Følg os

Kina

Xi står over for udfordringer mod menneskeheden og søger løsninger fra globalt perspektiv: Tidligere mexicansk ambassadør i Kina

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den kinesiske ambassadør i Mexico, Zhu Qingqiao, deltager efter invitation i en ceremoni, der markerer indpakningen af ​​det første parti kinesiske COVID-19-vacciner, som afholdes på en fabrik af Drugmex i Querétaro, 22. marts 2021. (Foto med tilladelse fra den kinesiske ambassade i Mexico)

"Præsident Xi Jinping har efterladt et dybt indtryk på mig for hans vision og visdom." Sådan beskrev Sergio Ley Lopez, tidligere mexicansk ambassadør i Kina, den kinesiske præsident i et nyligt interview med People's Daily, skriver Peng Min, Folks daglige.  

I februar 2009 besøgte Xi, som daværende kinesisk vicepræsident, Mexico på invitation fra den mexicanske regering. Besøget kom et år efter udbruddet af den globale finanskrise, som havde bragt alvorlige konsekvenser for økonomien og folks levebrød globalt.

"Gennem besøget håbede Kina at lære den mexicanske regerings foranstaltninger til at klare krisen, samt forbedre den bilaterale forretningskommunikation og drive økonomisk vækst fra begge sider," huskede Ley Lopez, der nu fungerer som præsident for Business Business. Sektion for Asien og Oceanien i det mexicanske erhvervsråd for udenrigshandel, investeringer og teknologi.

"Præsident Xi holdt en tale ved en frokost arrangeret af mexicanske og kinesiske iværksættere, som var enkel, klar og inspirerende. Han var beslutsom og bevidst om, hvad han ønskede at opnå, og han vidste, hvordan han skulle opfylde sit ansvar for sit land og folk,” sagde Ley Lopez og mindede om sit første møde med den kinesiske præsident.

»Desuden var han åben, ærlig og bredsindet. Vi så en leder, der studerede andre landes erfaringer og fuld af personlig karisma,” tilføjede Ley Lopez.

I april 2013 aflagde den daværende mexicanske præsident Enrique Pena Nieto et statsbesøg i Kina og deltog i Boao Forum for Asias (BFA) årlige konference 2013. Ley Lopez fulgte som erhvervsrepræsentant med ham på turen.

reklame

"Ved åbningsceremonien for konferencen understregede præsident Xi, at vi som medlemmer af den samme globale landsby bør fremme en følelse af fælles skæbnefællesskab, følge tidens trend, holde i den rigtige retning, holde sammen i en tid. af vanskeligheder og sikre, at udviklingen i Asien og resten af ​​verden når nye højder,” sagde Ley Lopez.

Som den første mexicanske præsident, der deltog i BFA's årlige konference, understregede Pena Nieto, at vækstøkonomier i Latinamerika og Asien var nødt til at samarbejde med hinanden. Han ønskede at lære af Kinas erfaringer og søge fælles udvikling gennem sit besøg, sagde Ley Lopez.

Den første batch på 200,000 doser af Sinovac-vaccine produceret i Kina ankommer til Mexico den 20. februar 2021. (Foto med tilladelse fra den kinesiske ambassade i Mexico)

Pena Nieto inviterede præsident Xi til at besøge Mexico under deres møde, og sidstnævnte tog imod invitationen, fortalte Ley Lopez til People's Daily og tilføjede, at for at fremskynde udviklingen af ​​bilaterale forbindelser, var det nødvendigt at slå til, mens jernet er varmt.

I juni 2013 aflagde præsident Xi et statsbesøg i Mexico. De gensidige besøg, som blev aflagt på kun to måneder, viste den betydning, de to lande lægger på udviklingen af ​​deres forbindelser. Det var under dette besøg, Kina og Mexico løftede deres forhold til et omfattende strategisk partnerskab.

"Præsident Xi sagde, at venskab er som vin, jo ældre, jo bedre. Venskabet mellem Mexico og Kina er som gammel tequila, der bliver bedre med alderen. De to lande deler mange fælles interesser og ansvar om store globale spørgsmål, såsom forbedring af global økonomisk styring og forbedring af reformen af ​​det globale styringssystem,” sagde Ley Lopez.

Kort efter præsident Xis besøg i Mexico nåede de to lande frem til en række ramme- og samarbejdsaftaler. Selvom de er adskilt af Stillehavet, har de yderligere strammet deres bånd.

I november 2014 aflagde Pena Nieto endnu et statsbesøg i Kina efter invitation og deltog i det 22. APEC Economic Leaders' Meeting. Denne gang var Ley Lopez stadig i præsidentens delegation.

Da de poserede til billeder ved Yanqi-søen, hvor mødestedet var, præsenterede Pena Nieto sin delegation for Xi. "Da præsident Xi nærmede sig mig, sagde han, at han huskede og værdsatte mig. Han kaldte mig en god ven af ​​Kina,” huskede Ley Lopez.

“Jeg husker stadig hans venlige øjenkontakt og faste håndtryk. Jeg er stolt af mig selv, fordi min indsats for at fremme venskab og samarbejde mellem Mexico og Kina blev anerkendt,” sagde Ley Lopez.

Den tidligere mexicanske ambassadør i Kina følger nøje udviklingen af ​​Bælte- og vejinitiativet. Han mener, at det har bygget en bro af fred, stabilitet og fælles udvikling mellem lande og kontinenter gennem infrastruktur, handel og investeringssamarbejde.

"De interesser, der skal tages i betragtning, bør være alles interesser, hvilket er et genialt citat, der engang blev citeret af præsident Xi. I Latinamerika er der også et lignende ordsprog, der siger, at kun ved at gavne hele verden kan et individuelt land gavne sig selv. Når et statsoverhoved står over for udfordringerne mod menneskeheden og søger løsninger fra et globalt perspektiv, vil verden se hans brede vision og sind,” bemærkede Ley Lopez. 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending