Følg os

Fiskeri

Middelhavet og det sorte hav: Kommissionen foreslår fiskerimuligheder for 2022

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har vedtaget a forslag til fiskemuligheder for 2022 i Middelhavet og Sortehavet. Forslaget fremmer en bæredygtig forvaltning af fiskebestande i Middelhavet og Sortehavet og lever op til de politiske forpligtelser i MedFish4Ever og Sofia-erklæringer. Det afspejler Kommissionens ambition om at opnå bæredygtigt fiskeri i disse to havområder, i overensstemmelse med det nyligt vedtagne 2030 Strategi for den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM).

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Bæredygtig fiskeriforvaltning i alle EU's havområder er vores engagement og ansvar. Selvom vi har oplevet en vis forbedring i de seneste år i Middelhavet og Sortehavet, er vi stadig langt fra at nå et bæredygtigt niveau, og der er behov for en større indsats for at nå dette mål. Derfor fremsætter vi i dag vores forslag til fiskefangster i de to havområder fuldt ud afhængig af videnskabelig rådgivning. ”

I Adriaterhavet implementerer Kommissionens forslag GFCM's flerårige forvaltningsplan for demersale bestande og dens mål om at nå bæredygtighed for disse bestande inden 2026 gennem et fald i fiskeriindsatsen. Dagens forslag implementerer også den flerårige forvaltningsplan for det vestlige Middelhav (MAP) for demersale bestande med det formål at reducere fiskeriet yderligere i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning. I Sortehavet indeholder forslaget fangstbegrænsninger og kvoter for pighvar og brisling. Forslaget vil blive afsluttet på et senere tidspunkt baseret på resultaterne af GFCM's årlige session (2-6. November 2021) og tilgængeligheden af ​​videnskabelig rådgivning. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

reklame

Fiskeri

Fiskerimuligheder i Østersøen i 2022: Forbedring af bestandenes langsigtede bæredygtighed

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget sit forslag til fiskerimuligheder i 2022 for Østersøen. På baggrund af dette forslag vil EU -landene bestemme, hvor meget fisk der kan fanges i havbassinet, hvad der angår de vigtigste kommercielle arter. Kommissionen foreslår at øge fiskerimulighederne for sild i Rigabugten, samtidig med at de nuværende niveauer for brisling, rødspætte og bifangster af østlig torsk fastholdes. Kommissionen foreslår at reducere fiskerimulighederne for de resterende bestande, der er omfattet af forslaget, for at forbedre disse bestandes holdbarhed og hjælpe andre bestande som torsk og sild med at komme sig.

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Østersøens dårlige miljøstatus påvirker vores lokale fiskere og kvinder, der er afhængige af sunde fiskebestande for deres levebrød, stærkt. Det er derfor, Kommissionen gør sit yderste for at genoprette disse lagre, og dagens forslag afspejler den ambition. Østersøens tilstand er imidlertid ikke kun relateret til fiskeri, så alle skal gøre deres til at opbygge dette dyrebare havbassins bæredygtighed på lang sigt. "

De foreslåede samlede tilladte fangster (TAC'er) er baseret på den bedst tilgængelige peer-reviewed videnskabelige rådgivning fra Det Internationale Råd for havforskning (ICES) og følg Baltisk flerårig forvaltningsplan. Flere oplysninger og præcise tal findes i pressemeddelelse og Q & A.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Fiskeri: EU og Cookøerne er enige om at fortsætte deres bæredygtige fiskeripartnerskab

Udgivet

on

Den Europæiske Union og Cookøerne har aftalt at fortsætte deres vellykkede fiskeripartnerskab som en del af Bæredygtig fiskeripartnerskabsaftale, i en periode på tre år. Aftalen giver EU -fiskerfartøjer, der opererer i det vestlige og centrale Stillehav, mulighed for at fortsætte fiskeriet på Cookøernes fiskepladser. Miljø, oceaner og fiskeri KommissærVirginijus Sinkevičius sagde: ”Med fornyelsen af ​​denne fiskeriprotokol vil EU -fartøjer kunne fortsætte med at fiske en af ​​de sundeste tropiske tunbestande. Vi er særlig stolte over at kunne bidrage til udviklingen af ​​Cookøernes fiskerisektor - en lille ø -udviklingsstat, der ofte er blevet rost for sin effektive og ansvarlige fiskeriforvaltningspolitik, gennem vores sektorstøtte. Sådan fungerer EU's bæredygtige fiskeripartnerskabsaftaler i praksis. ”

Inden for rammerne af den nye protokol vil EU og skibsejere bidrage med i alt op til cirka 4 mio. EUR (6.8 mio. NZD) i de næste tre år, heraf 1 mio. initiativer inden for den sektorielle fiskeri- og havpolitik. Samlet set har indtægterne fra denne aftale, udover forbedringer i fiskerisektoren, tidligere givet Cookøernes regering mulighed for at forbedre sit sociale velfærdssystem. Flere oplysninger findes i nyhed.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Den europæiske maritime, fiskeri- og akvakulturfond til støtte for bæredygtige oceaner godkendt

Udgivet

on

Forordningen om oprettelse af Den Europæiske Fond for Maritim, Fiskeri og Akvakultur (EMFAF) under EU's langsigtede budget for 2021-2027 blev vedtaget den 6. juli af Europa-Parlamentet med et overvældende flertal. Vedtagelsen følger en politisk aftale med Rådet i slutningen af ​​2020. Med et samlet budget på 6,108 mia. Euro (2021-2027) yder EMFAF økonomisk støtte til at beskytte, styre og bæredygtigt bruge havet og dets ressourcer, der bidrager således til målene for European Green Deal. Dette er nøglen til at fremme biodiversitet, udbuddet af sund og bæredygtig fisk og skaldyr, herunder fra akvakultur, konkurrenceevnen for blå økonomi og blomstrende kystsamfund i EU.

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”Jeg glæder mig over denne afstemning fra Europa-Parlamentet. Den nye fond træder i kraft på et vigtigt tidspunkt. De kommende år vil være afgørende for vores bestræbelser på at gøre EU-fiskeriet stadig mere bæredygtigt og samtidig sikre levebrødet for vores fiskere og kvinder. Det EMFAF vil også gøre det muligt for os at støtte den grønne genopretning af Europas blå økonomi og understøtte EU's førende rolle i fremme af bæredygtig havforvaltning verden over. Jeg opfordrer nu medlemslandene til at færdiggøre deres nationale programmer som en prioritet, så vi sammen kan fortsætte med at opfylde vores fælles engagement i et sundere hav. ”

Medlemsstaterne forventes at færdiggøre deres programmer i de kommende måneder for at sikre, at midlerne kan sættes i arbejde så hurtigt som muligt. Flere oplysninger findes i nyhed.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending