Følg os

Økonomi

Skotland risikerer at gå glip af ny generation af nukleare anlæg, advarer GMB

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

logoNye nukleare stationer er sandsynligvis ved Hinkley Point, Oldbury, Wylfa, Heysham, Sellafield, Hartlepool, Sizewell og Bradwell, da de i modsætning til Skotland er ved at komme videre med planlægnings- og investeringsspørgsmålene, siger GMB.

GMB, fagforeningen for energiarbejdere i Skotland, advarer om, at Skotland risikerer at gå glip af en ny generation af atomkraftværker, da der ikke er planer om at erstatte Hunterston B og Torness. Begge skal nu nedlægges i 2023. GMB siger, at dette skyldes den skotske regerings manglende strategi og vision om, hvordan man kan opfylde Skotlands energibehov.

Denne advarsel kommer i kølvandet på meddelelsen om, at EDF, som driver disse to atomkraftværker i Skotland, er nået til enighed om at bygge et nyt atomkraftværk ved Hinkley Point i Somerset. Se noter til redaktionen for kopi af pressemeddelelse.

GMB Scotland Senior Organizer Jim Moohan sagde: "Dette fremskridt ved Hinkley Point C bør tjene som wake-up call på den alvorlige risiko for, at Skotland går glip af den næste generation af nye atomkraftværker.

"Som tingene står, er det sandsynligt, at den næste generation af kraftværker vil blive bygget i Hinkley Point, Oldbury, Wylfa i Angelsea, Heysham, Sellafield, Hartlepool, Sizewell i Suffolk og Bradwell i Essex, mens de er i gang med planlægningen og investeringen. problemer.

"I henhold til kontrakten hænger førsteministeren fast i den britiske regering i atomspørgsmålet uden at give en klar indikation til det skotske folk, hvilke sikkerhedsforanstaltninger han har på plads på lang sigt.

"Vedvarende energi-faktor vil ikke opretholde vores energibehov. Det er på tide, at de presgrupper og politikere, der konstant nedlægger atomsektoren, gør sig rene med hensyn til, hvordan de vil imødekomme vores energibehov på lang sigt.

reklame

"Den skarpe virkelighed er, at Hunterston, der blev taget i brug i 1976, og Torness, der blev taget i brug i 1988, skal nedlægges i 2023 efter fire årtiers succesfuld drift.

"Førsteministeren og modstanderne ignorerede totalt denne succeshistorie. Tabet af færdigheder på disse stationer vil være ødelæggende for den skotske økonomi, medmindre vi fortsætter med at træffe en erstatningsbeslutning.

"Den første minister er nødt til at redegøre for sin strategi. Dette skal understøttes af substans og fakta, med understøttende beviser for, hvordan den skotske regering har til hensigt at beskytte vores energiforsyning, og med hvilke midler de har til hensigt at udføre dette."

"GMB er klar over, at et nuklear byggeprogram er afgørende for den skotske økonomi. Det har en dokumenteret track record af ren og kulstoffri afgørende for den afbalancerede energipolitik, Skotland har brug for.

"Der er en fantastisk mulighed for jobvækst inden for området, som vil skabe et nyt væld af lærepladser for fremtiden med teknisk erfaring og skabelse af tusindvis af arbejdspladser inden for byggesektoren sideløbende med et løft for flere milliarder pund til økonomien.

"De andre energigiganter inden for den skotske økonomi fortsætter med at se på måder at reducere kulstofemissionen på for at overholde EU-lovgivningen. Der kommer et klart budskab igennem, at nuklear med dets track record er afgørende for fortsættelsen af ​​en levedygtig økonomi i Skotland og som en del af den britiske sektor.

"Sikkerheden inden for den nukleare sektor i Storbritannien er blevet dramatisk forbedret fra starten af ​​etableringen af ​​denne industri og fortsætter med at trives som nultolerance for sundhed og sikkerhed."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending