Følg os

Europa-Kommissionen

Fusioner: Kommissionen godkender belgisk m-handel joint venture af Belgacom og BNP Paribas Fortis

DEL:

Udgivet

on

LOGO CE_Vertical_EN_quadriEuropa-Kommissionen har i henhold til EU's fusionsforordning godkendt oprettelsen af ​​et joint venture mellem den belgiske teleoperatør Belgacom og banken BNP Paribas Fortis. Joint venturet vil give forbrugere i Belgien mulighed for at bruge deres mobile enheder til at købe varer eller tjenester, indløse kuponer eller bruge deres loyalitetskort, når de besøger de deltagende købmænds mobilapplikation. Kommissionen konkluderede, at den foreslåede transaktion ikke ville give anledning til konkurrenceproblemer, især fordi joint venture-selskabet vil stå over for flere troværdige faktiske eller potentielle konkurrenter på dette voksende marked.

Kommissionen vurderede virkningen af ​​transaktionen i den begyndende sektor for mobilhandel i Belgien og især dens potentielle virkninger på markedet for detailudbud af mobile tegnebøger, hvor joint venture-selskabet vil være aktivt, og hvor begge forældre har en lille tilstedeværelse. Joint venturet vil tilbyde en mobilapplikation, som kunderne kan downloade gratis. Det vil ikke direkte tilbyde betalingsfunktioner, men vil være forbundet med en eller flere uafhængige betalingspunge, hvori kunder kan uploade deres betalingskortoplysninger for at foretage sikre betalinger til deltagende handlende. Markedsundersøgelsen afslørede, at der allerede eksisterer adskillige konkurrerende udbydere af mobilpung (f.eks. PayPal) eller med stor sandsynlighed vil komme ind på det belgiske marked i den nærmeste fremtid, hvilket sikrer sund konkurrence mellem udbyderne.

Der er også et begrænset overlap mellem Belgacom og joint venturet med hensyn til levering af mobilannonceringstjenester. De tjenester, de tilbyder, er dog af en anden type og en række lokale og globale aktører, såsom Yahoo! er veletablerede på markedet.

Kommissionen foretog også en omfattende vurdering af forbindelserne mellem joint venturets m-handelsaktiviteter og andre markeder, hvor Belgacom og BNP Paribas er aktive.

I betragtning af eksistensen af ​​troværdige alternative betalingskort på det belgiske marked vil BNP Paribas Fortis ikke være i stand til at skade konkurrerende mobile tegnebøger ved at begrænse brugen af ​​sine betalingskort i sådanne tegnebøger. At tilbyde handlende og kunder valget mellem at bruge forskellige betalingspunge eller -kort ville også gøre joint venturets tjenester mere attraktive.

Desuden ville Belgacom ikke have den tekniske mulighed for at blokere adgangen til sit mobilnet til konkurrerende mobilpunge. Det ville heller ikke være i stand til at skade konkurrerende mobile tegnebøger ved at udelukke dem, der bruger et SIM-baseret Secure Element (dvs. et stykke hardware, der indeholder de følsomme data) fra at få adgang til dets SIM-kort. Der findes faktisk alternativer til at placere Secure Elements på SIM-kort (de kan også placeres inde i selve mobiltelefonen eller på et stykke ekstern hardware, der er klippet til telefonen), og en sådan strategi vil ikke påvirke kunder hos andre mobilnetværksoperatører.

Endelig vil joint venture-selskabet ikke være i stand til at skade mobilnetoperatører, der konkurrerer med Belgacom, ved at nægte adgang til joint venture-selskabets mobile tegnebog, da mange alternative tegnebøger er eller vil blive tilgængelige. Joint venture-selskabet og dets forældre har heller ikke noget incitament til at engagere sig i en sådan strategi, da det ville hæmme den kommercielle udvikling af joint venture-selskabets mobile tegnebog.

reklame

Transaktionen blev anmeldt til Kommissionen den 6. september 2013.

Dette er den tredje transaktion, der involverer oprettelsen af ​​et joint venture for mobil tegnebog, som Kommissionen gennemgår. De to præcedenstransaktioner fandt sted i Storbritannien (M.6314) og i Spanien (M.6956).

Virksomheder og produkter

Belgacom er aktiv i telekommunikationssektoren og leverer engros- og detailtelekommunikationstjenester, fastnet- og mobiltelekommunikation samt tale- og datatjenester, hovedsageligt i Belgien. BNP Paribas Fortis er en finansiel institution, der tilhører den franske BNP Paribas-koncern. Det leverer bank- og finansielle tjenesteydelser i Belgien. Joint venturet vil levere en række tjenester til virksomheder og forbrugere, såsom kommunikation af rabatter, kuponer, tilbud og kuponindløsningstjenester til forbrugere, og mobile tegnebogstjenester, som er tilgængelige via mobile kanaler.

Regler og procedurer fusion kontrol

Kommissionen har pligt til at vurdere fusioner og overtagelser, der involverer virksomheder med en omsætning over visse tærskler (se artikel 1 af Fusionsforordningen) Og for at forhindre koncentrationer, der i væsentlig grad vil hæmme den effektive konkurrence i EØS eller en væsentlig del heraf.

Langt størstedelen af ​​anmeldte fusioner udgør ikke konkurrenceproblemer og er ryddet efter en rutinemæssig gennemgang. Fra det øjeblik en transaktion anmeldt, har Kommissionen generelt alt 25 arbejdsdage til at afgøre, om der skal gives godkendelse (fase I), eller for at starte en tilbundsgående undersøgelse (fase II).

Mere information vil være tilgængelig på konkurrence websted i Kommissionens offentlige tilfælde register under sagsnummer M.6967.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending