Følg os

EU

Udtalelse: Jean-Claude Juncker, ni-hao!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

juncker_2140199bAf Anna van Densky, Bruxelles

Da Argentina ikke er medlem af EU, kunne det ikke invitere nogen moderne, dynamisk og charmerende fra udlandet som pave Frans. Europæerne var nødt til at kæmpe med det, de har - en gammel generation eurocentrisk dogmatiker, Jean-Claude Juncker (59), til at lede EU's udøvende organ med en unik initiativret - Europa-Kommissionen. En af de største arkitekter i Maastricht-traktaten og eurofaderen, Juncker har domineret det politiske landskab i Bruxelles i næsten et kvart århundrede. Med de kommende fem eller ti år som kommissionschef vil han sætte en absolut personlig rekord for politisk levetid, men et Europa, der håber på forandring, vil næppe drage fordel af denne individuelle præstation.

Den nylige EU-udvikling med Jean-Claude Juncker-udnævnelsen minder om Sovjetunionen - et kvart århundrede øverst er tæt på rekorden for Leonid Brezhnev, den berømte 'garant for fred og stabilitet' i den sovjetiske stagnationstid.

reklame

I modsætning til de kommunistiske ledere repræsenterer Juncker imidlertid ikke den offentlige interesse, men først og fremmest de luxemburgiske bankers - skatteparadiser i hjertet af Europa.

Berygtet for sine kyniske synspunkter under den hemmelige handel med den græske krise indrømmede Juncker, at han ikke støtter gennemsigtighed i politik. Træsprog og uklarhed - de kvaliteter, som Juncker dyrkede som finansminister, og senere poleret som formand for Eurogruppen - er næsten instinkterne for en professionel, der ved, at penge 'elsker tavshed'. Han hævdede, at det er bedre at holde stum i offentlighedens interesse, hvilket er helt forståeligt i denne sag, da Juncker var en af ​​forfatterne af Maastricht-traktaten, ikke forudså mekanismen til at redde euroen i vanskeligheder.

Overraskende har Junckers fans en tendens til at romantisere ham som arving til Helmut Kohls credo af EU som et fredsprojekt - en tilgang, der er så hårdt brug for i Europa, med de østlige og sydlige kvarterer i flammer. Denne vision synes temmelig naiv, da Junkers opstigning skyldes hans loyalitet over for bankfolk og total uagtsomhed af den offentlige mening.

reklame

Efter den efterfølgende afvisning af forfatningen af ​​de franske og hollandske, forklarede Juncker, som formand for EU's roterende formandskab som luxemburgisk premierminister, denne holdning som en manglende kommunikation af Europa til borgerne, idet han fortsat er fast i sin tro på, at EU vil fortsætte sin integration vej på trods af offentlig modstand. Denne forsømmelse af borgernes bekymringer ligner i stigende grad sovjeterne, monopoliserer forestillingen om offentlig god og pålægger forholdet mellem forældre og barn mellem de politiske eliter og borgere. En gråtende EU-leder, der modstår reformer og hengiver sig til tresproget i uendelige monologer, forårsager den voksende utilpasning af EU-borgere over for Bruxelles.

Desuden erstattes ideen om reform af anmodningen om solidaritet som et universelt middel - nedfældet i mottoet for Det Europæiske Folkeparti, den center-højre gruppe, der fremsatte kandidat til Juncker til præsident. For mange europæere betragtes solidaritetsappellen som et offer - den sædvanlige mekanisme for skatteydere til at støtte de regninger, der vises som et resultat af grove politiske fejl. En rekapitalisering af bankerne eller den græske gæld - den europæiske skatteyder skal være klar til at åbne sit hjerte og lomme for EU's apparatchiks-satsninger.

Støttet af et flertal af medlemslandene, med undtagelse af Det Forenede Kongerige og Ungarn, er Juncker en stærk talsmann for et føderalt Europa, som han benægtede under de seneste offentlige debatter.

Selvom den britiske premierminister David Cameron ikke værdsætter Juncker som Kommissionens præsident og provokerer yderligere "Brexit" -diskussioner, kan situationen muligvis tiltrække sympati for en milliard kinesere, som helt sikkert vil sætte pris på Juncker som Europas nye prototype leder, hvis alder og erfaring er aktiver og dyder de ser i sig selv.

Ledere for det kommunistiske parti er omhyggeligt udvalgt på grundlag af deres lange optegnelser og hengivenhed i en alder af 60 til at tjene indtil 70 og derefter videregive stafettpinnen til den næste senior apparatchik. Efter et årti med Barroso går Europa ind i et årti med Juncker. Hej!

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending