Følg os

Dyrevelfærd

Miljø: Kommissionen gennemfører høring om, hvordan EU kan bekæmpe dramatisk stigning i dyrelivet menneskehandel

DEL:

Udgivet

on

o-KRIMINOLOGI-VILDLIV-HANDEL-facebookEuropa-Kommissionen har iværksat en offentlig høring om, hvordan EU kan blive mere effektiv til at bekæmpe handel med vilde dyr og planter. Dette kommer som svar på en nylig global stigning i krybskytteri og ulovlig handel med vilde dyr, som nu er på hidtil usete niveauer for nogle arter. Mere end 1,000 næsehorn blev pocheret i Sydafrika i 2013, sammenlignet med 13 i 2007, for eksempel, og næsehornshorn er nu mere værd end guld. EU er et vigtigt destinationsmarked og et vigtigt transitsted for ulovlige dyrelivsprodukter, hvor organiseret kriminalitet spiller en stadig større rolle.

Miljøkommissær Janez Potočnik sagde: "Smugling af vilde dyr tager en frygtelig vejafgift på biodiversiteten, og vi er nødt til at finde måder, hvorpå vi kan tage mere beslutsomt tiltag. Denne høring er et første skridt hen imod, hvad jeg håber vil være en stor ændring i vores tilgang."

sagde indenrigskommissær Cecilia Malmström. "Smugling af vilde dyr skaber store overskud for internationale organiserede kriminelle grupper. Den meddelelse, vi vedtager i dag, beskriver, hvordan alle aktører kan arbejde sammen for at bekæmpe denne kriminalitet mere effektivt."

EU har været aktiv i kampen mod ulovlig handel med vilde dyr i det sidste årti, vedtaget strenge handelsregler for truede arter og ydet storstilet støtte til indsatsen mod menneskehandel i udviklingslande. I Afrika har EU forpligtet mere end 500 millioner euro til bevarelse af biodiversitet i løbet af de sidste 30 år med en portefølje af igangværende projekter til en værdi af ca. 160 millioner euro.

Vildtkriminalitet er meget lukrativ, og retsforfølgning er sjælden. Den stigende efterspørgsel efter ulovlige produkter har ødelæggende konsekvenser for en række arter, der allerede er truet. Problemets skiftende omfang har rejst spørgsmål om, hvordan EU kan være mere effektiv til at bekæmpe handel med vilde dyr og planter. Kommissionen søger derfor synspunkter på ti spørgsmål relateret til handel med vilde dyr, herunder tilstrækkeligheden af ​​den nuværende ramme, værktøjer, der kan styrke eksisterende indsats for at bekæmpe problemet, hvordan især EU kan hjælpe, forbedre vores viden og data og muligheden af stærkere sanktioner.

Kommentarer kan være indsendt her indtil 10 April 2014.

Næste skridt

reklame

Resultaterne af denne høring og resultatet af en konference, der afholdes den 10. april 2014, vil indgå i en gennemgang af eksisterende EU-politikker og -foranstaltninger på dette område med henblik på at hjælpe EU med at spille en mere effektiv rolle i håndteringen af ​​problemet.

Baggrund

Handel med vilde dyr (den ulovlige grænseoverskridende handel med biologiske ressourcer taget fra naturen, herunder handel med tømmer og marine arter) er ikke et nyt fænomen, men dens omfang, karakter og påvirkninger har ændret sig betydeligt i de seneste år.

Handel med vilde dyr er blevet en af ​​de mest profitable transnationale kriminelle aktiviteter globalt, drevet af en høj og voksende efterspørgsel efter produkter fra vilde dyr, især i Asien. Lavt bevidsthedsniveau, lav opdagelsesrisiko og lave sanktionsniveauer gør det særligt attraktivt for organiserede kriminelle netværk i og uden for EU.

Antallet af ulovligt dræbte afrikanske elefanter er fordoblet i løbet af det sidste årti, med 22,000 dræbt af krybskytter i 2012; Krybskytteri af næsehorn er eskaleret i Sydafrika, og horn af næsehorn sælges for 40,000 €/kilo; og krybskytteri tegner sig nu for 78% af sumatranske tigerdødsfald. Tigerknogler sælges for €900/kilo.

Handel med vilde dyr fratager mange af verdens mest marginaliserede mennesker, herunder oprindelige samfund, vigtige muligheder for bæredygtigt levebrød. Dets forbindelser med korruption og ulovlige pengestrømme, f.eks. gennem hvidvaskning af penge, underminerer retsstatsprincippet og god regeringsførelse. Det fremmer også regional ustabilitet i Centralafrika, hvor nogle militsgrupper bruger indtægter fra handel med vilde dyr til at finansiere deres aktiviteter. Det undergraver biodiversiteten og truer derfor vitale økosystemers sundhed.

Mere information

Du kan udfylde konsultation her

Klik her og her.

MEMO Q&A: MEMO / 14 / 91

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending