Følg os

Kasakhstan

Det kasakhiske regeringsparti vinder 54 % af stemmerne ved et hurtigt valg

DEL:

Udgivet

on

Kasakhstans regerende Amanat-parti fik 53.9 % af stemmerne ved en hurtig parlamentarisk afstemning, viste officielle data mandag (20. marts). Dette gav præsident Kassym Jomart Tokayev et mandat til at reformere det olierige land i overensstemmelse med hans mål for social retfærdighed.

Selvom ingen oppositionspartier var repræsenteret ved søndagens valg, var den vestlige kritik mindre alvorlig end normalt, da Europa og Amerika søger at styrke forbindelserne med Ruslands naboer, der har været rystet siden Moskvas invasion.

OSCE-observatører udtalte, at reformer, der blev gennemført før afstemningen, tog fat på nogle af OSCE's tidligere anbefalinger og gav "vælgerne større valgmuligheder", men yderligere ændringer var nødvendige.

Intet oppositionsparti var i stand til at melde sig før valget på trods af en formel lempelse af registreringskravene, såsom antallet og oprindelsen af ​​de krævede underskrifter.

Mindst en oppositionsgruppe hævdede, at regeringen bevidst nægtede den registrering.

Kasakhiske embedsmænd sagde, at både positive og bekymrende ændringer blev noteret af OSCE. Dette var en opmuntring for dem til at stræbe efter større demokrati.

"Sådanne kommentarer er også vigtige i betragtning af den geopolitiske baggrund for disse valg og de hidtil usete spændinger, som regionen og verden har oplevet siden sidste år," sagde embedsmanden på betingelse af anonymitet, fordi de ikke var autoriseret til at tale offentligt.

Valget af underkammer fuldender rysten i Centralasiens politiske elite. Det hele begyndte med, at Tokajevs eks-patriot og forgænger Nursultan Nagayev blev tvunget til at træde tilbage i begyndelsen af ​​2021 midt i voldsomme uroligheder.

reklame

Tokayev (69) har siden lovet at sikre en mere retfærdig fordeling af rigdommen i sit store, men tyndt befolkede land, der er rigt på mineraler og kulbrinter.

Rusland, en stor politisk aktør i den centralasiatiske region, og Kasakhstans største handelspartner, hilste Tokayevs valgresultat velkommen som en godkendelse af hans økonomiske og politiske reformer.

Maria Zakharova, talskvinde for det russiske udenrigsministerium, sagde: "Vi bekræfter i princippet vores forpligtelse til yderligere at styrke det mangefacetterede russisk-kasakhiske samarbejde gennem det parlamentariske system."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending