Følg os

Blogspot

Udtalelse: Rusland i Ukraine: Hvordan Vesten kan vinde

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

andrewwood11By Sir Andrew Wood (afbilledet), Associate Fellow, Rusland og Eurasien program, Chatham House

USA og EU undlod at foregribe præsident Putins reaktion på begivenhederne i Ukraine. Men Vesten kan drage fordel af situationen - forudsat at den er fast og klæber sammen.

Det har taget tid for De Forenede Stater og Vesten generelt at forstå enormheden af, hvad præsident Putin har gjort for at beslaglægge Krim og forberede en mulig intervention i det østlige Ukraine.

Undskyldningerne fra russerne har været værdiløse: der har ikke været nogen russiske ofre for vold fra dem, der styrtede Janukovitj; ingen trussel mod den russiske Sortehavsflåde og få af demonstranterne i Kiev kunne i sandhed betragtes som 'fascister'.

reklame

Men Vesten er ikke vant til løgne og kæmpede for at observere deres implikationer. Antagelserne om, at det, vi stod overfor, kunne være en periode med russisk vrede efterfulgt til sidst af en sur modtagelse af ændringer i Ukraine, var måske forståelige. Rusland havde og har trods alt meget at tabe fra et Ukraine i kaos og meget at vinde på et, der blomstrer.

Ruslands interesser ville derfor blive tjent med politikker, der fremmede sidstnævnte. Det må have virket rimeligt for rimelige vestlige politikere som præsident Obama at acceptere forsikringer om, at russiske militære manøvrer ikke var rettet mod Ukraine, og fra Putin, at han også ønskede, at Ukraines territoriale integritet skulle bevares. Chokket ved russisk militær intervention var desto større for at komme på trods af disse vildledende forsikringer.

Vestlige ledere havde ikke forstået tre ting: For det første dybden af ​​Putins forfærdelse over det, han så som sit personlige nederlag i Kiev; for det andet omfanget af hans overbevisning om, at hvad det betød, var at Vesten havde 'vundet' i Ukraine; og for det tredje, i hvilket omfang han og hans kolleger så Janukovitjs omstyrtelse som et tegn på, hvordan de selv kunne lide i tilfælde af folkelig nedtoning i Rusland.

reklame

Putin kan godt også have troet, at EU var politisk impotent, at selv kansler Merkel ikke ville have styrken til at reagere, hvis han brugte magt, og at han havde overlistet Obama før. Så han besluttede at tage Krimea's tilsyneladende lette bytte og tjene applaus fra mange russere ved at gøre det.

Langsigtet tilgang

Der er faktisk lidt mere, som Vesten og især De Forenede Stater kan gøre for at få ham til at give afkald på kort sigt. Direkte vestlige militære reaktioner er usandsynlige. Putin vil ikke, og måske ikke kunne, tænke på isolation og mulig udstødelse fra G8. Han har sit Sikkerhedsråds veto. Han kan meget vel tvivle om samhørighed og udholdenhed i det nye hold i Kiev - skønt det er rimeligt at bemærke, at en konsekvent tråd i russisk politik over for Ukraine er at have fejlagtigt bedømt tenoren for ukrainske begivenheder.

Han beregner sandsynligvis, at Vesten ikke vil have viljen og kontanterne hverken til at støtte Ukraine eller til at opretholde det gennem en lang periode med omfattende reformer. Hans centrale mål om at sikre sammenbruddet i Ukraines udsigter til at opnå en ny dispensation og i stedet etablere en hviderussisk-lignende nation, der kan indarbejdes i Den Eurasiske Union, forestiller han sig, at han kan realiseres.

Der er måske ikke meget, som Vesten, eller USA især, kan gøre på kort sigt, og at tvinge Putin til at disgorge Krim er ikke en tidlig mulighed. Men risikoen for Rusland i forbindelse med dens nuværende politikker er ikke desto mindre store, og mulighederne for vestlige politikker til at have en gavnlig virkning vil sandsynligvis vokse, forudsat at altid USA opretholder en konsekvent fast tilgang, og at EU formår at holde sig sammen.

Overveje:

  • Krim vil være dyrt for Rusland. Det er ikke forenet til støtte for russisk dominans og vil sandsynligvis blive mere forvirrede over tid. Hverken det at blive et andet Transnistria eller en del af Rusland er attraktivt.
  • Fjendtligheden over for Rusland i Ukraine vil sandsynligvis vokse og ville helt sikkert stige, hvis Putin beordrede handling mod øst for deres land.
  • Ruslands partnere i toldunionen skal have trukket deres egne erfaringer med, hvad Putin har gjort. Han har talt om sin pligt til at beskytte russiske talers (udefinerede) interesser uden for Ruslands grænser. Kasakhstan er fuld af dem.
  • Putin er næsten fordømt yderligere for at stramme de politiske skruer i selve Rusland. Der kan være populære hurrahs for hans demonstration af Moskvas indflydelse nu, men der er også betydelig uro over, hvad det betyder for Ruslands fremtid.
  • Og Ruslands økonomiske udsigter bliver mørkere. Faldet på børsen understreger dette punkt. Der er behov for udenlandske investorer, men vil nu være mere tilbageholdende med at komme. Hævn fra Moskva på Kiev gennem gasforsyninger vil gøre dem stadig mere forsigtige.

Så hvad skal USA og EU gøre? For det første forstå russiske politiske imperativer lige. Der er ikke meget, der skal forhandles om nu. Der er klarhed om det vestlige formål med at samarbejde så vidt de kan med de nye myndigheder i Kiev og med at hjælpe i opkaldet til valget den 25. maj.

For det andet skal man trykke på tilgængelige økonomiske håndtag, som ikke mindst berører individuelle medlemmer af den russiske elite.

For det tredje: Arbejd med begivenheder, når de udvikler sig på længere sigt, idet man husker, at det russiske publikum ikke kun eller for en tid måske ikke engang er den russiske regering, men også en bredere russisk offentlighed, der måske håber på og helt sikkert fortjener, en bedre fremtid, end Putin nu kan tilbyde dem.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending