EU øger støtte til at forhindre voldelig ekstremisme og #Radikalisering i #CentralAsia

| September 12, 2019

Europa-Kommissionen har mobiliseret yderligere 4 mio. EUR til støtte for medierne, civilsamfundsorganisationer og aktive borgere i Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Uzbekistan for at forhindre voldelig ekstremisme og imødegå radikalisering. De nye projekter vil støtte uddannelser og professionalisering af lokale journalister, aktivister og pressemedarbejdere til at producere indhold af høj kvalitet, mens der vil blive oprettet faktakontrolplatforme for at markere falske nyheder.

Handlingen gennem Instrument bidrager til stabilitet og fred, vil også bidrage til at bekæmpe desinformation, øge lokal befolkningens og mindretals modstandsdygtighed og udvikle modfortællinger. Støtten, der blev annonceret i dag, vil konsolidere og fremme aktiviteter, der er startet gennem et tidligere samarbejde med NGO Internews, der fremmer regionalt samarbejde og co-produktion af indhold relateret til fred og stabilitet. Dagens konference i European Endowment for Democracy i Bruxelles vil præsentere og vise de vigtigste resultater og resultater af den første fase. Mere information er tilgængelig her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Centralasien, EU, Europa-Kommissionen, radikalisering, Terrorisme

Kommentarer er lukket.