Følg os

katastrofer

Migration: EU skal handle for at forhindre yderligere tragedier, siger Parlamentet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131008PHT21745_originalTragedier som drukning af potentielle migranter ud for Lampedusa må markere et vendepunkt for Europa. De kan kun forhindres af EU-koordinerede indsatser inspireret af solidaritet og ansvarlighed, sagde parlamentet onsdag med henblik på EU-topmødet den 24.-25. oktober. MEP'er gentager, at EU's medlemslande har en juridisk pligt til at hjælpe migranter i nød til søs og bemærker, at lovlig indrejse i EU er at foretrække.

EU og dets medlemslande skal gøre mere for at forhindre yderligere tab af menneskeliv til søs, siger Europa-Parlamentet. MEP'er udtrykker dyb sorg og beklagelse over det tragiske tab af menneskeliv ud for Lampedusa og påpeger endnu en gang behovet for, at medlemslandene overholder deres internationale søredningsforpligtelser for at redde livet for mennesker i fare.

"Lampedusa bør være et vendepunkt for Europa," sagde Parlamentet og tilføjede, at "den eneste måde at forhindre endnu en tragedie på er at vedtage en koordineret tilgang baseret på solidaritet og ansvarlighed med støtte fra fælles instrumenter". MEP'er understreger også, at flytningen af ​​asylansøgere "er en af ​​de mest konkrete former for solidaritet og ansvarsdeling."

Parlamentet opfordrer også indtrængende tredjelande til at overholde international lov om at redde liv til søs. Migrationshåndteringsaftaler mellem EU og transitlandene bør være "en prioritet for EU i den nærmeste fremtid", ligesom bistand til migranternes oprindelseslande, tilføjer den. MEP'er opfordrer EU til fortsat at tilbyde humanitær, finansiel og politisk bistand i kriseområder i Nordafrika og Mellemøsten for at tackle migration og humanitært pres, der er årsagen hertil.

Straf ikke redningsfolk

MEP'er opfordrer til humanitær bistand til overlevende og opfordrer EU og medlemslandene til at ændre eller revidere enhver lovgivning for at sikre, at folk ikke kan straffes for at hjælpe migranter i nød på havet.

Udvid eftersøgnings- og redningsmissioner i Middelhavet

Parlamentet støtter Europa-Kommissionens forslag om at udsende en eftersøgnings- og redningsoperation fra Cypern til Spanien og dets hensigt om at oprette en taskforce om migrationsstrømme i Middelhavet som "et første skridt hen imod en mere ambitiøs tilgang". MEP'erne anmoder også Rådet og Kommissionen om at overveje at oprette en EU-kystvagt.

reklame

Juridisk migration

"Lovlig indrejse i EU er at foretrække frem for en mere farlig irregulær indrejse, som kan medføre risici for menneskehandel og tab af menneskeliv", understreger MEP'erne.

Stop menneskesmuglere og smuglere

Parlamentet opfordrer til strenge strafferetlige sanktioner mod enhver, der letter menneskesmugling både ind i og på tværs af EU og bedre koordinering af EU's midler og ressourcer, herunder dem, der står til rådighed for grænseforvaltningsagenturet Frontex og Europol, for sammen med tredjelande at optrappe , kampen mod kriminelle netværk af menneskesmuglere og smuglere.

Der er brug for flere midler

Parlamentet anmoder om flere midler til Det Europæiske Asylstøttekontor og Frontex for at hjælpe medlemslandene med at klare humanitære nødsituationer og igangsætte søredningsaktioner.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending