Følg os

Ukraine

Europæiske ledere gentager engagementet i Ukraines suverænitet ved Krim -platformens indledende begivenhed

Udgivet

on

Det er mere end syv år siden den ulovlige annektering af Krim og Sevastopol den 20. februar 2014 af Den Russiske Føderation. Europæiske ledere mødtes i Ukraine til topmødet på den internationale krimplatform for at bekræfte deres faste engagement i Ukraines suverænitet og territoriale integritet inden for dets internationalt anerkendte grænser.

Den Europæiske Unions repræsentanter gentog, at de ikke vil anerkende krænkelsen af ​​Ukraines territoriale integritet. EU har fastholdt sanktioner og ikke-anerkendelsespolitik.

Det Europæiske Råds formand Charles Michel sagde: ”Den ulovlige annektering og situationen på og omkring Krim skal fortsat stå højt på den internationale dagsorden. Det er derfor, den internationale krimplatform har vores yderste politiske støtte. Den ulovlige annektering udgør en krænkelse af den meget regelbaserede internationale orden, som vi alle har en vital interesse i at bevare. Det er derfor, vi opfordrer til den bredeste internationale støtte, der er mulig i forbindelse med annekteringen af ​​Krim gennem foranstaltninger, der ikke er anerkendelse og fortalervirksomhed i internationale fora. ”

reklame

Topmødet blev afholdt på tærsklen til Ukraines 30 -års jubilæum for at blive uafhængig. Michel og Europa-Kommissionens Valdis Dombrovskis gentog EU's hidtil usete støtte og støtte til Ukraine gennem associeringsaftalen mellem EU og Ukraine og mere end 16 milliarder euro i finansiering siden 2014.

Bekymringerne er blevet forstærket af den stigende militarisering af halvøen fra Rusland Føderation, herunder flere militære øvelser, indførelse af værnepligt i Ruslands væbnede styrker på Krim -beboere og bestræbelser på at ændre demografien gennem bosættelse.

reklame
Læs
reklame

Ukraine

EU -støtte til reformer i Ukraine er ineffektiv i bekæmpelsen af ​​korruption

Udgivet

on

Den Europæiske Revisionsret (ECA) har fundet EU -støtte til reformer i Ukraine ineffektiv til bekæmpelse af stor korruption. EU Reporter talte med den ledende revisor om denne rapport Juhan Parts om hans konklusioner, og hvad det betyder for EU's fortsatte støtte. 

Hvor der er endemisk korruption i et land eller samfund, der fører til udbredt småkorruption, siger Parts, at det er nødvendigt at se på højere og mere strukturelle forklaringer. 

"På trods af varieret støtte, EU har tilbudt Ukraine, fortsætter oligarker og interesser med at undergrave retsstaten og true landets udvikling," sagde Parts. ”Ukraine har brug for en fokuseret og effektiv strategi for at tackle oligarkernes magt og reducere statsfangst. EU kan spille en langt mere vigtig rolle, end det har gjort hidtil.

reklame

”Stor korruption og statlig erobring af oligarker hindrer konkurrence og vækst, men de skader også den demokratiske proces. Retten vurderer, at snesevis af milliarder euro går tabt årligt som følge af korruption. ” 

EU er helt sikkert klar over problemet og har gjort det til en tværgående prioritet ved at kanalisere midler og indsatser gennem en række forskellige sektorer, herunder konkurrencepolitik, miljø og selvfølgelig retsvæsenet og civilsamfundet. Revisorerne fandt imidlertid ud af, at den finansielle støtte og de foranstaltninger, der blev iværksat, ikke havde leveret. 

På trods af at man er opmærksom på forbindelserne mellem oligarker, embedsmænd på højt niveau, politikere, retsvæsenet og statsejede virksomheder, finder rapporten, at EU ikke har udviklet en reel strategi for at målrette mod denne form for systemisk korruption. Revisorer giver eksemplet på hvidvaskning af penge, som kun behandles i margenen, og hvor EU -stater kan gå stærkere i spidsen. 

reklame

Revisorerne anerkender nogle af EU's bestræbelser, f.eks. I dets hjælp til oprettelsen af ​​en høj antikorruptionsdomstol, som er begyndt at vise lovende resultater og et nationalt antikorruptionsbureau, men disse resultater er konstant i fare for organisationer kæmper stadig for at få deres tilstedeværelse til at føles, og hele systemet forbliver meget skrøbeligt.

Parts siger, at der er meget stærk støtte i Ukraine til reformer, og at vi bør se på ændringerne i lande som Baltikum og andre EU -lande, der har foretaget store reformer og har oplevet meget højere vækstniveauer i forhold til Ukraine i samme periode. 

Revisionsretten har fremsat syv anbefalinger. Dele siger, at der er en vilje til at tage disse anbefalinger til sig og foretage de nødvendige ændringer.

Læs

Rusland

Ukraine ser som Putins parti domstole på vælgere i separatist-holdt Donbass

Udgivet

on

By

Russiske og separatistflag flagrer i luften, mens livlige musikbrag og soldater fra den selvudråbte Donetsk Folkerepublik sidder og lytter til taler. Medlemmer af den russiske nationalistiske Night Wolves motorcykelklub mølle rundt i nærheden, skriver Alexander Ermochenko, Sergiy Karazy i Kiev og Maria Tsvetkova i Moskva.

Rusland afholder parlamentsvalg den 17.-19. September, og for første gang fører Det Forenede Rusland, det regerende parti, der støtter præsident Vladimir Putin, kampagne i det østlige Ukraine på territorium, der kontrolleres af separatister, der er støttet af Moskva.

Op til rådighed er stemmerne for mere end 600,000 mennesker, der fik russiske pas efter en ændring i Kreml i 2019, som Ukraine afviste som et skridt i retning af annektering.

reklame

"Jeg vil helt sikkert stemme, og kun for Det Forenede Rusland, fordi jeg tror, ​​at vi vil slutte sig til Den Russiske Føderation," sagde Elena, 39, fra Khartsysk i Donetsk -regionen.

"Vores børn vil studere i henhold til den russiske læreplan, vores lønninger vil være i henhold til russiske standarder, og faktisk vil vi bo i Rusland," sagde hun og talte ved et Forenet Rusland -stævne i byen Donetsk.

I 2014, efter at gadeprotester afviste Ukraines Kreml-venlige præsident Viktor Janukovitj, annekterede Rusland hurtigt en anden del af Ukraine, Krimhalvøen. Pro-russiske separatister rejste sig derefter op over det østlige Ukraine, i hvad Kiev og dets vestlige allierede kaldte en Moskva-støttet landgreb.

reklame

Mere end 14,000 mennesker er døde i kampe mellem separatister og ukrainske styrker, hvor dødelige sammenstød fortsætter regelmæssigt trods en våbenhvile, der sluttede store kampe i 2015.

To selvudnævnte "Folkerepublikker" driver regionerne Donetsk og Luhansk i en del af det østlige Ukraine kendt som Donbass. Moskva har dyrket tætte forbindelser til separatisterne, men nægter at orkestrere deres oprør.

I Donetsk er valgplakater med billeder af russiske vartegn som Moskvas St Basil -katedral spredt rundt. Den russiske rubel har fortrængt den ukrainske hryvnia. Kiev er i mellemtiden rasende over, at Rusland afholder et valg på separatistisk område.

"Der foregår en total 'russificering' af denne region for fuld fart," siger Oleskiy Danilov, sekretær for Ukraines sikkerheds- og forsvarsråd, til Reuters i Kiev.

"Det andet spørgsmål er, hvorfor reagerer verden ikke på dette? Hvorfor skulle de anerkende denne statsduma?" sagde han i et interview i Kiev med henvisning til det russiske parlaments underhus, der vil blive valgt ved afstemningen.

Rusland siger, at der ikke er noget usædvanligt ved, at personer med dobbelt russisk og ukrainsk nationalitet stemmer ved et russisk valg.

Donbass -beboere med russiske pas havde ret til at stemme "uanset hvor de bor", citerede Ruslands nyhedsbureau TASS udenrigsminister Sergei Lavrov den 31. august.

Kiev og Moskva anklager hinanden for at blokere en permanent fred i Donbass. En massemobilisering af russiske styrker nær Ukraines grænse tidligere på året forårsagede alarm i Vesten.

På tværs af Rusland selv forventes Forenet Rusland at vinde parlamentsvalget, som det aldrig har undladt at gøre i Putin -tiden, på trods af meningsmålinger, der er faldet på det seneste over stillestående levestandard. Oppositionsgrupper siger, at deres kandidater er blevet nægtet adgang til afstemningen, fængslet, skræmt eller skubbet i eksil, og de forventer bedrageri. Rusland siger, at afstemningen vil være fair.

Selvom Donbass er lille i forhold til de samlede russiske vælgere, kan regeringspartiets overvældende støtte være nok til at sikre ekstra pladser.

"Det er klart, at United Russia's rating er meget højere, og protestafstemningen er meget lavere der end i hele (Rusland) i gennemsnit," sagde Abbas Gallyamov, en tidligere kreml -taleforfatter, der blev politisk analytiker.

"Derfor mobiliserer de Donbass."

Yevhen Mahda, en politisk analytiker i Kiev, sagde, at Rusland lod Donbass-beboere stemme ikke kun for at sætte gang i Det Forenede Rusland, men for at legitimere de separatistiske administrationer.

"Rusland, jeg vil sige det sådan, med stor kynisme, udnytter det faktum, at de fleste mennesker, der bor der, ikke har nogen steder at gå hen for at få hjælp, ingen at stole på, og ofte var et russisk pas den eneste vej ud af en desperat situation, som folk befandt sig i på besatte områder. "

Læs

Ukraine

Ukraine markerer uafhængighedsdagen ved at løfte det annekterede område

Udgivet

on

By

Ukrainske servicemedlemmer deltager i uafhængighedsdagen militærparade i Kiev, Ukraine, 24. august 2021. REUTERS/Gleb Garanich
Ukraines præsident Volodymyr Zelenskiy holder en tale under uafhængighedsdagen militærparade i Kiev, Ukraine, 24. august 2021. REUTERS/Gleb Garanich

Ukraine holdt sin første militærparade i flere år, fejrede 30 års jubilæum for sin uafhængighed og erklærede, at det ville genvinde områder af sit område annekteret af Rusland, writualer Pavel Polityuk, Reuters.

Enheder fra den ukrainske hær, kampvogne, pansrede mandskabsvogne, missiler og luftforsvarssystemer marcherede langs centralgaden i Kiev, mens en parade af ukrainske flådeenheder fandt sted i Sortehavshavnen i Odessa.

"Vi kæmper for vores folk, fordi det er muligt midlertidigt at besætte territorier, men det er umuligt at besætte folks kærlighed til Ukraine," sagde præsident Volodymyr Zelenskiy ved en ceremoni før paraden.

reklame

"Folk på Donbass og Krim vil vende tilbage til os, fordi vi er en familie," sagde han.

Forholdet mellem Kiev og Moskva kollapsede, efter at Rusland annekterede Krim-halvøen i 2014 og udbruddet af krig mellem ukrainske tropper og russisk-støttede styrker i det østlige Ukraine, som Kiev siger har dræbt 14,000 mennesker på syv år.

I mandags deltog mere end 40 lande i Krim -platformen, et topmøde i Kiev, der skulle holde international opmærksomhed fokuseret på Krims tilbagevenden. Læs mere.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending