Følg os

E-sundhed

Personlig medicin kan bygge "en ny virkelighed" for Europas patienter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

TRIN - kombination af EAPM -logo"Personaliseret medicin er ikke bare en idé, det vil være en ny virkelighed," siger professor Helmut Brand, leder af Institut for International Sundhed ved Maastricht University og medformand for European Alliance for Personalized Medicine (EAPM).

Professor Brand talte som EAPM lancerede i denne uge sin 'Fem trin mod et sundere Europa' (STEP'er) -kampagne foran et fyldt publikum i Europa -Parlamentet i Bruxelles.

Omkring 100 folkesundheds- og medicinstuderende fra hele EU plus MEP'er, repræsentanter fra det græske EU -formandskab og Europa -Kommissionen samt patienter, forskere og andre interessenter hørte, at STEP har til formål at sikre patienters livskvalitet gennem personlig medicin (OM EFTERMIDDAGEN).

reklame

Kampagnen vil fortsætte under op til EP-valget i maj og har allerede opbakning fra mange tværpolitiske MEP'er.

Nøglebudskaber fra begivenheden, der blev afholdt onsdag den 19. februar, var, at frygt for såkaldte big data blandt offentligheden skal dæmpes, mere generel diskussion er nødvendig på politisk niveau og nye betalingsmodeller skal bringes i gang at lade dette radikale koncept opfylde sit løfte.

”Vi arbejder på at gøre PM til mainstream, mod at gøre det til virkelighed. Udover de andre interessenter i dette rum kan den næste generation af forskere, politikere og patienter, der sidder her i dag, spille en stor rolle i det, "tilføjede Brand.

reklame

STEP-lanceringen omfattede en livlig Q og A-session sammen med ekspertinput fra EFPIAs cheføkonom Richard Torbett, Angela Brand, fra Institute for Public Health Genomics, prostatakræftpatient Louis Denis, Science Europas Bonnie Wolff-Boenisch, urolog Didier Jacqmin og Olivier Arnaud af JDRF.

Disse blev forenet på talerstolen af ​​Europa -Kommissionens Andrejz Ryz, Antonis Lanaras, sundhedsrådgiver for Grækenlands permanente repræsentation i EU, plus MEP'erne Marian Harkin, Vittorio Prodi og Petru Luhan.

Forsamlingen hørte, at Alliance (EAPM) -initiativet opfordrer beslutningstagere til at forpligte sig til følgende trin for 2014-2019:

• TRIN 1: Sikring af et lovgivningsmiljø, der giver tidlig adgang til patienten til ny og effektiv PM.

• TRIN 2: Forøgelse af forskning og udvikling for PM, samtidig med at den anerkender dens værdi.

• TRIN 3: Forbedring af uddannelse og uddannelse af sundhedspersonale.

• TRIN 4: Understøttelse af nye metoder til refusion og HTA -vurdering, der kræves for patientadgang til PM.

• TRIN 5: Øget opmærksomhed og forståelse for PM.

EAPM mener, at nå disse mål vil forbedre livskvaliteten for patienter i alle lande i Europa.

Ti fakta om personlig medicin:

  • Personlig medicin (PM) har allerede ændret livet for hundredtusinder af patienter, og vi vil snart tale om millioner.
  • I kombination med personlig farmakogenetik er PM en unik tilgang til behandling, som fortalerne mener er velegnet til at tackle mange af de sundhedsmæssige udfordringer, vi står over for.
  • Mange kroniske sygdomme, såsom diabetes, hjertesygdomme, kræft og Alzheimers, menes at være forårsaget af en kombination af genetiske og andre faktorer. Sådanne sygdomme lægger en betydelig byrde på sundhedsvæsenet såvel som på patienten. PM leverer værktøjerne til at behandle sådanne sygdomme mere effektivt end nogensinde før.
  • Dette er fordi PM er skræddersyning af medicinsk behandling til de enkelte karakteristika for hver patient. Videnskaben kan nu fortælle os, hvordan en persons unikke molekylære og genetiske profil kan gøre dem modtagelige for visse sygdomme.
  • PM kan derefter bruge disse genetiske oplysninger til at forebygge eller behandle sygdom hos voksne eller deres børn.
  • Ved hjælp af beslægtet videnskab er det nu meget lettere at forudsige, hvilke medicinske behandlinger der vil være sikre og effektive for hver patient, og hvilke der ikke vil være.
  • På denne måde kan individuelt tilpassede terapier forbedre en patients responsrate på en valgt behandling, reducere bivirkningerne og (under visse omstændigheder) forkorte behandlingsperioden.
  • Som en del af dette hjælper PM med at bestemme den rigtige dosis til en patient, mens man undgår farer baseret på familiær historie, miljøpåvirkning og genetisk variation.
  • I tilfælde af kræft er eksempelvis nøjagtigt koordinerede behandlingsmetoder uvurderlige. Sygdommen forekommer i mange former, og hver tumor har forskellige biokemiske og genetiske forudsætninger. Det er derfor næsten umuligt at udvikle effektive behandlinger, der passer til alle.
  • PM er afhængig af input fra en lang række interessenter, der arbejder i (ofte nye former for) samarbejde. Disse omfatter sundhedsudbydere, biofarmaceutiske virksomheder, diagnostiske virksomheder, akademiske forskere, it/informatikvirksomheder, betalere, tilsynsmyndigheder, lovgivere og selvfølgelig patienter.

E-sundhed

Kommissionen gør det lettere for borgerne at få adgang til #HealthData sikkert på tværs af grænserne

Udgivet

on

Kommissionen har fremlagt en Anbefaling til oprettelse af et sikkert system, der gør det muligt for borgerne at få adgang til deres elektroniske sundhedsfiler på tværs af medlemsstaterne. Medlemsstaterne er allerede begyndt at gøre nogle dele af elektroniske journaler tilgængelige og udveksle over grænserne.

Siden 21 januar 2019 kan finske borgere købe lægemidler ved hjælp af deres e-recepter i estland og luxembourgske læger vil snart kunne få adgang til patientresuméer fra tjekkiske patienter.

Anbefalingerne foreslår, at medlemsstaterne udvider dette arbejde til tre nye områder af sundhedsjournalen, nemlig laboratorietest, rapporter om medicinsk udledning og billeder og billedrapporter. Samtidig baner initiativet vej for udvikling af de tekniske specifikationer, der skal bruges til udveksling af journaler i hvert enkelt tilfælde. For mere information se dette pressemeddelelse og Spørgsmål og svar.

reklame

Læs

E-sundhed

#EUAudvidere til at undersøge grænseoverskridende # sundhedspleje

Udgivet

on

Den Europæiske Revisionsret gennemfører en revision af grænseoverskridende sundhedsordninger i EU. Revisorerne vil undersøge Europa-Kommissionens overvågning og støtte til at gennemføre EU-lovgivningen om adgang til grænseoverskridende sundhedsvæsen, de opnåede resultater til dato for patienterne og effektiviteten af ​​EU's finansieringsramme og de finansierede aktioner. Revisionen vil også omfatte e-sundhedssektoren, hvor informationsteknologi bruges til at forbedre sundhedsydelser og borgernes sundhed. Revisorerne har i dag offentliggjort et baggrundspapir om EU's grænseoverskridende sundhedsvæsen som en kilde til information for de interesserede i emnet.

Et vigtigt mål med EU's sundhedspolitik er at sikre patienters rettigheder til adgang til sikker sundhedspleje af høj kvalitet - herunder på tværs af nationale grænser inden for EU - og deres ret til refusion for sådan sundhedspleje. Det er også et af principperne for det indre marked.

"Selvom de fleste patienter i EU får deres sundhedsydelser i deres eget land, kan de mest tilgængelige eller passende pleje være tilgængelige i en anden medlemsstat," siger Janusz Wojciechowski, medlem af Revisionsretten, der er ansvarlig for revisionen. "Dette rejser komplekse spørgsmål for patienter, sundhedssystemer og sundhedspersonale."

reklame

Sundhedsvæsenerne i Europa er under pres på grund af en aldrende befolkning og voksende budgetmæssige begrænsninger i det seneste årti. I 2016 tegnede personer i 65 eller over for 19.2% af EU-befolkningen en stigning på 2.4% sammenlignet med 10 år tidligere. I lyset af disse demografiske ændringer forventes denne andel at stige yderligere i de kommende år, hvilket muligvis forværrer sundhedsmæssige uligheder i hele EU.

Revisionen omfatter besøg i Danmark, Sverige, Holland, Italien og Litauen. Rapporten forventes offentliggjort i første halvdel af 2019.

EU-finansiering til grænseoverskridende sundhedsvæsen kommer primært fra det andet (2008-2013) og tredje (2014-2020) Sundhedsprogrammer, der repræsenterer gennemsnitlige udgifter på € 64 millioner om året på sundhedsrelaterede spørgsmål. Sundhedsprogrammet støtter "foranstaltninger, der kræves af eller bidrager til gennemførelsen af ​​EU-lovgivningen inden for [...] grænseoverskridende sundhedsydelser". De samfinansierede aktionsformer omfatter samarbejdsprojekter på EU-plan, aktioner i fællesskab af medlemsstaternes sundhedsmyndigheder, foranstaltninger vedrørende ngo'ers funktion og samarbejde med internationale organisationer.

reklame

Den Europæiske Revisionsrets tidligere rapport på dette område, særberetning 28/2016, 'Håndtering af alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler i EU: vigtige skridt taget, men der skal gøres mere', blev offentliggjort i december 2016.

Formålet med denne pressemeddelelse er at formidle hovedbudskaberne i Revisionsrettens baggrundspapir. Det fulde papir er tilgængeligt her.

Læs

E-sundhed

Innovation i personlig medicin og sundhedspleje

Udgivet

on

Innovation i personlig medicin og sundhedspleje som helhed er her blandt os og går hurtigt, skriver Den Europæiske Alliance for Den Personlige Medicin Direktør Denis Horgan.

Men politik, regler og regler skal fortsætte, hvis vi skal få mest muligt ud af de mange gennembrud, optimere brugen af ​​Big Data og bringe nye lægemidler til markedet hurtigere.

reklame

Den Brussels-baserede europæiske alliance for personlig medicin (EAPM) har arbejdet løbende for at bringe interessenter sammen til at finde vej gennem den lovgivende labyrint, der omgiver mange problemer, der påvirker personlig medicin.

Europa har været langsomt med hensyn til nye teknologier, og blandt andet er der et klart behov for nye sociale kontrakter og relationer, der skal udvikles for at lette samarbejdet og banke et stort hul i "silotænkning". I mellemtiden skal lovgivningen, reguleringen (såvel som aftalte standarder) fortsætte.

"Stabil" er alt sammen godt, da Theresa May, for en, holder fortæller os. Men det er ikke alt i alt, når tider og teknologi bevæger sig så hurtigt. Faktisk kan det føre til en gradvis tilbagegang i vores evne til at holde øje med den spændende nye udvikling.

reklame

"Disruptive innovation" spiller sin rolle i den moderne verden, og vi har brug for noget af det blandt lovgivende organer, før reglerne efterlades af realiteterne.

Et notat om forstyrrende innovation ser det bredere billede: Ikke så længe siden lancerede Europa-Kommissionen (og dets uafhængige ekspertpanel om effektive måder at investere i sundhed) en offentlig høring om en foreløbig udtalelse, der udforskede "konsekvenserne af forstyrrende innovation for sundhed og sundhedspleje i Europa ".

Det beskrev forstyrrende innovation som "en type innovation, der skaber nye netværk og spillere, der har tendens til at fortrænge eksisterende strukturer og aktører. Det udgør et ægte paradigmeskift i organisationen af ​​sundhedsvæsenet ". Bingo.

Kommissionens dokument tilføjede, at forstyrrende innovation som et sundhedspleje koncept er blevet udviklet i USA og så på, hvordan konceptet kan anvendes i europæisk sammenhæng.

OK, så langt så godt. Ovennævnte skal teoretisk give EU-medlemsstater mulighed for at udvikle eller styrke folkesundhedskommunikationsstrategier, øge offentlighedens bevidsthed om både fordele og risici ved personlig medicin samt borgernes rolle og rettigheder og støtte passende adgang til innovative diagnostiske metoder og bedre målrettet behandling.

På trods af al denne nye videnskab, nyskabende og bedre ikt-kapacitet og evnen til at samle, opbevare og formidle Big Data, gør vi desværre ikke det bedste, når det gælder om at give den rette patient til den rigtige patient på rette tidspunkt.

En væsentlig årsag til dette er, at meget lovgivning er langt bag tiden, og indtil den går hurtigt, vil den fortsætte med at indsnævre innovationen.

Vi vil ikke se resultaterne med det samme, men hvis vi ikke handler nu, som Janan Ganesh skrev i denne uge i Financial Times (om end de endelige resultater af Brexit): "Det er vejafgiften betalt i årtier, ikke øjeblikke, det lover det værste."

I en mere positiv bemærkning tilføjede han: "Som føringsdirektør for British Cycling, tilskrev David Brailsford sin succes til" aggregering af marginale gevinster "."

Lidt efter lidt er vi nødt til at ændre os. Vi har brug for et skift i tænkning i lovgivningsmæssige og lovgivningsmæssige termer for at få os langsomt men støt til, hvor vi skal være.

En god nyskabende udvikling er selvfølgelig forordningen om kliniske forsøg, der har til formål at forvandle udmattede forsøgsmodeller til dem, der passer til nutidens hurtige sundhedsmiljø.

Det blev designet til at reducere bureaukratiet betydeligt og forenkle processen fra bænk til sengs i mange tilfælde af innovative lægemidler og behandlinger (selvom det normalt gælder, når det pågældende lægemiddel anses for at udvise mindre risiko).

Dette er alt for godt, og på tværs af feltet vil regler blive et centralt fokus på EAPMs Belfast-kongres i november, da fokus vil være på innovation, vigtigheden af ​​forskning, risikobaserede evalueringer, deltagelse af interessenter og den løbende uddannelse af sundhedspersonale i hurtigt bevægelige felter.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Queen's University Belfast og Visit Belfast, og har titlen 'Tilpasning af din sundhed: En global imperativ!' og vil finde sted fra 27-30 november.

Tidligfuglregistrering til kongressen er blevet udvidet til 22 september, så deltagerne kan spare op til 20% på registreringsafgifter. (Et link findes i slutningen af ​​denne artikel.) I mellemtiden er størstedelen af ​​højttalerne nu bekræftet, og Alliancen har hidtil modtaget mere end 200-abstracts.

Kongressen vil være "go-to place" for tanke ledere inden for personlig medicin og

sessioner vil være meget interaktive, da EAPM ønsker at se så meget deltagelse som muligt fra gulvet under arrangementet.

Den banebrydende begivenhed, der afholdes på Belfast Waterfront-lokaliten, vil give det største rum til dato for at muliggøre et sådant møde af sind og ekspertise. EAPM bygger i det væsentlige en one-stop-shop for top-level diskussion og formulering af virkelige handlingsplaner.

Belfast vil se flere interessenter fra de modige nye verdener af genetik, billeddannelse, nye IVD'er og mere. Planen er at opbygge en bedre sundhedspleje fremtid for alle europæere gennem blandt andet fælles beslutningstagning og samarbejde.

Et centralt mål er også at tillade krydsbefrugtning mellem de forskellige sygdoms- og politikområder, give delegerede mulighed for at få større viden om barrierer inden for personlig medicin og tilbyde værdifulde beviser og interessenters mening om, hvilke beslutningstagere der kan basere deres beslutningstagning på, hvordan man bedre kan integrere personlig medicin i EU's sundhedsydelser.

Mens personlig medicin går videre og har en dybtgående virkning på områder som kræft, er den fulde integrering af personlig medicin i sundhedssystemer stadig mere en drøm end en realitet.

Drømme er alle meget gode, men vi har brug for realistiske forhåbninger for patienter, forældre og deres familier (herunder deres børn og børnebørn), der i øjeblikket ikke modtager de bedste behandlinger og medicin.

Denne situation er i høj grad, fordi vi opererer på en EU-sundhedsområdet, der er fragmenteret, underfinansieret og mangler det nødvendige samarbejde. Vores mål og vores interessenter er at opbygge en, der er up-to-the-minute, bæredygtig og egnet til formål.

'Smart' regulering spiller en vigtig rolle.

For at se kongresens hjemmeside, se venligst linket: www.eapmbelfast2017.com

For at registrere, se venligst følgende link: https://confpartners.eventsair.com/eapm/registration2017/Site/Register

Læs
reklame
reklame
reklame

trending