Slut med os

Afrika

Nye detaljer frigivet om skiftet af leder af den russiske 'Wagner'-gruppe

Udgivet

on

 

En nylig journalistisk undersøgelse af Bellingcat rapporter om skiftet af lederen af ​​Wagner Private Military Group. Denne fælles undersøgelse af The Insider, Bellingcat og sort Der Spiegel bemærker, at den nye leder af gruppen kan være Konstantin Pikalov, bedre kendt som 'Mazay', skriver Louis Auge.

Ifølge medieindberetninger deltog Mazay i gruppens kampagne i Den Centralafrikanske Republik (CAR) i begyndelsen af ​​juli 2018. Fra den sammenhæng, korrespondance hentet af journalister fra publikationen, der vedrører hans aktiviteter i Afrika, bliver det klart, hvor indflydelsesrig Mazay er - det rapporteres, at den militærrådgiver for den centralafrikanske præsident personligt fulgte hans anbefalinger.

Medierne antyder, at det var ham, der koordinerede informations- og ideologisk arbejde med teamet i Den Centralafrikanske Republik.

Dokumenter fremskaffet af Bellingcat i elektronisk korrespondance viser, at hvis Valery Zakharov formelt var en militær rådgiver for CAR-præsidenten, så var Mazay ansvarlig for vigtige militære spørgsmål.

For eksempel indeholder en e-mail et scannet brev fra de lokale midlertidige myndigheder i byen Bambari til kommandanten for de russiske væbnede styrker i Sydafrika.

Brevet (dateret 13. maj 2019) anmodede om et presserende og privat møde for at "drøfte en særlig følsom situation i byen Bambari". Brevene nævner, at den russiske militærkommando har sendt instruktioner til Mazay for yderligere handling.

Ændringen af ​​Wagner-ledelsen kan ifølge nogle eksperter være forbundet med en ændring i gruppeformatet.

Dmitry Utkin, der tidligere ledede virksomheden og var ansvarlig for de ukrainske og syriske fronter, kan have forladt gruppen på grund af ændringer i metodologien og vektoren i arbejdet.

Den private militære virksomhed er flyttet fra direkte deltagelse i militære operationer til strategien for militær og politisk træning og interaktion. Ifølge kilderne yder Wagner-gruppen i stedet for at deltage i fjendtligheder i øjeblikket rådgivning og uddannelsesstøtte i en række geopolitiske hot spots i afrikanske lande, herunder Libyen.

Ændringen af ​​lederen af ​​virksomheden kan også forklares med en ændring i virksomhedens regionale orientering. Det betyder øget opmærksomhed fra gruppen til den afrikanske region, i denne konfiguration forekommer managerskiftet rimeligt.

Baseret på en analyse af de oplysninger, der blev afsløret denne undersøgelse, kan man også drage en mulig konklusion om, at Dmitry Utkin, der ledede det private militære selskab i lang tid, nu kan være blevet dræbt. På nuværende tidspunkt fungerer hans telefonnummer ikke, og hans regelmæssige ture fra Krasnodar til Skt. Petersborg er stoppet.

Afrika

Team Europe: EU forsegler aftaler for at generere 10 mia. € i investeringer i Afrika og EU-nabolaget og stimulere global opsving

Udgivet

on

Under topmødet for finansiering i fælles regi tog Europa-Kommissionen et stort skridt fremad med at øge investeringerne i Afrika og EU-nabolaget og bidrog til at stimulere det globale opsving fra pandemien ved at indgå ti finansielle garantiaftaler til en værdi af 990 mio. Den Europæiske Fond for Bæredygtig Udvikling (EFSD), finansieringsdelen af ​​den eksterne investeringsplan (EIP).

Tilsammen forventes disse garantier at generere op til 10 mia. € i samlet investering. International partnerskabskommissær Jutta Urpilainen sagde: ”Ved at undertegne disse aftaler i dag har EU afsluttet gennemførelsen af ​​den samlede investeringsplans samlede garanti næsten to måneder for tidligt. Nu kan vores partnerfinansielle institutioner bruge alle planens individuelle garantier til at generere milliarder af euro i meget tiltrængte investeringer, især i hele Afrika. Disse aftaler vil direkte støtte mennesker, der står over for nogle af de største udfordringer på grund af COVID-19: ejere af små virksomheder, selvstændige, kvindelige iværksættere og virksomheder ledet af unge. De vil også bidrage til at finansiere en større udvidelse af vedvarende energiproduktion og sikre, at genopretningen fra pandemien er grøn, digital, retfærdig og modstandsdygtig. ”

Kommissionær for naboskab og udvidelse, Olivér Várhelyi, sagde: ”De garantiaftaler, som vi undertegner i dag, viser tydeligt det effektive partnerskab, der er etableret mellem Europa-Kommissionen og de internationale finansielle institutioner til støtte for vores partnerlande. Investeringer er blevet endnu mere nødvendige i lyset af pandemien. Med dagens underskrift sikrer Europa-Kommissionen mere end € 500 mio. Til støtte for EU's nabolande. Disse garantiaftaler vil stimulere deres økonomiske opsving og gøre dem mere modstandsdygtige over for fremtidige kriser. ”

Garantiaftaler inkluderer den tidligere bebudede garanti på € 400 millioner - der supplerer garantien yderligere EU-tilskud på 100 millioner euro, der blev annonceret i dag - for COVAX-faciliteten at udvikle COVID-19-vacciner og sikre fair adgang, når de er tilgængelige. Andre aftaler om garantier på € 370 mio. Vil hjælpe små virksomheder med at holde sig flydende og fortsætte med at vokse i lyset af COVID-19-pandemien. For mere information se hele pressemeddelelsere.

Continue Reading

Afrika

EU Trust Fund for Africa mobiliserer yderligere 22.6 millioner euro til at fremme stabilitet og sikkerhed i Sahel og Tchadsø-regionen

Udgivet

on

Den Europæiske Union har meddelt yderligere 22.6 millioner euro til fem nye programmer under Den Europæiske Unions nødfond for Afrika (EUTF) for at fremme stabilitet og sikkerhed i Sahel og Tchadsø-regionen.

International partnerskabskommissær Jutta Urpilainen sagde: ”Disse fem programmer bidrager på forskellige måder til at tackle den langvarige krise i Sahel-regionen og fremmer dens langsigtede stabilitet og velstand. De retter sig mod terrortruslen, den opfattede straffrihed for kriminelle og hjælper med at forbedre regeringsførelsen, men de vil også tilbyde større kreative og økonomiske muligheder for unge mennesker i regionen og forbedre adgangen til internettet. ”

Et program på € 10 mio., Der er godkendt under EUTF, vil støtte kampen mod straffrihed i Burkina Faso ved at gøre retssystemet mere tilgængeligt og effektivt, f.eks. Ved at forbedre straffekædens funktion og ved at støtte prioriterede projekter i retssystemet.

EUTF vil også støtte oprettelsen af ​​en multifunktionel eskadrille fra Niger National Guard for at forbedre befolkningens sikkerhed og for at stabilisere regionen. Dette program på 4.5 mio. €, der er anmodet om af Nigerias ministerium for indre anliggender, vil omfatte kapacitetsopbygningsaktiviteter med særligt fokus på beskyttelse af menneskerettigheder og levering af materiale, herunder køretøjer, kommunikationsudstyr, skudsikre veste en medicinsk udstyret ambulance for bedre at konfrontere terrortruslen.

Det tredje program til en værdi af lidt over € 2 mio. Vil bidrage til oprettelsen af ​​Radio Jeunesse Sahel, en tværnational platform, der gør det muligt for unge i alderen 15 til 35 at udtrykke sig i Mauretanien, Mali, Burkina Faso, Niger og Tchad. Radioen vil tilbyde innovativt indhold om de forskellige udfordringer, som unge står over for, og give dem plads til at deltage i diskussioner og fremme en følelse af kollektivitet.

EU vil med lidt over 1 mio. EUR støtte et teknisk bistandsprogram til styrkelse af informations- og kommunikationsteknologi (IKT) i Gambia. Dette er den første fase af bestræbelserne på at skabe universel internetadgang i Gambia ved at supplere eksisterende internetinfrastruktur med 4G trådløs teknologi og ved hjælp af ledsagende foranstaltninger til social integration.

Endelig vil et pilotprojekt med kapacitetsopbygning på 5 mio. EUR bane vejen for digitalisering af det guineanske civile registersystem og elektronisk identifikation af borgere. Den nuværende mangel på lovligt certificerede identitetsdokumenter skaber adskillige udfordringer, herunder at gøre migranter mere sårbare over for menneskehandel.

Baggrund

EU Emergency Trust Fund for Africa blev oprettet i 2015 for at tackle de grundlæggende årsager til ustabilitet, tvungen fordrivelse og uregelmæssig migration og bidrage til bedre migrationsstyring. EU-institutioner, medlemslande og andre donorer har hidtil afsat ressourcer til en værdi af 5 mia. EUR til EUTF.

Mere information

EU Emergency Trust Fund for Afrika

 

Continue Reading

Afrika

Investering, tilslutningsmuligheder og samarbejde: Hvorfor vi har brug for mere EU-afrikansk samarbejde inden for landbruget

Udgivet

on

I de seneste måneder har EU demonstreret sin vilje til at fremme og støtte landbrugsvirksomheder i Afrika under Europa-Kommissionens Afrika-EU-partnerskab. Partnerskabet, der understreger EU-afrikansk samarbejde, især i kølvandet på COVID-19-pandemien, sigter mod at fremme bæredygtighed og biodiversitet og har kæmpet for at fremme offentlig-private relationer over hele kontinentet, skriver African Green Resources formand Zuneid Yousuf.

Selvom disse forpligtelser gælder for hele kontinentet, vil jeg gerne fokusere på, hvordan øget Afrika-EU-samarbejde har hjulpet Zambia, mit land. Sidste måned Den Europæiske Unions ambassadør i Zambia Jacek Jankowski annoncerede ENTERPRISE Zambia Challenge Fund (EZCF), et EU-støttet initiativ, der tildeler tilskud til landbrugsvirksomheder i Zambia. Planen er i alt 25.9 millioner euro værd og har allerede lanceret sin første indkaldelse af forslag. I en tid, hvor Zambia, mit land, kæmper alvorlige økonomiske udfordringer dette er en meget tiltrængt mulighed for den afrikanske landbrugsindustri. For nylig, lige i sidste uge, EU og Zambia aftalt til to finansieringsaftaler, der håber at øge investeringerne i landet under programmet for økonomisk regering og Zambias energieffektivitetsprogram for bæredygtig transformation.

Europas samarbejde og engagement i at fremme afrikansk landbrug er ikke nyt. Vores europæiske partnere har længe været investeret i at fremme og hjælpe afrikansk landbrugsvirksomhed med at realisere deres fulde potentiale og styrke sektoren. I juni i år afrikanske og europæiske fagforeninger lanceret en fælles landbrugsplatform, der sigter mod at forbinde afrikanske og europæiske private sektorer for at fremme bæredygtige og meningsfulde investeringer.

Platformen blev lanceret på bagsiden af ​​'Afrika-Europa-alliancen for bæredygtige investeringer og job', som var en del af Europa-Kommissionens præsident Jean Claude Junker's 2018 Unionens adresse, hvor han opfordrede til en ny "Afrika-Europa-alliance" og demonstrerede, at Afrika er kernen i Unionens eksterne forbindelser.

Det zambiske og uden tvivl det afrikanske landbrugsmiljø domineres stort set af små til mellemstore bedrifter, der har brug for både økonomisk og institutionel støtte for at navigere i disse udfordringer. Derudover mangler der forbindelse og sammenkobling inden for sektoren, hvilket forhindrer landmænd i at oprette forbindelse til hinanden og realisere deres fulde potentiale gennem samarbejde.

Det, der gør EZCF unikt blandt europæiske landbrugsinitiativer i Afrika, er dog dets specifikke fokus på Zambia og bemyndigelse af zambiske landmænd. I løbet af de sidste par år har den zambiske landbrugsindustri kæmpet med tørke, mangel på pålidelig infrastruktur og arbejdsløshed. Faktisk, hele 2019 anslås det, at en alvorlig tørke i Zambia førte til, at 2.3 millioner mennesker havde behov for nødhjælp til fødevarer.

Derfor styrker et udelukkende Zambia-fokuseret initiativ, støttet af Den Europæiske Union og tilpasset til at fremme øget tilknytning og investeringer i landbruget, ikke kun Europas stærke forbindelse med Zambia, men vil også give en tiltrængt støtte og mulighed for sektoren. Dette vil utvivlsomt give vores lokale landmænd mulighed for at frigøre og udnytte en bred vifte af økonomiske ressourcer.

Endnu vigtigere er, at EZCF ikke fungerer alene. Ved siden af ​​internationale initiativer er Zambia allerede hjemsted for flere imponerende og vigtige landbrugsvirksomheder, der arbejder for at give og give landmænd adgang til finansiering og kapitalmarkeder.

En af disse er African Green Resources (AGR), en agrovirksomhed i verdensklasse, som jeg er stolt af at være formand for. På AGR er fokus at fremme værditilvækst på alle niveauer i landbrugets værdikæde samt se efter bæredygtige strategier for landmænd for at maksimere deres udbytte. I marts i år samarbejdede AGR for eksempel med adskillige kommercielle landmænd og multilaterale agenturer for at udvikle en privat sektor finansieret vandingsordning og dæmning og off-solar solforsyning, som vil støtte over 2,400 havebrugere og udvide kornproduktion og nye frugtplantager i landbrugsblokken Mkushi i det centrale Zambia. I løbet af de næste par år vil vores fokus være at fortsætte med at fremme bæredygtighed og implementering af lignende initiativer, og vi er klar til at investere sammen med andre landbrugsvirksomheder, der søger at udvide, modernisere eller diversificere deres aktiviteter.

Selvom det ser ud til, at landbrugssektoren i Zambia muligvis står over for udfordringer i de kommende år, er der nogle meget vigtige milepæle og grunde til optimisme og muligheder. Øget samarbejde med EU og europæiske partnere er en vigtig måde at udnytte mulighederne på og sikre, at vi alle gør så meget vi kan for at hjælpe små og mellemstore landmænd over hele landet.

Fremme af øget sammenkobling inden for den private sektor vil hjælpe med at sikre, at små landmænd, rygraden i vores nationale landbrugsindustri, får støtte og får beføjelse til at samarbejde og dele deres ressourcer med større markeder. Jeg tror, ​​at både europæiske og lokale landbrugsvirksomheder er på vej i den rigtige retning ved at undersøge måder, hvorpå vi kan fremme landbrugsvirksomhed, og jeg håber, at vi sammen bæredygtigt kan fremme disse mål på den regionale og internationale scene.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending