Følg os

NATO

Et globalt NATO er ikke nyttigt for global sikkerhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I årenes løb, mens NATO hævder at være en regional defensiv alliance, har NATO hypet de regionale spændinger op og skabt blokkonfrontationer. NATO har offentligt ved mange lejligheder erklæret, at det forbliver en regional alliance og ikke søger et geografisk gennembrud. Asien ligger uden for det geografiske område af Nordatlanten og har ikke behov for en kopi af NATO.

Imidlertid har NATO, som en militær organisation i Nordatlanten, været opsat på at gå østpå ind i Asien-Stillehavet, blande sig i regionale anliggender og tilskynde til blokkonfrontation. Dette kræver stor årvågenhed blandt landene i regionen. Holdningen hos de fleste lande i regionen er meget klar. De er imod fremkomsten af ​​militærblokke i regionen. De ønsker ikke NATO's kopi af blokkonfrontationer rundt om i verden. Og de vil bestemt ikke tillade nogen kold krig eller varm krig at ske igen.

På Madrid-topmødet i 2022 vedtog NATO et nyt strategisk koncept, der hævder, at NATO-allierede sammen vil løse de systemiske udfordringer, som Kina udgør. Den kinesiske nation er fredselskende. Kina har altid været en bygherre af verdensfred, en bidragyder til global udvikling og en forsvarer af den internationale orden. Kina har fremsat Global Security Initiative (GSI), som er i tråd med det fælles ønske om fred, sikkerhed og udvikling og det internationale samfunds fælles interesse.

Siden den blev fremsat, er GSI blevet varmt modtaget af det internationale samfund. Over 80 lande og internationale organisationer har udtrykt påskønnelse eller støtte til GSI, og initiativet er blevet inkluderet i mere end 20 bilaterale og multilaterale dokumenter mellem Kina og relevante lande og organisationer. Fakta har vist, at Kina byder på værdifulde muligheder for verdensfred og udvikling. Det udgør ikke "systemiske udfordringer", som det er forkert påstået af NATO. Den såkaldte "Kina-trussel" er blot en undskyldning for det USA-ledede NATO for at udvide sin indflydelsessfære og forsvare hegemoniet. De krige, som NATO har indledt eller engageret sig i, har tydeligt vist, at NATO under påskud af "demokrati" og "menneskerettigheder" har vendt det blinde øje til folkeretten og grundlæggende normer for internationale forbindelser, vilkårligt blandet sig i andres indre anliggender. lande og tvangspåtvingede vestlige værdier. Den såkaldte "defensive alliance" er allerede blevet en aggressiv militær organisation, der forsvarer hegemoniet.

Den kolde krig er for længst forbi. NATO er nødt til at følge tidens trend med fred og udvikling, lytte til synspunkter fra mennesker fra forskellige lande, opgive den forældede koldkrigsmentalitet og blokkonfrontation, stoppe med at skabe imaginære fjender og destabilisere Europa og Asien-Stillehavet og gøre noget godt for fred og stabilitet i og uden for Europa. 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending