Følg os

Udvalgte artikel

Demokrati begrænset til konference rum, da Aserbajdsjan vært OSCE Parlamentariske Forsamling

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

frihedshusWashington 27 juni 27

Da Aserbajdsjan er vært for parlamentsmedlemmer fra 56 nationer til OSCE's parlamentariske forsamling, udsendte Freedom House den følgende erklæring: ”Det er slående, at parlamentarikere fra hele Europa kan rejse til Baku for at diskutere menneskers sikkerhed, mens medlemmer af Aserbajdsjans civilsamfund tvangsfængsles og generelt truet, ”sagde Matthew Hale fra Lifeline Embattled Civil Society Fund, ledet af Freedom House. ”Nogle aktivister er lige ved at starte lange fængselsstraffe, andre har fået deres pas konfiskeret, hvilket forhindrer dem i at rejse til OSCE-begivenheder i udlandet.”

Præsident Ilham Aliyevs handlinger over for civilsamfundsorganisationer inkluderer i maj 2014 at dømme medlemmer af Valgovervågningscenteret (EMDS) i fængsel på grund af trumfede anklager med direktøren Anar Mammadli dømt til fem og et halvt år. Anklager mod EMDS inkluderer manglende registrering af valgovervågningsaktiviteter på trods af organisationens forsøg på at gøre det. Repressiv lovgivning gør det næsten umuligt for menneskerettighedsgrupper at arbejde lovligt i Aserbajdsjan.

reklame

Aserbajdsjan er vurderet som ikke gratis i Frihed i verden 2014, Ikke gratis i Pressefrihed 2014 og delvis gratis i Frihed på nettet 2013.

For at lære mere om Aserbajdsjan, besøg:
Aserbajdsjan sender pro-demokratiaktivister til fængsel
Aserbajdsjan tilbageholder menneskerettighedsfigur, pres på civilsamfundet
Frihed i verden 2014: Aserbajdsjan
Pressefrihed 2013: Aserbajdsjan
Frihed på nettet 2013: Aserbajdsjan
Blog: Frihed ved spørgsmålet

Freedom House er en uafhængig vagthundorganisation, der støtter demokratisk forandring, overvåger status for frihed rundt om i verden og fortaler for demokrati og menneskerettigheder.

reklame

Forretning

Er glansen slidt af aktivistinvestering?

Udgivet

on

Et par nylige sager tyder på, at tidevandet endelig kan tænde aktivistinvesteringer, der indtil for nylig virkede som om det var ved at blive en forankret del af erhvervslivet. Selvom værdien af ​​aktivistiske investorholdige aktiver muligvis er steget de seneste år (i Storbritannien steg dette tal med 43% mellem 2017 og 2019 for at nå $ 5.8 milliarder) faldt antallet af kampagner med 30 % i året frem til september 2020. Selvfølgelig kan dette frafald delvist forklares med nedfaldet fra den igangværende coronaviruspandemi, men det faktum, at flere og flere spil synes at falde på døve ører, kan signalere en blødere langvarig sigt udsigter for aktivist agitators fremad.

Den seneste konkrete sag kommer fra England, hvor formueforvaltningsfonden St James's Place (SJP) var genstand for en forsøg på aktivistintervention fra PrimeStone Capital's side i sidste måned. Efter at have købt en andel på 1.2% i selskabet, sendte fonden en åbent brev til SJP's bestyrelse, der udfordrer deres seneste track record og opfordrer til målrettede forbedringer. Manglen på snit eller originalitet i PrimeStone-manifestet betød imidlertid, at det blev børstet af med relativ lethed af SJP, med ringe indvirkning på aktiekursen. Den overvældende karakter og resultatet af kampagnen er tegn på en voksende tendens i de senere år - og en, der kunne indstilles til at blive mere udtalt i et samfund efter Covid-19.

PrimeStone ude af stand til at inspirere

reklame

PrimeStone-stykket tog den traditionelle form foretrukket af aktivistiske investorer; efter at have erhvervet en minoritetsandel i SJP forsøgte fonden at bøje sine muskler ved at fremhæve de opfattede mangler ved det nuværende bestyrelse i et missionsbillede på 11 sider. Brevet identificerede blandt andet selskabets oppustede virksomhedsstruktur (over 120 afdelingsleder på lønningslisten), der markerede asiatiske interesser og faldende aktiekurs (aktier har faldet 7% siden 2016). De identificerede også en ”dyr kultur”I SJPs bagrum og foretog ugunstige sammenligninger med andre velstående platformvirksomheder som AJ Bell og Integrafin.

Mens nogle af kritikken havde elementer af gyldighed, var ingen af ​​dem særlig nye - og de malede ikke et komplet billede. Faktisk har flere tredjeparter det komme til forsvaret af SJP's bestyrelse og påpegede, at det at sidestille selskabets tilbagegang med stigningen i interesser som AJ Bell er uretfærdigt og alt for forenklet, og at når det sættes mod mere rimelige berøringssten som Brewin Dolphin eller Rathbones, holder SJP sig bemærkelsesværdigt godt.

PrimeStones formaninger over SJP's høje udgifter kan indeholde noget vand, men de erkender ikke, at meget af dette udlæg var uundgåelig, da firmaet blev tvunget til at overholde lovgivningsmæssige ændringer og undergive sig indtægtsvind imod dets kontrol. Dens imponerende præstation over for sine konkurrenter bekræfter, at virksomheden har beskæftiget sig med sektoromspændende spørgsmål forværret af pandemien, noget som PrimeStone entydigt ikke fuldt ud anerkendte eller adresserede.

reklame

Momentum afstemning forestående for URW

Det er en lignende historie på tværs af kanalen, hvor den franske milliardær Xavier Niel og forretningsmanden Léon Bressler har samlet en andel på 5% i den internationale indkøbscentreoperatør Unibail-Rodamco-Westfield (URW) og vedtager angelsaksisk aktivist-investortaktik for at forsøge at sikre URW bestyrelsespladser for sig selv og skubbe URW ind i en risikabel strategi for at øge aktiekursen på kort sigt.

Det er klart, at URW, ligesom de fleste virksomheder i detailsektoren, har brug for en ny strategi for at hjælpe med at modstå den pandemisk-inducerede recession, især i betragtning af dens relativt høje gældsniveau (mere end 27 mia.EUR). Til dette formål er URWs bestyrelse håbefulde på at lancere projekt RESET, der er målrettet mod en kapitalforhøjelse på 3.5 mia. euro for at opretholde selskabets gode investeringskreditvurdering og sikre fortsat adgang til alle vigtige kreditmarkeder, mens den gradvis nedvurderer indkøbscentrets forretning.

Niel og Bressler ønsker imidlertid at give afkald på kapitalforhøjelsen på € 3.5 mia. Til fordel for salg af firmaets amerikanske portefølje - en samling af prestigefyldte indkøbscentre, der stort set har gennemprøvet modstandsdygtig over for det skiftende detailmiljø - at betale gæld. Den aktivistiske investors plan modsættes sig af en række tredjepartsrådgivningsfirmaer såsom Proxinvest og Glas Lewis, hvor sidstnævnte kalder det "en alt for risikabel gambit". I betragtning af at kreditvurderingsbureauet Moody's har forudsagde en 18 måneders nedgang i lejeindtægter, der sandsynligvis vil ramme indkøbscentre - og endda er gået så langt som at advare om, at manglende gennemførelse af kapitalforhøjelsen, der understøtter RESET, kan resultere i en nedgradering af URW's rating - det synes sandsynligt, at Niel og Bresslers ambitioner vil blive afvist den 10. novemberth aktionærmøde på samme måde som PrimeStone har været.

Langsigtet vækst i forhold til kortsigtede gevinster

Andetsteds synes Twitter-administrerende direktør Jack Dorsey også at have det overkomme et forsøg fra den højt profilerede aktivistinvestor Elliott Management for at fjerne ham fra sin rolle. Selvom et nyligt udvalgsmøde afståede fra nogle af Elliotts krav, såsom at reducere bestyrelsesperioder fra tre år til et, valgte det at erklære sin troskab over for en administrerende direktør, der havde overvåget den samlede aktionær 19 % forud for Elliotts involvering i de sociale medier, tidligere på året.

Ved siden af ​​de atypisk uinspirerende kampagner, der gennemføres andre steder på markedet, og sektorens tilbageskridt som helhed, kan det være, at aktivistiske investorer mister deres indflydelse? I lang tid har de henledt opmærksomheden på deres satsninger gennem prangende narrestreger og dristige prognoser, men det ser ud til, at både virksomheder og aktionærer er ved at fange det faktum, at bag deres bluster indeholder deres tilgange ofte fatale fejl. Fokus på aktiekursens kortsigtede inflation til skade for den langsigtede stabilitet bliver nemlig eksponeret som det uansvarlige spil, det er - og i en rystende post-covid økonomi vil sandsynligvis forsigtig forsigtighed blive værdsat over øjeblikkelig fortjeneste med stigende regelmæssighed.

Læs

Kina

Kunne den digitale Renminbi adressere Kinas sårbarhed over for det globale finansielle system?

Udgivet

on

Det internationale finansielle system er domineret af USA. Washington har ofte brugt sin styrke i det internationale finansielle system til at fremme sine økonomiske og geopolitiske interesser gennem finansielle sanktioner. Da modsætningen mellem USA og Kina bevæger sig ud over handel og teknologi, er det en stor bekymring for verden, hvordan rivaliseringen mellem USA og Kina vil spille ud i den nye fase af international finansiering.

Kina har arbejdet med en centralbank digital valuta (CBDC) siden 2014 og intensiverer sine bestræbelser på at internationalisere Renminbi.

På overfladen ser det ud til, at CBDC vil være til indenlandsk brug, men en CBDC vil forenkle grænseoverskridende transaktioner. I lang tid har landet været utilfreds med US Dollars (USD) løbende rolle som den globale reservevaluta og er forpligtet til at udvide sin valutas rækkevidde.

reklame

Det har endda et initiativ til at pålyde international handelskredit i Renminbi (RMB) snarere end dollars. Og Belt and Road Initiative har set Kina udvide mere end 1 billion dollar i udenlandske lån.

På et nyligt online globalt seminar arrangeret af Pangoal Institution China og Center for New Inclusive Asia Malaysia drøftede og diskuterede eksperter fra Kina, Rusland, Europa og USA spørgsmålet.

En af hovedtalerne var hr. Ali Amirliravi, administrerende direktør og grundlægger af LGR Global  og skaberen af Silk Road -mønt digital valuta.

reklame
Ali Amirliravi, administrerende direktør og grundlægger af LGR Global

Ali Amirliravi, administrerende direktør og grundlægger af LGR Global

Han adresserede Kinas sårbarhed over for det globale finansielle system og sagde:

”Dette er et meget interessant spørgsmål, da der er mange faktorer at overveje. Til at begynde med tror jeg det kan være nyttigt at definere Kinas sårbarheder specifikt. Vi taler om international finansiering her (det er et meget komplekst og politisk ladet system), og siden anden verdenskrig har rummet været mere eller mindre domineret af USA's interesser. Vi ser dette i den globale dominans, som den amerikanske dollar har haft i de sidste 70 år. Vi ser det i de skridt, Washington har taget for at sikre, at dollaren fungerer som den globale reservevaluta - især i industrier som den globale oliehandel. Indtil for ganske nylig var det sandsynligvis svært at forestille sig et globalt finansielt system, der ikke blev direkte understøttet af den amerikanske dollar.

I kraft af denne globale afhængighed fik den amerikanske politiske maskine betydelig magt til at udøve international finansiering. Det bedste bevis på dette kan sandsynligvis findes i historien om lammende økonomiske sanktioner, som USA har vedtaget mod specifikke stater - hvis virkninger kan være ødelæggende. I en nøddeskal er det en asymmetrisk kraftdynamik, hvor USA har skåret ud en betydelig forhandlingsfordel i forhold til andre lande.

Sæt det på denne måde: når det globale økonomiske system er bygget til at passe til en bestemt stats indenlandske valuta, er det let at se, hvordan denne stat ville være i stand til at skræddersy visse politikker og fremme adfærd, der ville fremme deres egne geopolitiske interesser - dette har været den amerikanske virkelighed i de sidste par årtier.

Men tingene ændrer sig. Teknologiske fremskridt, politiske relationer udvikler sig, og international handel og pengestrømme fortsætter med at ekspandere og vokse - nu inkorporerer flere mennesker, lande og virksomheder end nogensinde før. Alle disse faktorer (økonomiske, politiske, teknologiske, samfundsmæssige) arbejder for at forme virkeligheden af ​​den internationale orden, og vi er nu på et sted, hvor en seriøs diskussion om en erstatning for den amerikanske dollar er berettiget - det er derfor jeg er begejstret for være her og tale om dette spørgsmål i dag, er det virkelig tid til at føre samtalen.

Så nu hvor vi har sat scenen, lad os tackle spørgsmålet: kunne oprettelsen af ​​en digital Renminbi adressere den sårbarhed og asymmetri, som Kina har at gøre med inden for international finansiering? Jeg synes virkelig ikke, at dette er et simpelt ja eller nej svar her, faktisk synes jeg det er værdifuldt at overveje spørgsmålet med et bredt udsyn til udviklingen i de næste par år.

 

KORT SIGT

Start på kort sigt, lad os stille spørgsmålet således: vil den digitale renminbi få betydelig indflydelse internationalt umiddelbart efter lanceringen. Svaret her synes jeg er nej, og der er et par grunde til det. Lad os først og fremmest overveje hensigten fra udstederen, den kinesiske centralbank. Rapporter viser, at DRMB-projektets oprindelige fokus er indenlandsk, den kinesiske regering ønsker at udfordre digitale betalingsmetoder i den private sektor som AliPay osv. Og vænne den bredere befolkning til ideen om centralbankudstedte digitale valutaer, der driver størstedelen af økonomiske transaktioner i landet. For at sige det enkelt er omfanget af den første fase af DRMB-lanceringen for lille og indenlandsk fokuseret til direkte at påvirke det internationale system - der vil bare ikke være nok DRMB i omløb globalt.

Der er et andet punkt at overveje på kort sigt: frivillig accept. Selvom fase et i DRMB-projektet havde et internationalt fokus og var forpligtet til at prægede enorme mængder digital valuta, kræver international indflydelse international brug - hvilket betyder, at andre lande frivilligt skulle acceptere og støtte projektet i de tidlige stadier. Hvor sandsynligt er det, at dette sker? Nå, det er lidt af en blandet taske, vi har set et par aftaler, der begynder at dukke op mellem Kina og nogle lande i Centralasien samt Sydkorea og Rusland, som skitserer fremtidige rammer for DRMB-accept og handel, men der er ikke er ikke for meget på plads endnu. Og det er netop det: inden DRMB kan få international indflydelse, skal der være bred international adgang og accept, og jeg kan ikke se, at det sker på kort sigt.

 

MIDDELTID

Lad os gå til en midtvejsanalyse. Så forestil dig at fase 1 af DRMB er afsluttet, og at vi har enkeltpersoner og virksomheder i Kina, der accepterer, handler og handler med det. Hvordan vil fase 2 se ud? Jeg tror, ​​vi vil begynde at se Kina udvide omfanget af DRMB-projektet og indarbejde det i deres internationale udviklings- og infrastrukturprojekter. Hvis vi overvejer omfanget af Belt and Road Initiative og Kinas forpligtelser og fokuserer på udvikling og investeringer i hele Centralasien, Europa og dele af Afrika, er det klart, at der er mange muligheder for at fremme og tilskynde brugen af ​​DRMB internationalt.

Et godt eksempel at overveje er gruppen af ​​lande, der udgør Silk Road-området (ca. 70 lande). Kina deltager i infrastrukturprojekter her, men det fremmer også øget handel i området - og det betyder, at mange penge bevæger sig over grænserne. Dette er faktisk et område, som min virksomhed LGR Crypto Bank har fokus på - vores mål er at gøre grænseoverskridende betalinger og handelsfinansiering gennemsigtig, hurtig og sikker - og i et område med over 70 forskellige valutaer og utroligt forskellige krav til overholdelse er dette ikke altid en let opgave.

Her er det netop, hvor jeg tror, ​​at DRMB kunne tilføje megen værdi - ved at rydde op i den forvirring og opacitet, der følger med grænseoverskridende pengebevægelse og komplekse handelsfinansieringstransaktioner. Jeg tror, ​​at en måde, DRMB vil blive markedsført til Kinas handels- og udviklingspartnere, er en måde at skabe gennemsigtighed og hastighed i komplicerede transaktioner og internationale overførsler. Dette er reelle problemer, især inden for handel med multivarer, og de kan forårsage alvorlige forsinkelser og forretningsforstyrrelser. Hvis den kinesiske regering kan bevise, at vedtagelse af DRMB vil løse disse problemer, så tror jeg, vi vil se reel iver i marked.

At LGR Global, vi undersøger allerede, modellerer og designer vores egne pengebevægelses- og handelsfinansieringsplatforme til at arbejde i harmoni med digitale valutaer, især vores egen Silk Road Coin og Digital Renminbi - vi er klar til at tilbyde kunderne de bedste inden for finansieringsmuligheder i klassen så snart når de stilles til rådighed.

Når det kommer til den internationale scene, tror jeg, at Kina vil bruge sin BRI som et bevis for DRMB i den virkelige handel. Ved at gøre dette vil de begynde at udvikle et netværk af DRMB-accept på tværs af Silk Road-landene og vil være i stand til at pege på vellykkede infrastrukturprojekter som bevis for succesen med Digital Renminbi. Hvis denne fase gennemføres ordentligt, tror jeg, at den vil skabe et meget godt fundament for DRMB-accept, der kan bygges på og udvides globalt. Det næste skridt vil sandsynligvis være Europa - dette er noget af en naturlig udvidelse af Silkevejeområdet og hænger også sammen med virkeligheden af ​​øget handel mellem EU og Kina. Det er vigtigt at bemærke, at hvis vi betragter alle de indenlandske økonomier, der udgør Euro-blokken sammen, er det den største importør / eksportør i verden - det ville være en utrolig mulighed for Kina at bringe DRMB international opmærksomhed og bevise sin kapaciteter i Vesten.

 

Langsigtet

På lang sigt tror jeg, at det er muligt for DRMB at få høje niveauer af international trækkraft og opnå et vist niveau af global accept. Igen vil det hele afhænge af den kinesiske regerings succes med at gøre sagen til vedtagelse gennem de tidligere faser. Værdiforslagene for centralbankens digitale valutaer er meget klare (øget transaktionshastighed, forbedret gennemsigtighed, færre mellemmænd, mindre forsinkelser osv.), Og Kina er bestemt ikke den eneste, der udvikler et sådant aktiv. I øjeblikket er Kina imidlertid en leder, og hvis de kan gennemføre en udvidelsesplan uden for mange spørgsmål undervejs, kan dette forspring gøre det vanskeligt for andre statslige tilbud at indhente. Måske ikke.

Det kan være, at på lang sigt vil alle stater have en suveræn digital valuta - og det rejser spørgsmålet: Er der stadig behov for en global reservevaluta i de digitale valutaers tidsalder? Jeg er ikke sikker. Hvad ville værditilvæksten være af en reservevaluta, når digitale banks valutaer kunne handles uden besvær med øjeblikkelige afviklingstider? Måske bliver reservevalutaer simpelthen en relikvie af et forældet finansielt system.

Ser frem til det langsigtede kan jeg forestille mig to scenarier, hvor DRMB kunne lindre Kinas sårbarheder i det internationale finansielle system:

  • DRMB bliver den nye verdensreservevaluta
  • Begrebet en verdensreservevaluta bliver forældet, og den nye økonomiske orden kører på statsstøttede digitale valutaer, der fungerer uden et hierarki.

Uanset hvad der sker, tror jeg, at vi er på vej mod en større ændring i global finansiering. Der er ingen tvivl om, at digitale valutaer, specifikt centrale bankers digitale valutaer, vil spille en massiv rolle i definitionen af ​​det nye økonomiske paradigme. Jeg tror, ​​at Kina gør store træk for at lede pakken om dette, og jeg ved det kl LGR Global vi ser frem til at vedtage DRMB, hvor vi kan yderligere optimere og fremskynde de pengebevægelses- og handelsfinansieringsløsninger, vi tilbyder vores kunder.

 

 

Læs

featured

CAS-afgørelse rejser tvivl om Rodchenkovs vidnesbyrd

Udgivet

on

Court of Arbitration for Sport (CAS) skabte overskrifter i den sportslige verden efter væltning livstidsforbud, der blev pålagt tre russiske skiskyttere for påstået forseelse ved vinter-OL 2014 i Sochi, Rusland. Mens to af atleterne - Yana Romanova og Olga Vilukhina - blev ryddet for alle anklager på grund af utilstrækkelig dokumentation, Olga Zaitseva tabte hendes individuelle appel mod doping, men stadig fik hendes livstidsforbud ophævet.

Dommen er vigtig ikke kun for de tre navngivne atleter og dem, der er berørt af medaljerne, som nu vil blive genindført, men også for den fremtrædende whistleblower, hvis vidnesbyrd de først blev anklaget for. Grigory Rodchenkov var engang leder af Ruslands antidopingagentur og den påståede hjerne bag deres spil af systemet, men har siden vendt whistleblower for at afsløre landets dopingprogram. Vilificeret i Rusland og æret i USA er det nu uklart, hvor den virkelige Rodchenkov står mellem disse polære modsatte opfattelser.

Endelig bekræftelse

reklame

Ved siden af ​​holdkammerat Yekaterina Shumilova hævdede atletens trio sølvmedaljen i en stafet-event på Sochi Games, kun for at deres præstationer blev stillet i tvivl af Rodchenkov. Efter at have hoppet af fra Rusland og emigreret til USA afslørede Rodchenkov, at han havde været hovedpersonen bag en landsdækkende dopingdagsorden, hvorigennem Moskva håbede på at genoprette stolthed i landet efter en skuffende forestilling i Vancouver fire år tidligere.

I sit skriftlige vidnesbyrd hævdede Rodchenkov, at Sochi-embedsmænd havde samarbejdet med agenter fra FSB for at fjerne inkriminerende urinprøver fra testlaboratoriet og erstatte dem med rene alternativer. Romanov, Vilukhina og Zaitseva blev alle impliceret ved navn efter angiveligt at have taget blodforstærknings-EPO'en og en specielt udformet blanding af præstationsfremmende stoffer kendt som "hertuginde-cocktail", noget som Rodchenkov selv hævder at have opfundet.

Alt i alt sanktionerede Den Internationale Olympiske Komité (IOC) 43 atleter på baggrund af Rodchenkovs vidnesbyrd, hvoraf 28 senere blev ophævet. Med den seneste CAS-afgørelse - og den endelige afventende en fra disse spil - er tallet steget til 31 eller 72% af dem, der oprindeligt blev beskyldt for forseelser. Det er klart, at CAS ikke mener, at Rodchenkov nu skal tages på ordet, eller at de fremlagte beviser er stærke nok til at give en skyldig dom.

reklame

Ubegrundet og inkonsekvent

Da de nåede frem til deres beslutning, konkluderede et panel af CAS-voldgiftsmænd, at ingen af ​​de anklager, der blev fremsat mod skiskytterne, kunne bekræftes til "behagelig tilfredshed" og dermed ophævede forbuddene. Især fandt de, at Rodchenkovs påstand om, at den høje koncentration af salt i atleternes urinprøver var tegn på manipulation, var ubegrundet formodning.

Mens Zaitseva blev fundet skyldig i overtrædelsen, fortsætter hun med at opretholde sin uskyld og peger på udbredelsen af ​​mad med højt natriumindhold som rød kaviar og røget laks (som begge var til salg i Sochi-kantinen) i hendes diæt som en naturlig årsag af de overskydende saltniveauer i hendes prøve. I mellemtiden returnerede den enkeltblodprøve, der blev taget fra Zaitseva - over hvilken der ikke har været noget antydning om kikær - negative resultater for EPO og nogen af ​​de såkaldte hertuginde-cocktailingredienser, hvilket yderligere understøtter hendes holdning.

Der er endda mistanke over omfanget af Rodchenkovs involvering i hans eget vidnesbyrd. Håndskriftsspecialister fandt ud af, at hans underskrift blev duplikeret digitalt på to af de otte erklæringer, der blev indsendt af hans team, mens de seks andre antages sandsynligvis at være skrevet af en anden. Da han blev spurgt om denne opdagelse, producerede hans advokat Jim Walden straks et helt nyt dokument, der bekræftede alle de foregående og med en ny version af Rodchenkovs underskrift - men også denne underskrift blev rejst i tvivl af en førende håndskrifteksperter fra Storbritannien og Tyskland.

Mere end møder øjet?

Midt i al denne forvirring ser der ud til at være nogle få sikkerhedsmomenter: at Rusland gennemførte en vidtrækkende kampagne for atletdoping, at Rodchenkov var medvirkende til at gennemføre og tilsløre det, og at når hans værdi for Den Russiske Føderation løb tør, fandt han berømmelse som anti-doping plakat dreng for USA. Men betyder det, at hans ord nu skal stole på ubetinget under alle omstændigheder?

I en sag, der er så præget af kontrovers og inkonsekvens, er det fornuftigt at tage et skridt tilbage og revurdere situationen, som CAS har gjort her - især når de karrierer og omdømme, som professionelle atleter har kæmpet så hårdt for, står på spil. For sin del har Zaitseva gjort det signaliserede hendes hensigt for aldrig at stoppe med at kæmpe for at rydde hendes navn, mens hun og hendes to retfærdige holdkammerater også har anlagt en retssag på 30 millioner dollars mod Rodchenkov for det, de betragter som lidt mere end ubekræftet bagvaskelse. Om den sag bærer en positiv konklusion for atleterne, skal stadig ses, men forhåbningerne bliver hævet over stjernen i Netflix-dokumentar Icarus antyder, at whistleblower selv også kan have fået sine vinger synget af den meget kontrovers, der har gjort ham (in) berømt.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending