Følg os

Økonomi

European Sharing Economy Coalition lanceret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europæisk delingsøkonomi-koalitionKoalitionen om europæisk delingsøkonomi blev lanceret ved en offentlig høring i Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) den 25. september.  Lanceringen af ​​koalitionen fulgte en opfordring fra Europa-Kommissionen til at drøfte vigtigheden af ​​at tackle Sharing Economy-modellen for Den Europæiske Union.

Deleøkonomien og EU har fælles mål: øge ressourceeffektiviteten, skabe job og velstand, opbygge samfundsdeltagelse og fremme social innovation. Den europæiske koalition om delingsøkonomi ser dette som en stor mulighed for at kombinere indsatsen omkring fælles prioriteter og integrere et stærkere, mere modstandsdygtigt Europa med henblik på at opfylde EU2020-målene.

Koalitionen er det første paneuropæiske netværk, der skaber en samlet stemme, går ind for og overvåger fremskridt hen imod EU og national politik, der:

reklame
 1. Integrer delingsøkonomien
  Ved at kæmpe for at øge bevidstheden og forbedre synligheden.
 2. Oprethold delingsøkonomien
  Ved at gå ind for retfærdige og fornuftige regler sikrer sikring af delingsøkonomi en politisk prioritet på europæisk niveau.
 3. Skal delingsøkonomien op
  Ved at fremme lederskab og udveksling af bedste praksis, der sigter mod skalerbarhed og overførbarhed i medlemslandene.
 4. Finansier delingsøkonomien
  Ved at skaffe EU-midler til at starte relevante pilotprojekter og platforme overalt i Europa, især i byer.

Koalitionens formål er at samle de mest aktive organisationer på europæisk niveau i en kritisk masse og gøre sagen gældende for europæiske politikker, der lægger meget større vægt på deling og samarbejde, som drivkraften bag en mere velstående, bæredygtig og konkurrencedygtig europæisk økonomi . Koalitionen vil undersøge synergier med EU-politikker og -programmer, og hvordan EU-beslutningstagere og andre interessenter kan arbejde sammen for at gøre delingsøkonomien til en succes til fordel for medlemsstater, virksomheder, forbrugere og lokalsamfund i EU.

"Fortællingen om delingsøkonomien er typisk indrammet som en bunden i vejret, græsrodsaktion. Alle de voksende organisationer i Deleøkonomi i Europa er fokuseret på et lille stykke af et meget større puslespil, og betydelig ændring vil aldrig komme fra en frakoblet gruppe og en fragmenteret opstartsscene langs værdikæden. Men hvis disse organisationer går sammen om at dele en overbevisende dagsorden, en inspirerende langsigtet vision og koordinere deres EU-politiske tilgang, kan de bane vejen for top-down rammebetingelser, der er nødvendige for at opskalere delingsøkonomien i Europa. ", forklarede Marco Torregrossa, Euro Freelancers administrerende direktør ved den offentlige høringsbegivenhed.

Fraværet af lovgivningsmæssige tiltag skaber usikkerhed, der kan hæmme investeringer og udvikling i sektoren. Deleøkonomiske organisationer er nødt til at samarbejde tidligt med europæiske tilsynsmyndigheder, især Europa-Kommissionen, for at udforme passende regler og politikker, da markedet nu hurtigt tager form. Dette er især tilfældet i betragtning af EU2020-strategien, der foreslår, at: "forbruget af varer og tjenester skal finde sted i overensstemmelse med intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst og også skal have indflydelse på jobskabelse, produktivitet og økonomisk, social og territorial samhørighed ". Hovedmålet bør være, at EU anerkender delingsøkonomien som en overordnet strategi, der styrer hele dens politiske tænkning i de forskellige sektorer.

reklame

Tegning inspiration fra Delbar byopløsning 87, vedtaget af den amerikanske borgmesterkonference, taler koalitionen for, at europæiske beslutningstagere støtter delingsøkonomien på følgende måder:

 • Tilskynd EU til at blive en tidlig adopterer af delte tjenester ved at støtte brugere og udbydere med de værktøjer, der kan lette væksten i delingsøkonomien.
 • Kommissionens konsekvensanalysestudier og livscyklusanalyse af deling af aktiver i EU for at identificere muligheder og hjælpe med at skabe mere standardiserede metoder til måling af fordelene ved delingsøkonomien for den offentlige og private sektor, især i byer.
 • Opret netværk med ledere fra byer (f.eks. Via EU borgmesterpagt eller Europæisk innovationspartnerskab om smarte byer) at opbygge kapacitet, sprede information og ideer om vellykkede modeller til delingsøkonomien.
 • Opret lokale arbejdsgrupper til at gennemgå og adressere regler, der kan hæmme involvering i delingsøkonomien, samle beboere og kvarterer, omdefinere offentlige tjenester, innovation og samfundsengagement.
 • Reguler om delingsøkonomien på en sektor-for-sektor-basis og inkorporer feedback fra delingsfirmaer og slutbrugere, der involverer et bredt sæt interessenter i konsultationer.
 • Fremme overførslen af ​​bedste praksis-løsninger på tværs af medlemsstater og tilskynde offentlige investeringer (tilskud, tilskud) til pilotprojekter og initiativer om delingsøkonomien.
 • Indføre et europæisk system for offentlige indkøb, der favoriserer virksomheder med delingsøkonomi.
 • Indføre obligatoriske krav i eksisterende retlige rammeinstrumenter for produkter, der kan deles (f.eks. Minimum, genanvendelighed, genanvendelighed, opgraderbarhed og holdbarhed).
 • Fremme oprettelsen af ​​en tildelingsordning for de bedste Sharing Economy-koncepter for at lette markedsindtrængning.
 • Støtte udviklingen af ​​en regional klynge om delingsøkonomi i EU (f.eks. Med samarbejde mellem forskningsinstitutter, nystartede virksomheder, finansfolk, slutbrugere) for at fremskynde innovationsprocessen.

Læs
reklame

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending