Følg os

Sliders

Citizen Journalism Slider

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sliders

<a href=“/“>Test</a>

Udgivet

on

By

Læs

Sliders

Test skjult

Udgivet

on

By

TestHiddenn

reklame

Læs

Kina

Taiwan gør et gennembrud

Udgivet

on

lager-optagelser-hd-optagelser-of-a-twin-motor-jet-fly-landing-off-center-i-silhuet-mod-en-mørkeblå-nightresize

Det er en af ​​de mere uklare våben fra De Forenede Nationer, men Den Internationale Civil Luftfartsorganisation er stedet for et gennembrud i de årtier lange rivalisering mellem Kinas kommunister og Taiwans nationalister. ICAO mødes i Montreal for en samling, der skal vare indtil oktober 4. Og for første gang siden FN sparkede Chiang Kai-sheks Taiwan-baserede republik Kina i 1971 ud, er der en taiwanesisk repræsentant til stede.

For Taiwan, der længe er vant til international isolering, er dette en vigtig udvikling. Øen har diplomatiske forbindelser med kun 23 lande. Den mest markante er Vatikanet, der længe har været i strid med Folkerepublikken Kina over den kommunistiske regerings fjendtlighed overfor den katolske kirke. De andre regeringer, der anerkender Taiwan, er fattige og små, for det meste i Latinamerika og Caribien samt nogle få i Afrika og Oceanien.

reklame

Taiwanerne har i årevis forsøgt at bryde ud af deres diplomatiske isolering og har målrettet ICAO. Den succes, der vinder ”international støtte til Taiwans meningsfulde deltagelse, er meget værdsat,” taiwanske Transportminister Yeh Kuang-Shih skrev i en søjle i Luftfartsuge. ”Taiwan har i mange år stræbt efter at deltage i ICAO. Vores opfordring til inkludering i organisationen er blevet anerkendt over hele verden. ”

Hvilket er en af ​​grundene til, at DPP er opmærksomme. For Kinas skeptikere i Taiwans opposition er ICAO's deltagelse faktisk et tilbageslag, ikke et gennembrud. Det Taipei Times avisfor eksempel rapporterede DPP-lovgiver Lin Chia-lung, der beklagede Kinas rolle i Taiwans Montreal-debut. Erklæringen fra ICAO-præsidenten "var en klar besked til det internationale samfund om, at invitationer til Taiwan til at deltage i internationale aktiviteter skal gå gennem Kina," rapporterede papiret Lin, der sagde.

I mellemtiden øges flytrafikken mellem de to sider hurtigt. Det var først i 2008, at flyvninger kunne gå direkte fra den ene side af Taiwan-strædet til den anden uden at skulle gennem Hong Kong-luftrum. Nu flyver så mange mennesker mellem fastlandet og Taiwan, flyselskaberne kæmper for mere plads i kinesiske lufthavne.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending