Følg os

Økonomi

CORLEAP: Tid til at genoverveje de lokale myndigheders rolle i EU's østlige partnerskab

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

10000000000001FF000000BB387A7ECDBorgmestre og regionale valgte repræsentanter fra EU- og østpartnerskabslandene har vedtaget politiske henstillinger forud for det kommende 3rd-topmøde mellem statspartierne for statsstatsforhold, der giver nyt initiativ til initiativet. Møde i går (3 september) i Vilnius, den Konference for de regionale og lokale myndigheder for det østlige partnerskab (CORLEAP) var enige om, at lokale myndigheder skal inddrages som aktive partnere i den østlige partnerskabsstrategi for at gøre en afgørende forskel i det østlige partnerskabs politikker for borgerne.

CORLEAP har i de sidste to år arbejdet på en række prioriterede områder og fokuserer sine anbefalinger på reform af offentlig administration, finanspolitisk decentralisering og territorialt samarbejde. Åbning af CORLEAPs tredje årlige plenarforsamling, som var medorganiseret og fandt sted inden for rammerne af det litauiske EU-formandskab, Ramón Luis Valcárcel Siso, formand for Regionsudvalget og CORLEAP-formand, sagde: "Vi er overbevist om, at øjeblikket for at genoverveje det østlige partnerskab er kommet. Vi har brug for en ny tilgang, der betragter det østlige partnerskab som et instrument til at støtte alle berørte lande med at opnå modernisering og reform. Lokale og regionale myndigheder kan og er klar til at yde et væsentligt bidrag til at drive denne ændring. Målet er at se, at kommunernes bidrag anerkendes fuldt ud, men vi forventer også klare resultater og håndgribelige resultater fra det kommende topmøde ".

CORLEAP opfordrer til konkret handling inden for de tre hovedområder, der identificeres som en opbremsning af udviklingen af ​​lokalt og regionalt demokrati i de østlige partnerlande, nemlig: manglende finansiel autonomi og begrænset fiskal kapacitet behovet for en reform af den offentlige administration, som også omfatter lokale og regionale myndigheder og begrænset territorialt samarbejde på tværs af det østlige partnerskab (EaP). I denne henseende understregede Dorin Chirtoacă, borgmester i Chişinău (Moldova) og CORLEAP-medformand: "Reform af offentlig administration, finanspolitisk decentralisering og territorialt samarbejde kunne have en stærk effekt på at forbedre de lokale og regionale myndigheders kapacitet. Det kunne også forbedre nøglen spørgsmål om at sikre, at EaP-politikken er mere tilpasset borgernes behov. " Andrius Krivas, litauisk viceminister for udenrigsanliggender, deltog også i mødet og understregede den lokale rolle for den lokale regering i opretholdelse og styrkelse af den demokratiske proces: "Det østlige partnerskab er en prioritet for det litauiske formandskab for Rådet for EU.

reklame

De værdifulde anbefalinger fra denne konference vil yde et reelt bidrag til at hjælpe med at levere det østlige partnerskabsinitiativ. Vi er overbevist om, at den demokratiske transformation i Østeuropa ikke kan opnås uden, at de lokale og regionale myndigheder fungerer tilfredsstillende. "CORLEAP's henstillinger til topmødet for statsoverhoveder i Vilnius understøttes af en omfattende politisk rapport og opfordrer til: · inddragelse af lokale og regionale myndigheder i definitionen og gennemførelsen af ​​EaP-politikker og -strategier; direkte adgang til passende finansielle instrumenter (europæiske og nationale) for byer og regioner i EaP-landene samt fjernelse af eksisterende barrierer for at bruge sådanne midler (f.eks. uforenelige regler for offentlige indkøb) CORLEAP beder også om begrænsning eller endog fjernelse af samfinansieringskravene til lokale myndigheder inden for EU-bistandsprogrammerne, da disse krav yderligere forhindrer deres begrænsede økonomiske kapacitet · territorialt samarbejde, der skal anerkendes som en prioritet i EaP.

Europa-Kommissionen opfordres til at støtte den yderligere sammenlægning af indsatsen i denne henseende; · Den aftale, der skal undertegnes af EU-topmødet i november for eksplicit at angive nøglevigtigheden af ​​lokalt demokrati og lokal autonomi Mødet oplevede også nomineringen af ​​Mamuka Abuladze, medlem af Rustavi City Assembly og præsident for den georgiske sammenslutning af lokale myndigheder, som ny CORLEAP-formand, der repræsenterer EaP-partnerlandene. I sin tale sagde hr. Abuladze, at: "Det er en ære at være blevet udnævnt til formand. Under mit mandat vil jeg forsøge at konsolidere det fremragende arbejde, CORLEAP allerede har udført, især når jeg gentager stemmen fra de lokale myndigheder inden for de europæiske institutioner. og på tværs af nationale regeringer. Kun sammen vil være i stand til at nå vores mål for at fremme lokaldemokrati og fremme territorial samhørighed. "

Hr. Abuladze er også vært for den næste CORLEAP-plenarmøde i 2014, der afholdes i Tbilisi, Georgien. CORLEAP vil deltage i Vilnius-topmødet den 28.-29. November 2013, hvor det vil levere sine anbefalinger. Baseret på topmødets konklusioner vil CORLEAP derefter udvikle sin handlingsplan for 2014-2015. CORLEAP: Konferencen mellem de regionale og lokale myndigheder for det østlige partnerskab (CORLEAP) blev oprettet af Regionsudvalget (RU) i 2011 for at bringe en regional og lokal dimension ind i EU's østlige partnerskab. CORLEAP samler 36 regionale og lokale politikere - herunder 18 fra Regionsudvalget, der repræsenterer EU, og 18 fra det østlige partnerskabslande (Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Georgien, Moldova og Ukraine). Ved at inddrage det lokale og regionale niveau i gennemførelsen af ​​EU's østlige partnerskab har Regionsudvalget til formål at styrke det lokale og regionale selvstyre i partnerlandene og bringe det østlige partnerskab tættere på dets borgere.

reklame

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending