Slut med os

coronavirus

Kommissionen godkender en polsk ordning på 1.1 mia. Euro til yderligere at støtte virksomheder, der er berørt af koronavirusudbrud

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en polsk ordning på 1.1 mia. € (5 mia. PLN) til støtte for virksomheder i forskellige sektorer, der er berørt af koronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtte Midlertidig ramme. Ordningen gælder for hele Polens område og består af fire foranstaltninger. Kommissionen fandt, at den polske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig overstiger støtten (i) ikke 225,000 € pr. Virksomhed, der er aktiv i den primære produktionssektor af landbrugsprodukter, 270,000 € pr. Virksomhed, der er aktiv inden for fiskeri- og akvakultursektoren og 1.8 mio. den midlertidige ramme og (ii) tildeles senest den 31. december 2021. 

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen støtteforanstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Koncerndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurrencepolitikken sagde: ”Denne ordning på 1.1 mia. € vil sætte Polen i stand til yderligere at støtte virksomheder i forskellige sektorer, såsom detailhandel, turisme og underholdning, der er berørt af udbruddet af coronavirus ved at hjælpe dem med at opfylde likviditetsbehov og fortsætte deres aktiviteter. Vi arbejder fortsat i tæt samarbejde med medlemslandene for at finde brugbare løsninger til at afbøde den økonomiske indvirkning af koronavirusudbruddet i tråd med EU-reglerne. ” En fuld pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

coronavirus

EU's reaktion mindsker det økonomiske slag mod COVID-19

Udgivet

on

Havde EU-institutionerne ikke grebet ind under COVID-19-pandemien, ville blokens økonomi have set meget værre, siger Verdensbankens rapport, skriver Cristian Gherasim.

Rapporten med titlen Inklusiv vækst på kryds og tværs pegede på medlemslandenes regeringer lige så meget som på, at EU-institutionerne træder til for at dæmpe virkningen af ​​COVID-19-restriktioner på de meget fattige. Det økonomiske svar betød, at pandemiens alvorligste virkninger på beskæftigelse og indkomst blev undgået.

Ifølge Verdensbankens dokument afslørede pandemien og øgede dybe uligheder, hvilket stoppede fremskridt på flere områder, herunder ligestilling mellem kønnene og indtægtskonvergens i alle EU -medlemsstater. I dag anslås det, at mellem tre og fem millioner mennesker i EU er "i fare for fattigdom" på grundlag af nationale værditærskler sammenlignet med før krisen.

reklame

"En grøn, digital og inklusiv overgang er mulig, hvis den økonomiske politik i stigende grad er rettet mod reformer og investeringer i uddannelse, sundhed og bæredygtig infrastruktur," sagde Gallina A. Vincelette, direktør for EU -landene i Verdensbanken.

Rapporten viser, at nogle af de eksisterende økonomiske støttesystemer kan hjælpe med igangværende reformer i hele EU. Der er også behov for en fortsat tilgang med offentlige støtteordninger og vaccinationsnøgle til styrkelse af virksomheder, ansatte og husstande.

Som vi så i hele Europa, i betragtning af at pandemien ikke er slut, reagerer regeringerne på den langvarige krise ved fortsat at tilbyde statsstøtte selv i hele 2021.

Alligevel, uanset svaret, udløste COVID-19-pandemien EU's stærkeste fredsnedgang siden Anden Verdenskrig med en økonomisk sammentrækning på 6,1% i 2020.

Verdensbankens rapport opfordrer regeringerne til at sikre, at der findes sunde og gennemtænkte politikker samt aktive arbejdsmarkedspolitikker for at understøtte en inklusiv genopretning. Rapporten understreger, at der bør lægges særlig vægt på sårbare præ-pandemiske arbejdstagere, såsom unge og selvstændige. Disse grupper er mere sårbare over for tilpasninger i beskæftigelsen i krisetider og kan stå over for længere perioder med arbejdsløshed eller perioder, hvor de er uden arbejde og mangler en indtægtskilde.

En særlig opmærksomhed i rapporten gives til kvinder, der er blevet uforholdsmæssigt påvirket af COVID-19-krisen. Rapporten fandt ud af, at mindst hver femte kvinde vil have svært ved at vende tilbage til arbejdet sammenlignet med hver tiende mand.

De områder, der er hårdest ramt i EU af pandemiens økonomiske nedfald, har været de nye økonomier. For Rumæniens tilfælde viser Verdensbankens rapport, at antallet af mennesker med risiko for fattigdom steg betydeligt i begyndelsen af ​​pandemien som følge af det betydelige fald i indkomster i pandemiens første bølge.

På trods af hurtig indførelse af statsstøtteforanstaltninger kombineret med politikker for tilpasning af job, der bidrager til at dæmpe fattigdomsniveauet, forventes fattigdomsraten stadig at ligge over niveauet før krisen i trods af hurtig indførelse af vækstøkonomier.

Verdensbankens rapport om Global Economic Outlook antyder, at vi vil have en stærk, men ujævn vækst i 2021. Den globale økonomi vil vokse med 5.6% - den stærkeste post -recession i 80 år. Resultatet afspejler stort set et stærkt opsving i nogle store økonomier, men trægt i andre.

Læs

coronavirus

EU's sundhedsorgan advarer mod at besøge populære græske øer over COVID-19

Udgivet

on

By

Folk står på Elli Beach, midt i coronavirus-sygdommen (COVID-19), på øen Rhodos, Grækenland, 12. april 2021. REUTERS/Louiza Vradi/File Photo

Grækenlands sydøgeiske øer blev markeret med 'mørkerød' på European Center for Disease Prevention and Control's COVID-19-kort torsdag (29. juli) efter en stigning i infektioner, hvilket betyder, at alt andet end væsentlige rejser til og fra regionen frarådes, skriver Karolina Tagaris, Reuters.

Klyngen på 13 øer omfatter Grækenlands mest populære destinationer for udenlandske turister - Mykonos, Santorini og Rhodos - som tilsammen tiltrækker millioner af mennesker hver sommer.

Grækenland havde stolet på at promovere "COVID-frie" øer for at trække besøgende tilbage i sommer i håb om, at en stigning i internationale rejser ville genoplive sin vitale turistindustri efter sit værste år i årtier i 2020. På trods af en stærk juni med hensyn til ankomster er der stadig usikkerhed over hvordan sæsonen vil forløbe. Læs mere.

reklame

"Vi venter på at se, hvordan (turist) markederne vil reagere," sagde Manolis Markopoulos, formand for hotelierforeningen på Rhodos, hvor mere end 90% af turisterne er fra udlandet med henvisning til ECDC -beslutningen. ECDC er et agentur i Den Europæiske Union

Tyskland og Storbritannien er de største kilder til besøgende i Grækenland.

De mørkerøde zoner på ECDC-kortet hjælper med at skelne områder med meget høj risiko og hjælper også EU-medlemsstaterne med at opretholde regler, der kræver test ved afgang og karantæne ved hjemkomst.

I sidste uge nedgraderede det Kreta, Grækenlands største ø og en anden populær destination, til den mørkerøde zone.

Læs

coronavirus

Frankrig kalder britiske karantæneregler for diskriminerende og overdrevne

Udgivet

on

By

En passager kigger på et afgangstavle med aflyste flyvninger fra Paris til London og Bristol i Paris Charles de Gaulle lufthavn i Roissy nær Paris, midt i spredningen af ​​coronavirus-sygdommen (COVID-19) i Frankrig, 21. december 2020. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Englands beslutning om at bevare karantæneforanstaltninger for rejsende, der kommer fra Frankrig og ikke for dem, der kommer fra andre EU -lande, er diskriminerende og ikke baseret på videnskab, sagde en fransk minister torsdag (29. juli), skriver Michel Rose, Reuters.

England sagde torsdag, at det ville give fuldt vaccinerede besøgende fra EU og USA mulighed for at ankomme uden at skulle karantæne fra næste uge, men at det først ville gennemgå reglerne for rejsende fra Frankrig i slutningen af ​​næste uge. Læs mere.

reklame

"Det er overdrevent, og det er ærligt talt uforståeligt af sundhedsmæssige årsager ... Det er ikke baseret på videnskab og diskriminerende over for franskmændene," sagde den franske Europaminister Clement Beaune på LCI TV. "Jeg håber, at det vil blive gennemgået hurtigst muligt, det er bare sund fornuft."

Beaune sagde, at Frankrig ikke planlagde tit-for-tat-foranstaltninger "for nu".

Den britiske regering har sagt, at den holder karantæneregler for rejsende fra Frankrig på grund af tilstedeværelsen af ​​Beta -varianten der, men franske embedsmænd siger, at hovedparten af ​​sagerne kommer fra øen La Reunion i Det Indiske Ocean.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending