Følg os

Dyrevelfærd

Spørgsmål og svar om dyrelivet menneskehandel

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

11052012_AP110522013959_600Hvor stor er problemet med dyrelivshandling?

Som med enhver anden ulovlig aktivitet er det umuligt at give et præcist billede af omfanget og værdien af ​​dyrelivshandel. Men der er ingen tvivl om, at den er vokset betydeligt i de seneste år. Det er nu en multi-million euro kriminel virksomhed, der påvirker mange arter over hele verden. Ivory, rhino horn, tigerprodukter, tropiske tømmer og hajfinner er blandt de mest værdifulde dyrelivsprodukter, der findes på det sorte marked, men også mange andre arter er bekymrede, herunder krybdyr, fugle og pangoliner. Kriminelle grupper er i stigende grad involveret i menneskehandel, som er blevet en form for tværnational organiseret kriminalitet, der i stigende grad ligner menneskehandel, narkotika og skydevåben.

Hvad er bag den seneste stigning i dyrelivet?

reklame

Nøglefaktoren er stigende efterspørgsel efter dyrelivsprodukter, især i Asien, som har drevet priserne voldsomt. Kina er den største destination for elfenben og Vietnam for rhino horn. Det internationale samfund har erkendt det presserende behov for at løse problemet med efterspørgslen, men der er kun få konkrete tiltag. Andre faktorer omfatter fattigdom, korruption, manglende ressourcer til håndhævelse, lave sanktionsniveauer og ustabilitet i visse regioner i verden, der er ramt af dyrelivshandel, især Centralafrika.

Hvorfor er handel med dyreliv en bekymring for EU?

Dyreliv er en af ​​de mest alvorlige trusler mod biodiversitet. Overlevelsen af ​​en række arter i naturen er direkte truet af poaching og den tilhørende ulovlige handel. Trafikken undergraver også mange centrale mål i EU's udenrigspolitik og udviklingsstøtte, herunder bæredygtig udvikling, retsstatsprincippet, god regeringsførelse og fred og stabilitet.

reklame

EU selv er også et stort marked for ulovlige dyrelivsprodukter, og EU's lufthavne og havne er vigtige transitpunkter mellem især Afrika og Asien. Ulovlige dyrelivsprodukter eksporteres også fra EU-medlemsstater, både til andre medlemsstater og til tredjelande. Hvert år rapporteres nogle 2500 betydelige beslaglæggelser af dyrelivsprodukter i EU.

Ifølge Europols nylige trussel vurdering af miljøkriminalitet, den ulovlige handel med truede arter er en voksende trussel i EU, hvor organiserede kriminelle grupper i stigende grad er rettet mod dyrelivet. Organiserede kriminelle grupper, der er involveret i menneskehandel, bruger korruption, hvidvaskning af penge og forfalskede dokumenter for at lette deres handel. Ud over denne indvirkning på den generelle indre sikkerhed gennem organiseret kriminalitet er også folkesundheden gennem sygdomsudspredning i fare, da dyr smugles ind i EU uden nogen hygiejnisk kontrol.

Hvilke foranstaltninger er der på plads i EU for at bekæmpe problemet?

EU har strenge regler for handel med truede arter, kendt som EU Wildlife Trade Regulations. Et direktiv om Beskyttelse af miljøet gennem straffelov kræver, at alle medlemsstater sikrer, at ulovlig dyrelivshandel betragtes som en lovovertrædelse i deres nationale lovgivning og at sikre effektive, forholdsmæssige og afskrækkende strafferetlige sanktioner. Nogle horisontale instrumenter på EU-niveau over for organiseret kriminalitet kan også give nyttige redskaber til samarbejde mellem nationale håndhævelsesmyndigheder i sager om dyresundhed.

EU-Håndhævelsesgruppen, der er formand for Kommissionen, mødes to gange om året og samler de retshåndhævende myndigheder fra alle EU-medlemsstater, Europol, Eurojust, Verdens toldorganisation og andre organisationer for at fremme samarbejde om ulovlige handel med dyrelivshandelen.

Derudover indeholder en ikke-bindende kommissionsrekommendation foranstaltninger, som medlemsstaterne skal gennemføre for at forbedre deres bestræbelser på at bekæmpe ulovlig handel, herunder tilstrækkeligt store sanktioner for dyrelivsforbrydelser, større samarbejde og udveksling af oplysninger inden for og mellem medlemsstaterne såvel som med tredjelande og relevante internationale organisationer eller behovet for øget offentlig bevidsthed om de negative virkninger af ulovlig handel med dyreliv.

Hvad har EU gjort hidtil for at bekæmpe dyrelivshandling globalt?

EU spiller en aktiv rolle i EU Konventionen om international handel med truede dyrearter (CITES), der sigter mod at sikre, at international handel med omkring 35 beskyttede dyre- og plantearter ikke truer deres overlevelse. Kommissionen forelagde for nylig et forslag til EU's tiltrædelse af konventionen med henblik på yderligere at styrke sin rolle som tilhænger af stærk global handling mod ulovlig handel med vilde dyr.

EU bruger også handelspolitiske instrumenter til at forbedre gennemførelsen af ​​multilaterale miljøaftaler såsom CITES. Bestemmelser medtages regelmæssigt i EU's frihandelsaftaler (FTA'er) med tredjelande, og udviklingslande, der ratificerer og gennemfører internationale konventioner om bæredygtig udvikling og god regeringsførelse (inklusive CITES), drager fordel af yderligere handelspræferencer gennem den særlige ordning Generalized Scheme of Preferences (GSP +).

I de seneste årtier har EU støttet en bred vifte af programmer for at hjælpe udviklingslandene med at bekæmpe dyrelivshandel. Kun i Afrika har EU forpligtet mere end EUR 500 millioner til bevarelse af biodiversitet i de seneste 30-år, med en portefølje af igangværende projekter på ca. EUR 160 mio. Et stort antal projekter, som styrker regeringsførelse og retsstatsprincippet indirekte, bidrager også til at øge håndhævelseskapaciteten.

Nogle nylige projekter, der specifikt har til formål at bekæmpe dyrelivshandling:

  • EU er den vigtigste donor (EUR 1.73 mio.) Til Det Internationale Konsortium til Bekæmpelse af Wildlife Crime, som består af CITES, Interpol, UNODC, Verdensbanken og Verdenstoldorganisationen. Dette konsortium fokuserer på den internationale koordinering af håndhævelsesindsatsen og styrker håndhævelses- og overholdelseskapaciteten, f.eks. Ved at opmuntre landene til at bruge sin analytiske værktøj til dyreliv og skovkriminalitet.
  • I december 2013 godkendte Kommissionen finansiering til et projekt kaldet MIKES (Minimering af ulovlig dræb af elefanter og andre truede arter) med et tilskud på EUR 12.3 mio. Dette program følger en tidligere for at overvåge ulovlig dræb af elefanter (MIKE) med et samlet bidrag til CITES sekretariatet for 12 million EUR, der dækker 71 sites i Afrika og Asien. Det nye program lægger større vægt på håndhævelse og omfatter også andre truede arter i Caribien og Stillehavsområdet.

Kommissionen sigter mod at sikre, at der ydes tilstrækkelig finansiering til programmeringen af ​​udviklingssamarbejdsinstrumenter i løbet af de næste syv år for at bistå udviklingslandene i deres indsats mod handel med vilde dyr og forbedre det internationale samarbejde.

Hvad handler andre EU-institutioner og det internationale samfund om problemet?

Europa-Parlamentet vedtog a resolution om dyrelivskriminalitet på 15 januar 2014. På internationalt plan har dyrelivshandling fået opmærksomhed i en række vigtige fora i løbet af det sidste år. FN's generalforsamling har udtrykt sin dybe bekymring. G8-ledere har forpligtet sig til kæmper ulovlig dyreliv handel i juni 2013. Kun i sidste uge vedtog Sikkerhedsrådet for første gang målrettede sanktioner mod dem, der støtter væbnede grupper eller kriminelle netværk i EU Central Afrikanske republik og Den Demokratiske Republik Congo gennem ulovlig udnyttelse af dyreliv og dyrelivsprodukter.

De enkelte medlemslande har også været aktive. Tyskland og Gabon (ikke en MS ...) organiserede et specifikt møde i ministerugen i den sidste FN-generalforsamling; Præsident Hollande var formand for et rundbord om dyrelivshandling i marginalerne af Elysee-topmødet om fred og sikkerhed i Afrika i december sidste år; og den britiske regering vil afholde et topmøde under ledelse af premierminister Cameron på 13 februar 2014.

Europa-Kommissionen støtter disse initiativer med henblik på en fortsat stærk rolle for EU som helhed i den globale indsats mod dyrelivshandel.

Hvorfor foreslår Kommissionen ikke yderligere konkrete foranstaltninger nu?

Kommissionen har iværksat en offentlig høring om, hvordan EU kan være mere effektivt i bekæmpelsen af ​​menneskehandel. Inden Kommissionen træffer beslutning om næste skridt, skal Kommissionen nøje vurdere de foranstaltninger, der er vedtaget, identificere eventuelle huller og overveje resultaterne af denne konsultation, som også bør bidrage til at øge opmærksomheden om handel med dyr uden for traditionelle miljøkretser.

EU vil selvfølgelig forblive aktivt under høringen. Kommissionen rejser systematisk spørgsmål i politiske og handelsmæssige bilaterale forbindelser med nøglelande som Kina, Vietnam og Thailand. Det er også et område, der drøftes med USA inden for rammerne af det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab (TTIP).

Se også IP / 14 / 123

dyreforsøg

Europa-Parlamentet skal stemme om forskning, testning og uddannelse uden dyr

Udgivet

on

Enhver, der kender Ralph, en testkaninmaskot, der er udsat for Draize -øjenirritationstest i kosmetiklaboratorier og lider af blindhed, vil undre sig over, hvordan sådan grusomhed stadig er acceptabel i en tidsalder med avanceret videnskab og teknologi. Det Gem Ralph video gik viralt over hele verden og blev sandsynligvis årsagen til, at Mexico for nylig sluttede sig til stater, der forbød dyreforsøg til kosmetik. Det gjorde EU også i 2013. EU planlægger at gå endnu længere ved at vedtage en beslutning om "en koordineret aktion på EU-plan for at lette overgangen til innovation uden brug af dyr til forskning, test og uddannelse" i denne uge ( 15. september), Skriver Eli Hadzhieva.

Selvom EU tilskynder til brug af ikke-animalske metoder, såsom den nye organ-on-chip-teknologi, computersimuleringer og 3D-kulturer af menneskelige celler, viser forskning, at arkaiske metoder, såsom "50 procent dødelig dosis" dræber halvdelen af de millioner af forsøgsdyr, er stadig i vid udstrækning i brug. Desuden viser beviser i stigende grad, at nogle dyr, såsom kaniner og gnavere, er helt forskellige arter fra mennesker for at blive betragtet som pålidelige proxyer til beskyttelse af menneskers sundhed mod kemiske risici. For eksempel viste medicin, såsom thalidomid, TGN1412 eller fialuridin, rettet mod henholdsvis morgenkvalme, leukæmi og hepatitis B, sig at være helt sikkert for dyr, men kunne ikke tolereres af mennesker.

Ifølge Europa-Kommissionen øgede den europæiske kemikaliestrategi for bæredygtighed støtten til brug af ikke-animalske metoder (NAM'er) i kemikalierisikovurdering, især med flere Horizon 2020-projekter (ASPIS Cluster omfattende RISK-HUNT3R, ONTOX- og PrecisionTOX -projekter), de kommende revisioner af REACH og kosmetikforordningen, det nye projekt for det europæiske partnerskab for alternative tilgange til brug af NAM'er i risikovurdering, PARC med det formål at overgå til næste generations risikovurdering og en strategisk forsknings- og innovationsdagsorden . Den globale accept af ikke-animalske og innovative tilgange til kemikaliesikkerhed er også højt på OECD's dagsorden.

reklame

Et webinar arrangeret den 9. september af EU-ToxRisk og PATROLS, to projekter med flere interessenter finansieret af EU's H2020-program, illustrerede begrænsningerne ved de eksisterende in vitro (reagensglasforsøg) og i silico (computersimulerede eksperimenter) faredetektering systemer, mens der fremvises en ny værktøjskasse til at foretage dyrefri vurderinger af kemikalier og nanomaterialer. EU-ToxRisk-projektkoordinator Bob van der Water fra Leiden University fremhævede sin vision "at drive et paradigmeskift inden for toksikologi mod en dyrefri, mekanismebaseret integreret tilgang til kemikaliesikkerhedsvurdering" gennem en etableret NAM-værktøjskasse baseret på in vitro og in silico værktøjer og nye næste generations NAM værktøjskasse komponenter. Han understregede avancerede nye testsystemer, såsom CRISPR-baserede fluorescerende journalister i stamceller, stamcelle-afledt multi-lever-cellemodel, syge levermikrovæv og fire-organ-chip, mens han fremhævede, at NAM'er hurtigt skulle integreres i lovgivningen testrammer.

Shareen Doak, koordinator for PATROLS fra Swansea University fremhævede huller i viden om langsigtede virkninger af realistisk manipulerede nanomaterialer (ENM) eksponeringer for mennesker og sundhed, mens de demonstrerede innovative metoder, såsom ekstrinsiske ENM -egenskaber, avancerede økotoksicitetstest, heterotypiske in vitro -modeller af lunge, GIT og lever osv. "Disse metoder er skræddersyet til bedre at forstå menneskelige og miljømæssige farer og bør implementeres som en del af EU's strategi for sikker og bæredygtig design for at minimere behovet for dyreforsøg", sagde hun.

”Den største udfordring er accept og implementering af NAM’er. Standardkravene til validering er for lange, og anvendelsesområdet for NAM'er skal etableres i betragtning af nye nye teknologier ", tilføjede hun.

reklame

I en tidligere erklæring udtrykte ASPIS-klyngen støtte til Europa-Parlamentets beslutningsforslag, der betegnede det som "rettidigt at fremskynde en dyrefri overgang og opfylde EU's ambition om at lede i den næste generation til risikovurdering i Europa og på verdensplan" alle ved at byde velkommen til EU -bestræbelser ", der vil omsætte til lovgivningsmæssig og industriel praksis, der bedre vil beskytte menneskers sundhed og økosystemerne, ved at sætte os i stand til at identificere, klassificere og i sidste ende fjerne farlige stoffer fra miljøet".

Moderatoren for webinar MEP Tilly Metz (Grønne, Luxembourg), der også skygger for Europa -Parlamentets beslutning, sagde, at hun håber, at den endelige beslutning vil indeholde følgende elementer: ”Konkrete trin til afvikling af dyreforsøg, præcise køreplaner og undersøgelser, en koordineret tilgang fra EU -agenturer, såsom Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og Det Europæiske Kemikalieagentur og hurtig implementering af nye avancerede metoder ”.

Dette giver masser af stof til eftertanke for beslutningstagere i et make-or-break-øjeblik for Ralph og hans dyr og mennesker. Det er på tide, at ordene omsættes til handling, og lovgivningsmiljøet udvikler sig i tråd med nye virkeligheder på jorden, samtidig med at de giver lovende og sikre dyrefri teknologier vejrtrækning ved at anvende en dynamisk tilgang til at acceptere og bruge dem. Dette vil ikke kun give os mulighed for at leve op til nulforureningsambitionen i Green Deal, men vil også levere "et giftfrit miljø" både for dyr og mennesker.

Læs

Dyrevelfærd

Brug af antibiotika hos dyr er faldende

Udgivet

on

Anvendelsen af ​​antibiotika er faldet og er nu lavere hos fødevareproducerende dyr end hos mennesker PDF icon seneste rapport offentliggjort af Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC).

Efter en One Health-tilgang præsenterer rapporten fra de tre EU-agenturer data om antibiotikaforbrug og udvikling af antimikrobiel resistens (AMR) i Europa for 2016-2018.

Det betydelige fald i antibiotikabrug hos fødevareproducerende dyr tyder på, at de foranstaltninger, der træffes på landsplan for at reducere brugen, viser sig at være effektive. Anvendelse af en klasse antibiotika kaldet polymyxiner, som inkluderer colistin, næsten halveret mellem 2016 og 2018 i fødevareproducerende dyr. Dette er en positiv udvikling, da polymyxiner også bruges på hospitaler til behandling af patienter inficeret med multiresistente bakterier.

reklame

Billedet i EU er forskelligt - situationen varierer betydeligt efter land og antibiotikaklasse. For eksempel anvendes aminopenicilliner, 3. og 4. generations cephalosporiner og quinoloner (fluoroquinoloner og andre quinoloner) mere hos mennesker end hos fødevareproducerende dyr, mens polymyxiner (colistin) og tetracycliner bruges mere til fødevareproducerende dyr end hos mennesker .

Forbindelsen mellem brug af antibiotika og bakterieresistens

Rapporten viser, at brugen af ​​carbapenemer, 3. og 4. generation cephalosporiner og quinoloner hos mennesker er forbundet med resistens over for disse antibiotika i Escherichia coli infektioner hos mennesker. Lignende foreninger blev fundet for fødevareproducerende dyr.

reklame

Rapporten identificerer også forbindelser mellem antimikrobielt forbrug hos dyr og AMR i bakterier fra fødevareproducerende dyr, hvilket igen er forbundet med AMR i bakterier fra mennesker. Et eksempel på dette er Campylobacter spp. bakterier, som findes i fødevareproducerende dyr og forårsager fødevarebårne infektioner hos mennesker. Eksperter fandt en sammenhæng mellem resistens hos disse bakterier hos dyr og resistens hos de samme bakterier hos mennesker.

Bekæmpelse af AMR gennem samarbejde

AMR er et betydeligt globalt folkesundhedsproblem, der repræsenterer en alvorlig økonomisk byrde. One Health-metoden implementeret gennem samarbejde mellem EFSA, EMA og ECDC og resultaterne i denne rapport kræver en fortsat indsats for at tackle AMR på nationalt, EU og globalt niveau i sundhedssektorerne.

Mere information

Læs

Dyrevelfærd

'End the Cage Age' - En historisk dag for dyrevelfærd

Udgivet

on

Věra Jourová, næstformand for værdier og gennemsigtighed

I dag (30. juni) foreslog Europa-Kommissionen et lovgivningsmæssigt svar på 'End the Cage Age' European Citizens 'Initiative (ECI) støttet af over en million europæere fra 18 forskellige stater.

Kommissionen vil vedtage et lovgivningsforslag inden 2023 om at forbyde bure for et antal husdyr. Forslaget vil udfase og endelig forbyde brugen af ​​bursystemer til alle dyr, der er nævnt i initiativet. Det vil omfatte dyr, der allerede er omfattet af lovgivningen: æglæggende høner, søer og kalve; og andre nævnte dyr, herunder: kaniner, trækker, lagopdrættere, slagtekyllinger, vagtler, ænder og gæs. For disse dyr har Kommissionen allerede bedt EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet) om at supplere det eksisterende videnskabelige bevis for at bestemme de nødvendige betingelser for forbud mod bur.

Som en del af sin Farm to Fork-strategi har Kommissionen allerede forpligtet sig til at foreslå en revision af lovgivningen om dyrevelfærd, herunder om transport og opdræt, som i øjeblikket gennemgår en fitnesskontrol, der skal afsluttes inden sommeren 2022.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides sagde: ”I dag er en historisk dag for dyrevelfærd. Dyr er følsomme væsener, og vi har et moralsk samfundsmæssigt ansvar for at sikre, at dyrene på gården afspejler dette. Jeg er fast besluttet på at sikre, at EU forbliver i spidsen for dyrevelfærd på den globale scene, og at vi lever op til samfundets forventninger. ”

Parallelt med lovgivningen vil Kommissionen søge specifikke støtteforanstaltninger inden for nøglerelaterede politikområder. Især vil den nye fælles landbrugspolitik yde finansiel støtte og incitamenter - såsom det nye øko-ordningsinstrument - for at hjælpe landmændene med at opgradere til mere dyrevenlige faciliteter i overensstemmelse med de nye standarder. Det vil også være muligt at bruge Just Transition Fund og Recovery and Resilience Facility til at støtte landmænd i tilpasningen til burfrie systemer.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending