Følg os

Forsiden

Labour MEP opfordrer til øjeblikkelig handling fra indenrigsministeren på ungarsk fascistbesøg

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

gabor-vonaMEP Claude Moraes, et London Labour-medlem af Europa-Parlamentet og det europæiske parlamentariske Labour-partis talsmand for indre anliggender, opfordrer til et øjeblikkeligt svar fra indenrigsminister Theresa May på et planlagt besøg i London af Gabor Vona, lederen af ​​det ungarske Jobbik-parti. .

Claude Moraes har skrevet til indenrigsministeren om sagen. I sit brev siger han: "Et besøg i London af den ungarske fascistiske leder Gabor Vona ville være uvelkomment på noget tidspunkt, men hans planer om at afholde en begivenhed her på søndag, aftenen for Holocaust Memorial Day, er intet mindre end groteske. Vonas Jobbik-parti har allieret sig med BNP, Grækenlands Gyldne Daggry og den franske Front National. Theresa May bør komme med en øjeblikkelig erklæring om, hvordan hun ville bruge sine kræfter i denne situation, og give dette uvelkomne besøg den prioritet og opmærksomhed, det fortjener.

"Vonas erklærede mål er at søge støtte blandt det ungarske samfund i Storbritannien til hans partis kampagner ved det ungarske folketingsvalg og det europæiske valg i maj. Men hans besøg er nødt til at alarmere det jødiske samfund og andre minoriteter om, at hans budskab om had vil blive bragt til London. Theresa May har pligt til at forhindre skade på samfundsrelationer i Storbritannien, som utvivlsomt vil blive påført af det had til minoriteter, der er kernen i Jobbiks kampagne.

"Som medforfatter til 'Ungarn-resolutionen' har jeg arbejdet hårdt i Europa-Parlamentet sammen med ungarske politikere og civilsamfundet for at advare om de reelle og nuværende farer, som højreekstremistiske bevægelser som Jobbik har skabt i det ungarske samfund. Det er afgørende, at folk i Storbritannien forstår den potentielle trussel Jobbik udgør, når de arbejder med andre politiske partier. Jeg opfordrer indenrigsministeren og alle demokratiske politikere i Storbritannien og Europa til at støtte Hope not Hate Petition, som mobiliserer modstand mod Jobbik og forsvarer jødiske, Romaer og andre samfund, der er deres mål."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending