Slut med os

coronavirus

Israel, Østrig og Danmark opretter en fælles fond til forskning, udvikling og produktion af vacciner

Udgivet

on

Israel har indtil videre administreret mindst en af ​​to anbefalede doser til mere end halvdelen af ​​befolkningen på ni millioner. Den hurtige udrulning har gjort det muligt for butikkerne at åbne igen og aktiviteter i det offentlige rum at genoptage, hvoraf nogle, såsom sportscentre, er forbeholdt folk med et "grønt badge", der indikerer, at de har haft to doser. Østrigske og danske ledere til Israel blev kritiseret af Frankrig, da Elysee-paladset fastholdt, at EU-nationer skulle holde sammen om at udvikle anti-COVID-vacciner. Europa-Kommissionen stoppede kort fra at censurere alliancen Israel-Østrig-Danmark. ”Vi glæder os over, at medlemslandene ser på alle mulige muligheder for at forbedre den fælles europæiske reaktion på virussen,” sagde EU-kommissionstalsmand Eric Mamer. ”For os er der ingen modsigelse,” tilføjede han, skriver Yossi Lempkowicz.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu afholdt torsdag (4. marts) et topmøde i Jerusalem med den østrigske kansler Sebastian Kurz og den danske premierminister Metter Frederiksen om et projekt til fremme af oprettelsen af ​​en fælles fond til forskning, udvikling og produktion af vacciner.

”Premierminister Metter Frederiksen fra Danmark og kansler Sebastian Kurz fra Østrig, velkommen til Jerusalem. Dette er en speciel dag, hvor to dynamiske europæiske ledere mødes til Jerusalem for at diskutere sammen, hvordan vi fortsætter kampen mod COVID, '' sagde Netanyahu, da han bød de to europæiske ledere velkommen.

'' Vi skal lave en fælles F & U-fond og diskutere produktionen, muligheden for fælles investering i produktioner af faciliteter til vacciner. Jeg synes, det er en god nyhed, og jeg synes, det afspejler en respekt, vi har for hinanden, og den tro, den tillid, vi har til at arbejde sammen for at beskytte vores folks sundhed, ”sagde han.

Han talte om oprettelse af en fælles F & U-fond for Israel, Østrig og Danmark og begyndelse af en fælles indsats for fælles produktion af fremtidige vacciner.

'' Jeg tror, ​​det er noget, vi skal gøre, fordi vi sandsynligvis har brug for, jeg kan ikke sige med sikkerhed, men med meget stor sandsynlighed har vi sandsynligvis brug for beskyttelse for fremtiden, '' sagde Netanyahu .

'' Jeg vil ikke sige, at vi skynder os mod flokkeimmunitet, men vi kommer derhen, og vi får se, hvordan det fungerer. Jeg tror, ​​at Israel fungerer som en model for verden, og vi diskuterer nogle af vores oplevelser og deler disse oplevelser med vores venner, og I er faktisk to vidunderlige venner for Israel, '' sagde den israelske premierminister.

Bevægelsen fra de to EU-lande kommer midt i stigende vrede over forsinkelser i bestilling, godkendelse og distribution af vacciner, der har efterladt EU 27-nationer, der følger langt bag Israels verdensslående vaccinationskampagne.

Den østrigske kansler Sebastian Kurz sagde, at det var rigtigt, at EU skaffer vacciner til sine medlemsstater, men Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) havde været for langsom til at godkende dem. Han lamplastede også farmaceutiske virksomheders forsyningsflaskehalse.

”Vi må derfor forberede os på yderligere mutationer og bør ikke længere kun være afhængige af EU for produktion af andengenerationsvacciner,” sagde han.

Hans danske modstykke var også kritisk over for EU's vaccineprogram. ”Jeg tror ikke, det kan stå alene, fordi vi har brug for at øge kapaciteten. Derfor er vi nu heldige at indlede et partnerskab med Israel, ”sagde hun til journalister mandag.

Mette Frederiksen sagde, at de tre lande “har arbejdet meget tæt sammen” siden pandemiens start.

Landene deler en vision for fremtiden, at “rettidig adgang til vacciner vil være kritisk for vores samfund i de kommende år ... Vi kan ikke lade os blive fanget igen. Vi har nye mutationer, måske nye pandemier og måske nye sundhedskriser vil bringe vores samfund i fare igen. ”

Hun sagde, at Danmark og Østrig er "meget inspireret af Israels evne til at udrulle vaccinerne" til coronavirus så effektivt.

Kansler Kurz hyldede Netanyahu, som han sagde var en af ​​de første til at identificere den store fare for pandemien i begyndelsen af ​​2020 og var "måske den vigtigste årsag til, at vi reagerede ret tidligt i Østrig."

Israel er også nu ”det første land i verden, der viser, at det er muligt at besejre virussen,” sagde han. ”Verden ser på Israel med beundring. Nu er vi nødt til at forberede os på de næste faser af pandemien, ”tilføjede han.

Kurz sagde, at vaccineproduktion er en kompleks proces, og som en del af partnerskabet om produktion vil hvert land fokusere på specifikke elementer i processen.

Netanyahu sagde, at "sammen starter vi her noget, som jeg tror vil galvanisere verdens fantasi."

'' Andre lande har allerede ringet til mig, og de har sagt, at de vil være en del af denne indsats, '' bemærkede han.

Tidligere på torsdag besøgte Netanyahu, Kurz og Frederkisken et motionscenter i byen Modi'in, hvor de skulle overvåge coronavirus-rutinen i Israel i henhold til den grønne pasmodel.

Turen fra de østrigske og danske ledere til Israel blev kritiseret af Frankrig, da Elysee-paladset fastholdt, at EU-nationer skulle holde sammen om at udvikle anti-COVID-vacciner.

”Vores overbevisning er fortsat meget klar over, at den mest effektive løsning til at imødekomme vaccinationsbehov fortsat skal være baseret på de europæiske rammer,” sagde en talsmand for det franske udenrigsministerium.

Men Europa-Kommissionen stoppede kort fra at censurere alliancen Israel-Østrig-Danmark.

”Vi glæder os over, at medlemslandene ser på alle mulige muligheder for at forbedre den fælles europæiske reaktion på virussen,” sagde EU-kommissionstalsmand Eric Mamer. ”For os er der ingen modsigelse,” tilføjede han.

Mamer tilføjede, at med 27 medlemslande og en befolkning på 450 millioner ”står EU over for en meget større udfordring end Israel med en befolkning på ti millioner.” ”Det er ikke som om du kan tage en model og blot holde den på EU og sige:” Det er hvad du skal gøre, ”sagde han. ”Hvert land er ansvarlig for sin egen strategi for udrulning af vaccine,” bemærkede han.

The Green Pass

“Det 'grønne pas' er vores måde at forsøge at åbne steder i Israel på, for at bringe alt, hvad vi kender til liv igen ... gør det i en sikker zone. Det er ikke rigtig en boble, der er helt sikker, men den er sikker, som den muligvis kan være. Vi tillader flere mennesker at deltage i begivenheder, så længe de viser det grønne pas ved indgangen, ”forklarede dr. Sharon Alroy-Preis, leder af offentlige sundhedstjenester ved det israelske sundhedsministerium, under en medie briefing arrangeret af Europe Israel Press Association om landets håndtering af coronaviruspandemien og dens hurtige vaccinationsprogram.

”300 mennesker er nu tilladt i et teater og 500 i et åbent rum. Snart vil flere mennesker blive indkvarteret ved begivenheder. I næste uge åbnes restauranter med grønt pas, så der er en gradvis genåbning, men vi laver ikke noget for tidligt eller for hurtigt, ”sagde hun.

Hun tilføjede: ”Israel startede med en 'åben himmel-strategi' i starten var der 'grønne' og 'røde' lande baseret på infektionsraten i disse lande, men lande kan 'bevæge sig ret hurtigt fra grøn til rød'. Denne rute bragte en 'betydelig sygdom' ind i landet, fordi folk ikke holdt isolering så meget som vi troede, da de kom tilbage fra udlandet."

Professor Ran Balicer, Chief Innovation Officer for Clalit, Israels største sundhedsorganisation og seniorrådgiver for den israelske regering og premierministerkontoret om COVID-19-pandemisvaret, sagde: "Vi ser allerede nogle indirekte virkninger af, at de, der vaccineres, begge er beskyttet ... vi når snart det 90% mål, som regeringen har sat ... derfor kan vi tage flere risici og chancer ... vi åbner nu aktivt økonomien gennem et sæt dedikerede procedurer - det vi kalder 'grønne badge-afhængige indstillinger. "

coronavirus

Sikring af jævn flyrejse under kontrol af EU Digital COVID-certifikater: Nye retningslinjer for medlemslandene

Udgivet

on

Efter lanceringen af ​​EU Digital COVID Certificate den 1. juli har Europa-Kommissionen udstedt retningslinjer for EU-medlemslande om de bedste måder at kontrollere dem inden rejsen på, hvilket sikrer luftfartspassagerer og personale den bedst mulige oplevelse. Det ikke-obligatoriske EU Digital COVID-certifikat giver enten bevis for vaccination, viser om en person har et negativt SARS-COV-2-testresultat eller er kommet sig efter COVID-19. Derfor er EU's digitale COVID-certifikat afgørende for at støtte genåbningen af ​​sikre rejser.

Da antallet af passagerer stiger i løbet af sommeren, skal et øget antal certifikater kontrolleres. Luftfartssektoren er især bekymret over dette, da f.eks. I juli forventes lufttrafikken at nå op på mere end 60% af niveauet i 2019 og vil stige derefter. I øjeblikket afhænger, hvordan og hvor ofte passagercertifikater kontrolleres, af indehaverens afgangs-, transit- og ankomstpunkter.

En bedre koordineret tilgang vil hjælpe med at undgå overbelastning i lufthavne og unødvendig stress for passagerer og personale. Transportkommissær Adina Vălean sagde: ”At høste de fulde fordele ved EUs digitale COVID-certifikat kræver harmonisering af verifikationsprotokollen. Samarbejde om et 'one-stop' system til kontrol af certifikaterne giver en problemfri rejseoplevelse for passagererne i hele Unionen. ”

For at undgå dobbeltarbejde, dvs. kontrol foretaget af mere end en aktør (luftfartsselskaber, offentlige myndigheder osv.), Anbefaler Kommissionen en "one-stop" verifikationsproces inden afgang, der involverer koordinering mellem myndigheder, lufthavne og flyselskaber. Desuden bør EU-lande sikre, at verifikationen udføres så tidligt som muligt og helst inden passageren ankommer til afgangslufthavnen. Dette skal sikre jævnere rejser og mindre byrde for alle involverede.

Continue Reading

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen intensiverer forskningsmidlerne med 120 millioner euro til 11 nye projekter til at tackle virussen og dens varianter

Udgivet

on

Kommissionen har kortlistet 11 nye projekter til en værdi af 120 millioner euro fra Horizon Europe, det største europæiske forsknings- og innovationsprogram (2021-2027), til støtte og muliggør hurtig forskning i coronavirus og dets varianter. Denne finansiering er en del af en bred vifte af aktioner inden for forskning og innovation taget for at bekæmpe coronavirus og bidrager til Kommissionens samlede indsats for at forebygge, afbøde og reagere på virkningen af ​​virussen og dens varianter i tråd med den nye europæiske plan for bioforsvarsberedskab HERA inkubator. De 11 kortlistede projekter involverer 312 forskerhold fra 40 lande, herunder 38 deltagere fra 23 lande uden for EU.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Den Europæiske Union har taget stærke skridt for at bekæmpe koronaviruskrisen. I dag intensiverer vi vores forskningsindsats for at imødekomme de udfordringer og trusler, som koronavirusvarianter præsenterer. Ved at støtte disse nye forskningsprojekter og styrke og åbne relevant forskningsinfrastruktur fortsætter vi med at bekæmpe denne pandemi og forberede os på fremtidige trusler. ”

De fleste af projekterne vil støtte kliniske forsøg med nye behandlinger og vacciner samt udvikling af koronaviruskohorter og netværk i større skala uden for Europas grænser, hvilket skaber forbindelser med Europæiske initiativer. Kommissionen har været i front med at støtte forskning og innovation og koordinere europæisk og global forskningsindsats, herunder beredskab til pandemier. Det lovede € 1.4 mia. Til Coronavirus Global Response, Hvoraf € 1bn kommer fra Horizon 2020, det tidligere EU-forsknings- og innovationsprogram (2014-2020). De nye projekter vil supplere dem, der tidligere blev finansieret under Horisont 2020 for at bekæmpe pandemien. Flere oplysninger findes i a pressemeddelelse.

Continue Reading

coronavirus

Coronavirus: Praktiske råd til sikker rejse

Udgivet

on

Efter måneder med lockdown er rejser og turisme langsomt genstartet. Find ud af, hvad EU anbefaler for at sikre en sikker rejses, Samfund.

Mens folk har brug for at tage forholdsregler og følge sundheds- og sikkerhedsinstruktioner fra nationale myndigheder, er Europa-Kommissionen kommet med retningslinjer og anbefalinger for at hjælpe dig med at rejse sikkert:

Den Europæiske Unions Luftfartssikkerhedsagentur anbefaler følgende, når de flyver: 

  • Rejs ikke, hvis du har symptomer som hoste, feber, åndenød, manglende smag eller lugt 
  • Udfyld din sundhedserklæring, inden du tjekker ind og tjek ind online, hvis det er muligt 
  • Sørg for, at du har nok ansigtsmasker til rejsen (de skal normalt skiftes hver fjerde time) 
  • Lad nok tid være til ekstra kontrol og procedurer i lufthavnen; have alle dokumenter klar 
  • Bær en medicinsk ansigtsmaske, praktiser håndhygiejne og fysisk afstand 
  • Host eller nys i vævet eller albuen 
  • Begræns din bevægelse i flyet 

Parlamentet har siden marts 2020 insisteret på en stærk og koordineret EU-indsats for at overvinde krisen i turistsektoren, da det krævede et nyt Europæisk strategi for at gøre turismen renere, mere sikker og mere bæredygtig såvel som for hjælp til at få sektoren tilbage på benene efter pandemien

Find ud af mere om, hvad EU gør for at bekæmpe coronavirus.

Find ud af mere 

Continue Reading
reklame
reklame

trending