Følg os

Elektroniske cigaretter

Europa-Kommissionen foreslår forbud mod alle aktuelt tilgængelige elektroniske cigaretter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

E-cigaretIfølge producenten af ​​elektroniske cigaretter Helt Wicked Ltd, dokumenter, der ikke er beregnet til offentligt forbrug, defineret i sidste uge i Bruxelles, indeholder forslag fra Europa-Kommissionen, som, hvis de blev implementeret, ville fjerne alle i øjeblikket tilgængelige elektroniske cigaretter fra markedet. Disse forslag fra Kommissionen er blevet udarbejdet som en del af forhandlingerne bag lukkede døre i Bruxelles om at revidere tobaksdirektivet (TPD).

Kommissionen foreslår blandt andet et forbud mod alle genopfyldningsvæsker, et forbud mod genopfyldelige forstøvere, et forbud mod næsten alle smagsstoffer og vilkårlige restriktioner for nikotinniveauer uden nogen begrundelse. Disse forslag vil underlægge elektroniske cigaretter en væsentligt strengere regulering end tobakscigaretter.

I øjeblikket er der 10 millioner rygere i Storbritannien. Hvert år dør 114,000 britiske borgere af tobaksrelaterede sygdomme ifølge tal produceret af NHS. Politikere er nødt til at fokusere på at reducere dette tal, siger Totally Wicked - konventionelle nikotinerstatningsterapier tackler ikke dette i et betydeligt antal, men elektroniske cigaretter er det. Allerede nu er 1.3 millioner britiske rygere skiftet til elektroniske cigaretter. Hvis de nuværende vækstrater fortsætter, inden 2017, når den reviderede TPD skal træde i kraft, kan der være næsten fem millioner tidligere britiske rygere, der bruger elektroniske cigaretter.

Men hvis det lykkes Europa-Kommissionen at få disse forslag vedtaget, vil der være en nedlukning af det generelle salg af aktuelt tilgængelige elektroniske cigaretprodukter fra 2017 i hele Storbritannien og det bredere EU.

Dette ville efterlade tobakscigaretter som den eneste frit tilgængelige kilde til nikotin, og de næsten fem millioner e-cigaretbrugere ville ikke have nogen anden mulighed end at vende tilbage til at ryge tobakscigaretter.

helt Wicked Chief Executive Officer Fraser Cropper sagde:"Bag lukkede døre i Bruxelles udarbejder uansvarlige og ikke-valgte bureaukrater forslag, der vil nægte millioner af eksisterende og tidligere rygere adgang til et sikrere alternativ til tobakscigaretter. Disse forslag er baseret på en total mangel på viden om, hvordan en elektronisk cigaret fungerer, og endnu vigtigere, disse forslag bliver udarbejdet uden nogen høring af de mennesker, der er afhængige af disse produkter for at forhindre dem i at vende tilbage til tobakscigaretter.

"Grov inkompetence, ivrig kapitulation over for tobaks- og medicinalindustrien eller mere uhyggelig korrupt regulering, vælg selv. Det, der dog er helt klart, er, at disse få individer forsøger at ødelægge nytten af ​​et virkelig bemærkelsesværdigt produkt med henblik på at fastholde en uhyggeligt duopol, der er i modstrid med hensynet til europæisk folkesundhed og grundlæggende moral.

reklame

"Tilsammen repræsenterer disse forslag et forbud mod alle aktuelt tilgængelige elektroniske cigaretter. Dette er i modstrid med MEP'ernes holdning den 8.th oktober, der gik ind for at bevare markedet i dets nuværende form. Støtter den britiske regering disse forslag? Vi skal vide det, og Parlamentet skal have mulighed for at drøfte disse forslag som et prioriteret spørgsmål."

For en kopi af Europa-Kommissionens dokument, Klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending