Følg os

EU

Junckers 'sammenrullede ærmer' skal sikre EU's sundhedssikkerhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Qatar-genom-projekt-a-road-map-til-fremtiden-behandling-af-personaliseret-medicinUdtalelse fra European Alliance for Personalized Medicine Executive Director Denis Horgan

Når det kommer til spørgsmål om 'sikkerhed' i Den Europæiske Union, er der mange facetter. Militær, økonomisk og energisikkerhed nævnes ofte - men sundhedssikkerheden for 500 millioner borgere i 28 medlemslande kan ikke overses eller faktisk overvurderes.

Alliancen for personlig medicin (EAPM) er overbevist om, at investering yderligere i den spændende arena inden for personlig medicin, eller PM, vil bidrage til at skabe denne sikkerhed og håndgribelige forbedringer i EU's borgeres liv nu og langt ind i fremtiden.

reklame

PM vil hjælpe med at skabe mere effektive forebyggende såvel som individuelt målrettede behandlinger og medicin, der holder flere mennesker væk fra dyre hospitalssenge. Ud over at skabe bedre trivsel vil de langsigtede omkostningsfordele ved investering i PM være enorme.

I starten af ​​denne måned, den nye Europa-kommission ledet af præsident Jean-Claude Juncker officielt indledt en mandatperiode, der skal løbe indtil 31 oktober 2019 - fem år.

Den 1. november sagde Juncker: "Nu er det tid til at brede ærmerne op og komme på arbejde. Europas udfordringer kan ikke vente," og EAPM vil med glæde arbejde sammen med præsidentens team af relevante nye kommissærer for at sikre, at et område, der ikke kan vente, er at sundhed med fuld optagelse af PM i centrum af dagsordenen.

reklame

Den nye Kommission arver en situation, hvor sundhedsspørgsmål officielt er medlemsstaternes kompetencer i henhold til EU-traktaterne, selvom de sidste to årtier Den Europæiske Union har haft en voksende indvirkning på forvaltningen af ​​nationale sundhedssystemer.

I 1992 gav Maastricht-traktaten EU sit første lovlige folkesundhedsmandat, som blev opdateret i Amsterdam-traktaten i 1997. Artikel 35 i EU-charteret om grundlæggende rettigheder siger: "Et højt niveau for beskyttelse af menneskers sundhed skal sikres i definition og gennemførelse af alle Unionens politikker og aktiviteter. "

Siden da har alle teoretisk haft ret til adgang til forebyggende sundhedspleje og retten til at drage fordel af medicinsk behandling på de betingelser, der er fastlagt i national lovgivning og praksis.

Så EU spiller primært en supplerende og understøttende rolle ved at udforme betingelserne for blandt andet mobilitet på sundhedsområdet, køb af varer og forsyninger, finansiering af sundhedssystemer og levering af tjenester. Dets gennemførelse af det indre marked og mange af de love, der involverer, har også haft stor indflydelse på sundhedsområdet.

Generelt har EU's voksende indflydelse i sundhedssektoren været indirekte snarere end gennem sundhedsrelateret politik. skønt dette har ændret sig sent med regler med hensyn til lægemidler, kliniske forsøg og mulige undtagelser for medicinsk forskning inden for nøgleområder i lovgivningen om Big Data.

Alligevel krævede EU-domstolen, så langt tilbage i 1990'erne, at beskytte individuelle rettigheder, medlemslandene til at give borgerne mulighed for at søge en række sundhedstjenester på tværs af nationale grænser og betale for disse tjenester fra offentlige midler.

EAPM mener bestemt, at EU, der giver borgerne ret til at få pleje, som deres eget sundhedssystem er langsomt eller ude af stand til at yde, udgjorde og udgør et aspekt af sundhedssikkerhed - på individuelt niveau.

For fremtiden er det klart, at EU's rolle i sundhedsvæsenet fortsætter med at vokse, og at dets beslutningstagning vil have en afgørende indvirkning på finansieringen og leveringen af ​​tjenester på denne store og komplekse arena.

EAPM bifalder dette, mener, at der er et solidt argument for mere, ikke mindre 'Europa', bestemt inden for sundhedsområdet.

For ikke at glemme, er et af EU's nøgleprincipper forbedring af borgernes liv, og milliarder af euro hældes årligt i f.eks. Forskning i kur mod sygdomme. Samtidig har mange EU-love givet borgerne flere og mere lige rettigheder til bedre adgang til behandling.

Men hvordan kan man opretholde dette? På sundhedsområdet og med henblik på sundhedssikkerhed kan EU-medlemmerne kun på lang sigt have gavn af at arbejde og handle sammen. Det er klart, at ingen enkelt nation kan tackle sine egne sundhedsproblemer alene i lyset af hurtigt skiftende demografi, der truer sundhedssikkerheden.

Tiderne er hårde, og mere samarbejde betyder større deling af ressourcer, hvilket giver mulighed for forbedring af sundhedssystemerne - især i mindre medlemsstater og i nogle større regioner.

Den europæiske sundhedspolitik skal fortsat være baseret på den forudsætning, at finansiering og levering af sundhedstjenester er et socialt gode. At lade sundhedsvæsen købe og sælge på det åbne marked - enkelt eller ej - er en opskrift på katastrofe med hensyn til borgernes sundhedsmæssige sikkerhed.

Der er et argument for, at offentligt finansierede sundhedsordninger, der ikke leverer det, som bedre stillede borgere kan købe i den private sektor, vil sætte netop disse sundhedssystemers fremtid i fare. Den skade, som eksplicit rationering skader sundhedssikkerheden - såvel som hele ideen om universel sundhedspleje - antyder behovet for alternativer. Disse skal omfatte forbedret effektivitet plus innovativ forskning og finansieringskilder.

Når det er sagt, betyder det at sundhedssikkerhed til alle borgere ikke nødvendigvis betyder offentlig finansiering af alle tjenester, men det indebærer, at alle borgere har adgang til tjenester til den højeste tilgængelige standard - den rigtige behandling for den rigtige patient på det rigtige tidspunkt ..

På sundhedsområdet kan EU ikke stille sikkerhed uden investering i forskning og innovation. En sådan EU-finansiering vil ikke kun forbedre europæernes livskvalitet, men også forbedre EU's globale konkurrenceevne.

Horisont 2020 har for eksempel et budget på næsten 80 milliarder euro. I henhold til denne ordning og med dette budget hævder EU, at forskere og virksomheder vil drage fordel af øget og forenklet EU-støtte.

Det vil støtte innovation gennem investering i nøgleteknologier, større adgang til kapital og støtte til SMV'er samt at hjælpe med at tackle de betydelige udfordringer, som en aldrende befolkning giver, samtidig med at det bidrager til at bygge bro mellem forskningen og markedet. Sådan arbejde kan drastisk forbedre - og ofte redde - livet for en voksende borgergruppe, som alle på et eller andet tidspunkt har brug for behandling.

På trods af ikke at have en samlet sundhedskompetence, er et eksempel på EU-penge brugt som en fordel for hver medlemsstats borgere Innovative Medicines Initiative (IMI), der har arbejdet for at forbedre sundheden ved at fremskynde udviklingen af ​​og patientens adgang til, innovative lægemidler.

På samme måde som personlig medicin tilskynder det og letter samarbejdet mellem nøgleaktører, der er involveret i sundhedsvæsenet, i dette tilfælde især forskning, herunder universiteter, farmaceutiske og andre industrier, SMV'er, patientorganisationer og lægemiddelregulatorer.

Det er et partnerskab mellem EU og medicinalindustrien repræsenteret af EFPIA og har et budget på 3.3 mia. Euro for 2014-2024. Lidt over halvdelen heraf kommer fra Horizon 2020 med balancen fra EFPIA-virksomheder, hvilket gør IMI til verdens største offentlig-private partnerskab inden for biovidenskab.

IMI, der blev lanceret i 2008, har nu næsten 50 igangværende projekter med flere på vej.

Sådanne initiativer og den voksende indflydelse af personbeskyttet medicin i EU-sundhedspleje kan kun bidrage til at sikre sundhedssikkerhed i hele Unionen. Der er dog en lang vej at gå, og som hr. Juncker siger, er det 'tid til at rulle ærmerne op og komme på arbejde'. I dette tilfælde til gavn for alle europæere.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending