Følg os

Europa-Kommissionen

Nyt europæisk Bauhaus: Nye tiltag og finansiering til at forbinde bæredygtighed med stil og inklusion

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

logo

Kommissionen har vedtaget en meddelelse om begrebet det nye europæiske Bauhaus. Dette omfatter en række politiske tiltag og finansieringsmuligheder. Projektet sigter mod at fremskynde transformationen af ​​forskellige økonomiske sektorer som byggeri og tekstiler for at give alle borgere adgang til cirkulære og mindre kulintensive varer.

Det nye europæiske Bauhaus bringer en kulturel og kreativ dimension til European Green Deal med det formål at demonstrere, hvordan bæredygtig innovation tilbyder håndgribelige, positive oplevelser i vores daglige liv.

Til finansieringen vil der være omkring 85 mio. EUR afsat til nye europæiske Bauhaus -projekter fra EU -programmer i 2021 - 2022. Mange andre EU -programmer vil integrere det nye europæiske Bauhaus som et element i kontekst eller prioritet uden et foruddefineret dedikeret budget.

reklame

Finansiering kommer fra forskellige EU -programmer, herunder Horizon Europe program for forskning og innovation (især Horisont Europa -missionerne), Life program for miljø- og klimaindsatsen og Europæiske Fond for Regionaludvikling. Desuden vil Kommissionen opfordre medlemsstaterne til at bruge de nye europæiske Bauhaus-kerneværdier i deres strategier for territorial og socioøkonomisk udvikling og mobilisere de relevante dele af deres genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner samt programmerne under samhørighedspolitikken til bygge en bedre fremtid for alle.

Kommissionen vil oprette en Nyt europæisk Bauhaus Lab: en 'tænk og gør tank' til at co-skabe, prototype og teste nye værktøjer, løsninger og politiske anbefalinger. Lab vil fortsætte bevægelsens samarbejdsånd, der samler forskellige samfundslag og når ud til samfund, industri og politik for at forbinde mennesker og finde nye måder at skabe sammen på.

Meddelelsen er inspireret af de input, der blev modtaget under co-designfasen, der løb fra januar til juli, hvor Kommissionen modtog over 2000 bidrag fra hele Europa og videre.

reklame

Fremme af en voksende bevægelse

I januar 2021 blev den nye europæiske Bauhaus-co-designfase lanceret for at identificere og tænke over æstetiske, bæredygtige og inkluderende løsninger til vores boligarealer og hjælpe med at levere den europæiske grønne aftale. Den første del af udviklingen opfordrede alle til at deltage i en samtale for at gentænke den måde, vi lever sammen på. Disse udvekslinger førte til den nye europæiske Bauhaus -kommunikation, der blev vedtaget i dag.

Samskabelse vil fortsat være afgørende, og det vil udvikle sig i lyset af de første konkrete resultater gennem vurderinger og anmeldelser. Derfor vil Kommissionen yderligere uddybe arbejdet med det voksende nye europæiske Bauhaus -fællesskab af engagerede personer, organisationer og myndigheder. 

Bevægelsen henter også inspiration fra eksisterende smukke, bæredygtige og inkluderende steder og projekter i Europa. De første nye europæiske Bauhaus -priser fejrer disse præstationer og uddeler præmier på tværs af ti kategorier, fra 'produkter og livsstil' til 'genopfundne steder at mødes og dele'. Strengen 'New European Bauhaus Rising Stars', der udelukkende er åben for under 30'erne, understøtter og tilskynder den yngre generation til at fortsætte med at udvikle nye ideer og spændende koncepter. Vinderne modtager deres præmier ved en prisoverrækkelse den 16. september.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Det nye europæiske Bauhaus kombinerer den store vision om den europæiske grønne aftale med håndgribelige ændringer på stedet. Ændring, der forbedrer vores daglige liv, og som mennesker kan røre og føle - i bygninger, i offentlige rum, men også i mode eller møbler. Det nye europæiske Bauhaus sigter mod at skabe en ny livsstil, der matcher bæredygtighed med godt design, der har brug for mindre kulstof, og som er inklusiv og overkommelig for alle. ”

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Ved at bygge bro mellem videnskab og innovation med kunst og kultur og tage en holistisk tilgang vil det nye europæiske Bauhaus skabe løsninger, der ikke kun er bæredygtige og innovative, men også tilgængelige, overkommelig og livsforbedrende for os alle. ”

Kommissær for samhørighed og reformer Elisa Ferreira sagde: ”Gennem sin tværfaglige og deltagende tilgang styrker det nye europæiske Bauhaus rollen som lokale og regionale samfund, industrier, innovatører og kreative sind, der arbejder sammen om at forbedre vores livskvalitet. Samhørighedspolitikken vil omdanne nye ideer til handling på lokalt plan. ”

Mere information

Meddelelse om det nye europæiske Bauhaus

Bilag 1-Rapport om samdesignfasen

Bilag 2 - Mobilisering af EU -programmer

Bilag 3 - Det nye europæiske Bauhaus -politiske økosystem

Q & A

Nyt europæisk Bauhaus -websted

Højt niveau rundt bord

Unionens tilstands tale af præsident von der Leyen

Belgien

Kommissionen godkender 45 millioner euro belgisk ordning til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk ordning på 45 millioner euro til støtte for virksomheder, der er aktive i Bruxelles-hovedstadsregionen, der er ramt af coronavirus-udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den belgiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Den offentlige støtte blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen, der går under navnet 'la prime Relance', vil støtten have form af direkte tilskud. Støtteberettigede er virksomheder i alle størrelser, der er aktive i følgende sektorer: natklubber, restauranter og caféer (»ReCa«) og nogle af deres leverandører, events, kultur, turisme, sport og persontransport. For at være berettiget skal virksomheder have været registreret i Centralbanken for virksomheder ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senest den 31. december 2020. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige Ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64775 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen godkender € 120 mio. Spansk ordning til støtte for transformation og modernisering af drivhuse

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har fundet ud af, at en spansk ordning på 120 mio. EUR, der blev stillet til rådighed gennem Recovery and Resilience Facility (RRF) til støtte for en omfattende transformation eller modernisering af drivhuse, der producerer grøntsager, afskårne blomster og prydplanter, er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Den anmeldte ordning finansieres via RRF efter Kommissionens positive vurdering af den spanske genopretnings- og modstandsdygtighedsplan og vedtagelse af Rådet.

Ordningen, der løber frem til 31. december 2023, har til formål at forbedre konkurrenceevnen og bæredygtigheden for primære producenter af grøntsager, snitblomster og prydplanter ved at støtte deres økologiske overgang. I henhold til ordningen vil den offentlige støtte have form af direkte tilskud og målrette investeringer rettet mod strukturelle og energieffektive forbedringer. Kommissionen vurderede ordningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især retningslinjerne for statsstøtte i landbrugs- og skovbrugssektoren og i landdistrikterne, som gør det muligt for medlemsstaterne at yde bistand for at sikre levedygtig fødevareproduktion og for at fremme en effektiv og bæredygtig anvendelse af ressourcer for at opnå intelligent og bæredygtig vækst.

Kommissionen konkluderede, at støtten letter udviklingen af ​​en økonomisk aktivitet og ikke påvirker handelsforholdene i et omfang, der strider mod den fælles interesse. Derfor har Kommissionen fundet ud af, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Alle investeringer og reformer, der indebærer statsstøtte, der indgår i de nationale genopretningsplaner, der er fremlagt i forbindelse med RRF, skal meddeles Kommissionen til forhåndsgodkendelse, medmindre den er omfattet af en af ​​gruppefritagelsesreglerne for statsstøtte. Kommissionen vil vurdere sådanne foranstaltninger som et prioriteret spørgsmål og har givet vejledning og støtte til medlemsstaterne i de forberedende faser af de nationale planer for at lette den hurtige implementering af RRF. Samtidig sikrer Kommissionen i sin beslutning, at de gældende statsstøtteregler overholdes for at bevare lige vilkår på det indre marked og sikre, at RRF -midlerne bruges på en måde, der minimerer konkurrenceforvridninger og fortræng ikke private investeringer.

reklame

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.64328 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame
Læs

Europa-Kommissionen

Erklæring fra kommissær Kyriakides om EU Flu Flu Awareness Week

Udgivet

on

I influenza -bevidsthedsugen fra i dag (18. oktober) til 22. oktober kom kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides (billedet) afgav følgende erklæring: ”Når vi bevæger os fra efterår til vinter, en tid på året, hvor luftvejssygdomme bliver mere til stede, herunder sæsoninfluenza og naturligvis COVID-19, skal vi handle og sikre, at vores sundhedssystemer ikke bliver overbelastede . Selv uden pandemien mister op til 40,000 mennesker i EU hvert år livet på grund af influenzarelaterede årsager. Jeg opfordrer kraftigt alle til at tage sæsoninfluenza alvorligt og blive vaccineret mod det. Med pandemien som baggrund er influenzavaccination endnu vigtigere og mere nødvendig end nogensinde. Dem, der er i fare for COVID-19, er også dem, der er mest sårbare over for influenza: sundhedspersonale, personer med specifikke kroniske medicinske tilstande, ældre voksne og gravide. Vi har alle lært, hvor vigtig og livreddende vaccination mod COVID-19 er: det forhindrer alvorlig sygdom, de fleste hospitalsindlæggelser og dødsfald. I år skal vi øge influenzavaccinationsraten og lukke de resterende COVID-19-vaccinationshuller for at sikre, at vores mest sårbare befolkninger er beskyttet. Med cirkulation af begge vira skal vi forhindre, hvad der potentielt kan blive en 'twindemic' af COVID-19 og influenza. Nu er det tid til at begynde at lave aftaler om influenzavaccine! ” Den fulde erklæring er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending