Følg os

Amazon

Indfødte ledere presser nyt mål for at beskytte Amazon mod skovrydning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Luftfoto viser en flod og en skovrydning af Amazonas nær Porto Velho, Rondonia State, Brasilien 14. august 2020. REUTERS/Ueslei Marcelino/File Photo/File Photo

Indfødte grupper opfordrede verdens ledere søndag (5. september) til at bakke op om et nyt mål om at beskytte 80% af Amazonas -bassinet inden 2025 og sagde, at der var behov for modige handlinger for at stoppe skovrydning, der skubber Jordens største regnskov ud over et punkt uden retur, skriver Matthew Green og Jake Spring.

Amazons delegater lancerede deres kampagne på en ni-dages konference i Marseille, hvor flere tusinde embedsmænd, forskere og kampagnefolk lægger grunden til FN's forhandlinger om biodiversitet i den kinesiske by Kunming næste år. Læs mere.

reklame

"Vi inviterer det globale samfund til at slutte sig til os for at vende ødelæggelsen af ​​vores hjem og dermed sikre fremtidens planet," siger José Gregorio Diaz Mirabal, hovedkoordinator for COICA, der repræsenterer indfødte grupper i ni Amazon-bassin-nationer, til Reuters.

Lige under 50% af Amazonasbassinet er i øjeblikket under en form for officiel beskyttelse eller indfødt forvaltning, iflg forskning offentliggjort sidste år.

Men presset fra ranching, mining og olieefterforskning vokser. I Brasilien, der huser 60% af biomen, er skovrydningen steget siden højrefløjspræsident Jair Bolsonaro tiltrådte i 2019 og nåede et højdepunkt på 12 år sidste år og fik et internationalt ramaskrig.

reklame

Amazonbassinet som helhed har mistet 18% af sit oprindelige skovdække, mens yderligere 17% er blevet forringet, ifølge et vartegn studere udgivet i juli af Science Panel for Amazonas, baseret på forskning foretaget af 200 forskere.

Hvis skovrydningen når 20%-25%, kan den vælte Amazonas til en dødsspiral, hvor den tørrer ud og bliver savanne, ifølge den brasilianske jordsystemforsker Carlos Nobre.

Samlingen i Marseille er den seneste 'World Conservation Congress', en begivenhed, der afholdes hvert fjerde år af International Union for Conservation of Nature, et forum, der indkalder regeringer, civilsamfund og forskere.

COICA ønsker, at kongressen godkender dens 'Amazonia80x2025'erklæring om at give forslaget en større chance for at vinde indpas i Kunming, hvor regeringer skal diskutere mål for at beskytte biodiversitet i løbet af det næste årti.

reklame
reklame
reklame

trending