Følg os

coronavirus

#Coronavirus - Kommissionen underskriver første kontrakt med AstraZeneca

DEL:

Udgivet

on

Den første kontrakt, som Europa-Kommissionen har forhandlet på vegne af EU-landene med et medicinalfirma, trådte i kraft efter den formelle underskrift mellem AstraZeneca og Kommissionen. Kontrakten tillader køb af en vaccine mod COVID-19 for alle EU-medlemslandene samt donation til lande med lavere og mellemindkomst eller omdirigering til andre europæiske lande.

Gennem kontrakten vil alle medlemsstater være i stand til at købe 300 millioner doser af AstraZeneca-vaccinen med mulighed for yderligere 100 millioner doser, der distribueres på en befolkningsbaseret pro-rata-basis.

Kommissionen diskuterer fortsat lignende aftaler med andre vaccineproducenter og har afsluttet vellykkede sonderende samtaler med Sanofi-GSK den 31. juli, Johnson & Johnson den 13 august, CureVac den 18. august og moderne på 24 August.

Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen sagde: ”Kommissionen arbejder kontinuerligt for at give EU-borgere en sikker og effektiv vaccine mod COVID-19 så hurtigt som muligt. Ikrafttrædelsen af ​​kontrakten med AstraZeneca er et vigtigt skridt fremad i denne henseende. Jeg ser frem til at berige vores portefølje af potentielle vacciner takket være kontrakter med andre medicinalfirmaer og samarbejde med internationale partnere om universel og retfærdig adgang til vaccination. ”

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides (afbilledet) sagde: “Vores forhandlinger har nu leveret klare resultater: en første kontrakt underskrevet, der leverer vores forpligtelse til at sikre en diversificeret vaccineportefølje for at beskytte borgernes folkesundhed. Dagens underskrift - muliggjort af det vigtige fundament, der er foretaget af Frankrig, Tyskland, Italien og Nederlandene - vil sikre, at doser af en vaccine, som, hvis det viser sig at være effektiv og sikker, vil blive leveret på tværs af medlemsstaterne. Vi forventer meget hurtigt at annoncere yderligere aftaler med andre vaccineproducenter. “

AstraZeneca og University of Oxford gik sammen om at udvikle og distribuere universitetets potentielle rekombinante adenovirusvaccine med det formål at forhindre COVID-19-infektion.

AstraZenecas vaccinkandidat er allerede i store kliniske fase II / III-forsøg efter lovende resultater i fase I / II vedrørende sikkerhed og immunogenicitet.

Kontrakten er baseret på den avancerede købsaftale, der blev godkendt den 14. august med AstraZeneca, som vil blive finansieret med Nødstøtteinstrument. De "Inclusive Vaccine Alliance" -lande (Tyskland, Frankrig, Italien, Holland), der startede forhandlinger med AstraZeneca, bad Kommissionen om at overtage ved en aftale, der blev underskrevet på vegne af alle medlemslande.

reklame

Beslutningen om at støtte den vaccine, der er foreslået af AstraZeneca, er baseret på en sund videnskabelig tilgang og den anvendte teknologi (en ikke-replikativ rekombinant chimpanse-adenovirusbaseret vaccine ChAdOx1), hastighed ved levering i skala, pris, risikodeling, ansvar og produktionskapacitet i stand til at levere blandt andet hele EU.

Reguleringsprocesserne vil være fleksible, men forblive robuste. Sammen med medlemsstaterne og Det Europæiske Lægemiddelagentur vil Kommissionen anvende eksisterende fleksibilitet i EU's lovgivningsmæssige rammer for at fremskynde godkendelsen og tilgængeligheden af ​​vellykkede vacciner mod COVID-19, samtidig med at standarderne for vaccinkvalitet, sikkerhed og virkning opretholdes.

De nødvendige sikkerhedskrav og specifik vurdering af Det Europæiske Lægemiddelagentur som en del af EU-markedsføringstilladelsesproceduren garanterer, at borgernes rettigheder forbliver fuldt beskyttet.

For at kompensere for sådanne høje risici, som producenterne tager, indeholder de avancerede købsaftaler, at medlemslandene skal skadesløse producenten for forpligtelser, der pådrages under visse betingelser. Ansvaret er stadig hos virksomhederne.

Baggrund

Kontrakten med AstraZeneca er et vigtigt skridt i gennemførelsen af ​​programmet Den europæiske vaccinestrategi, vedtaget af Kommissionen den 17. juni 2020. Denne strategi sigter mod at sikre alle europæiske borgere højkvalitets, sikre, effektive og overkommelige vacciner inden for 12 til 18 måneder.

For at gøre dette og sammen med medlemsstaterne accepterer Kommissionen forhåndsaftaler med vaccineproducenter, der forbeholder sig eller giver medlemsstaterne ret til at købe et givet antal vaccinedoser til en bestemt pris, når og når en vaccine bliver tilgængelig.

Avancerede købsaftaler finansieres med Emergency Support Instrument, som har midler dedikeret til oprettelse af en portefølje af potentielle vacciner med forskellige profiler og produceret af forskellige virksomheder.

Europa-Kommissionen er også forpligtet til at sikre, at alle, der har brug for en vaccine, får den, hvor som helst i verden og ikke kun derhjemme. Ingen vil være i sikkerhed, før alle er i sikkerhed. Dette er grunden til, at det siden 16. maj 4 har samlet næsten 2020 mia Global respons på coronavirus, den globale aktion for universel adgang til test, behandlinger og vacciner mod coronavirus og for det globale opsving.

Mere information

EU's vaccinestrategi

EU Coronavirus-respons

Kommissær Kyriakides underskriver aftalen

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending