Slut med os

EU

EU skal prioritere at bekæmpe Irans statsterrorisme frem for at redde atomaftalen

Gæst bidragyder

Udgivet

on

Mere end to uger er gået, siden en belgisk domstol fandt den iranske diplomat Assadollah Assadi skyldig i planlægning om at begå terrormord ved at bombe den "frie Iran" -samling organiseret af den iranske opposition, National Council of Resistance of Iran (NCRI), den 30. Juni 2018 uden for Paris, skriver Jim Higgins. 

Assadi fungerede som tredje rådgiver ved den iranske ambassade i Wien, indtil han blev arresteret en dag efter datoen for hans planlagte angreb. Hans anholdelse blev forud for to medsammensvorne, et iransk-belgisk par, der var fundet i besiddelse af 500 gram af den eksplosive TATP, mens de forsøgte at krydse fra Belgien til Frankrig. 

Dommen, der blev meddelt den 4. februar, stammede fra en retssag, der begyndte i november. Forud for retssagen fastslog en to-årig undersøgelse endeligt, at diplomaten personligt havde forsynet sine medsammensvorne bomben sammen med instruktioner om at placere den så tæt som muligt på hovedtaleren ved det målrettede oppositionsmøde. Taleren var NCRI-præsident Maryam Rajavi, der fører den demokratiske oppositionskoalition. 

Jim Higgins er en irsk tidligere Fine Gael-politiker. Han fungerede som senator, parlamentsmedlem og MEP.

Ud over at etablere direkte inddragelse af en højtstående iransk diplomat gjorde den nyligt afsluttede terrorforsøg det helt klart, at det endelige ansvar for handlingen ligger hos den øverste ledelse af Den Islamiske Republik. I en rapport, der blev frigivet sidste år, sagde den belgiske nationale sikkerhedstjeneste: ”Planerne for angrebet blev udviklet i Irans navn efter anmodning fra dets ledelse. Assadi initierede ikke planerne selv. ” 

Mens nogle politikere kan være fristet til at antyde, at sagen er afsluttet med Assadis overbevisning, er virkeligheden, at hans handlinger for tre år siden kun repræsenterer et eksempel på et meget bredere mønster. Assadi er den første iranske diplomat, der faktisk står over for anklager som et resultat af hans bånd til terrorisme. Men som det fremgår af det faktum, at andre diplomater var blevet udvist fra Europa tidligere i 2018, er han på ingen måde den første sådan person, der troværdigt beskyldes for disse bånd. 

Hvad mere er, proceduren i hans sag afslørede bevis for, at Assadis diplomatiske stilling placerede ham i spidsen for et netværk af agenter, der strakte sig langt ud over de medsammensvorne i hans plan mod NCRI. Dokumenter, der blev hentet fra hans køretøj, viste, at han havde opretholdt kontakt og leveret kontante betalinger til aktiver i mindst 11 europæiske lande, samtidig med at han noterede sig om en række seværdigheder over hele kontinentet. 

Imidlertid har både Den Europæiske Tjeneste for Ekstern Handling (EU-Udenrigstjenesten) og EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhed, Josep Borrell, været tavse om denne trussel og skal endnu ikke fordømme og reagere på den iranske diplomats overbevisning om en terrorismeafgift. 

Dette er foruroligende i betragtning af EU's gentagne løfte om, at atomaftalen kendt som JCPOA ikke ville forhindre det i at tackle Irans ulykker inden for andre områder med alvorlige bekymringer såsom terrorisme og menneskerettighedskrænkelser. 

Disse bekymringer deles af mange højtstående europæiske politikere og eksperter i Iran, der er kritiske over for EU's manglende reaktion på det iranske regimes statsterrorisme på europæisk jord. 

Forud for mødet med EU's udenrigsministre i Bruxelles den 22. februar sendte en Bruxelles-registreret NGO, Den Internationale Komité for Søgning efter Retfærdighed (ISJ) et brev til formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, der kritiserede den fortsatte tavshed af EU og hr. Borrell om denne vrede, og opfordrer dem til at gribe ind uden forsinkelse

ISJ-brevet blev underskrevet af mine tidligere kolleger i Europa-Parlamentet, tidligere EP næstformand, Dr. Alejo Vidal Quadras, Struan Stevenson, Paulo Casaca og Giulio Terzi, tidligere udenrigsminister i Italien. 

I deres brev, som jeg fuldt ud tilslutter mig, krævede ISJ handling mod Javad Zarif for hans rolle i det morderiske bombeplot, fordi han som Irans udenrigsminister fører tilsyn med og er ansvarlig for de iranske diplomaters aktiviteter. 

”Der kan helt sikkert ikke være yderligere 'business-as-usual' med et regime, der bruger terrorisme som statecraft. Det er absolut nødvendigt for EU at tage skridt mod det iranske regime som f.eks. At lukke sine ambassader og gøre alle fremtidige diplomatiske forbindelser betinget af, at Iran afslutter sin terrorisme på europæisk jord ”, skrev ISJ og tilføjede. 

”Det er værd at bemærke, at tilbage i 1997 efter mordet på 4 iranske dissidenter af iranske agenter i Mykonos Restaurant i Berlin udsendte EU-Rådet og formandskabet kraftige fordømmelsesbreve og bad medlemslandene om at tilbagekalde deres ambassadører i protest". 

Assadis skyldige dom retfærdiggør genoplivning af dette krav, og det bør gøre overlapningen mellem Irans terrornetværk og diplomatisk infrastruktur klar over for et endnu bredere tværsnit af vestlige politikere og europæiske ledere. 

Da den iranske diplomat nu står over for mange års fængsel, er arbejdet med at nedmontere hans terrornetværk - og andre lignende - kun lige begyndt. 

I betragtning af dets umiddelbare trussel mod civile i Europa og den generelle sikkerhed i EU, skal bekæmpelse af Irans statsterrorisme nu blive en topprioritet for EU og EU-lederne.  

Jim Higgins er en irsk tidligere Fine Gael-politiker. Han fungerede som senator, parlamentsmedlem og MEP.

EU

Sidste chance for at tilmelde sig EAPM EU formandskabskonference

Avatar

Udgivet

on


Hej, sundhedskolleger og velkommen til opdateringen af ​​European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) - vi ser meget frem til de 9th EU-formandskabskonference i regi af det portugisiske EU-formandskab, der finder sted online mandag den 8. marts fra kl. 9-16. CET - målet med spillet handler om at etablere en sundhedspolitisk ramme i hele EU, skriver EAPM administrerende direktør Denis Horgan.

EU-formandskabskonference
EAPM-konferencen vil indeholde en bred vifte af hovedtalere fra hele EU, herunder Christine Chomienne, næstformand for Mission Board Cancer i Europa-Kommissionen og professor i cellulærbiologi ved Université deParis, Frankrig, MEP Pernille Weiss og Daria Julkowska , koordinator for det europæiske fælles program for sjældne sygdomme.

Med hensyn til temaerne på konferencen vil disse omfatte fremdrift af sundhedspleje gennem en effektiv styringsramme og opdatering af den europæiske slagkræftplan og rollen som biomarkører og avanceret molekylær diagnostik.

Sundhedssystemer er ikke altid klar til at reagere på mulighederne. Den forstyrrende karakter af personlig pleje udfordrer traditionelle tankemønstre. Praksis, formodninger og endda fordomme, der stammer fra før årtusindet, modstår en 21. århundredes tilgang til sundhedspleje.

Konferencen vil søge at bevæge sig i retning af at etablere en politisk ramme for at realisere potentialet i personlig sundhedspleje og ikke kun i Europa: Europas engagement i global forskning og videnskabelig virksomhed kan gavne befolkningen på hele planeten.

For så vidt angår konferencen er det helt klart, at det er nødvendigt at formulere en personlig sundhedscentreret strategi, der involverer beslutningstagere og regulatorer inden for folkesundhed, for at gøre det muligt for EU og medlemsstaterne at bidrage til at integrere personlig medicin i klinisk praksis samtidig med, at patienterne får meget større adgang.

Til åbningssessionen, der har titlen fremdrift af sundhedspleje gennem en effektiv styringsramme, i begyndelsen af ​​2020'erne, er der omfattende ændringer i det europæiske samfund og regeringsførelse med en ny Europa-Kommission, et nyvalgt Europa-Parlament, og en voksende overbevisning blandt Europas politikere om, at folk skal være i centrum for enhver vellykket og bæredygtig strategi. Ambitionen med den nye kommissionsformand Ursula von der Leyen er et Europa, der 'skal føre overgangen til en sund planet og en ny digital verden'. Og sundhedskommissær Stella Kyriakides anerkender, at "europæiske borgere forventer ro i sindet, der følger med adgang til sundhedspleje ... og beskyttelse mod epidemier og sygdomme."

Den anden session beskæftiger sig med EU's slagkræftplan, og konferencen vil undersøge de nye teknologier, forskning og innovation, som kræftplanen tager udgangspunkt i med henblik på at fastlægge en ny EU-tilgang til kræftforebyggelse, behandling og pleje .

Europas slagkræftplan vil blive støttet af aktioner, der spænder over politikområder fra beskæftigelse, uddannelse, socialpolitik og lighed, gennem markedsføring, landbrug, energi, miljø og klima til transport, samhørighedspolitik og beskatning. I alt 4 milliarder euro øremærkes til aktioner til bekæmpelse af kræft, herunder fra EU4Health-programmet, Horizon Europe og programmet Digital Europe. Forventningerne er blevet styrket af europæiske strategers tilknytning til tre nøgleingredienser til modig transformation: incitamenter, innovation og investeringer. Disse afspejler forudsætningerne for at øge sundhedsvæsenet til højere effektivitetsniveauer, hvor værdien af ​​personaliserede lægemetoder kan forstås fuldt ud og yde dets fulde bidrag til Europas borgere.

Denne diskussion af personlig sundhedspleje skildrer et Europa, hvor mange chancer for forbedring endnu ikke er fuldt ud taget op. Men dette er ikke kun et katalog over mangler. De variationer og ineffektiviteter, den præsenterer, er et argument for at udløse radikal nytænkning og for at få mest muligt ud af personlig sundhedspleje. Det fremhæver godkendelsen af ​​incitamenter, innovation og investeringer fra en ny race af Europas ledere. Og det fokuserer på de ambitioner, der vil støtte udviklingen af ​​personlig sundhedspleje, diagnostik og medicin.

Alle - fra nyfødte babyer til ældre, fra patienter med kronisk sygdom til akutte kræftpatienter og fra sundhedsministerier til finansieringsbureauer - kan vinde. Prisen er intet andet end et skift i politikken. Prisen - hvad angår værdi for økonomien og livene - er uvurderlig.

Hvad angår biomarkører og avanceret molekylær diagnostik, vil konferencen også behandle dette vigtige emne i en sidstnævnte session - i dag har biomarkører enorm videnskabelig og potentiel klinisk værdi i pipelinen til diagnostisk test. De spænder over den brede diagnostiske sektor fra genomet til fænomenet over forskellige '-ome' niveauer og er blevet brugt siden de første dage af anvendelsen af ​​molekylærbiologi. En biomarkørsignatur er i stand til at afsløre specifikke biologiske træk eller målbare fysiologiske ændringer i henhold til en sygdomsstatus, fysiologisk eller patologisk tilstand eller efter lægemiddelpåføring.

En forståelse af biomarkører hænger sammen med den eksisterende nye forståelse af epidemiologi, præcisionsmedicin og farmakogenomik, udbredelsen af ​​teknologier som genomik, enkeltcelle-sekventering, mikrobiomanalyse og transkriptomik og mulighederne i bioinformatik og digitale innovationer, som kan være transformerende for individuelle patienter.

Efterhånden som ny genbaseret diagnostik spreder sig, bliver de stadig vigtigere for lægemiddeludvikling, godkendelse og senere i klinisk praksis. Der er adskillige lovende singularbiomarkører eller mere komplekse multiple biomarkørunderskrifter til rådighed, hvoraf de vigtigste i øjeblikket anvendes til vurdering af lægemiddeludvikling, patientstratificering eller måling af effektiviteten af ​​behandlingen i terapeutisk medicin. Der er klart et oversættelsesproblem for at overføre resultaterne fra molekylær diagnostikforskning til lægemiddeludvikling og endelig klinisk praksis. I fremtiden vil biomarkører og deres interaktion på forskellige niveauer øge den molekylære og cellulære viden om sygdom og lægemiddelmekanismer.

For at tilmelde dig konferencen klik : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. og klik : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. til dagsordenen.

Von der Leyen foreslår EU-dækkende sundhedspas

Europa-Kommissionen vil forelægge lovgivning om et digitalt sundhedspas inden udgangen af ​​marts. Meddelelsen følger efter et virtuelt møde mellem EU-ledere i sidste uge, hvor Grækenland og Østrig opfordrede andre stater til at vedtage vaccinationspas for at genstarte rejser og turisme. Imidlertid forbliver andre på hegnet på grund af bekymring over vaccineeffektivitet og diskrimination. Efter diskussionen om vacciner og rejsebegrænsninger foretaget af EU-ledere under Det Europæiske Råds videokonference tager blokken yderligere skridt til at genindføre rejser over hele kontinentet. Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen sagde i et tweet, at lovgivning forberedes på et 'Digital Green Pass'. Dette tjener til at give bevis for vaccination, testresultater for "dem, der endnu ikke kunne få vaccine" eller information om COVID-19-opsving.

Von der Leyen, der har været kommissionsformand siden december 2019, sagde, at det digitale pas var nødvendigt for at lette europæernes liv. Forslaget, sagde hun, vil blive afsluttet og præsenteret inden udgangen af ​​marts.

Det er alt for denne uge fra EAPM - husk, tilmelding er stadig åben for EU-formandskabskonference, men kun indtil udgangen af ​​i dag (5. marts) - 150 personer har allerede tilmeldt sig, klik : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. for at registrere og deltage i dem, og klik : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. til dagsordenen. Til dem, der vil deltage, ser EAPM meget frem til at slutte sig til dem den 8. marts - vær sikker og godt og have en fremragende weekend.

Continue Reading

Kina

EU klar til at tage yderligere skridt, hvis Kina ændrer Hongkongs valglov

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Som svar på en meddelelse fra National People's Congress i Kina om, at den ville overveje at ændre valgsystemet i Hongkongs særlige administrative region, udsendte Den Europæiske Tjeneste for Ekstern Handling en erklæring, der sagde: "Hvis den blev vedtaget, ville en sådan reform potentielt have været langt- at nå negative konsekvenser for demokratiske principper og demokratisk valgte repræsentanter i Hong Kong. Det ville også være i modstrid med tidligere valgreformer i Hong Kong og give afkald på de forpligtelser, der er nedfældet i artikel 45 og 68 i grundloven om at indføre almindelig valgret ved valget af den administrerende direktør og det lovgivende råd.

"EU opfordrer myndighederne i Beijing til nøje at overveje de politiske og økonomiske konsekvenser af enhver beslutning om at reformere valgsystemet i Hongkong, der ville underminere de grundlæggende friheder, politisk pluralisme og demokratiske principper. Som aftalt med EU's udenrigsministre står EU klar til at tage yderligere skridt som reaktion på enhver yderligere alvorlig forværring af politiske frihedsrettigheder og menneskerettigheder i Hongkong, hvilket ville være i modstrid med Kinas nationale og internationale forpligtelser. "

En beslutning kan forventes inden den 11. marts.

Continue Reading

Brexit

Fiskerivirksomheder kunne gå i stykker over Brexit, fortalte parlamentsmedlemmer

Gæst bidragyder

Udgivet

on

Britiske fiskerivirksomheder kan gå i stykker eller flytte til Europa på grund af handelsforstyrrelser efter Brexit, har industristal advaret om, skriver BBC.

Parlamentsmedlemmer fik at vide, at papirarbejde på grund af nye grænsekontroller havde vist sig at være et "massivt problem" og skulle flyttes online.

De hørte også, at ekstraomkostninger havde gjort det "umuligt" for nogle virksomheder at handle rentabelt.

Ministrene har lovet handling mod forstyrrelser og £ 23 millioner for berørte virksomheder.

Den britiske regering har også oprette en taskforce med det formål at løse problemer, som industrien i Skotland står over for.

Commons-miljøkomitéen hørte, at finansieringen måtte fortsætte og udvides yderligere for at hjælpe sektoren med at klare Brexit-relaterede problemer.

Uden for EU's indre marked er den britiske fiskeeksport til Europa nu underlagt nye told- og veterinærkontroller, som har skabt problemer ved grænsen.

Martyn Youell, en manager hos det sydvestlige England fiskeriselskab Waterdance, fortalte parlamentsmedlemmer, at branchen stod over for mere end "tandproblemer".

"Mens nogle ting er afgjort, nogle åbenlyse problemer, føler vi, at vi forbliver med mindst 80% af de handelsproblemer, der er stødt på," sagde han.

"Der er nogle ekstreme kræfter, der opererer i forsyningskæden, og vi vil sandsynligvis se en tvungen konsolidering eller forretningssvigt."

"De eksportører, vi har at gøre med, overvejer seriøst at flytte en del af deres forarbejdningsvirksomhed til EU på grund af de vanskeligheder, vi står over for".

Han sagde, at de "stort set papirbaserede" formularer, de nu skal udfylde, havde skubbet omkostningerne op, og opfordrede Storbritannien til at samarbejde med EU om at flytte dem online.

'Masser af vrede'

Donna Fordyce, administrerende direktør for Seafood Scotland, sagde, at problemerne kan føre til, at især mindre virksomheder stopper deres handel med Europa på mellemlang sigt.

Hun sagde, at de årlige omkostninger til det nye papirarbejde, mellem £ 250,000 og £ 500,000 om året, var for meget for dem at opretholde.

Men hun sagde, at mange "ikke kan se, hvor de kunne henvende sig" i øjeblikket, fordi rejseforbud og Covid-pandemien har lukket andre markeder.

Hun tilføjede, at der var "meget vrede" over udformningen af ​​regeringens kompensationsordning på £ 23 mio., Der forbinder midler med beviselige tab på grund af Brexit.

Hun sagde, at det betød, at mange firmaer, der havde "arbejdet natten igennem" for at gøre forsendelserne klar, ikke var blevet kompenseret for ekstra omkostninger.

Forbud mod skaldyr

Sarah Horsfall, co-administrerende direktør i Shellfish Association i Storbritannien, kritiserede også ordningen og bemærkede, at virksomheder, der "gjorde en massiv indsats" ikke var kvalificerede.

Hun opfordrede også ministre til at vedtage en anden tilgang for at overtale EU til at vælte en forbud mod britisk eksport af nogle typer levende skaldyr.

Efter at have forladt EU's indre marked, skal denne eksport fra alle fiskepladser undtagen højeste kvalitet renses, før den kan komme ind på EU-markedet.

Den britiske regering har beskyldt EU for at frafalde en tidligere forpligtelse, sådan eksport kunne fortsætte med et særligt certifikat.

Fru Horsfall sagde, at der havde været "tilbøjelighed til en smule misforståelse" blandt både britiske eller EU-embedsmænd om reglerne efter Brexit.

Hun opfordrede en "mere nuanceret tilgang" fra britiske ministre til at løse sagen og noterede sig, at deres "bullish" svar "måske heller ikke har hjulpet".

Og hun sagde, at et mere "fleksibelt" regime til bestemmelse af kvaliteten af ​​det britiske fiskerivand kunne hjælpe industrien på lang sigt.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending