Følg os

Økonomi

'Ungdomsgaranti: Få det til at ske' konference

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

BallymunEuropa-Kommissionen vil afholde en konference i Bruxelles om 8 april for at diskutere fremskridt hen imod bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed gennem ungdomsgaranti og hvordan EU-lande implementerer ordningen. Konferencen 'Ungdomsgaranti: Få det til at ske' åbnes af Europa-Kommissionens præsident José Manuel Barroso. Højttalere inkluderer Beskæftigelse, sociale anliggender og integration Kommissær László Andor og generaldirektør for den internationale arbejdsorganisation Guy Ryder.

Forud for konferencen sagde præsident Barroso: "Da ungdomsarbejdsløsheden er uacceptabelt høj i hele EU, er vi nødt til hurtigst muligt at gøre noget for at hjælpe unge mennesker i job. Ungdomsgarantier har bevist deres værdi i flere medlemsstater, hvorfor Europa-Kommissionen har trådte ind for at anbefale, at de blev implementeret i hele EU. Og vi har bakket op med mindst 6 mia. € i dedikeret finansiering fra ungdomsbeskæftigelsesinitiativet, som medlemslandene nu skal bruge til god brug. Dette er en forpligtelse på højeste niveau, som vi arbejder aktivt for at give unge mennesker håb for fremtiden. "

Kommissær Andor sagde "Ungdomsgarantien er ikke forretning som sædvanlig. Det er en ambitiøs og innovativ politik for ungdomsbeskæftigelse, der målretter et klart resultat: at enhver ung får en god arbejdsmarkedsmulighed inden for fire måneder. Dette kræver investeringer og mange strukturelle ændringer i, hvordan unge støttes i at flytte fra skole til arbejde. Vi kan ikke forvente, at alle unges jobmuligheder forbedres fra den ene dag til den anden. Men vi forventer, at alle medlemsstater straks gennemfører ungdomsgarantien for at give alle en reel chance ".

reklame

Konferencen vil se på indførte og foreslåede foranstaltninger til gennemførelse af ungdomsgarantien med eksempler på god praksis. Det vil være særlig opmærksom på de gennemførelsesmæssige udfordringer, der står over for lande med den højeste ungdomsarbejdsløshed, og det vil diskutere, hvordan EU-midler bedst kan bruges til at støtte ungdomsgarantien. Repræsentanter for ILO, OECD og Australien (på vegne af det roterende formandskab for G20) vil diskutere ungdomsarbejdsløsheden i en global sammenhæng og vise, hvordan Europas ungdomsgaranti vedrører ungdomsbeskæftigelsesforanstaltninger fra andre store økonomier. Arbejdsmarkedets parter vil også deltage og diskutere, hvilke systemiske ændringer der er nødvendige for at forbedre færdigheder, der svarer til arbejdsmarkedets behov. Det vil også være vigtigt at involvere den private sektor, og konferencen vil diskutere konkrete bidrag fra virksomheder involveret i Den Europæiske Alliance for Lærlingeuddannelser for at forbedre tilgængeligheden af ​​lærlingeuddannelser og udvikle dal træningssystemer.

Det fulde program kan ses på begivenhed webside, hvorfra seerne også vil kunne webstream konferencen.

Baggrund

reklame

Med 5.5 millioner mennesker under 25's alder, der ikke kan finde arbejde, er ungdomsarbejdsløsheden fortsat en af ​​de største vanskeligheder i Europa. Derfor har Kommissionen arbejdet på foranstaltninger til at afhjælpe dette, nemlig ungdomsgaranti, foreslået i december 2012 og vedtaget af EU's ministerråd i april 2013.

Ungdomsgarantien er en af ​​de mest afgørende og uopsættelige strukturreformer, som medlemsstaterne skal introducere for at løse ungdomsarbejdsløsheden og forbedre skolen til arbejdsovergange.

Medlemsstaterne skal tilbyde alle unge i en alder af 25 et kvalitetsjob, en videreuddannelse, en lærlingeuddannelse eller et praktikophold inden for fire måneder efter at have forladt formel uddannelse eller bliver arbejdsløs. Logikken er enkel: Medlemsstaterne skal sikre, at unge får personlig rådgivning til enten at give dem mulighed for at finde et job, der er egnet til deres uddannelse, færdigheder og erfaring eller til at erhverve den uddannelse, færdigheder og erfaring, der er direkte relevante for at øge deres chancer for at finde en job i fremtiden.

Kommissionen opfordrer indtrængende alle medlemsstater til at indføre en ungdomsgaranti ved hjælp af økonomisk støtte fra Den Europæiske Socialfond, der er mere end € 80bn fra 2014-20 og fra Ungdomsaneringsinitiativet (YEI) med et budget på € 6.4bn (nuværende priser) frontloaded for 2014 og 2015.

Ungdomsgarantien suppleres af a Kvalitetsramme for praktikophold, vedtaget af EU's ministerråd den 10. marts (se IP / 14 / 236) for at give unge mulighed for at erhverve højkvalitets erhvervserfaring under sikre forhold og af Europæisk alliance for lærlinge, som blev lanceret af Kommissionen i juli 2013 for at forbedre kvaliteten og udbuddet af lærlingeuddannelser i hele EU (se IP / 13 / 634).

Mere information

Event side på GD for Beskæftigelse hjemmeside
Ungdomsarbejdsløshed
Kvalitetsramme for praktikophold
László Andors hjemmeside
Følg László Andor på Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending