Følg os

EU

Debat om Europas fremtid: næstformand Viviane Reding afholder borgerdialog i Barcelona

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

europæiske UnionHvilken rolle skal EU spille i det økonomiske opsving? Hvilke rettigheder har vi som europæiske borgere, og hvordan påvirker disse rettigheder vores daglige liv? Hvilken type Europa ønsker borgerne for fremtiden? Dette er nogle af de spørgsmål, som Europa-Kommissionens næstformand Viviane Reding vil drøfte med omkring 250 borgere den 23. februar i Barcelona til den 45. borgerdialog.

"Midt i krisen gennemførte Spanien smertefulde reformer. Borgerne føler måske ikke de øjeblikkelige resultater i deres daglige liv endnu, men Spanien er fast på vej til bedring. Jeg ønsker, at spanske borgere skal vide: EU lader dig ikke ned. Bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed er vores højeste prioritet, "sagde vicepræsident Viviane Reding. ”Jeg har kendt Catalonien i lang tid. Jeg ved, at catalanere er ivrige europæere. Jeg er derfor overbevist om, at debatten i Barcelona vil være lidenskabelig, når det kommer til vores unions fremtid, men også Cataloniens fremtid. Jeg ser frem til denne dialog med borgerne i Barcelona. "

Under dialogen vil borgerne have mulighed for at diskutere med næstformand Reding, stille spørgsmål og fremsætte deres synspunkter og bekymringer. Dialogen vil blive modereret af TV3-journalisten Carles Prats.

reklame

Arrangementet er fuldt booket, men de, der ønsker at deltage, kan stadig følge begivenheden på storskærm på Europa-Kommissionens regionale kontor i Barcelona (oplysninger om tilmelding her).

Dialogen finder sted den 23. februar fra kl. 18.00 til 20.00 i auditoriet i en af ​​Barcelonas mest berømte bygninger, La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92). Begivenheden kan ses live via webstreaming mens borgere fra hele Europa også kan deltage via Facebook og Twitter ved hjælp af hashtags #EUDeb8 og #RedningBCN.

Den 24. februar vil næstformand Reding indvie det for nylig restaurerede historiske kompleks på Sant-Pau Hospital sammen med præsidenten for den catalanske autonome regering Artur Mas, den spanske minister for intern udvikling, Ana Pastor, borgmester for den catalanske hovedstad Xavier Trias og Ærkebiskop af Barcelona Lluís Martínez Sistach. Halvdelen af ​​de 22.5 mio. EUR, der blev brugt til restaurering af hovedpavillonen på dette UNESCOs verdensarvsliste, kom fra EU-midler (Den Europæiske Fond for Regionaludvikling) - et godt eksempel på, hvordan EU-penge kan hjælpe med at opbygge infrastruktur og skabe arbejdspladser lokalt.

reklame

Baggrund

Hvad handler Citizens 'Dialogues om?

I 2013 lancerede Europa-Kommissionen det europæiske år for borgerne (IP / 13 / 2). Nogle af de aktiviteter, der er knyttet til dette år, fortsætter ind i 2014. I løbet af 2013 og ind i 2014 har medlemmer af Kommissionen drøftet med borgere fra hele Europa om deres forventninger til fremtiden.

Indtil videre har der været 44 dialoger med borgerne i hele EU, hvor mindst en kommissær er til stede ved hver lejlighed. I alt er der planlagt 50 sådanne møder (se bilag). Du kan følge dem på 'net her.

A for nylig afstemning fra Eurobarometer viser, at 69% af spanierne føler sig europæiske (59% i gennemsnit for EU-borgere i alle medlemsstater). Imidlertid siger kun 43%, at de ved, hvilke rettigheder EU-statsborgerskab bringer, mens 60% af spanierne gerne vil vide mere om deres rettigheder som EU-borgere.

Derfor erklærede Europa-Kommissionen 2013 det europæiske år for borgerne, et år dedikeret til borgerne og deres rettigheder. Citizens 'Dialogues har været kernen i dette år, og de fortsætter i 2014.

Hvorfor gør Kommissionen det nu?

Fordi Europa står ved et korsvej. De kommende måneder og år vil være afgørende for Den Europæiske Unions fremtid med mange stemmer, der giver forskellige meninger om, hvilken retning den skal tage .. Europæisk integration bør gå hånd i hånd med at styrke Unionens demokratiske legitimitet. At lytte til borgernes stemmer er derfor vigtigere end nogensinde.

Hvad bliver resultatet af borgerdialogen?

Tilbagemeldinger fra borgerne under dialogerne vil være med til at lede Kommissionen, når den udarbejder planer for en fremtidig reform af EU. Et af hovedformålene med disse dialoger er at forberede jorden til valget til Europa-Parlamentet i 2014.

Den 8. maj 2013 offentliggjorde Europa-Kommissionen sin anden Rapport om EU-statsborgerskab, der præsenterer 12 nye konkrete foranstaltninger til løsning af borgernes problemer (IP / 13 / 410 og MEMO / 13 / 409). Rapporten om unionsborgerskab er Kommissionens svar på en større onlinekonsultation, der blev afholdt i maj 2012 (IP / 12 / 461) og til spørgsmål rejst og forslag fremsat i borgerdialogerne om EU-borgernes rettigheder og deres fremtid.

Mere information

Yderligere oplysninger om borgerdialogen i Barcelona

Yderligere oplysninger om debatten på sociale netværk

Debatter med borgerne om Europas fremtid

Borgernes Europaår

Europæere siger deres mening: Resultater af høringen om EU-borgernes rettigheder

Hjemmeside for vicepræsident Viviane Reding

Følg næstformand på Twitter: VivianeRedingEU

Europa-Kommissionens repræsentation i Barcelona på Twitter: @euinbcn

BILAG

Debatten om Europas fremtid fortsætter ...

medlemsstat by Dato EU-kommissær lokale / nationale politikere
Spanien Cadiz 27 / 09 / 2012 Næstformand Reding Borgmester i Cádiz Teofila Martínez Saiz
Østrig Graz 05 / 11 / 2012 Næstformand Reding Østrigske vicekansler / udenrigsminister Michael Spindelegger
Tyskland Berlin 10 / 11 / 2012 Næstformand Reding Tysk medlem af Europa-Parlamentets Dagmar Roth-Behrendt
Frankrig Paris 23 / 11 / 2012 Næstformand Reding "-"
Italien Napoli 30 / 11 / 2012 kommissær Andor Borgmester i Napoli Luigi de Magistris
Irland Dublin 10 / 01 / 2013 Barroso / næstformand Reding Irske premierminister Enda Kenny med vicepremierministerens Eamon Gilmore / irske Europaminister Minister Lucinda Creighton
Sverige Göteborg 18 / 02 / 2013 kommissær Malmström "-"
Italien Torino 21 / 02 / 2013 kommissær Malmström Borgmester i Torino Piero Fassino
Portugal Coimbra 22 / 02 / 2013 Næstformand Reding Borgmester i Coimbra João Paulo Barbosa de Melo, borgmester i Esch-sur-Alzette Lydia Mutsch (video link), luxembourgsk parlamentsmedlem Felix Braz
Italien Rom 18 / 03 / 2013 Næstformand Tajani Roms borgmester Gianni Alemanno
Grækenland Thessaloniki 22 / 03 / 2013 Næstformand Reding Borgmester i Thessaloniki Giannis Boutaris
Italien Pisa 05 / 04 / 2013 kommissær Potočnik Borgmester i Pisa Marco Filippeschi
Belgien Gent 12 / 04 / 2013 Kommissær De Gucht Borgmester i Gent Daniël Termont / belgisk parlamentsmedlem Geert Versnick
Belgien Eupen 23 / 04 / 2013 Kommissær Hahn Belgisk MEP Mathieu Grosch / Begian Ministerpræsident for det tyske EU-Karl-Heinz Lambertz
Belgien Bruxelles 04 / 05 / 2013 Næstformand Reding Ministerpræsident for Bruxelles-regionen Charles Picqué / belgisk medlem af Europa-Parlamentets Marc Tarabella
Tyskland Düsseldorf 08 / 05 / 2013 kommissær Oettinger Tysk medlem af Europa-Parlamentet Jürgen Klute / formand for "Udvalget om Europa og en enkelt verden" Nicolaus Kern / Talere for Nordrhein-Westfalen Parlamentet om europæiske spørgsmål - Ilka Freifrau von Boeselager, Stefan Engstfeld, Markus Töns og dr. Ingo Wolf
Slovenien Ljubljana 09 / 05 / 2013 kommissær Potočnik "-"
Polen Warszawa 11 / 05 / 2013 kommissær Lewandowski "-"
Tjekkiet Prag 13 / 05 / 2013 kommissær Füle Irsk handelsminister John Perry / formand for det tjekkiske parlaments Europaudvalg Jan Bauer / tjekkiske medlemmer af Europa-Parlamentet Jan Březina og Libor Rouček / vicestatssekretær for europæiske anliggender Martin Tlapa
Italien Ventotene 27 / 05 / 2013 Næstformand Tajani Borgmester i Ventotene Giuseppe Assenso
Italien Milano 07 / 06 / 2013 kommissær Hedegaard Borgmester i Milan Giuliano Pisapia
Luxembourg Esch 30 / 06 / 2013 Næstformand Reding Luxembourgsk MEP Charles Goerens / Luxembourg parlamentsmedlem Félix Braz / vallonske regionale minister Benoit Lutgen / Luxembourg Arbejds- og beskæftigelsesminister Nicolas Schmit
Polen Warszawa 11 / 07 / 2013 Barroso / næstformand Reding Polsk Medlem af Europa-Parlamentets Róża Thun / Tidligere premierminister Tadeusz Masowiecki
Grækenland Kreta 12 / 07 / 2013 kommissær Damanaki Guvernør i Kreta-regionen Stavros Arnaoutakis / græsk parlamentsmedlem Spyros Danellis / borgmester i Heraklion Giannis Kourakis
Tyskland Heidelberg 16 / 07 / 2013 Næstformand Reding Baden Wüttemberg Ministerpræsident Winfred Kretschmann
Bulgarien Sofia 23 / 07 / 2013 Næstformand Reding Bulgarsk præsident Rosen Plevneliev
Belgien Namur 13 / 09 / 2013 Næstformand Reding Ministerpræsident i Vallonien Rudi Demotte
Estland Tallinn 14 / 09 / 2013 Næstformændene Rehn / Kallas "-"
Italien Trieste 16 / 09 / 2013 Næstformand Reding Italiens minister for europæiske anliggender Enzo Moavero Milanesi
Finland Helsinki 24 / 09 / 2013 Næstformand Reding Finsk medlem af Europa-Parlamentet Sirpa Pietikäinen / finsk parlamentsmedlem, medlem af Grand Committee Tuomo Puumala (Center / ALDE) / finsk MP, formand for Grand Committee, tidligere præsident for den europæiske bevægelse i Finland Miapetra Kumpula-Natri (SDP / S & D) / Formand for Unge Arbejdsgruppe om fremtiden for EU Milla Ovaska
Ungarn Györ 03 / 10 / 2013 kommissær Andor Ungarske statssekretær for EU-anliggender Enikő Győri og medlem af Europa-Parliametn Csaba Őry.
Slovakiet Košice 05 / 10 / 2013 Næstformand Šefčovič Slovakisk Prime Minster Robert Fico
Sverige Stockholm 15 / 10 / 2013 Næstformand Reding Svenske minister for EU-anliggender Birgitta Ohlsson, medlem af Europa-Parlamentets Olle Ludvigsson og borgmester i Stockholm Sten Nordin
Belgien Liège 17 / 10 / 2013 Barroso Belgisk udenrigsminister, udenrigshandel og Europaminister Didier Reynders / Økonomisk minister for Vallonien Jean-Claude Marcourt
Letland Riga 18 / 10 / 2013 kommissær Piebalgs Lettiske forsvarsminister Artis Pabriks
Malta Valetta 07 / 11 / 2013 kommissær Borg "-"
Frankrig Marseille 14 / 11 / 2013 Næstformand Reding French justitsminister Christiane Taubira
Cypern Limassol 28 / 11 / 2013 kommissær Vassiliou "-"
Østrig Eisenstadt 29 / 11 / 2013 Kommissær Hahn Guvernør Burgenland Hans Niessl
Belgien Bruxelles 05 / 12 / 2013 kommissær Vassiliou Plácido Domingo, operasanger, formand for Europa Nostra; Michelangelo Pistoletto, maler, medlem af Kulturudvalget af "New Narrative for Europa" initiativet; Isabelle Durant, næstformand for Europa-Parlamentet (skal bekræftes), Paul Dujardin, direktør for Palais des Beaux-Arts (BOZAR), Bruxelles
Litauen Vilnius 13 / 12 / 2013 Næstformand Reding "-"
Online Online 16 / 01 / 2014 Næstformand Reding "-"
Danmark København 06 / 02 / 2014 kommissær Hedegaard "-"
UK London 10 / 02 / 2014 Næstformand Reding David Lidington, minister for Europa
Spanien Barcelona 23 / 02 / 2014 Næstformand Reding "-"
Frankrig Paris 27 / 02 / 2014 kommissær Barnier TBC
Kroatien Zagreb 03 / 03 / 2014 Kommissær Mimica TBC
Tyskland Koblenz 10 / 03 / 2014 kommissær Oettinger Ministerpræsident Dreyer (Rheinland-Pfalz); Statsminister for Europa Margit Conrad
Holland Amsterdam 14 / 03 / 2014 Næstformand Reding Eberhard van der Laan, borgmester i Amsterdam
Rumænien Bukarest 17 / 03 / 2014 kommissær Cioloş TBC
Belgien Europæiske borgerdialog 27 / 03 / 2014 Næstformand Reding TBC

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU

Uge frem: Forvarslet er underarmet

Udgivet

on

Kommissionens næstformand Maroš Šefčovič forelægger onsdag (8. september) Kommissionens anden årlige strategiske fremsynsrapport. Rapporten kommer en uge forud for den årlige tale om 'EU -tilstand' af Kommissionens formand. Initiativet er en del af bestræbelserne på at sikre, at EU er modstandsdygtig over for udfordringer, men også i stand til at forberede sig ved at indlejre fremsyn i alle aspekter af politisk beslutningstagning. Rapporten for 2021 vil se på strukturelle globale megatrends frem mod 2050, der skal påvirke EU, og vil identificere områder, hvor EU kan øge sit globale lederskab. 

Tirsdag (7. september) holder kommissær Hahn et pressemøde om vedtagelsen af ​​Green Bonds -rammen, EUGBS (European Green Bond Standard) har til formål at være et "robust værktøj til at demonstrere, at de finansierer legitime grønne projekter i overensstemmelse med EU -taksonomi ”.

Europa-Parlamentet

reklame

Europa passer til Digital Age Executive Vice President og konkurrencekommissær Margrethe Vestager mødes (6. september) med formændene for fem udvalg (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) i parlamentet for at udveksle synspunkter om den digitale dagsorden. 

Kvinders rettighedsudvalg og delegationen for forbindelserne med Afghanistan vil mødes for at diskutere situationen for kvinder og pigers rettigheder.

Særkomitéen for bekæmpelse af kræft mødes torsdag (9. september) for at diskutere udveksling af sundhedsdata og digitalisering inden for forebyggelse og pleje af kræft samt en opdatering om implementeringen af ​​EU's kemikaliestrategi for bæredygtighed i sammenhæng af kræftforebyggelse.

reklame

Underudvalget om sikkerhed og forsvar vil drøfte situationen i Afghanistan samt en undersøgelse af 'EU -beredskab og reaktioner på kemiske, biologiske, radiologiske og nukleare (CBRN) trusler' og Sven Mikser MEP (S&D, EE) udkast til rapport om ' Udfordringer og udsigter til multilaterale masseødelæggelsesvåben til våbenkontrol og nedrustning. 

Ret

EU-domstolen vil afgive udtalelse om inddrivelse af 2.7 mia. EUR fra Det Forenede Kongerige på grund af manglende indførelse af en risikobaseret tilgang til toldkontrol, på trods af gentagne advarsler fra OLAF, EU's uafhængige svigbekæmpelseskontor. Manglen på at løse dette problem betød også, at EU -producenter skulle konkurrere med undervurderede varer, der kom til EU via EU. OLAFs tal dækker årene 2011-2017. Andre vigtige domme forventes inden for asylområdet (C-18/20, C-768/19).

Rådet

Landbrugs- og fiskeriministre mødes uformelt fra 5.-7. Økonomi- og finansministre vil have et uformelt møde ved videokonference den 6. september og have endnu et uformelt møde den 10.-11. Som sædvanlig vil Eurogruppen mødes forud for det inklusive møde den 10. 

ECB

Den Europæiske Centralbank vil have sit regelmæssige månedlige møde torsdag, hvor inflationen nu overstiger 2%, og alle øjne vil blive rettet mod, hvad ECB vil gøre næste gang.

Tunesien

EU's højtstående repræsentant Josep Borrell besøger Tunesien fredag ​​(10. september). I juli afskedigede den tunesiske præsident Kais Saied premierministeren og mistænkte parlamentet for at påberåbe sig nødbeføjelser i lyset af demonstrationer over økonomiske vanskeligheder og en stigning i Covid-19-sager. EU har opfordret Tunesien til at respektere dets forfatning og retsstatsprincippet. . 

Læs

EU

Tilbage til skolen, EU Reporters blik på den kommende uge

Udgivet

on

Til dem af jer, der formåede at komme væk til en genoprettende sommerferie, godt gået, du får brug for det. Næste sigt bliver (endnu) travlt. 

Meget lovgivning har startet sin lovgivningsrejse gennem EU's komplekse beslutningstagningsmaskine med masser af meget kødfulde forslag på vej til at blive skåret, skåret i tern og krydret og til sidst smidt i forligsudvalgets stegepande, der skal præsenteres klokken fem af en bleary-eyed politiker som en hårdt vundet formandskabs triumf. Blandt biggies er de digitale og 'Fit for 55' klimaforslag. Klimaforslagene lover at være særligt blå mærker i betragtning af, at der allerede er aftalt en 'klimalov' om fastsættelse af COXNUMX -forpligtelser; at finde en endelig balance mellem forslagene vil kræve handel med heste af en hidtil ukendt skala.

Bruxelles-vejbanen lå ganske i dvale i august, indtil de katastrofale begivenheder i Afghanistan bragte 20 års vestlig intervention til en mindre end triumferende panikfyldt og grådig exit. 'Vesten' ligger i et ødelagt rod, med tillid til et alletiders laveste niveau. Von der Leyen -kommissionen præsenterede sig som en "geopolitisk" en, Bidens administration erklærede 'America's back!' - og alligevel er vi her. En ting jeg har lært er, at tingene aldrig er så slemme, at de ikke kan blive værre. Talebans triumf og den brutale påmindelse om, at ISIS ikke er forsvundet, vil hjælpe dem, der støtter deres idealer andre steder. Det er ikke et smukt billede, men Europa og det bredere 'Vesten' skal have sit bedre selvs mod, der forsvarer rettigheder, demokrati, retsstatsprincippet og velstand både i ind- og udland. 

reklame

I næste uge vil udenrigs- og forsvarsministre samles til uformelle råd for at diskutere følgerne af de seneste begivenheder. Den alvorlige ustabilitet tættere på hjemmet i blandt andet Nordafrika, Libanon og Hviderusland - og selvfølgelig Afghanistan.

Forsvarsministrene mødes for at diskutere EU's strategiske kompas, målet er at have et komplet dokument inden november; de seneste begivenheder har vist, at EU er nødt til at tage mere ansvar og samordnede foranstaltninger inden for sikkerhed og forsvar.

Tirsdag (31. august) vil der være et ekstraordinært møde mellem justits- og indenrigsministre, der samles for at diskutere, hvordan de vil håndtere den uundgåelige bevægelse af mennesker fra Afghanistan, genbosættelse i EU og også støtte de nabolande, der allerede har taget imod millioner af flygtninge, der får brug for mere økonomisk støtte.

reklame

Lovregel

Det er svært at være et fyrtårn for retsstaten i udlandet, hvis dine egne bestanddele med glæde river normer op, hvilket bringer mig til Polen og Ungarn, hvor statstilstanden har været i løbet af sommeren.

Von der Leyen afviste parlamentsmedlemmer og juridiske eksperter i et brev på fem sider, der angav, hvordan Ungarn havde overtrådt seks af otte retsstatsprincipper i forbindelse med udgifterne til EU-budgettet og derfor skulle udløse den nyligt præget 'retsstatsprincipalitet' mekanisme til at forhindre misbrug af midler. Von der Leyen skrev, at MEP'erne ikke havde fremlagt tilstrækkeligt bevis for overtrædelserne, og at Kommissionen "ikke er blevet opfordret til at handle ordentligt".

Polens regningsdag den 16. august var en ikke-begivenhed, med yderligere præarikation fra Kommissionens hovedkvarter. Man kan ikke lade være med at tro, at der er nogen i Kommissionens juridiske tjeneste, der har Douglas Adams -citatet indrammet på deres væg: ”Jeg elsker deadlines. Jeg elsker den hæsblæsende støj, de laver, når de går forbi. ”

Kommissionen sparkede dåsen ned ad vejen, da de ”læste og analyserede” Polens svar. Næstformand Jourova besøger Polen mandag (30. august). Støjene fra justitsminister Zbigniew Ziobro er ikke opmuntrende, for nylig tweetede, at EU er involveret i en "hybrid krig" mod EU. 

I mellemtiden bliver Slovenien ved med at gå i stå med at nominere anklagere til den europæiske anklagemyndighed, mens den slovenske premierminister Jansa blokerer for nomineringer.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending