Følg os

Kina

Trafikken mellem EU og Kina betyder, at Kasakhstan er 'landforbundet, ikke landlåst', da handelen i Mellemkorridoren boomer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Der er en voldsom efterspørgsel efter at bruge den korteste handelsrute mellem Kina og Europa, Mellemkorridoren på tværs af Kasakhstan og Kaukasus. Importører og eksportører, der skifter fra at sende deres varer gennem Rusland, samledes i Bruxelles for at høre, hvordan forhindringer bliver overvundet, skriver politisk redaktør Nick Powell.

Det, der først var tænkt som et rundbordsbord med omkring 40 gæster, blev en stor konference med mange flere deltagere, da 80 virksomheder, transportoperatører og internationale organisationer mødtes under banneret 'Transit- og transportsamarbejde mellem Kasakhstan og Den Europæiske Union: Udsigter for Udvikling af den midterste korridor«.

Den massive interesse for handelsruten mellem Europa og Kina, på tværs af Kasakhstan, Aserbajdsjan og Georgien, stammer fra kollapset i trafikken langs den nordlige korridor gennem Rusland, efter dets invasion af Ukraine. Ved åbningen af ​​konferencen talte Bogusław Liberadzki MEP, fra Europa-Parlamentets Transportudvalg, om behovet for løsninger, der ikke vil blokere EU's handel.

Kasakhstans ambassadør i EU, Margulan Baimukhan, sagde, at der havde været en enorm vækst i containertrafikken gennem hans land, og at der i det Nye Kasakhstan, der var forårsaget af politiske reformer, der for nylig blev godkendt ved en folkeafstemning, var en garanti for lige vilkår for alle virksomheder, der handler der.

Fra EU's transportkommissærs kabinet sagde Pablo Fabregas Martinez, at Kasakhstan ikke blot kan ses som transitland, men snarere som et logistisk knudepunkt. Det kan være den største indlandsstat i verden, men "du er ikke indlandsstat med EU, du er landforbundet med os", sagde han.

Næstformand for Kasakhstan Railways, Yerlan Koishibayev, sagde, at det at være uden land faktisk var en konkurrencefordel på grund af forbindelserne med andre lande. Han sagde, at containertrafikken på kasakhiske tog voksede hurtigt for at matche kravene i Europa og Kina. Nye jernbanestrækninger blev bygget og eksisterende elektrificeret for at tilskynde til større brug af den grønneste transportform.

Afgørende for udvidelsen af ​​trafikken langs Mellemkorridoren er at sikre effektive grænseovergange, især færgeoverfarten af ​​Det Kaspiske Hav. Formanden for Aktau Havn, Abay Turikpenbaev, forklarede, hvordan forsinkelser i papirarbejdet blev elimineret af en elektronisk udveksling af data. Dette involverede ikke kun havnen i Baku, på den anden side af Det Kaspiske Hav i Aserbajdsjan, men den "tørre havn" i Khorgos på den kasakhisk-kinesiske grænse, hvor gods skiftes mellem de to landes jernbanesystemer.

reklame

Selvom det mest tidsfølsomme gods vil blive transporteret dyrt med fly, giver jernbane og færge betydelige besparelser i rejsetider sammenlignet med søruter. Det tager 35 dage til søs fra den kinesiske havn Lianyungang til Istanbul, med tog er det 16 dage fra den jernbaneterminal, som Kasakhstan har etableret i Lianyungang i et joint venture med Kina.

Fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa sagde dens Senior Program Officer, Daniel Kroos, at forbedring af handelen over Det Kaspiske Hav og Sortehavet allerede havde været en høj prioritet før den seneste vækst i trafikken på den midterste korridor. Men en naturlig udvikling var blevet fremskyndet, og nogle skridt til at øge kapaciteten, såsom at skaffe flere skibe, ville tage tid. Et andet skridt fremad ville være skabelsen af ​​et fælles track and trace-system ved hjælp af en digital platform, der forbinder forskellige lande og organisationer.

Det kan ikke komme hurtigt nok for Marco Politi, kommerciel direktør for den italienske DBA Group, som også opfordrede til en integreret dataudveksling for at reducere toldforsinkelser. Som venetianer selv påkaldte han sin nære navnebror, Marco Polo, som var pioner for den midterste korridor med sin episke rejse fra Venedig til Kina i det trettende århundrede.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending