Slut med os

Tyskland

Tyskland opfordrer Iran til at overholde den nukleare pagt

Reuters

Udgivet

on

Den tyske udenrigsminister Heiko Maas (billedet) opfordrede mandag (22. februar) til at redde atomvåbenpagten 2015 mellem Iran og verdensmagterne, som han sagde var i Teherans interesse, skriver Stephanie Nebehay.

Han talte til den FN-sponsorerede konference om nedrustning i Genève og bemærkede, at Bidens administration erklærede parat til at tilslutte sig pagten igen og tilføjede: "Det er i Irans bedste interesse at ændre kursen nu, inden aftalen beskadiges uudbedret."

Maas sagde, at Tyskland forventede ”fuld overensstemmelse, fuld gennemsigtighed og fuldt samarbejde” fra Iran med Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA), hvis chef Rafael Grossi vendte tilbage søndag fra en rejse til Teheran.

Rapportering af

coronavirus

Tyskland afviser EU-udøvende opfordring til at lette COVID-grænsekanter: brev

Reuters

Udgivet

on

By

Tyskland fortalte Den Europæiske Union, at det ville opretholde sine seneste grænsebegrænsninger, der blev indført for at bremse spredningen af ​​nye koronavirusvarianter, snubbende opkald fra blokens udøvende Europa-Kommission, Østrig og Tjekkiet skriver Gabriela Baczynska og Sabine Siebold.

Den Bruxelles-baserede direktør bad i sidste uge Tyskland og fem andre lande om at lette ensidige restriktioner for bevægelse af varer og mennesker og sagde, at de er “gået for langt” og lægger en belastning på blokens elskede indre marked.

Men Tysklands EU-ambassadør svarede i et brev fra 1. marts, som blev set af Reuters: "Vi er nødt til at opretholde de foranstaltninger, der er truffet ved de indre grænser i øjeblikket af hensyn til sundhedsbeskyttelse."

Continue Reading

coronavirus

Tysk virksomhed erklærer gradvis lempelse af koronavirus-kantsten som 'katastrofe'

Reuters

Udgivet

on

By

Tyske forretningsgrupper udtrykte forfærdelse torsdag (4. marts), efter at kansler Angela Merkel og statsledere blev enige om en gradvis lempelse af koronavirus-kantsten, men tilføjede en "nødbremse" for at genindføre begrænsninger, hvis sagenumre kommer ud af kontrol, skriver Christian Kraemer og Michael Nienaber.

”Resultaterne af Coronavirus-topmødet er en katastrofe for detailhandlen,” sagde Stefan Genth, administrerende direktør for HDE-detailforeningen.

I henhold til den fem-trins plan, der blev aftalt sent på onsdag (3. marts), får op til fem personer fra to husstande lov til at mødes fra den 8. marts med børn under 14 undtaget. Nogle butikker, herunder boghandlere og havecentre, kan genåbnes.

Andre detailhandlere kan kun åbne igen i regioner, hvor antallet af sager er under 50 sager pr. 100,000 mennesker over syv dage. Hvis forekomsten stiger over 50, begynder begrænsningerne for 'klik og mød', hvor kunderne bestiller en plads til at gå i butikken.

På torsdag steg Tysklands syv-dages sagsgennemsnit til 64.7 fra 64 onsdag. Nye infektioner steg med 11,912 til 2,471,942, og antallet af dødsfald steg med 359 til 71,240.

”Den stabile forekomst af 50 ordineret til åbning af butikker kan ikke ses,” sagde HDE og tilføjede, at detailhandlerne sandsynligvis ville miste yderligere 10 mia. Euro (12.1 mia. Dollar) i salg inden udgangen af ​​marts sammenlignet med 2019.

Merkels stabschef Helge Braun forsvarede kun beslutningen om at lette kantsten gradvist og fortalte ARD's offentlige tv-station, at nødbremsen for regioner med en forekomst på over 100 var nødvendig for at undgå en tredje bølge af infektioner.

”Det er meget vigtigt ... fordi åbningstrinnene kommer på et tidspunkt, hvor tallene stiger lidt igen, og den britiske mutant er ved at blive den mest almindelige virustype i vores land. Så vi er nødt til at være forsigtige ”, sagde Braun.

HDE var skeptisk over for muligheden for at shoppe efter aftale og bemærkede, at personale- og driftsomkostninger sandsynligvis ville være højere end omsætningen.

Hans Peter Wollseifer, præsident for foreningen, der repræsenterer faglærte fag, opfordrede til hurtigere fremskridt med vaccination og massetestning af COVID-19.

"For at forhindre, at virksomheder dør på en bred front, skal det økonomiske liv muliggøres igen så hurtigt som muligt," sagde Wollseifer. "De beslutninger, der er truffet nu, gør ikke dette retfærdigt."

Han opfordrede til, at der skulle tages mere hensyn til andre kriterier i stedet for kun at fokusere på infektionsniveauet, såsom situationen på intensivafdelinger på hospitaler samt fremskridt med test og vaccination.

($ 1 = € 0.8295)

Continue Reading

coronavirus

Merkel siger, at COVID-varianter risikerer tredje virusbølge, skal gå forsigtigt

Reuters

Udgivet

on

By

Nye varianter af COVID-19 risikerer en tredje bølge af infektioner i Tyskland, og landet skal fortsætte med stor omhu, så en ny landsdækkende nedlukning ikke bliver nødvendig, kansler Angela Merkel (billedet) fortalte Frankfurter Allgemeine Zeitung, skriver Paul Carrel.

Antallet af nye daglige infektioner har stagneret i løbet af den sidste uge med syv-dages forekomst svæver på omkring 60 tilfælde pr. 100,000. Onsdag (24. februar) rapporterede Tyskland 8,007 nye infektioner og 422 yderligere dødsfald.

”På grund af (varianter) går vi ind i en ny fase af pandemien, hvorfra en tredje bølge kan komme ud,” sagde Merkel. "Så vi skal gå klogt og forsigtigt, så en tredje bølge ikke nødvendiggør en ny fuldstændig nedlukning i hele Tyskland."

Merkel og statspremiere i Tyskland, Europas mest folkerige land og største økonomi, er enige om at udvide restriktioner for at bremse spredningen af ​​coronavirus indtil 7. marts.

Frisørsaloner får lov til at genåbne fra den 1. marts, men tærsklen for en gradvis genåbning af resten af ​​økonomien er rettet mod en infektionsrate på ikke mere end 35 nye tilfælde pr. 100,000 mennesker over syv dage.

Vacciner og omfattende test kan muliggøre "en mere regionalt differentieret tilgang", sagde Merkel i avisinterviewet, der blev offentliggjort online onsdag.

”I et distrikt med en stabil forekomst på 35 kan det for eksempel være muligt at åbne alle skoler uden at forårsage forvridninger i forhold til andre distrikter med en højere forekomst og skoler, der endnu ikke er åbne,” tilføjede hun.

”En intelligent åbningsstrategi er uløseligt forbundet med omfattende hurtige tests, som det var som gratis tests,” sagde hun. ”Jeg kan ikke sige nøjagtigt, hvor lang tid det tager at installere et sådant system. Men det bliver i marts. ”

Merkel beskrev det engelsksvenske firma AstraZenecas COVID-19-vaccine, som nogle vigtige medarbejdere har nægtet, som "en pålidelig vaccine, effektiv og sikker."

"Så længe vacciner er lige så knappe som de er i øjeblikket, kan du ikke vælge, hvad du vil vaccineres med."

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending