Følg os

Økonomi

'Ungdomsgaranti: Få det til at ske' konference

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

BallymunEuropa-Kommissionen er vært for en konference i Bruxelles den 8. april for at diskutere fremskridt hen imod at tackle ungdomsarbejdsløsheden gennem ungdomsgaranti og hvordan EU-landene implementerer ordningen. Konferencen 'Youth Guarantee: Making it Happen' åbnes af formanden for Europa-Kommissionen José Manuel Barroso. Højttalere er bl.a Beskæftigelse, sociale anliggender og integration Kommissær László Andor og generaldirektør for Den Internationale Arbejdsorganisation Guy Ryder.

Forud for konferencen sagde præsident Barroso: "Med ungdomsarbejdsløsheden uacceptabelt høj i hele EU, er vi nødt til hurtigst muligt at gøre noget for at hjælpe unge i job. Ungdomsgarantier har bevist deres værd i flere medlemslande, og det er grunden til, at Europa-Kommissionen har trådte ind for at anbefale, at de implementeres i hele EU. Og vi har bakket op om dette med mindst 6 milliarder euro i dedikeret finansiering fra Youth Employment Initiative, som medlemslandene nu skal bruge. Dette er en forpligtelse på højeste niveau, som vi arbejder aktivt på at give de unge håb for fremtiden."

Kommissær Andor sagde "Ungdomsgarantien er ikke business as usual. Det er en ambitiøs og innovativ politik for ungdomsbeskæftigelse, der sigter mod et klart resultat: at enhver ung får en god arbejdsmarkedsmulighed inden for fire måneder. Dette kræver investeringer og mange strukturelle ændringer i, hvordan unge støttes i at flytte fra skole til arbejde. Vi kan ikke forvente, at alle unges jobudsigter forbedres fra den ene dag til den anden. Men vi forventer, at alle medlemslande omgående implementerer Ungdomsgarantien for at give alle en reel chance".

Konferencen vil se på foranstaltninger, der er indført og foreslået for at implementere Ungdomsgarantien, med eksempler på god praksis. Den vil være særlig opmærksom på de implementeringsudfordringer, som lande med den højeste ungdomsarbejdsløshed står over for, og den vil diskutere, hvordan EU-midler bedst kan bruges til at støtte ungdomsgarantien. Repræsentanter for ILO, OECD og Australien (på vegne af det roterende formandskab for G20) vil sætte diskussionen om ungdomsarbejdsløshed ind i en global kontekst og vise, hvordan Europas Ungdomsgaranti forholder sig til ungdomsbeskæftigelsesforanstaltninger i andre store økonomier. Arbejdsmarkedets parter vil også deltage og diskutere, hvilke systemiske ændringer der er nødvendige for at forbedre færdigheder, der matcher arbejdsmarkedets behov. Også vigtig vil være inddragelsen af ​​den private sektor, og konferencen vil diskutere konkrete bidrag fra virksomheder involveret i European Alliance for Apprenticeships for at forbedre tilgængeligheden af ​​lærepladser og udvikle dal træningssystemer.

Det fulde program kan ses på begivenhed webside, hvorfra seerne også vil kunne webstreame konferencen.

Baggrund

Med 5.5 millioner mennesker under 25 år, der ikke kan finde arbejde, er ungdomsarbejdsløshed fortsat en af ​​de største vanskeligheder, som Europa står over for. Det er grunden til, at Kommissionen har arbejdet på foranstaltninger til at hjælpe med at tackle dette, nemlig ungdomsgaranti, foreslået i december 2012 og vedtaget af EU's Ministerråd i april 2013.

reklame

Ungdomsgarantien er en af ​​de mest afgørende og presserende strukturreformer, som medlemslandene skal indføre for at imødegå ungdomsarbejdsløsheden og forbedre overgangen fra skole til arbejde.

Medlemslandene skal tilbyde alle unge op til 25 år et kvalitetsjob, efteruddannelse, en læreplads eller et praktikophold inden for fire måneder efter, at de har forladt den formelle uddannelse eller er blevet arbejdsløse. Logikken er enkel: Medlemslandene skal sikre, at unge får personlig rådgivning for enten at sætte dem i stand til at finde et job, der passer til deres uddannelse, færdigheder og erfaring, eller for at erhverve den uddannelse, færdigheder og erfaring, der er direkte relevante for at øge deres chancer for at finde en job i fremtiden.

Kommissionen opfordrer indtrængende alle medlemsstater til at indføre en ungdomsgaranti ved hjælp af finansiel støtte fra Den Europæiske Socialfond til en værdi af mere end 80 mia. EUR fra 2014-20, og fra Youth Employment Initiative (YEI) med et budget på EUR 6.4 mia. (nuværende priser) forhåndsuddelt for 2014 og 2015.

Ungdomsgarantien suppleres af en Kvalitetsramme for praktikophold, vedtaget af EU's Ministerråd den 10. marts (se IP / 14 / 236), for at sætte unge i stand til at erhverve erhvervserfaring af høj kvalitet under sikre forhold, og ved at Europæisk alliance for lærlingeuddannelser, lanceret af Kommissionen i juli 2013 for at forbedre kvaliteten og udbuddet af lærepladser i hele EU (se IP / 13 / 634).

Mere information

Begivenhedsside på GD Beskæftigelse hjemmeside
Ungdomsarbejdsløshed
Kvalitetsramme for praktikophold
László Andors hjemmeside
Følg László Andor på Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending