Følg os

Energimarked

En genovervejelse af strukturen på de europæiske energimarkeder er nødvendig

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

CEO'er og virksomhedsledere fra 10 europæiske organisationer (Fluence Energy GmBH, Gore Street Capital, Gresham House, MW Storage, Zenobé, AEPIBAL, BVES, Energy Storage Ireland, Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems og Karslruhe Institute of Technology) samles for at underskrive en åbent brev, der opfordrer europæiske politiske beslutningstagere og den offentlige mening til at genoverveje strukturen på de europæiske energimarkeder som svar på REPowerEU-planen.

Brevet understreger behovet for specifikke politiske rammer og mål, som vil fremskynde vedtagelsen af ​​fleksibilitet og energilagringsteknologier for at sikre overkommelige, pålidelige og bæredygtige energisystemer for europæiske forbrugere. Brevet fremhæver yderligere, at disse teknologier er nødvendige for at reducere den europæiske energiafhængighed af importeret gas, for at imødekomme den voksende efterspørgsel efter elektricitet og for at sænke energipriserne, samtidig med at den grønne omstilling tillader rettidigt. 

Brevet:

Et åbent brev til europæiske politiske beslutningstagere og medier vedrørende REPowerEU-planen
Den nuværende geopolitiske situation på tværs af kontinentet, kombineret med stor afhængighed af importeret naturgas, stigende efterspørgsel efter elektricitet og dermed højere regninger for husholdninger og virksomheder, skaber et presserende behov for at gentænke
strukturen af ​​europæiske energisystemer.


REPowerEU-planen1, der blev offentliggjort i maj af Europa-Kommissionen, har til formål at øge energiforsyningssikkerheden ved at bygge og tilslutte mere vedvarende produktion til nettet. Men for at denne plan skal lykkes, skal den ledsages af passende mål og politiske rammer for udbredelsen af ​​energilagring og andre fleksibilitetsteknologier. De er nødvendige for at muliggøre sikker og effektiv integration af vedvarende energi i elnettet, og nu er det tid til at anerkende dem som søjlerne i den europæiske energiomstilling.
Underskriverne af dette brev, organisationer med årtier lang erfaring med at skabe og støtte globale og europæiske energimarkeder, glæder sig over REPowerEU-planen, dens ambitiøse mål for vedvarende energi og anerkendelsen af ​​energilagringens rolle i at levere bæredygtig og pålidelig energiforsyning.

Samtidig mener vi, at hvis den accelererede kortsigtede udbredelse af vedvarende energikilder skal lykkes, har Europa brug for en hurtig udrulning af gennemprøvede og skalerbare teknologier for at øge netfleksibiliteten og muliggøre sikker og effektiv integration af vedvarende energi. Til dette formål er batteribaseret energilagring en hurtigt implementeret, omkostningseffektiv og lavemissionsløsning med potentiale til at blive rygraden i moderne, robuste og dekarboniserede energisystemer. Andre teknologier, såsom respons på efterspørgselssiden, forbedret udnyttelse af eksisterende lagerpotentiale for pumpet vandkraft
og andre energilagringsteknologier samt sammenkoblingen mellem nationale elmarkeder er alle afgørende for at muliggøre den europæiske energiomstilling.

Takket være dets unikke egenskaber – reaktionshastighed, fleksibilitet og pålidelighed – er batteribaseret energilagring og andre hurtigvirkende teknologier perfekt positioneret til at reducere de samlede elomkostninger for virksomheder og private energibrugere på flere måder. Batteribaseret energilagring kan forbedre netværkets stabilitet og lette overbelastning ved transmission
linjer, hvilket reducerer begrænsning af vedvarende energi og de betydelige omkostninger forbundet hermed. Det kan levere kapacitet og hjælpetjenester, der balancerer udbud og efterspørgsel, ofte mere effektive og billigere end andre teknologier. Det kan også begrænse prisvolatiliteten og dermed de samlede elomkostninger på engrosenergimarkederne gennem energiarbitrage.

reklame

På flere markeder rundt om i verden har energilagringsteknologier bevist deres evne til at erstatte termiske kraftværker som en mere økonomisk og kulstoffattig måde at give sikker energiforsyning i perioder med spidsbelastning og lav vedvarende produktion. Men på trods af at vi har adgang til denne klar til implementering og omkostningseffektive teknologi, fortsætter vi med
stole på højemissionsbaseret naturgas-baseret produktion, mens de europæiske mål, der strategisk vil opskalere energilagringsprojekter, endnu ikke er udviklet og indlejret i loven. I 2021 tildelte kapacitetsmarkedsauktioner i hele Europa cirka 2.4 GW kontrakter til energilagring, men forskellige undersøgelser forudsiger, at det vil øge sikkerheden og pålideligheden
af energisystemer på kontinentet, har vi brug for op til 200 GW energilagring i 2030.

Yderligere ændringer af energimarkedets struktur og design er også nødvendige for at muliggøre målene for REPowerEU.

1 REPowerEU-planen fra Europa-Kommissionen blev først kommunikeret i marts og offentliggjort den 18. maj. Det inkluderer at øge målet for energi genereret fra vedvarende kilder til 45 % i 2030, op fra 40 % sammenlignet med sidste års mål. Dette vil bringe Europas vedvarende energiproduktion til 1,236 GW i 2030, inklusive installation af 320 GW solenergi i 2025.

Manuel Perez Dubuc, administrerende direktør for Fluence Energy GmbH
Alex O'Cinneide, administrerende direktør i Gore Street Capital
Ben Guest, administrerende direktør Gresham House - New Energy Division
Wilfred Karl, CEO MW Storage
James Basden, medstifter og direktør Zenobē
Luis Marquina de Soto, præsident Asociación Empresarial de Pilas y Baterías y Almacenamiento – Spansk Energy Storage Association
Urban Windelen, administrerende direktør Bundesverband Energiespeicher Systeme eV - The Energy Storage System Association – Tyskland
Bobby Smith, leder af Energy Storage Ireland Energy Storage Ireland
Dr. Matthias Vetter, afdelingsleder for elektrisk energilager
Fraunhofer Institut for Solenergisystemer
Prof. Dr. Stefano Passerini Karlsruhe Teknologiske Institut

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending