Følg os

Europa-Kommissionen

EWEA opfordrer nye udpegede kommissærer til at tage tøjler om Europas energifremtid

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

vindkraftDen Europæiske Vindenergiforening har hilst velkommen meddelelsen om Alenka Bratusek som vicepræsident og udpeget kommissær for energiunionen og Miguel Arias Canete som den europæiske kommissær for energi og klimaindsats.

Dette team vil være ansvarligt for at implementere Europa-Kommissionens præsidents valgte vision om en energiunion i Europa og etablere regionen som et globalt kraftværk for vedvarende energi. EWEAs administrerende direktør Thomas Becker sagde: "Vi ser frem til at arbejde sammen med vicepræsident Bratusek og kommissær Canete om at opbygge en ny energiforbindelse, der bygger på traktater, i Europa, der understøttes af vedvarende energi. For at et ægte indre energimarked kan blomstre i Europa, energipolitik skal blive domænet for EU-lovgivere og bør ikke lukkes med 28 forskellige ministerier, regulatorer og agenturer på nationalt plan. "

Becker tilføjede: "Meddelelsen om den udpegede vicepræsident Bratusek med ansvar for energiunionen viser et tilsagn fra Juncker-formandskabet om at tage skridt mod et fælles elmarked, der placerer vedvarende energi såsom vindkraft i centrum for europæisk energi sikkerhed."

reklame

Parlamentariske høringer for det nye kommissærkollegium forventes at begynde i ugen, der begynder mandag 29 september.

reklame

Kost

Sund livsstil: Kommissionen lancerer en europæisk kampagne

Udgivet

on

Kommissionen har lanceret Sund Livsstil4Alle kampagne for at fremme en sund livsstil for alle, på tværs af generationer og sociale grupper, med det formål at forbedre europæernes sundhed og trivsel. Denne toårige kampagne, der forbinder sport og aktiv livsstil med sundhed, mad og andre politikker, involverer civilsamfundet, ikke-statslige organisationer, nationale, lokale og regionale myndigheder og internationale organer. Alle involverede vil gennemføre flere tiltag for at europæere skal være mere aktive og mere opmærksomme på deres helbred.

Aktionerne understøtter de tre mål for Sund Livsstil4Alle kampagne:

  • Skab mere opmærksomhed for sund livsstil på tværs af alle generationer;
  • Support en lettere adgang til sport, fysisk aktivitet og sunde kostvaner, med særligt fokus på inklusion og ikke-diskrimination for at nå og involvere dårligt stillede grupper;
  • Fremme en global tilgang på tværs af politikker og sektorer, der forbinder mad, sundhed, velvære og sport.

Alle deltagende organisationer kan indsende tilsagn om konkrete handlinger i online panteliste. Flere EU-lande og organisationer, såsom de internationale og europæiske olympiske komitéer, World Anti-Doping Agency (WADA), International School Sports Federation, Fédération Internationale de Football Association (FIFA), Union of European Football Association (UEFA) , og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har allerede indsendt deres bidrag, og mange flere kan forventes.

reklame

Som koordinator for kampagnen vil Kommissionen gennemføre flere tiltag i de næste to år, herunder f.eks .:

  • Forøg finansiering til projekter, der understøtter en sund livsstil i Erasmus+, Horizon Europe og EU4Health For 2021-2027 vil der være 470 mio. EUR til rådighed for sportsaktiviteter under Erasmus+, 290 mio. EUR under Horisont Europa og 4.4 mio. EUR under EU4Health;
  • opret en ny #BeActive Across Generations Award at erkende sportens betydning på tværs af forskellige aldre;
  • lancere en EU -mobilapp til forebyggelse af kræft at øge bevidstheden om betydningen af ​​sund livsstil for kræftforebyggelse, støtte målene om Europas slående kræftplan;
  • udvikle og opdatere en fødevareingrediensdatabase indeholdende oplysninger om ernæringskvaliteten af ​​forarbejdede fødevarer, der sælges i EU for at fremme sundere fødevarer og reducere forbruget af mindre sunde fødevarer med et højt indhold af sukker, fedt og salt. EN harmoniseret obligatorisk ernæringsmærkning foran i pakken vil yderligere understøtte dette mål såvel som EU's adfærdskodeks for ansvarlig fødevareforretning og markedsføringspraksis der trådte i kraft i juli 2021
  • behandle spørgsmålet om sunde og bæredygtige kostvaner og betydningen af ​​fysisk aktivitet og mental sundhed i skolerne. Kommissionen vil gennemgå EU Skolefrugt, grøntsager og mælk og vil strømline begrebet sund livsstil i sin anbefaling om uddannelse, og;
  • Støt evidensbaseret politik for sund livsstil med Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse Knowledge Gateway og Videncenter om kræft.

Lanceringen af ​​kampagnen falder sammen med starten af Europæisk Sportsuge 2021, der finder sted fra 23. til 30. september i hele Europa under protektion af tre store europæiske atleter: Beatrice Vio, Jorge Pina og Sergey Bubka. Tusindvis af begivenheder, online og in situ, vil fremhæve kraften i fysisk aktivitet til at bringe glæde, opbygge modstandskraft og forbinde generationer. Siden den første udgave i 2015 er den europæiske sportsuge blevet den største europæiske kampagne for at fremme sport og fysisk aktivitet. European Week of Sport (EWoS) 2020 havde en rekorddeltagelse på 15.6 millioner aktive deltagere i over 32,000 begivenheder i hele Europa.

Fremme af den europæiske livsform Vice President Margaritis Schinas sagde: “Sport og fysisk aktivitet bidrager til vores fysiske og psykiske velbefindende. Manglen på fysisk aktivitet har ikke kun en negativ indvirkning på samfundet og menneskers sundhed, men resulterer også i økonomiske omkostninger. Derudover har sport potentialet til at styrke tolerancebeskeder og styrke medborgerskab i hele Europa. Dagens HealthyLifestyle4All -kampagne er et vidnesbyrd om Kommissionens betydning for en sund livsstil for enhver borger. ”

reklame

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, Mariya Gabriel, lancerede kampagnen ved siden af ​​European Week of Sports i Slovenien i går: ”Folks bevidsthed om sportens og fitnessens rolle for en sund livsstil er kun vokset med årene, ikke mindst på grund af pandemien. Vi er nødt til at bevare momentum. Europa -Kommissionen vil fortsat arbejde for at øge bevidstheden om den centrale rolle, sport spiller for vores samfund; for menneskers sundhed, social inklusion og trivsel. Initiativet HealthyLifestyle4All inviterer nøglesektorer, der fremmer sport, fysisk aktivitet og sunde kostvaner, til at slutte sig til Kommissionen for at fremme handlinger, der kan forbedre vores sunde vaner. ”

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: "Godt helbred er grundlaget for stærke samfund og stærke økonomier. Og forebyggelse vil altid være bedre end helbredelse. Derfor er sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse en afgørende komponent i vores arbejde med sundhed, og et stort fokus i Europas plan for bekæmpelse af kræft. HealthyLifestyles4All -initiativet vil hjælpe os med at belyse vigtigheden af ​​en sund livsstil på tværs af alle generationer og sociale grupper. fremme ansvarlig madvirksomhed og marketingpraksis. ”

Baggrund

Ifølge de seneste Eurobarometer-undersøgelse, næsten halvdelen af ​​europæerne dyrker aldrig eller dyrker sport, og andelen er steget gradvist i de seneste år. Kun 1 ud af 7 personer på 15 år eller derover spiser mindst fem portioner frugt eller grønt hver dag, mens 1 ud af 3 ikke spiser frugt eller grønt hver dag. Sund livsstil bidrager til at reducere forekomsten af ​​en række ikke-smitsomme sygdomme. For eksempel er det et fastslået faktum, at over 40% af kræftformer kan forebygges, og usund kost og stillesiddende livsstil er vigtige faktorer. Effektive kræftforebyggende strategier kan forhindre sygdom, redde liv og reducere lidelse. Europas plan for bekæmpelse af kræft er forpligtet til at give folk de oplysninger og værktøjer, de har brug for til at træffe sundere valg, når det kommer til kost og motion.

Sport er anerkendt for at styrke immunsystemet, hjælpe med at forbedre mental sundhed og lære os vigtige værdier om inklusion og deltagelse. På EU -plan støtter Kommissionen fremme af fysisk aktivitet gennem økonomisk støtte via Erasmus+, Horizon Europe og EU4Health. Siden 2014 har Erasmus+ finansieret 1175 projekter og nået 3700 organisationer til en værdi af € 250 mio. Kommissionen oprettede også #BeActive -priser at støtte projekter og enkeltpersoner, der er dedikeret til at fremme sport og fysisk aktivitet i hele Europa.

Kommissionen støtter medlemsstaterne og interessenter i at fremme sunde kostvaner gennem en række tiltag, såsom omformulering af fødevarer, reduktion af aggressiv (digital) markedsføring af fødevarer med højt indhold af fedt, salt og sukker, offentlige indkøb af skolemad, fremme af fysisk aktivitet og forbrugerinformation, herunder mærkning. En oversigt over politikken initiativer om ernæring og fysisk aktivitet viser, at det kan bidrage til at reducere byrden ved ikke-smitsomme sygdomme, såsom kræft, hjerte-kar-sygdomme, fedme og diabetes. Det Farm to Fork-strategi har til formål at fremskynde vores overgang til et bæredygtigt fødevaresystem, hvor alle har adgang til tilstrækkelig, sikker, nærende og bæredygtig mad.

Mere information

Sund Livsstil4Alle

Den europæiske uge for sport

Ernæring og fysisk aktivitet

Europas slående kræftplan

Læs

Europa-Kommissionen

Præsident von der Leyen besøger det vestlige Balkan

Udgivet

on

Forud for topmødet mellem EU og Vestbalkan den 6. oktober, Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen (billedet) vil være på det vestlige Balkan mellem i dag (28. september) og torsdag (30. september) for at besøge Albanien, Nordmakedonien, Kosovo, Montenegro, Serbien og Bosnien -Hercegovina. Præsidenten starter sin rejse i Tirana i morges, hvor hun bliver modtaget af premierminister Edi Rama og præsident Ilir Meta. Sammen med premierministeren vil hun deltage i indvielsen af ​​'Korb Muça School og Europa Kindergarten', som blev genopbygget med EU -midler under EU4Skoler program efter det ødelæggende jordskælv i 2019. I eftermiddag rejser hun til Skopje, hvor hun vil møde premierminister Zoran Zaev samt præsident Stevo Pendarovski, efterfulgt af et besøg på et ungdomskulturcenter sammen med premierminister Zaev. Onsdag formiddag (29. september) vil præsident von der Leyen være i Pristina, hvor hun vil mødes med præsident Vjosa Osmani og premierminister Albin Kurti. Hun vil også besøge Cicërimat børnehaven, som blev bygget med EU -midler sammen med premierministeren. Præsidenten vil derefter rejse til Podgorica, hvor hun vil blive modtaget af præsident Milo Đukanović og premierminister Zdravko Krivokapić. Under sit ophold vil hun besøge Institut for Folkesundhed, som modtog EU -støtte i kampen mod pandemien, ledsaget af premierministeren.

Derefter ankommer præsidenten til Beograd, Serbien, hvor hun onsdag møder præsident Aleksandar Vučić og premierminister Ana Brnabić. Torsdag formiddag vil præsident von der Leyen sammen med præsident Vučić deltage i lanceringsarrangementet af et projekt om jernbanekorridor X. Præsidenten vil også være vidne til underskrivelsen af ​​en kontrakt om rehabilitering af et afsnit om Peace Highway, som EU støtter. Hendes sidste stop vil være Bosnien -Hercegovina, senere på torsdag. Kommissionens formand deltager i åbningsceremonien for Svilaj -broen, der forbinder Kroatien og Bosnien -Hercegovina, sammen med Kroatiens premierminister Andrej Plenković og formanden for ministerrådet Zoran Tegeltija. Samme dag i Sarajevo vil hun også have møder med formandskabets medlemmer af Bosnien -Hercegovina. I løbet af hendes besøg, præsident von der leyen vil holde pressekonferencer med de forskellige ledere på det vestlige Balkan, som du kan følge live EbS

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

EU på UNGA76: Afslut

Udgivet

on

EU har afsluttet en uge med intense diskussioner med ledere fra hele verden om, hvordan vi sammen skal håndtere de mest presserende udfordringer i vores tid: bekæmpe coronavirus -pandemien og komme sig efter den, bekæmpe klimaændringer og tab af biodiversitet, bæredygtig udvikling og erosion af menneskerettigheder. Den 23. september, højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell (billedet) afgav en erklæring på vegne af EU under ministerkonferencen om artikel XIV i traktaten om omfattende forbud mod atomprøve (CTBT). Se udsagnet her.

Han leverede også en videobesked under mødet i Alliance for Multilateralism. Krisestyringskommissær Janez Lenarčič leverede indledende bemærkninger til arrangementet på højt plan om 'Beskyttelse af børn, usynlige ofre for væbnet konflikt og COVID-19', arrangeret af EU og Belgien. Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius deltog i et arrangement på højt plan om regionale perspektiver på den cirkulære økonomi. Også den 23. september præsenterede koncerndirektør for European Green Deal, Frans Timmermans og energikommissær Kadri Simson, tre energikompakte i FN's dialog på højt niveau om energi i New York i partnerskab med International Energy Agency og International Renewable Energy Agency. Du kan læse mere om det her. Koncerndirektør Frans Timmermans vil repræsentere EU på det virtuelle FN Food Food Summit. Hans tale vil være tilgængelig her.

Han deltog også i ledelsesdialogen "Accelererende handling for at opnå universel energitilgang og netto-nulemissioner" som en del af FN's dialog på højt niveau om energi. Endelig vil kommissær for internationale partnerskaber, Jutta Urpilainen, tirsdag den 28. september deltage i mødet mellem stats- og regeringschefer om job og social beskyttelse for fattigdomsbekæmpelse, arrangeret af FN's generalsekretær og Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO). Al presse- og audiovisuelt materialedækning fra den sidste uge vil være tilgængelig den UdenrigstjenestenEuropa og Consilium.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending