

"Det er den bedste vej frem og ikke ved at følge den amerikanske tilgang til BRI. Den amerikanske holdning er et tilbageskridt og vil ikke opnå noget."

Roche, nu en Dublin-baseret konsulent, tilføjede, "Hvis du ser på, hvad der sker i Kina nu sammenlignet med for 50 år siden, er de fremskridt, der gøres, inklusive fordele, som BRI har medført, utrolige."

BRI-investeringerne begyndte at aftage i slutningen af ​​2018. Endnu i slutningen af ​​2019 oplevede BRI-kontrakter igen en stor uptick.

USA har udtrykt modstand, men flere lande har forsøgt at afbalancere deres bekymring over Kinas ambitioner mod BRI's potentielle fordele. Flere lande i Central- og Østeuropa har accepteret BRI-finansiering, og Vesteuropæiske stater som Italien, Luxembourg, og Portugal har underskrevet midlertidige aftaler om at samarbejde om BRI-projekter. Deres ledere rammer et samarbejde for at invitere kinesiske investeringer og potentielt forbedre kvaliteten af ​​konkurrencedygtige byggebud fra europæiske og amerikanske virksomheder.

Moskva er blevet en af ​​BRIs mest entusiastiske partnere.

Yderligere refleksion kommer fra Virginie Battu-Henriksson, EU-talsmand for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, der sagde: ”Udgangspunktet for EU's tilgang til ethvert konnektivitetsinitiativ er, om det er foreneligt med vores egen tilgang, værdier og interesser. Dette betyder, at konnektivitet skal respektere principperne om bæredygtighed og lige vilkår.

”Når det kommer til Kinas bælte- og vejinitiativ, bør EU og Kina dele en interesse i at sikre, at alle investeringer i tilslutningsprojekter opfylder disse mål. Den Europæiske Union vil fortsætte med at samarbejde med Kina bilateralt og i multilaterale fora for at finde fællesforhold hvor det er muligt og skubbe vores ambitioner endnu højere, når det kommer til klimaforandringsspørgsmål. Hvis Kina opfylder sit erklærede mål om at gøre BRI til en åben platform, der er gennemsigtig og baseret på markedsregler og internationale normer, ville det supplere det, som EU arbejder for - bæredygtig forbindelse med fordele for alle involverede. ”

Andre steder bemærkede en højtstående kilde i EU's direktorat for udenrigsanliggender, at bælte- og vejinitiativet "er en mulighed for Europa og verden, men en, der ikke kun må gavne Kina."

Kilden sagde, ”EU-enhed og sammenhæng er nøglen: i samarbejdet med Kina har alle medlemsstater individuelt og inden for subregionale samarbejdsrammer et ansvar for at sikre overensstemmelse med EU-lovgivning, regler og politikker. Disse principper gælder også med hensyn til engagement med Kinas bælte- og vejinitiativ.

”På EU-plan finder samarbejde med Kina om sit bælte- og vejinitiativ sted på grundlag af, at Kina opfylder sit erklærede mål om at gøre BRI til en åben platform og overholde sit engagement i at fremme gennemsigtighed og lige vilkår baseret på markedsregler og internationale normer og supplerer EU's politikker og projekter for at levere bæredygtig forbindelse og fordele for alle berørte parter og i alle landene langs de planlagte ruter. ”

På sidste års topmøde mellem EU og Kina i Bruxelles diskuterede de to siders ledere, hvad de kaldte det "enorme" potentiale til yderligere at forbinde Europa og Asien på en bæredygtig måde og baseret på markedsprincipper og så på måder at skabe synergier mellem EU's tilgang til tilslutningsmuligheder.

Noah Barkin, en Berlin-baseret journalist og en besøgende fyr på Mercator Institute for China Studies, bemærkede, at da Wang Yi, Kinas øverste diplomat, besøgte Bruxelles i december, leverede han en nøglebudskab til Europa.

"Vi er partnere, ikke rivaler," fortalte han sit publikum på tænketanken European Policy Center, hvor han opfordrede EU og Beijing til at udarbejde en "ambitiøs plan" for samarbejde.

Et sådant samarbejde sker lige nu - takket være BRI.

Forretnings-Europas "Kina-strategi", der for nylig blev offentliggjort, påpeger, at EU er Kinas vigtigste handelspartner, mens Kina er EU's næstvigtigste handelspartner. Den samlede bilaterale handel med varer steg til 604.7 mia. EUR i 2018, mens den samlede handel med tjenester udgjorde næsten 80 mia. EUR i 2017.

Og, siger Business Europe, "her er der stadig masser af uudnyttet økonomisk potentiale for begge sider."

Strategien bemærker, at EU er Kinas vigtigste handelspartner, mens Kina er EU's næstvigtigste handelspartner. Den samlede bilaterale handel med varer steg til 604.7 mia. EUR i 2018, mens den samlede handel med tjenester udgjorde næsten 80 mia. EUR i 2017. Og der er stadig masser af uudnyttet økonomisk potentiale for begge sider.

De kinesiske og europæiske økonomier har haft stor fordel af Kinas tiltrædelse af WTO i 2001.

Den siger, ”De kinesiske og europæiske økonomier har draget en stor fordel af Kinas tiltrædelse af WTO i 2001. EU bør fortsætte med at engagere Kina.”

Mange nye muligheder er allerede opstået som et resultat af ny infrastruktur, der er afsluttet langs Belt Road-ruten.

For eksempel har Italien og Kina arbejdet for at styrke deres forbindelser og samarbejde om den digitale økonomi via en "digital" silkevej og turisme.

En digital silkevej ses som en betydelig del af BRI. Kina, med det største antal internetbrugere og mobiltelefonbrugere i verden, står på verdens største e-handelsmarked og er bredt anerkendt som en af ​​de største spillere inden for big data.

Det er dette enorme marked, som erfarne observatører som Watson, Rubig og Roche mener, at EU nu bør prøve at tilpasse sig, inklusive via BRI.

Det Europæiske Institut for Asiatiske Studier citerer renovering af jernbaneforbindelsen Budapest-Beograd som en ”stor” case study for at få en bedre forståelse af BRI.

Projektet er en del af 17 + 1 Cooperation and Belt and Road Initiative (BRI). Det blev annonceret i 2013, men blev stoppet på den ungarske side indtil 2019 på grund af EU's udbudsregler. Projektet er kommet forskelligt frem på den ungarske side end det gjorde på serbisk side som ikke-EU-medlem på grund af EU's indgriben, siger EIAS-rapporten.

”En digital silkevej er en betydelig del af BRI. Kina, med det største antal internetbrugere og mobiltelefonbrugere i verden, står på verdens største e-handelsmarked og er bredt anerkendt som en af ​​de største spillere inden for big data.

Men klart, der er mere at gøre for at realisere dets fulde potentiale.

Den Europæiske Unions handelskammer i Kina (European Chamber) udarbejdede sin egen undersøgelse, The Road Less Traveled: European Engagement in Kinas Belt and Road Initiative (BRI). Baseret på en medlemsundersøgelse og omfattende interviews fremhæver rapporten den "perifere" rolle, som europæisk virksomhed i øjeblikket spiller i BRI.

Alligevel har hi-tech-samarbejde mellem Kina og EU et enormt potentiale, og dialoger og gensidig tillid er nøglerne til at skabe tættere digitale bånd mellem de to sider, sagde Luigi Gambardella, præsident for den kinesiske EU-erhvervsforening.

Kina. Som et yderligere eksempel lancerede den succesrige tvilling-satellit Beidou-3 i september sidste år med succes til den digitale Silk Road, der blev indledt af Kina i 2015, som involverer at hjælpe andre lande med at bygge digital infrastruktur og udvikle internetsikkerhed.

I en kommentar til den digitale Silk Road sagde Gambardella, at det har potentialet til at være en "smart" spiller i Belt and Road Initiative, hvilket gør BRI-initiativet mere effektivt og miljøvenligt. De digitale links vil også forbinde Kina, verdens største e-handelsmarked, med andre lande, der er involveret i initiativet.

Andrew Chatzky fra Rådet for Udenrigsrelationer siger: "Kinas overordnede ambition for BRI er svimlende. Til dato har mere end tres lande - tegner sig for to tredjedele af verdens befolkning - underskrevet projekter eller angivet interesse for ved at gøre sådan."

"Analytikere skønner, at den hidtil største er 68 milliarder dollars Kina-Pakistan økonomiske korridor, en samling af projekter, der forbinder Kina med Pakistans Gwadar-havn ved Det Arabiske Hav. I alt har Kina allerede brugt anslået 200 milliarder dollars på en sådan indsats. Morgan Stanley har forudsagt Kinas samlede udgifter i løbet af BRI's levetid kunne nå $ 1.2-1.3 billioner i 2027, selvom estimaterne for de samlede investeringer varierer, ”sagde han.

Den oprindelige Silkevej opstod under den vestlige udvidelse af Kinas Han-dynasti (206 f.Kr. – 220 fv.), Der smedede handelsnetværk i hele det, der i dag er de centralasiatiske lande. Disse ruter strækkede sig over fire tusinde miles til Europa.

I dag lover BRI igen at sætte Kina og Centralasien - og måske EU - i centrum for en ny bølge af globalisering.

 

Læs

EU

# EuropeanCinemaNight2019 - Gratis filmvisning viser det bedste af europæisk film

Udgivet

on

Den anden udgave afEuropean Cinema Night, et arrangement, der fejrer det bedste af europæisk film ved at tilbyde gratis screeninger, finder sted fra 2 til 6 december på biografer i hele EU. Organiseret af Kommissionen under Creative Europe Media-programmetog Europa Biografer, det første netværk af biografer med fokus på europæiske film, initiativet sigter mod at forbinde europæiske filmskabere, lokale biografer og EU med filmelskere overalt i Europa.

Kommissær for digital økonomi og samfund, Mariya Gabriel, sagde: ”Biograf er en af ​​de bedste måder at fejre mangfoldigheden og rigdom i vores europæiske kultur og styrke forbindelserne mellem mennesker gennem deres fælles passion for film. Den europæiske biografaften er ikke kun et initiativ til at hylde vores kunstnere og deres kreativitet; det er også et eksempel på, hvordan EU kan bringe uafhængig biograf nærmere europæere. Vi vil fortsætte med at værne om og støtte vores kulturelle og kreative sektorer, som er en vigtig del af vores økonomi og samfund og et reelt aktiv for Europas fremtid. ”

Uddannelses-, kultur-, ungdoms- og sportskommissær Tibor Navracsics sagde: ”Meget positiv feedback på den første udgave af European Cinema Night viser, hvor ivrige europæere er til at opdage og bedre forstå hinandens kulturer gennem biograf. Ved at deltage i disse gratis lokale begivenheder kan folk dele følelser, opfattelser og ideer, de får, mens de ser en film, der også gøres tilgængelig for andre borgere fra hele kontinentet. At give folk mulighed for at nyde flere film fra andre europæiske lande er en del af EU's løbende indsats for at opbygge sammenhængende samfund og en fælles følelse af tilhørsforhold. ”

Efter succes med den første udgave af European Cinema Night, der fandt sted i december 2018, er antallet af biografer og byer, der deltager, udvidet: 54 byer vil være involveret sammenlignet med 34 sidste år. Filmene er valgt af lokale biografer for at give dem mulighed for at tilpasse programmet til interesserne og specifikationerne for deres forskellige målgrupper. Programmet indeholder over 40 europæiske film, der er frigivet i det forgangne ​​år og understøttet af MEDIA, herunder Les Misérables, Sandheden, portrættet af en dame i brand, og Il Traditore. Efter hver visning får seerne mulighed for at møde instruktører, producenter og kritikere for at diskutere filmen. Repræsentanter for Kommissionen vil også være til stede for at forklare mere om MEDIA-programmet og dets betydning for at støtte det europæiske audiovisuelle landskab.

Baggrund

Siden 1991 har Europa-Kommissionen formet Europas audiovisuelle sektor og bidraget til konkurrenceevne og kulturel mangfoldighed i Europa gennem MEDIA-programmet. En af dens mest betydningsfulde tiltag er at yde økonomisk støtte til distribution af europæiske film uden for deres produktionsland. Hvert år stilles der i gennemsnit over 400 film til rådighed for publikum i et andet europæisk land med MEDIAs hjælp.

Den 'europæiske biografaften' er en del af en opsøgende strategi, der fokuserer på publikum og har til formål at forbedre kendskabet til MEDIA-programmet og de emner, det dækker, samtidig med at borgerne inddrages. Derudover hjælper det med at fremme europæiske audiovisuelle værker på tværs af grænser såvel som kulturel mangfoldighed. Initiativet supplerer også EUandME-kampagne, der bruger en serie på fem kortfilm, der fokuserer på mobilitet, bæredygtighed, færdigheder og forretning, digital og rettigheder for at vise, hvordan Europa gør en forskel.

Mere information

European Cinema Night

Liste over screeninger

Creative Europe MEDIA-program

 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending