Følg os

EU

Frankrig skal inddrive 8.5 millioner euro i ulovlig støtte til #Ryanair i Montpellier lufthavn

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har fundet ud af, at markedsføringsaftalerne mellem den lokale sammenslutning til fremme af turistiske og økonomiske strømme (APFTE) og Ryanair i Montpelliers lufthavn er ulovlige i henhold til EU's regler for statsstøtte. Ryanair er nu nødt til at returnere 8.5 mio. € i ulovlig statsstøtte.

Kommissær Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: "Konkurrence mellem lufthavne og mellem flyselskaber er afgørende for forbrugere, vækst og arbejdspladser. Vores undersøgelse viste, at visse franske lokale myndigheders betalinger til fordel for Ryanair for at fremme Montpellier lufthavn gav Ryanair en uretfærdig og selektiv fordel i forhold til sine konkurrenter og forårsaget skade på andre regioner og andre regionale lufthavne. Dette er ulovligt i henhold til EU's statsstøtteregler. Frankrig skal nu inddrive den ulovlige statsstøtte. "

Montpellier lufthavn er en regional lufthavn beliggende i den franske region Occitanie. Lufthavnen betjente næsten 1.9 millioner passagerer i 2018. Ryanair var til stede i lufthavnen indtil april 2019.

reklame

Efter en klage fra en konkurrent fra Ryanair åbnede Kommissionen i juli 2018 en dybdegående undersøgelse i markedsføringsaftaler mellem foreningen til fremme af turistiske og økonomiske strømme (Association de Promotion des Flux Touristiques et Economiques, "APFTE") og Ryanair og dets datterselskab AMS.

Mellem 2010 og 2017 indgik APFTE forskellige markedsføringsaftaler med Ryanair og AMS, hvorefter flyselskabet og dets datterselskab modtog betalinger til en værdi af omkring 8.5 mio.

Kommissionens undersøgelse afslørede, at:

reklame
  • Aftalerne med Ryanair blev finansieret med statslige ressourcer og kunne tilskrives staten. APFTE er en sammenslutning, der ikke er relateret til lufthavnsoperatøren, finansieret næsten udelukkende af regionale og lokale franske offentlige enheder. Disse offentlige enheder kontrollerer nøje brugen af ​​foreningens budget.
  • Betalingerne til fordel for Ryanair på baggrund af markedsføringsaftalerne svarede ikke til APFTEs effektive markedsføringsbehov, men tjente kun som et incitament for Ryanair til at opretholde sin virksomhed i Montpellier lufthavn.
  • APFTE indgik enten aftalerne direkte med Ryanair og AMS og ikke med andre flyselskaber eller organiserede offentlige udbud, der var partisk mod Ryanair.

På dette grundlag fandt Kommissionen, at markedsføringsaftalerne gav Ryanair en urimelig og selektiv fordel i forhold til sine konkurrenter. Kommissionen konkluderede derfor, at aftalerne udgjorde ulovlig og uforenelig støtte i henhold til EU's statsstøtteregler, og at fordelen skal inddrives.

Recovery

I princippet kræver EU's statsstøtteregler, at uforenelig statsstøtte inddrives for at fjerne den konkurrenceforvridning, der er skabt af støtten. Der er ingen bøder i henhold til EU's statsstøtteregler, og inddrivelse straffer ikke det pågældende selskab. Det genopretter simpelthen ligebehandling med andre virksomheder.

Frankrig skal nu inddrive den ulovlige statsstøtte på ca. 8.5 mio. € fra Ryanair.

Baggrund

I luftfartssektoren Kommissionens retningslinjer for statsstøtte til lufthavne og flyselskaber (Se også MEMO) afspejler det faktum, at regionale tilskud under visse omstændigheder kan bruges af regionale lufthavne eller regionale myndigheder til at tiltrække prisfølsomme luftfartsselskaber til en bestemt lufthavn. Sådanne subsidier kan typisk have form af lave lufthavnsafgifter, rabatter på lufthavnsgebyrer, succesgebyrer eller incitamentsbetalinger til flyselskaber som vederlag for påståede tjenester - især markedsføring.

Offentlige myndigheder eller offentligt ejede regionale lufthavne kan tilbyde attraktive forhold for luftfartsselskaber for at øge deres trafik. I princippet må sådanne betingelser imidlertid ikke gå ud over, hvad en profitdrevet operatør ville være parat til at tilbyde under de samme omstændigheder (markedsøkonomoperatørprincippet). Hvis dette princip ikke overholdes, indebærer de betingelser, der tilbydes flyselskaberne statsstøtte.

I de sidste par år har Kommissionen afsluttet en række sager vedrørende støtte til luftfartsselskaber, der har til formål at tiltrække eller opretholde deres flykapacitet i visse lufthavne og konstatere, at de ikke er i overensstemmelse med reglerne for statsstøtte. For eksempel med hensyn til lufthavnene i Nîmes (i afvandingsområdet i Montpellier lufthavn), Pau og Angoulême i Frankrig, Zweibrücken og Altenburg-Nobitz i Tyskland, Klagenfurt i Østrig og de sardinske lufthavne i Cagliari, Olbia og Alghero i Italien.

Kommissionen er også i øjeblikket ved at undersøge yderligere aftaler mellem offentlige myndigheder og luftfartsselskaber i visse regionale lufthavne, f.eks. Vedrørende den tyske lufthavn i Frankfurt-Hahn eller de spanske lufthavne i Reus og Girona.

Kommissionen finder, at sådanne foranstaltninger kan være meget forvridende på det meget konkurrencedygtige, paneuropæiske lufttransportmarked på ruter inden for Unionen. Desuden kan sådanne foranstaltninger skade regioner og lufthavne, som ikke bruger ulovlig statsstøtte til at tiltrække luftfartsselskaber.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.47867 i State Aid Register om Kommissionens konkurrence websted, når fortrolighedsproblemer er løst. Flere oplysninger om Kommissionens politik for statsstøtte i lufttransportsektoren findes i denne politik brief.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending