Slut med os

Europa-Kommissionen

Digital suverænitet: Kommissionen starter alliancer for halvledere og industrielle skyteknologier

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen starter i dag (19. juli) to nye industrielle alliancer: Alliance for processorer og halvlederteknologier og European Alliance for Industrial Data, Edge og Cloud.

De to nye alliancer vil fremme den næste generation af mikrochips og industrielle cloud / edge computing-teknologier og give EU de nødvendige kapaciteter til at styrke dets kritiske digitale infrastrukturer, produkter og tjenester. Alliancerne vil samle virksomheder, repræsentanter for medlemsstaterne, den akademiske verden, brugere samt forsknings- og teknologiorganisationer.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Cloud- og edge-teknologier udgør et enormt økonomisk potentiale for borgere, virksomheder og offentlige administrationer, for eksempel med hensyn til øget konkurrenceevne og opfyldelse af branchespecifikke behov. Mikrochips er kernen i enhver enhed, vi bruger i dag. Fra vores mobiltelefoner til vores pas giver disse små komponenter et væld af muligheder for teknologiske fremskridt. At støtte innovation i disse kritiske sektorer er derfor afgørende og kan hjælpe Europa med at springe frem sammen med ligesindede partnere. ”

reklame

Industrial Alliance for processorer og halvlederteknologier

Mikrochips, herunder processorer, er nøgleteknologier, der driver alle elektroniske enheder og maskiner, vi bruger i dag. Chips understøtter en lang række økonomiske aktiviteter og bestemmer deres energieffektivitet og sikkerhedsniveauer. Kapaciteter i udviklingen af ​​processorer og chips er afgørende for fremtiden for nutidens mest avancerede økonomier. Industrial Alliance om processorer og halvlederteknologier vil være et nøgleinstrument til yderligere industrielle fremskridt i EU på dette område.

Det vil identificere og adressere aktuelle flaskehalse, behov og afhængigheder i hele branchen. Det vil definere teknologiske køreplaner, der sikrer, at Europa har kapacitet til at designe og producere de mest avancerede chips, samtidig med at dets samlede strategiske afhængighed reduceres ved at øge sin andel af den globale produktion af halvledere til 20% inden 2030.

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: ”Europa har alt, hvad der kræves for at lede det teknologiske løb. De to alliancer vil udvikle ambitiøse teknologiske køreplaner for at udvikle og implementere den næste generation af databehandlingsteknologier i Europa fra sky til kant og banebrydende halvledere. Alliancen om sky og kant sigter mod at udvikle energieffektive og stærkt sikrede europæiske industrielle skyer, som ikke er underlagt kontrol eller adgang fra tredjelandsmyndigheder. Alliancen om halvledere vil balancere globale halvlederforsyningskæder ved at sikre, at vi har kapacitet til i Europa at designe og producere de mest avancerede chips mod 2 nm og derunder. ”

Til dette formål sigter Alliance med at etablere den design- og produktionskapacitet, der kræves for at producere den næste generation af pålidelige processorer og elektroniske komponenter. Dette vil betyde, at Europa bevæger sig hen imod en produktionskapacitet på 16 nanometer (nm) til 10 nm knudepunkter for at understøtte Europas nuværende behov såvel som under 5 til 2 nm og derover for at forudse fremtidige teknologibehov. De mest avancerede typer halvledere er mere performante og har potentialet til at skære massivt den energi, der bruges af alt fra telefoner til datacentre.

European Alliance for Industrial Data, Edge og Cloud

Som fremhævet i den europæiske datastrategi øges mængden af ​​genereret data kraftigt, og en betydelig del af data forventes at blive behandlet ved kanten (80% i 2025, fra kun 20% i dag) tættere på brugerne, og hvor data genereres. Dette skift repræsenterer en stor mulighed for EU til at styrke sin egen cloud- og edge-kapacitet og dermed dets teknologiske suverænitet. Det vil kræve udvikling og implementering af fundamentalt nye databehandlingsteknologier, der omfatter kanten og bevæger sig væk fra fuldt centraliserede databehandlingsinfrastrukturmodeller.

Den europæiske alliance for industrielle data, Edge og Cloud vil fremme fremkomsten af ​​forstyrrende cloud- og edge-teknologier, der er meget sikre, energi- og ressourceeffektive og fuldt interoperable, hvilket skaber tillid til cloudbrugere i alle sektorer. Alliancen vil tjene EU-borgernes, virksomhedernes og den offentlige sektors specifikke behov (herunder til militære og sikkerhedsmæssige formål) til at behandle meget følsomme data, samtidig med at EU-erhvervsgrenens konkurrenceevne på cloud- og edge-teknologier øges.

I hele sin levetid vil Alliancens arbejde respektere følgende nøgleprincipper og normer:

  • Højeste standarder med hensyn til interoperabilitet og bærbarhed / reversibilitet, åbenhed og gennemsigtighed
  • højeste standarder med hensyn til databeskyttelse, cybersikkerhed og datasuverænitet
  • state of the art med hensyn til energieffektivitet og bæredygtighed, og
  • overholdelse af europæisk cloud-bedste praksis, herunder gennem overholdelse af relevante standarder, adfærdskodekser og certificeringsordninger.
Deltagelse i alliancerne

Disse alliancer er åbne for deltagelse af alle offentlige og private enheder med en juridisk repræsentant i Unionen og med relevante aktiviteter, forudsat at de opfylder betingelserne defineret i mandatet.

På grund af den strategiske relevans af aktiviteterne i de respektive sektorer er medlemskab af alliancer betinget af overholdelse af en række betingelser. Relevante interessenter skal opfylde kvalificeringskriterier, især relateret til sikkerhed (herunder cybersikkerhed), forsyningssikkerhed, IP-beskyttelse, databeskyttelse og dataadgang og praktisk brugbarhed for Alliancen. De skal underskrive erklæringerne og udfylde en ansøgningsskema, som vurderes af Europa-Kommissionen.

Baggrund

Den europæiske alliance for industrielle processorer og halvlederteknologier bygger på Kommissionens ambitioner om at styrke Europas mikroelektronik og indlejrede systemværdikæder og styrke den førende produktionskapacitet. I december 2020 forpligtede medlemsstaterne sig til at samarbejde om at styrke Europas kapacitet inden for halvlederteknologier og tilbyde den bedste ydeevne til applikationer i en lang række sektorer. 22 medlemsstater er i øjeblikket underskrivere af dette initiativ.

 europæisk Alliance for Industrial Data, Edge og Cloud bygger på politisk vilje, udtrykt af alle 27 medlemsstater i oktober 2020 for at fremme udviklingen af ​​næste generations sky- og kantkapacitet for den offentlige og private sektor. I deres Fælleserklæring, blev de underskrivende medlemslande enige om at samarbejde om at implementere modstandsdygtig og konkurrencedygtig skyinfrastruktur og -tjenester i hele Europa.

Mere information

Industrial Alliance for processorer og halvlederteknologier

Fælles erklæring om processorer og halvlederteknologier

European Alliance for Industrial Data, Edge og Cloud

Europæisk industriel strategi

Læs
reklame

Europa-Kommissionen

InvestEU: Kommissionen udnævner investeringsudvalget

Udgivet

on

Europa -Kommissionen udpegede tirsdag den 27. juli 12 eksterne eksperter som medlemmer af InvestEU -fondens investeringsudvalg for en periode på fire år. De 12 medlemmer af investeringsudvalget-fire faste og otte ikke-permanente medlemmer-blev udvalgt og udpeget af Kommissionen efter anbefaling fra InvestEU-styregruppen. De repræsenterer en bred viden og ekspertise inden for de relevante områder og sektorer, der er omfattet af InvestEU -programmet. Investeringsudvalget vil være kønsbalanceret og omfatte medlemmer fra hele EU for at sikre dyb indsigt på geografiske markeder i EU.

Udnævnelsen af ​​det uafhængige investeringsudvalg er endnu en milepæl for gennemførelsen af ​​InvestEU-programmet, som vil give EU afgørende langsigtet finansiering, trængsel i de nødvendige vigtige private investeringer til støtte for et bæredygtigt opsving og med til at opbygge et grønnere, mere digital og mere modstandsdygtig europæisk økonomi. Investeringsudvalget træffer afgørelse om tildeling af EU -garanti til investerings- og finansieringsoperationer foreslået af gennemførelsespartnerne under InvestEU -programmet. Det fuldstændigt uafhængige udvalg træffer sine beslutninger på grundlag af formularen til ansøgning om garanti og resultattavle leveret af gennemførelsespartnerne for at sikre overholdelse af InvestEU -forordningen og Investeringsretningslinjer. Investeringsudvalget vil fungere i fire sammensætninger, der svarer til de fire politikvinduer i InvestEU -programmet: bæredygtig infrastruktur; forskning, innovation og digitalisering; små og mellemstore virksomheder; og sociale investeringer og færdigheder.

reklame
Læs

Cyber ​​Security

Cybersikkerhed: Alle EU -medlemsstater forpligter sig til at opbygge en kvantekommunikationsinfrastruktur

Udgivet

on

Med Irlands seneste underskrift af politisk erklæring for at øge de europæiske kapaciteter inden for kvanteteknologier, cybersikkerhed og industriel konkurrenceevne har alle medlemsstater nu forpligtet sig til sammen med Europa -Kommissionen og Det Europæiske Rumagentur at bygge EuroQCI, en sikker kvantekommunikationsinfrastruktur, der dækker hele EU. Sådanne højtydende, sikre kommunikationsnetværk vil være afgørende for at opfylde Europas cybersikkerhedsbehov i de kommende år. Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Jeg er meget glad for at se alle EU -medlemsstater komme sammen for at underskrive EuroQCI -erklæringen - European Quantum Communication infrastruktur initiativ - et meget solidt grundlag for Europas planer om at blive en stor spiller inden for kvantekommunikation. Som sådan opfordrer jeg dem alle til at være ambitiøse i deres aktiviteter, da stærke nationale netværk vil være grundlaget for EuroQCI. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton tilføjede: ”Som vi for nylig har set, er cybersikkerhed mere end nogensinde en afgørende komponent i vores digitale suverænitet. Jeg er meget glad for at se, at alle medlemsstater nu er en del af EuroQCI -initiativet, en nøglekomponent i vores kommende initiativ til sikker forbindelse, som vil give alle europæere adgang til beskyttede og pålidelige kommunikationstjenester. ”

EuroQCI vil være en del af en bredere kommissionsaktion for at lancere et satellitbaseret sikkert forbindelsessystem, der vil gøre højhastighedsbredbånd tilgængeligt overalt i Europa. Denne plan vil levere pålidelige, omkostningseffektive forbindelsestjenester med forbedret digital sikkerhed. Som sådan vil EuroQCI supplere eksisterende kommunikationsinfrastrukturer med et ekstra lag af sikkerhed baseret på principperne for kvantemekanik - for eksempel ved at levere tjenester baseret på kvantnøgledistribution, en yderst sikker form for kryptering. Du kan finde flere oplysninger her.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Fiskeri: EU og Cookøerne er enige om at fortsætte deres bæredygtige fiskeripartnerskab

Udgivet

on

Den Europæiske Union og Cookøerne har aftalt at fortsætte deres vellykkede fiskeripartnerskab som en del af Bæredygtig fiskeripartnerskabsaftale, i en periode på tre år. Aftalen giver EU -fiskerfartøjer, der opererer i det vestlige og centrale Stillehav, mulighed for at fortsætte fiskeriet på Cookøernes fiskepladser. Miljø, oceaner og fiskeri KommissærVirginijus Sinkevičius sagde: ”Med fornyelsen af ​​denne fiskeriprotokol vil EU -fartøjer kunne fortsætte med at fiske en af ​​de sundeste tropiske tunbestande. Vi er særlig stolte over at kunne bidrage til udviklingen af ​​Cookøernes fiskerisektor - en lille ø -udviklingsstat, der ofte er blevet rost for sin effektive og ansvarlige fiskeriforvaltningspolitik, gennem vores sektorstøtte. Sådan fungerer EU's bæredygtige fiskeripartnerskabsaftaler i praksis. ”

Inden for rammerne af den nye protokol vil EU og skibsejere bidrage med i alt op til cirka 4 mio. EUR (6.8 mio. NZD) i de næste tre år, heraf 1 mio. initiativer inden for den sektorielle fiskeri- og havpolitik. Samlet set har indtægterne fra denne aftale, udover forbedringer i fiskerisektoren, tidligere givet Cookøernes regering mulighed for at forbedre sit sociale velfærdssystem. Flere oplysninger findes i nyhed.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending