Følg os

Antisemitisme

Topjødiske og svenske ledere fejrer det lokale jødiske samfund

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Forud for en skelsættende global konference sluttede topjødiske og svenske ledere sig til Malmö Synagoge i dag for at fejre det lokale jødiske samfunds historie og liv, især dets modstandsdygtighed i en periode med øget antisemitisme i regionen.

Synagogebegivenheden, der blev arrangeret af World Jewish Congress, sammen med den officielle

Rådet for svenske jødiske samfund og det jødiske samfund i Malmø blev afholdt dagen før den 13. oktober Malmø Internationale Forum om Holocaust -erindring og bekæmpelse af antisemitisme.

reklame

Det internationale forum, hvor stats- eller regeringschefer i omkring 50 lande deltager, vil fokusere på at identificere og gennemføre konkrete skridt til bekæmpelse af antisemitisme og andre former for had og fremme af Holocaust -uddannelse og erindring.

WJC's præsident Ronald S. Lauder, den svenske premierminister Stefan Löfven og jødiske kommunale ledere delte deres indsigt på tirsdagens synagoge-samling om Sveriges jøders rige historie og næste skridt i kampen mod nutidens udtryk for had mod jøder lokalt og nationalt niveauer.

I sine bemærkninger til synagogen, Amb. Lauder sagde:

reklame

”Jeg har beskæftiget mig med antisemitisme, siden jeg blev involveret i den jødiske verden. Det er det meste af mit voksne liv. Jeg har været vidne til det, jeg har talt med for mange ofre for antisemitisme. Jeg har også selv været målet for det. Jeg har set folk miste livet ... fordi de tilfældigvis var jøder. ”

Amb. Lauder sagde også: ”Jeg er klar over, at der skal findes et retfærdigt og rimeligt forlig med det palæstinensiske folk. Jeg har forfulgt en tostatsløsning i årevis, og jeg har aldrig opgivet denne idé. To stater for to personer er den eneste måde, hvorpå denne lange konflikt endelig kan komme til en retfærdig konklusion. ”

Han tilføjede: "Alle skolebørn skal lære om Holocaust og forstå, hvordan det opstod, og hvor had i sidste ende fører." Han fortsatte med at gå ind for en national helligdag den 27. januar, den dag Auschwitz blev befriet i 1945, for skoler verden over for at undervise i Holocaust.

”Der er stadig så meget, der skal gøres. Jeg er ikke naiv; Jeg indser, at hadet til jøder har været med os i 2,000 år og aldrig vil forsvinde helt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre denne virus i at sprede sig. Vi bifalder den svenske premierminister og regeringen for at tage de første skridt. Og jeg takker dig for din hjælp til det jødiske samfund her med at beskytte dets synagoger, dets skole og dets folk, ”Amb. Lauder sluttede.

I de senere år har antisemitisme forekommet regelmæssigt i Malmø, Sveriges tredjestørste by, især på dets skoler, og har vundet international opmærksomhed. Sveriges førende ledere har lovet at afsætte ressourcer til demokratiforstærkende initiativer på skoler og andre uddannelsessteder. I slutningen af ​​marts 2022 overtager landet formandskabet for International Holocaust Remembrance Alliance og har lovet at åbne det svenske holocaustmuseum inden juli 2022.  

"I denne uge samles vi her i Malmø for at huske historiens mørkeste kapitel, menneskehedens mørkeste kapitel," sagde Löfven. ”Det foregik ikke på svensk jord; Da jøder begyndte at forlade Tyskland efter 1933, var de fleste lande, inklusive Sverige, imidlertid tilbageholdende med at tage imod mere end en håndfuld jødiske flygtninge. ”

Han sagde også: "Hvert Shabbatlys tændt, hver sang på jiddisch eller ladino og hver svensk jøde, der bærer en kippah eller en Davidsstjerne med stolthed, er en holdning mod had."

Dr. Nachman Shai, Israels minister for diaspora, fortalte publikum, at Israel stod bag det jødiske samfund i Malmø.

"Det er ethvert jødisk individs ret at leve et fuldt og stolt jødisk liv, uanset hvor de vælger," sagde han. "Derudover bør du have mulighed for stolt og aktivt at have relationer til Israel ... uden at blive betvivlet."

Ann Katina, formand for det jødiske samfund i Malmø, overgik ceremonien, mens hun diskuterede den pulserende historie om det jødiske liv i Malmø. Fællesskabet fejrer sit 150 -års jubilæum i næste måned.

"Det jødiske liv i Sverige er mere end antisemitisme," sagde Katina og tilføjede, at et jødisk læringscenter vil åbne i synagogen "med det formål at øge kendskabet til jødisk kultur, religion, historie, Holocaust og antisemitisme." Hun sluttede sig til Aron Verständig, formand for det officielle råd for svenske jødiske samfund, takker lokalsamfundet for dets støtte og dedikation til uddannelse.

Umiddelbart efter afslutningen af ​​forumet 13. oktober blev Amb. Lauder og premierminister Löfven vil slutte sig til en Holocaust -overlever, der repræsenterer det jødiske samfund i Malmø, for at reflektere over forløbet og fortsætte samtalen om, hvordan man kan afslutte antisemitisme. Medier, der ønsker at deltage i dette arrangement, skal allerede have legitimationsoplysninger for at deltage i Malmø Forum.

Efter onsdagens konference vil WJC's internationale møde for særlige udsendinge og koordinatorer, der bekæmper antisemitisme (SECCA), indkaldes for at udveksle synspunkter, dele bedste praksis og politikker og evaluere fremskridt i den fælles kamp mod antisemitisme. SECCA-forum består af embedsmænd, der har til opgave at bekæmpe antisemitisme, med deltagere fra snesevis af lande og fra organisationer som Europa-Kommissionen, International Holocaust Remembrance Alliance, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa og FN.

Om den jødiske verdenskongres

 Verdens jødiske kongres (WJC) er International organisation repræsenterer jødiske samfund i 100 lande over for regeringer, parlamenter og internationale organisationer.

Twitter | Facebook

Antisemitisme

Fransk jødisk leder: »Mens de europæiske institutioner og politikere bruger betydelige ressourcer og ikke sparer kræfter i kampen mod antisemitisme, forbedres situationen i Europa ikke. Værre, det forværres '

Udgivet

on

"Mens de europæiske institutioner og politikere bruger betydelige ressourcer og ikke sparer kræfter i kampen mod antisemitisme, forbedres situationen i Europa ikke. Værre er det, at det forværres," sagde Joel Mergui (billedet), formand for Central Israelite Consistory of France, da han tirsdag (12. oktober) talte til en konference i Bruxelles med jødiske ledere arrangeret af European Jewish Association (EJA), skriver Yossi Lempkowicz.

"Det er på tide at se kendsgerningerne i øjnene. Bekæmpelse af antisemitisme kan ikke reduceres til at isolere og straffe antisemitiske handlinger. Denne straf er naturligvis afgørende. Gerningsmænd til antisemitiske handlinger bør aldrig blive ustraffet. Men for at det skal være virkelig effektivt, skal kampen mod antisemitisme komme til roden af ​​problemet, «tilføjede han.

Mergui sagde, at Europa skal iværksætte konkrete initiativer inden for uddannelse for at bekæmpe anti-jødiske stereotyper. "Det skal også værdsætte arv og bidrag fra jødedommen og ustanseligt minde om, at jødisk spiritualitet er en integreret del af europæisk kultur."

reklame

Hans bemærkninger kom, da en ny omfattende undersøgelse af antisemitiske fordomme i 16 europæiske lande blev afsløret forud for konferencen. Undersøgelsesresultaterne synes at være temmelig foruroligende. Action and Protection League (AP)-partnere i EJA-bestilte undersøgelsen med IPSOS SA under ledelse af professor András Kovács fra Centraleuropæisk universitet i Wien-Budapest, idet de tog 16 europæiske lande og stillede respondenterne direkte spørgsmål og fulgte der hvor det syntes nødvendigt. De adspurgte lande er Østrig, Belgien, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Italien, Letland, Holland, Polen, Rumænien, Slovakiet, Spanien, Sverige og Det Forenede Kongerige. Blandt de foruroligende tal er: Næsten en tredjedel af respondenterne i Østrig, Ungarn og Polen sagde, at jøder aldrig vil være i stand til fuldt ud at integrere sig i samfundet. Næsten en tredjedel var enig i, at der er et hemmeligt jødisk netværk, der påvirker politiske og økonomiske anliggender i verden. (Rumænien - 29%; Frankrig - 28%; Tjekkiet - 23%). I Spanien sagde 35%, at israelere opfører sig som nazister over for palæstinenserne; 29% sagde det samme i Holland; og 26% var enige i erklæringen i Sverige. I Letland sagde godt en tredjedel - 34% - at jøder udnytter Holocausts offer for deres eget formål; 23% var enige i Tyskland; og 22% var enige i Belgien. En fjerdedel af alle de adspurgte var enige i erklæringen om, at Israels politik får dem til at forstå, hvorfor nogle mennesker hader jøder.

"Jøder rundt om i Europa er nødt til at foreslå specifikke handlingsplaner for deres regeringer såvel som på EU-plan," sagde rabbiner Shlomo Koves, grundlægger af APL og initiativtager til undersøgelsen. "Vi er nødt til at tage vores skæbne i vores hænder, hvis vi vil have, at vores børnebørn skal kunne leve i Europa om 20-50 år fra nu," tilføjede han.

På den to dage lange Bruxelles-konference deltog snesevis af fremtrædende europæiske jødiske ledere, parlamentarikere og diplomater fra hele kontinentet, herunder EU-kommissionens næstformand Margiritis Schinas, samt præsidenten for Israel Isaac Herzog og ministeren for diaspora-anliggender Nachman Shai, der vil tale til sammenkomsten fra Jerusalem. Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge den første EU-strategi nogensinde om bekæmpelse af antisemitisme og fremme jødisk liv.

reklame

Med antisemitisme bekymrende stigende, i og uden for Europa, har strategien til hensigt at opstille en række foranstaltninger, der artikuleres omkring tre søjler: at forhindre alle former for antisemitisme; at beskytte og fremme det jødiske liv og fremme forskning, uddannelse og erindring om Holocaust.

Læs

Antisemitisme

Kommissionen præsenterer første gang nogensinde EU-strategi for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har fremlagt den første nogensinde EU -strategi for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv. Med antisemitisme bekymrende stigende, i og uden for Europa, fastlægger strategien en række foranstaltninger, der artikuleres omkring tre søjler: at forhindre alle former for antisemitisme; at beskytte og fremme det jødiske liv; og at fremme forskning, uddannelse og erindring om Holocaust. Strategien foreslår foranstaltninger til at intensivere samarbejdet med onlinevirksomheder for at bremse antisemitisme online, bedre beskytte offentlige rum og tilbedelsessteder, oprette et europæisk forskningsnav om samtidens antisemitisme og skabe et netværk af websteder, hvor Holocaust skete. Disse foranstaltninger vil blive forstærket af EU's internationale bestræbelser på at lede den globale kamp mod antisemitisme.

Formand for Europa -Kommissionen, Ursula von der leyen sagde: ”I dag forpligter vi os til at fremme det jødiske liv i Europa i al dets mangfoldighed. Vi ønsker at se jødisk liv blomstre igen i hjertet af vores samfund. Sådan skal det være. Den strategi, vi præsenterer i dag, er en trinvis ændring i, hvordan vi reagerer på antisemitisme. Europa kan kun trives, når dets jødiske samfund føler sig trygge og blomstrer. ”

Næstformand for fremme af vores europæiske livsstil, Margaritis Schinas tilføjet: ”Antisemitisme er uforenelig med EU -værdier og med vores europæiske livsstil. Denne strategi - den første af sin slags - er vores engagement i at bekæmpe den i alle dens former og sikre en fremtid for det jødiske liv i Europa og videre. Vi skylder dem, der omkom i Holocaust, vi skylder de overlevende, og vi skylder det til kommende generationer. ”

reklame

Mod en EU fri for antisemitisme

Strategien indeholder foranstaltninger, der fokuserer på: (1) forebyggelse og bekæmpelse af alle former for antisemitisme; (2) beskyttelse og fremme af jødisk liv i EU og (3) uddannelse, forskning og erindring om Holocaust. Disse foranstaltninger suppleres af EU's internationale bestræbelser på at håndtere antisemitisme globalt.

Nogle af de vigtigste foranstaltninger i strategien omfatter:

reklame
  • Forebyggelse og bekæmpelse af alle former for antisemitisme: Ni ud af ti jøder mener, at antisemitisme er steget i deres land, hvor 85% anser det for et alvorligt problem. For at løse dette vil Kommissionen mobilisere EU -midler og støtte medlemsstaterne i udformningen og gennemførelsen af ​​deres nationale strategier. Kommissionen vil støtte oprettelsen af ​​et europæisk netværk af betroede flaggere og jødiske organisationer til fjernelse af ulovlig online hadtale. Det vil også støtte udviklingen af ​​fortællinger, der modvirker antisemitisk indhold online. Kommissionen vil samarbejde med industrien og it-virksomheder for at forhindre ulovlig fremvisning og salg af nazirelaterede symboler, memorabilia og litteratur online.
  • Beskytte og fremme jødisk liv i EU: 38% af jøderne har overvejet at emigrere, fordi de ikke føler sig trygge som jøder i EU. For at sikre, at jøder føler sig trygge og kan deltage fuldt ud i det europæiske liv, vil Kommissionen yde EU -midler til bedre at beskytte offentlige rum og tilbedelsessteder. Den næste indkaldelse af forslag offentliggøres i 2022 og stiller 24 millioner euro til rådighed. Medlemsstaterne opfordres også til at gøre brug af Europols støtte til terrorbekæmpelsesaktiviteter, både online og offline. For at fremme det jødiske liv vil Kommissionen træffe foranstaltninger til at beskytte jødisk arv og øge bevidstheden omkring jødisk liv, kultur og traditioner.
  • Uddannelse, forskning og erindring om Holocaust: I øjeblikket har en europæer ud af 20 aldrig hørt om Holocaust. For at holde hukommelsen i live støtter Kommissionen oprettelsen af ​​et netværk af steder, hvor Holocaust skete, men som ikke altid er kendt, f.eks. Skjulesteder eller skydepladser. Kommissionen vil også støtte et nyt netværk af unge europæiske ambassadører for at fremme erindringen om Holocaust. Med EU -finansiering støtter Kommissionen oprettelsen af ​​et europæisk forskningscentrum om nutidens antisemitisme og jødisk liv i samarbejde med medlemsstaterne og forskningssamfundet. For at fremhæve jødisk arv inviterer Kommissionen byer, der ansøger om titlen som europæisk kulturhovedstad, til at tage fat på deres minoriteters historie, herunder jødisk samfundshistorie.

EU vil bruge alle tilgængelige værktøjer til at opfordre partnerlande til at bekæmpe antisemitisme i EU -nabolaget og videre, herunder gennem samarbejde med internationale organisationer. Det vil sikre, at EU's eksterne midler ikke må tildeles forkert til aktiviteter, der tilskynder had og vold, herunder mod jødiske mennesker. EU vil styrke samarbejdet mellem EU og Israel i kampen mod antisemitisme og fremme revitalisering af jødisk arv verden over.

Næste trin

Strategien vil blive implementeret i perioden 2021-2030. Kommissionen opfordrer Europa -Parlamentet og Rådet til at støtte implementeringen af ​​strategien og vil offentliggøre omfattende gennemførelsesrapporter i 2024 og 2029. Medlemsstaterne har allerede forpligtet sig at forebygge og bekæmpe alle former for antisemitisme gennem nye nationale strategier eller foranstaltninger under eksisterende nationale strategier og/eller handlingsplaner til forebyggelse af racisme, fremmedhad, radikalisering og voldelig ekstremisme. Nationale strategier bør vedtages inden udgangen af ​​2022 og vil blive vurderet af Kommissionen inden udgangen af ​​2023.

Baggrund

Denne strategi er EU's engagement i en fremtid for jødisk liv i Europa og videre. Det markerer Kommissionens politiske engagement for en EU fri for antisemitisme og enhver form for diskrimination for et åbent, inklusivt og ligestillet samfund i EU.

Efter Grundlæggende rettigheder Colloquium om antisemitisme og anti-muslimsk had udpegede Kommissionen i 2015 sit første nogensinde Koordinator for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv. I juni 2017 blev den Europa -Parlamentet vedtog en beslutning om bekæmpelse af antisemitisme. I december 2018 vedtog Rådet en Erklæring om bekæmpelse af antisemitisme. I december 2019 blev kampen mod antisemitisme en del af porteføljen til Kommissionens næstformand for at fremme vores europæiske livsstil, hvilket signalerer hensigten om at behandle den som en tværgående prioritet. I december 2020 vedtog Rådet en yderligere Erklæringen fokuserede på at integrere kampen mod antisemitisme på tværs af politikområder.

Mange af de politikområder, der er knyttet til bekæmpelse af antisemitisme, er primært nationale ansvar. EU har imidlertid en vigtig rolle med hensyn til at levere politisk vejledning, koordinere medlemsstaternes handlinger, overvåge gennemførelse og fremskridt, yde støtte via EU -midler og fremme udveksling af god praksis mellem medlemsstaterne. Med henblik herpå vil Kommissionen foretage sin eksisterende ad hoc Arbejdsgruppe om bekæmpelse af antisemitisme ind i en permanent struktur, der samler medlemsstater og jødiske samfund.

For mere information

EU -strategi for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv

Faktablad om EU -strategi om bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv

Spørgsmål & svar

Bekæmpelse af antisemitisme -websted

Koordinator for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv

Læs

Antisemitisme

Parlamentets udvalg godkender nedskæring af midler til PA over tilskyndelse til had og antisemitisme i palæstinensiske skolebøger

Udgivet

on

Europa -Parlamentets budgetudvalg vedtog tirsdag (28. september) en ændring af EU -budgettet for 2022 for at skære ned på midlerne til Den Palæstinensiske Myndighed (PAà og til UNWRA, De Forenede Nationers Hjælp- og Arbejdsagentur for palæstinensiske flygtninge i Nærøsten, over hadfulde , voldeligt og antisemitisk indhold i palæstinensiske skolebøger, skriver Yossi Lempkowicz.

Ændringen tilbageholder 20 mio. EUR til palæstinensisk uddannelse, indtil PA og UNRWA øjeblikkeligt foretager revisioner af lærebøger, der bruges af palæstinensiske elever inden det næste skoleår.

Lærebogsændringerne skal omfatte forbedringer, der fremmer sameksistens med og tolerance over for den jødisk-israelske anden og uddannelse om fred med Israel. Hvis der ikke er nogen ændring, vil reserven blive brugt til at finansiere NGO'er, der fremmer tolerance, sameksistens og respekt for den israelske anden i skolen.

reklame

Ændringsforslaget blev stillet af Budgetudvalget næstformand, belgiske MEP Olivier Chastel fra den centerliberale Renew Europe-politiske gruppe med støtte fra udvalgs næstformand, tyske MEP Niclas Herbst fra center-højre European People's Party (EPP) ), den største gruppe i parlamentet.

”Mange palæstinensiske lærebøger fortsætter med at overtræde UNESCO’s standarder for fred, tolerance og ikke-vold i undervisningen. De spredte had mod Israel og antisemitisme. Hvis lærebøgerne ikke revideres, bør de tilbageholdte midler gå til NGO'er, der overholder UNESCO -standarder. Parlamentet godkendte dette forslag i dag. Med 20 millioner euro tilbageholdes mere end 5 procent. Dette er en stor succes og det rigtige signal om, at bøgerne endelig skal revideres! Intet had mod Israel bør læres, ”udtalte Herbst.

Udvalget er nu klar til at videregive det ratificerede budget for 2022 til plenum om to uger, hvor det vil blive stemt om.

reklame

EU -kommissær Oliver Varhelyi, der fører tilsyn med bilaterale forbindelser og distribuerer bistand til PA og UNRWA, har gentagne gange foreslog at EU kan vælge at skære i midler til den palæstinensiske uddannelsessektor i forhold til misbrug af europæiske donationer.

En nylig indberette bestilt af EU fandt ud af, at PA -pensum indeholder antisemitisme, vold, forherligelse af terrorisme og andet indhold, der krænker internationale UNESCO -standarder for fred og tolerance i uddannelse. Undersøgelsen blev ansporet af IMPACTs forskning og orienteringer om spørgsmålet.

Tidligere på måneden har MEP'er erklærede deres modstand mod finansiering af had i PA -uddannelsessystemet i tre separate parlamentariske møder; i udenrigsudvalget, the chef for UNRWA, Philippe Lazzarini, anerkendte at hans organisation identificerede antisemitisme og forherligelse af terror i de bøger, der blev brugt af UNRWA -studerende.

Men flere medlemmer af udvalget stillede spørgsmålstegn ved ham om fortsat undervisning i had, vold og antisemitisme i lærebøgerne og UNRWA-materialer med henvisning til en nylig rapport fra IMPACT-se, en organisation, der analyserer skolebøger og læreplaner for overholdelse af UNESCO-definerede standarder om fred og tolerance. på lærebøgerne.

IMPACT-se spillede også en rolle i indledningen og vedtagelsen af ​​PA-nedskæringen, der blev vedtaget tirsdag.

'' Dette er en afgørende foranstaltning, der taler tydeligt om den fortsatte frustration, som europæiske lovgivere føler, som simpelthen ikke længere er parate til at finansiere undervisning i had i palæstinensiske klasseværelser, '' siger Marcus Sheff, IMPACT-se CEO.

Han tilføjede: '' De kræver med rette, at palæstinensiske børn undervises i tolerance, sameksistens og respekt. Desværre ser dette ikke sandsynligt ud: Bare i sidste uge gjorde den palæstinensiske præsident Abbas det krystalklart i sin FN -generalforsamlings tale, at PA ikke vil ændre lærebøgerne. Han må vide, at det har en pris, og at han ikke kan forvente, at donorer betaler og betaler, mens de insisterer på deres ret til at undervise i had. ''

Læs
reklame
reklame
reklame

trending