Slut med os

coronavirus

#Coronavirus - Kommissionen underskriver første kontrakt med AstraZeneca

Udgivet

on

Den første kontrakt, som Europa-Kommissionen har forhandlet på vegne af EU-landene med et medicinalfirma, trådte i kraft efter den formelle underskrift mellem AstraZeneca og Kommissionen. Kontrakten tillader køb af en vaccine mod COVID-19 for alle EU-medlemslandene samt donation til lande med lavere og mellemindkomst eller omdirigering til andre europæiske lande.

Gennem kontrakten vil alle medlemsstater være i stand til at købe 300 millioner doser af AstraZeneca-vaccinen med mulighed for yderligere 100 millioner doser, der distribueres på en befolkningsbaseret pro-rata-basis.

Kommissionen diskuterer fortsat lignende aftaler med andre vaccineproducenter og har afsluttet vellykkede sonderende samtaler med Sanofi-GSK den 31. juli, Johnson & Johnson den 13 august, CureVac den 18. august og moderne på 24 August.

Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen sagde: ”Kommissionen arbejder kontinuerligt for at give EU-borgere en sikker og effektiv vaccine mod COVID-19 så hurtigt som muligt. Ikrafttrædelsen af ​​kontrakten med AstraZeneca er et vigtigt skridt fremad i denne henseende. Jeg ser frem til at berige vores portefølje af potentielle vacciner takket være kontrakter med andre medicinalfirmaer og samarbejde med internationale partnere om universel og retfærdig adgang til vaccination. ”

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides (afbilledet) sagde: “Vores forhandlinger har nu leveret klare resultater: en første kontrakt underskrevet, der leverer vores forpligtelse til at sikre en diversificeret vaccineportefølje for at beskytte borgernes folkesundhed. Dagens underskrift - muliggjort af det vigtige fundament, der er foretaget af Frankrig, Tyskland, Italien og Nederlandene - vil sikre, at doser af en vaccine, som, hvis det viser sig at være effektiv og sikker, vil blive leveret på tværs af medlemsstaterne. Vi forventer meget hurtigt at annoncere yderligere aftaler med andre vaccineproducenter. “

AstraZeneca og University of Oxford gik sammen om at udvikle og distribuere universitetets potentielle rekombinante adenovirusvaccine med det formål at forhindre COVID-19-infektion.

AstraZenecas vaccinkandidat er allerede i store kliniske fase II / III-forsøg efter lovende resultater i fase I / II vedrørende sikkerhed og immunogenicitet.

Kontrakten er baseret på den avancerede købsaftale, der blev godkendt den 14. august med AstraZeneca, som vil blive finansieret med Nødstøtteinstrument. De "Inclusive Vaccine Alliance" -lande (Tyskland, Frankrig, Italien, Holland), der startede forhandlinger med AstraZeneca, bad Kommissionen om at overtage ved en aftale, der blev underskrevet på vegne af alle medlemslande.

Beslutningen om at støtte den vaccine, der er foreslået af AstraZeneca, er baseret på en sund videnskabelig tilgang og den anvendte teknologi (en ikke-replikativ rekombinant chimpanse-adenovirusbaseret vaccine ChAdOx1), hastighed ved levering i skala, pris, risikodeling, ansvar og produktionskapacitet i stand til at levere blandt andet hele EU.

Reguleringsprocesserne vil være fleksible, men forblive robuste. Sammen med medlemsstaterne og Det Europæiske Lægemiddelagentur vil Kommissionen anvende eksisterende fleksibilitet i EU's lovgivningsmæssige rammer for at fremskynde godkendelsen og tilgængeligheden af ​​vellykkede vacciner mod COVID-19, samtidig med at standarderne for vaccinkvalitet, sikkerhed og virkning opretholdes.

De nødvendige sikkerhedskrav og specifik vurdering af Det Europæiske Lægemiddelagentur som en del af EU-markedsføringstilladelsesproceduren garanterer, at borgernes rettigheder forbliver fuldt beskyttet.

For at kompensere for sådanne høje risici, som producenterne tager, indeholder de avancerede købsaftaler, at medlemslandene skal skadesløse producenten for forpligtelser, der pådrages under visse betingelser. Ansvaret er stadig hos virksomhederne.

Baggrund

Kontrakten med AstraZeneca er et vigtigt skridt i gennemførelsen af ​​programmet Den europæiske vaccinestrategi, vedtaget af Kommissionen den 17. juni 2020. Denne strategi sigter mod at sikre alle europæiske borgere højkvalitets, sikre, effektive og overkommelige vacciner inden for 12 til 18 måneder.

For at gøre dette og sammen med medlemsstaterne accepterer Kommissionen forhåndsaftaler med vaccineproducenter, der forbeholder sig eller giver medlemsstaterne ret til at købe et givet antal vaccinedoser til en bestemt pris, når og når en vaccine bliver tilgængelig.

Avancerede købsaftaler finansieres med Emergency Support Instrument, som har midler dedikeret til oprettelse af en portefølje af potentielle vacciner med forskellige profiler og produceret af forskellige virksomheder.

Europa-Kommissionen er også forpligtet til at sikre, at alle, der har brug for en vaccine, får den, hvor som helst i verden og ikke kun derhjemme. Ingen vil være i sikkerhed, før alle er i sikkerhed. Dette er grunden til, at det siden 16. maj 4 har samlet næsten 2020 mia Coronavirus Global Response, den globale aktion for universel adgang til test, behandlinger og vacciner mod coronavirus og for det globale opsving.

Mere information

EU's vaccinestrategi

EU Coronavirus-respons

Kommissær Kyriakides underskriver aftalen

 

coronavirus

Hollænderne letter EU COVID-19 rejsebegrænsninger, men forlænger festivalforbudet

Udgivet

on

By

Lukkede porte og afgangshaller ses, da Schiphol Lufthavn reducerer sine flyvninger på grund af coronavirus sygdommen (COVID-19) i Amsterdam, Holland. REUTERS / Piroschka van de Wouw

Holland mandag (26. juli) sagde, at det ville lette COVID-19-begrænsningerne for at tillade rejser til alle EU-lande, herunder flere, der havde været uden grænser for hollandske ferierende på grund af høje infektionsrater, skriver Anthony Deutsch, Reuters.

Samtidig sagde myndighederne, at de ville udvide et forbud mod flere dages festivaler, som blev anset for for risikable.

Fra tirsdag vil hollandske rejseanbefalinger ikke længere kun være baseret på infektionsrater, der havde gjort ferie til Spanien og Portugal næsten umuligt, sagde sundhedsministeriet i en erklæring.

Beslutningen blev muliggjort af en relativt høj vaccinationsrate på 50% på tværs af 26-nationens blok og håndterbare sygehuse i Holland, sagde det. Bevægelsen bragte hollænderne i tråd med EU-rejseaftaler.

Fra 27. juli udstedes et negativt råd "kun til lande med en bekymrende ny virusvariant, som endnu ikke er udbredt i Holland," sagde det.

Rejsende i alderen 12 år og derover skal give et negativt testresultat fra 8. august, når de vender tilbage til Holland fra et EU-land, der anses for at have en forhøjet risiko for infektion, sagde det.

Den hollandske regering genindførte restriktioner for danseklubber, musikfestivaler og restauranter den 9. juli kun to uger efter at de var blevet løftet på grund af en stigning i COVID-19-infektioner blandt unge voksne, hovedsagelig af Delta-varianten. Læs mere

Store festivaler er ikke tilladt i august, sagde regeringen. En beslutning om den hollandske Formel 3 Grand Prix i Zandvoort fra 5-13 september, som allerede var blevet udsat en gang, forventes den XNUMX. august.

Læs

Luftfart / flyselskaber

Kommissionen godkender en italiensk ordning på 800 mio. EUR til at kompensere lufthavne og ground handling-operatører for den skade, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt en italiensk ordning på 800 millioner euro til kompensation for lufthavne og ground handling-operatører for den skade, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet og de rejsebegrænsninger, som Italien og andre lande måtte gennemføre for at begrænse spredning af virussen.

Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: "Lufthavne er blandt de virksomheder, der er hårdt ramt af udbruddet af coronavirus. Denne ordning på 800 mio. € vil gøre det muligt for Italien at kompensere dem for den skade, der er lidt som et direkte resultat af rejsebegrænsninger, som Italien og andre lande måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Vi arbejder fortsat i tæt samarbejde med medlemslandene for at finde brugbare løsninger til at afbøde den økonomiske virkning af koronavirusudbruddet i tråd med EU-reglerne. ”

Den italienske ordning

Italien underrettede Kommissionen om en støtteforanstaltning til at kompensere lufthavne og operatører af terrænhåndtering for den skade, der blev lidt i perioden mellem 1. marts og 14. juli 2020 på grund af coronavirusudbruddet og de gældende rejsebegrænsninger.

Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for alle lufthavne og ground handling-operatører med et gyldigt driftscertifikat leveret af den italienske luftfartsmyndighed.

En claw-back-mekanisme vil sikre, at enhver offentlig støtte, som modtagerne modtager ud over den faktiske skade, skal betales tilbage til den italienske stat.  

Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TFEU), der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere specifikke virksomheder eller specifikke sektorer for skader, der direkte er forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen finder, at udbruddet af coronavirus kan betragtes som en usædvanlig begivenhed, da det er en ekstraordinær, uforudsigelig begivenhed med en betydelig økonomisk indvirkning. Som følge heraf er ekstraordinære indgreb fra medlemslandene for at kompensere for skaderne forbundet med udbruddet berettigede. 

Kommissionen fandt, at den italienske foranstaltning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet, og at den er proportional, da erstatningen ikke overstiger det, der er nødvendigt for at udbedre skaden, i overensstemmelse med artikel 107, stk. 2, litra b) ) TEUF.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

Baggrund

Finansiel støtte fra EU- eller nationale fonde, der ydes til sundhedstjenester eller andre offentlige tjenester til at tackle koronavirus-situationen, falder uden for anvendelsesområdet for kontrol med statsstøtte. Det samme gælder for enhver offentlig økonomisk støtte, der gives direkte til borgerne. Tilsvarende er offentlige støtteforanstaltninger, der er tilgængelige for alle virksomheder, f.eks. Løntilskud og suspension af betalinger af selskabsskat og merværdiafgift eller sociale bidrag, ikke under statsstøttekontrol og kræver ikke Kommissionens godkendelse i henhold til EU's statsstøtteregler. I alle disse tilfælde kan medlemsstaterne handle med det samme.

Når reglerne om statsstøtte er gældende, kan medlemsstaterne udforme rigelige bistandsforanstaltninger til støtte for bestemte virksomheder eller sektorer, der lider under konsekvenserne af coronavirusudbruddet i overensstemmelse med de eksisterende EU -statsstøtterammer.

Den 13. marts 2020 vedtog Kommissionen en Kommunikation om et koordineret økonomisk svar på COVID-19-udbruddet angiver disse muligheder.

I denne henseende for eksempel:

  • Medlemsstaterne kan kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer (i form af ordninger) for den skade, der er forvoldt og direkte forårsaget af ekstraordinære hændelser, såsom dem forårsaget af coronavirus-udbruddet. Dette er forudset i artikel 107, stk. 2, litra b), TEUF.
  • Regler for statsstøtte, der er baseret på artikel 107, stk. 3, litra c), TEUF gør det muligt for medlemslandene at hjælpe virksomheder med at tackle likviditetsmangel og har behov for hurtig redningsstøtte.
  • Dette kan suppleres med en række yderligere foranstaltninger, f.eks. I henhold til de minimis -forordningen og den generelle gruppefritagelsesforordning, som også kan indføres af medlemsstaterne med det samme uden inddragelse af Kommissionen.

I tilfælde af særlig alvorlige økonomiske situationer, f.eks. Den situation, som alle medlemsstater i øjeblikket står over for på grund af coronavirus -udbruddet, tillader EU's statsstøtteregler medlemsstaterne at yde støtte til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse af deres økonomi. Dette er fastsat i artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.

Den 19. marts 2020 vedtog Kommissionen en Midlertidig ramme for statsstøtte baseret på artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF for at sætte medlemsstaterne i stand til at udnytte den fulde fleksibilitet, der er fastsat i statsstøttereglerne, til at støtte økonomien i forbindelse med koronavirusudbruddet. Den midlertidige ramme, som ændret den 3 April, Maj 8, 29 juni, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, indeholder bestemmelser om følgende typer støtte, som kan ydes af medlemsstaterne: (i) Direkte tilskud, kapitalindskud, selektive skattefordele og forskud; (ii) statsgarantier for lån optaget af virksomheder (iii) Subventionerede offentlige lån til virksomheder, herunder ansvarlige lån iv) garantier for banker, der kanaliserer statsstøtte til realøkonomien (v) Offentlig kortsigtet eksportkreditforsikring vi) Støtte til coronavirusrelateret forskning og udvikling (F&U) vii) Støtte til opførelse og opskalering af testfaciliteter (viii) Støtte til produktion af produkter, der er relevante for at håndtere coronavirusudbruddet (ix) Målrettet støtte i form af udsættelse af skattebetalinger og / eller suspension af socialsikringsbidrag (x) Målrettet støtte i form af løntilskud til medarbejdere (xi) Målrettet støtte i form af egenkapital og / eller hybrid kapitalinstrumenter (xii) Støtte til afdækkede faste omkostninger for virksomheder, der står over for et fald i omsætningen i forbindelse med coronavirus -udbruddet.

Den midlertidige ramme vil være på plads indtil udgangen af ​​december 2021. For at sikre retssikkerhed vil Kommissionen inden denne dato vurdere, om den skal udvides.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63074 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her.

Læs

coronavirus

EU når 70% mål for voksne vaccinerede

Udgivet

on

I dag (27. juli) meddelte Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen, at EU havde nået sit mål om 70% af EU-voksne, der var vaccineret med mindst en vaccination inden juli.

”EU har holdt sit ord og leveret. I dag har vi nået dette mål, og 57% af de voksne har allerede den fulde beskyttelse af dobbelt vaccination. Disse tal placerer Europa blandt verdens ledere. Indhentningsprocessen har været meget vellykket - men vi er nødt til at fortsætte indsatsen. ”

Mens tallene var gode, opfordrede von der Leyen alle, der har mulighed for at blive vaccineret. Især fremhævede hun stigningen i Delta-varianten, som er meget overførbar, og opfordrede folk til at fortsætte indsatsen for deres eget helbred og beskytte andre.

Von der Leyen tilføjede, at EU fortsat vil levere tilstrækkelige mængder vaccine.

EU er også på vej til at overskride sit mål om mindst 100 millioner doser inden udgangen af ​​2021 for lande med lav indkomst og mellemindkomst med yderligere 100 millioner doser, hovedsageligt via COVAX.

Parallelt hermed har EU lanceret et initiativ om fremstilling og adgang til vacciner, medicin og sundhedsteknologier i Afrika bakket op af 1 mia. EUR fra EU-budgettet og de europæiske udviklingsfinansieringsinstitutioner såsom Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Især støtter EU en omfattende investering i vaccineproduktion foretaget af Institut Pasteur i Dakar.

Læs
reklame
reklame

trending