Følg os

EU

Kommissionen registrerer # Let'sFly2Europe og # People4Soil europæiske borgerinitiativer

DEL:

Udgivet

on

beskåret-Header-3Europa-Kommissionen har i dag (27. juli) truffet beslutningen om at registrere "LetsFly2Europe" og "People4Soil" europæiske borgerinitiativer.

"LetsFly2Europe" European Citizens' Initiative (ECI) opfordrer Kommissionen til at foreslå "en afskaffelse af bestemmelser i direktiv 2001/51/EF, som straffer transportselskaber, der tillader flygtninge at komme ind i EU via fly". Det europæiske borgerinitiativ "People4Soil" opfordrer Kommissionen til at "anerkende jord som en fælles arv, der har behov for beskyttelse på EU-niveau, og udvikle en dedikeret juridisk bindende ramme, der dækker de vigtigste jordbundstrusler."

Registreringen af ​​dette 'LetsFly2Europe'-initiativ finder sted den 2. september, og registreringen af ​​'People4Soil'-initiativet finder sted den 12. september. I begge tilfælde vil dette starte en etårig proces med indsamling af underskrifter til støtte for det foreslåede europæiske borgerinitiativ af dets organisatorer.

Kommissionens beslutning om at registrere initiativerne vedrører kun forslagets retlige antagelighed. Betingelserne for antagelighed, som fastsat i forordningen om det europæiske borgerinitiativ, er, at den foreslåede handling ikke åbenbart falder uden for rammerne af Kommissionens beføjelser til at fremsætte et forslag til en retsakt, at den ikke er åbenlyst misbrug, useriøs eller irriterende. og at det ikke er åbenlyst i strid med Unionens værdier.

Kommissionen konkluderede i dag, at de juridiske betingelser for registrering af de to europæiske borgerinitiativer var opfyldt. Kommissionen har ikke analyseret indholdet af initiativerne på nuværende tidspunkt.

Skulle et af de europæiske borgerinitiativer modtage en million støttetilkendegivelser inden for et år fra mindst syv forskellige medlemslande, skal Kommissionen reagere inden for tre måneder. Kommissionen kan beslutte enten at følge anmodningen eller ikke at følge anmodningen og vil i begge tilfælde være forpligtet til at forklare sin begrundelse.

Baggrund

reklame

Europæiske borgerinitiativer blev indført med Lissabontraktaten og lanceret som et dagsordensættende værktøj i hænderne på borgerne i april 2012 efter ikrafttrædelsen af ​​forordningen om det europæiske borgerinitiativ, som implementerer traktatens bestemmelser.

Når det først er blevet formelt registreret, giver et europæisk borgerinitiativ en million borgere fra mindst en fjerdedel af EU's medlemsstater mulighed for at invitere Europa-Kommissionen til at foreslå en retsakt på områder, hvor Kommissionen har beføjelse til at gøre det.

Hvis – og kun hvis – et registreret europæisk borgerinitiativ modtager underskrifterne på en million validerede støtteerklæringer fra mindst syv medlemsstater, skal Kommissionen beslutte, om den vil handle eller ej, og forklare årsagerne til dette valg.

Mere information

Den fulde tekst af det foreslåede "LetsFly2Europe" ECI (tilgængelig fra 2. september 2016)

Den fulde tekst af det foreslåede "People4Soil" ECI (tilgængelig fra 12. september 2016)

European Citizens' Initiative Organisatorers hjemmeside - 'LetsFly2Europe'

European Citizens' Initiative Organisatorers websted - 'People4Soil'

Andre europæiske borgerinitiativer indsamler i øjeblikket underskrifter

websted for det europæiske borgerinitiativ

Forordningen om det europæiske borgerinitiativ

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending