Slut med os

Fritid

Videospilcontrollere gennem historien

Udgivet

on

Populariteten af ​​videospil er på et højeste niveau i dag. Og er noget forståeligt, da millioner af mennesker spiller en slags videospil. Blandt denne type videospil finder vi også konsollen. Og hvad er det vigtigste stykke af en konsol? Du har ret, controlleren. Vores controllere er ret komplicerede, deres forviklinger kan være en udfordring for dem, der ønsker at lære dem. De har også en interessant placering af deres knapper, som brugerne skal lære "med bind for øjnene", hvis de vil være en god spiller. Men de første prototyper til videospilkontroller var ikke så komplicerede tilbage på dagen. De fleste af dem er klassificeret i et rudimentalt design. 

Det første videospil: Spacewar The Origin (1961)

Vi kan ikke tale om historien om videospilcontrollere uden at tale om de faktiske videospil. Alle videospilcontrollere sporer deres oprindelse fra et bestemt spil, der hedder Rumkrig: Oprindelsen. Dette spil er uden tvivl et af de første videospil, der dukker op. Selve spillet er ret ligetil, spillere har den eneste mission at ødelægge alle stjerneskibe foran dem. Tænk på det som forgængeren til et mere moderne spil, Flappy Bird, men i stedet for en egentlig fugl styrer du et rumfartøj, og du kan skyde missiler. Selvfølgelig forbliver målet det samme, lad ikke noget røre dig.

Spillet blev designet og installeret på en PDP-1-computer, der brugte otte Test Word-switche. Manøvrering af skibet blev udført ved hjælp af fire af disse otte afbrydere. To af dem blev brugt til at styre rumskibets retning (venstre og højre), og de to andre var dedikeret til missilskydningen.

Grandfather of Joysticks: Atari (1977)

Udseendet af joystick har revolutioneret de spil, vi kender i dag. Joysticket har et meget simpelt design at forstå. Dybest set har det kun brug for fire kontakter, der styrer retningen for at fungere korrekt. Mekanismen bag det er også enkel. Når du bevæger pinden i en retning, opretter en metalskive forbindelse til printkortet gennem et elektrisk signal, som derefter angiver retningen til joysticket. Fremtidige joysticks vil også have en ekstra switch, der bruges til at affyre projektiler.

Selvom designet på den originale joystick er indhyllet i enkelhed, har de fleste af de moderne controllere en anden forfader. Succesen med knapbaserede spil som Spacewar fødte en anden tendens i 60'erne. Det er den tid, hvor et spil kaldes Pong opnået en masse popularitet. Dette arkadespil, der blev populariseret af Atari, var et tennisbaseret spil, hvor to padler spretter en prik fra den ene til den anden, indtil prikken ikke kan returneres længere.

Kontrol af padlerne fra Pong blev udført ved hjælp af potentiometre, som var drejeknapper, der flyttede padlerne op og ned, når de blev drejet. Populariteten af ​​dette spil var så høj, at mange af de første Atari hjemmekonsoller indeholdt en de facto padle-controller. Pong fungerede også som et af de første konkurrencedygtige spil, da padle-controlleren havde to potentiometre (en på hver side af controller-kortet), hvilket betyder at spillet kunne spilles i to. Patentet for Atari-joystick blev modtaget i 1978. Men på det tidspunkt var der mange joysticks på markedet. Selvom den hårde konkurrence formåede Atari joystick at skelne sig fra resten på grund af dens unikke fem retningsforbindelser (op, ned, venstre, højre og ild).

Tilsyneladelsen af ​​den første videospilkonsol kom med Atari, da de besluttede at tilbyde et joystick sammen med de facto padle-controller (Pong) med sit Atari 2600 Video Computer System (VCS).

Nintendo Entertainment System: 1985

Controlleren designet af Nintendo var det sidste stykke mellem klassiske og moderne computerspilcontrollere. Denne controller stod tidstesten, da dens design for det meste er den samme selv i dag. Controlleren havde i midten to knapper (Start og Select), til højre var der A- og B-knapperne og til venstre var den retningsbestemte pad.

Den nye innovation var, at spillerne nu også kunne gå videre til diagonalen ved at trykke på to tilstødende knapper på samme tid. Nintendo-controllere har inspireret de fremtidige skabere af videospil til at justere og forbedre endnu mere konsollerne.

Moderne videospilcontrollere

Alle i dag har controllere retningspuden og joysticket kombineret til en enkelt controller. Selvom hver controller har sin unikke knapplacering, er de fleste af de moderne controllere efterkommere fra Sony PlayStation DualShock Controller, som har to joysticks, flere knapper og en retningsbestemt pad.

Rejsen med videospilcontrollere har været fascinerende, startende fra enkelheden i Spacewar indtil i dag controllere, der har alle de funktioner, en spiller har brug for. Hver gang du spiller et spil med en controller, som Fifa 21 og Witcher 3 til online blackjack, kender du nu en del af videospilcontrollerens historie. Og hvem ved, hvad fremtiden har i vente for disse controllere.

Biograf

#UNIC - Overlevelse af biografer på spil

Udgivet

on

International Union of Cinemas (UNIC), det organ, der repræsenterer filmhandelssammenslutninger og operatører på tværs af 38 europæiske territorier, har udsendt følgende erklæring:

"Da europæiske biografoperatører endelig kommer ud af en periode med forlænget lukning på grund af COVID-19-udbruddet og arbejder hårdt for at byde publikum tilbage, skal hele brancheens fokus være på at sikre, at opsving kan ske, og at publikum vender tilbage for at nyde det unikke oplevelse af at se film på storskærmen.

”Mens mange på distributionssiden har antydet, at 'vi alle er sammen om dette', gør nylige begivenheder det klarere end nogensinde, at denne stemning skal støttes af handlinger såvel som ord.

"Specifikt skal nyt indhold først frigives i biografer og iagttage et betydningsfuldt teatervindue, hvor begge elementer er afgørende for overlevelsen og sundheden for alle dele af den europæiske (og faktisk globale) biografindustri.

"En" biograf først "-strategi til filmudgivelser - ledsaget af en betydelig periode med teatral eksklusivitet - er en gennemprøvet forretningsmodel og afgørende for at sikre, at publikum kan nyde et bredt udvalg af film. Dette system var grundlaget for en rekordbrydende 2019 med 1.34 milliarder optagelser og 8.7 milliarder euro optjent i billetkontoret alene i Europa.

"Hele sektoren står over for hidtil usete udfordringer. Mere end nogensinde skal beslutninger på tværs af branchen træffes med et langsigtet perspektiv. Hvis vores studiepartnere forpligter biografer til at vente, indtil sektoren kommer ud af krisen i USA, inden de leverer nyt indhold, det vil vise sig for sent for mange europæiske biografer og deres dedikerede arbejdsstyrke.

"Alle, der er afhængige af filmindustriens succes, skal forpligte sig til at sikre fremtidens sundhed i hele sektoren. Ved at gøre det vil de sikre, at den bredere filmindustri og europæiske biografer - fra uafhængige på én skærm til kunsthuse og multiplekser - vil komme sig og vende tilbage fra denne krise stærkere og mere modstandsdygtig end nogensinde. "

Om UNIC

Union Internationale des Cinémas / International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer interesserne for filmhandelssammenslutninger og biografoperatører, der dækker 38 lande i Europa og nabolande.

Continue Reading

coronavirus

#Cineworld planlægger at genåbne alle teatre i begyndelsen af ​​juli

Udgivet

on

Den britiske biografoperatør Cineworld Group Plc (CINE.L) sagde tirsdag (16. juni), at nogle af dens teatre ville åbne igen i den sidste uge af juni og forventede, at alle af dem skulle åbne igen i juli med forbedrede sanitetsprocedurer på alle steder, skriver Tanishaa Nadkar.

Virksomheden, der opgav sin aftale på 1.65 mia. Dollars for at købe Canadas Cineplex (CGX.TO) i sidste uge, forventer at genåbne i USA og Storbritannien den 10. juli. Aktier i virksomheden, der er faldet ca. 64% hidtil i år, blev der set 10% højere, ifølge premarketsindikatorer. Cineworld, der havde lukket sine teatre på grund af koronavirus-ledede begrænsninger, sagde, at det havde opdateret sit reservationssystem for at sikre social afstand i sine auditorier sammen med at tilpasse filmplaner til at styre køer og undgå opbygning af skarer i lobbyer.

Cineworld, der opererer omkring 9,500 skærme globalt med mere end 7,000 i USA, sikrede også en ekstra $ 110 millioner fra långivere og en undtagelse fra lånepagter i sidste måned for at hjælpe det med at overleve lockdowns. Regissør Christopher Nolans thriller Tenet debuterer i biografer den 31. juli, den første nye blockbuster-udgivelse på måneder for biografer, der har brug for friske film for at lokke publikum efter lukningerne.

Continue Reading

coronavirus

UK sigter mod at genstarte sport i den nærmeste fremtid med ny taskforce

Udgivet

on

Storbritannien ser på, hvordan konkurrencedygtige sportsgrene kan genoptages bag lukkede døre i den nærmeste fremtid, sagde kulturminister Oliver Dowden onsdag (20. maj) under en ny taskforce, der undersøger, hvordan rekreative og fritidssektorer kan genstarte, skriv William James og Andy Bruce.

Dowden sagde, at taskforce “ville hjælpe os med at tænke over, hvordan vi kan få sport tilbage sikkert igen på en måde, der fungerer både for klubber, spillere og supportere.”

Han tilføjede, at vejledning, der blev offentliggjort i sidste uge for, hvordan eliteatleter kunne genoptage træningen, ville "bane vejen for tilbagevenden af ​​levende sportsgrene bag lukkede døre i den nærmeste fremtid."

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending