Følg os

Libyen

Det libyske politiske dialogforum er i en blindgyde

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Libyens politiske dialogforum (LPDF) er blevet afholdt siden 9. november i Tunesien. 75 delegerede fra Libyens tre historiske regioner forventes at vedtage en køreplan for en endelig politisk løsning, herunder aftaler om en forfatning, oprettelse af et præsidentråd og regering og parlamentsvalg. Efter fire dages forum kan vi imidlertid konkludere, at begivenheden, der skulle afslutte borgerkrigen i Libyen, bliver til en fidus.

Arrangøren af ​​det libyske politiske dialogforum er formelt FNs støttemission i Libyen (UNSMIL), ledet af den amerikanske diplomat Stephanie Williams (billedet). Det ser ud til, at det skulle være interesseret i maksimal gennemsigtighed i forummet, fordi der fra starten var lidt tillid til det. Arrangørerne gør dog lige det modsatte.

I det vestlige Libyen protesterede en række militser i Tripoli mod LPDF og sagde, at de ikke ville tage amerikanske avancerede beslutninger.

reklame

Der er heller ikke fuld tillid til forummet i den østlige del af Libyen. Repræsentanterne for styrker, der støtter den libyske nationale hær for Khalifa Haftar, siger, at 45 ud af 75 delegater fra LPDF repræsenterer interesser for radikale islamister. En anden påstand er, at 49 ud af 75 medlemmer udnævnte Stephanie Williams personligt. De repræsenterer angiveligt 'libysk civilsamfund'. Men der er mistanke om, at den tidligere amerikanske Charge d'Affaires i Libyen på denne måde opnåede kontrol over stemmerne i forummet.

Et af forumets største problemer er, at det er lukket for omverdenen. Faktisk gives der ingen oplysninger om forhandlingerne undtagen fotografier. Og fotos rejser også spørgsmål. Ingen af ​​dem har 75 personer, hvis deltagelse er erklæret.

Ikke mere end 45 personer er aktivt involveret. Er det muligt at stole på de beslutninger, der skal tages bag kulisserne af mennesker, som det libyske folk ikke valgte? Og vil disse beslutninger blive taget af de virkelige deltagere i konflikten? Det er tvivlsomt.

reklame

Den 11. november sagde arrangøren af ​​det libyske politiske dialogforum, fungerende særlig repræsentant for FNs generalsekretær for Libyen Stephanie Williams, at deltagerne i LPDF var enige om en plan om at forene myndighederne i det afrikanske land. Det antages, at der vil blive afholdt valg i Libyen højst 18 måneder efter overgangsperiodens begyndelse.

I denne periode bør landet styres af en midlertidig regering. Der er dog ikke givet nogen officiel information om, hvor regeringen vil være. Og det er nøglen.

Tidligere bekræftede en af ​​repræsentanterne for den libyske nationalhær Khaled Al-Mahjoub, at "det, der adskiller de eksisterende dialoger fra andre dialoger, er magtoverførsel fra væbnede grupper fra Tripoli til Sirte ved at overføre statens hovedkvarter administration til Sirte og dermed fjerne den fra hænderne på de væbnede grupper, der kontrollerede den og fik den til at følge dem ”.

Hvis den nye midlertidige regerings hovedkvarter er i Tripoli, vil det gentage den triste oplevelse fra den nuværende regering for national aftale (GNA). Det internationale samfund mente, at efter indgåelsen af ​​Skhirat-aftalen (Libyan Political Agreement) i 2015, ville endelig fred komme til Libyen. Men det er ikke sket. Da National Accord Government ankom til Tripoli i 2016, faldt den under kontrol af indflydelsesrige islamistiske grupper, der havde hovedstaden på det tidspunkt. Og GNA blev omdannet til et instrument af islamiske radikaler fra en regering, der skulle give fred og kompromis, magtbalancen blandt de intra-libyske spillere.

Det samme venter en ny regering, hvis den slår sig ned i Tripoli. Sirte, som en by i midten mellem Tripolitania, som kontrolleres af den nuværende GNA og dens militser og Cyrenaica (hvor den alternative foreløbige regering er placeret), og som en by fri for islamisternes kontrol, er bedst egnet til rollen af den midlertidige regerings hovedkvarter.

Ifølge oplysninger fra kilder på The Libyan Political Dialogue Forum viser udkastet til aftale, der skal underskrives af LPDF-deltagere den 15. november, Tripoli som sæde for den midlertidige administration. Tidligere blev udkastet til aftale fra LPDF-deltagerne offentliggjort på Internettet. Det er blevet offentliggjort af en konto, der understøtter GNA.

UNSMIL erklærede derefter, at "enhver information om forummet, der ikke er offentliggjort på missionens hjemmeside og sider på sociale medier, betragtes som falsk og har til hensigt at vildlede den offentlige mening". FN-missionen leverede imidlertid ikke nogen reel information til at tilbagevise rapporter om fremtiden regeringens placering i Tripoli. Det giver slet ikke nogen specifik information i denne henseende.

Alt dette forstærker kun mistanken om, at UNSMIL enten skjuler noget for libyerne og det internationale samfund eller ikke længere har kontrol over situationen på forummet.

Et andet LPDF-problem er manglen på gennemsigtighed i valget af Libyes midlertidige ledelse og hypercentralisme i UNSMIL-tilgangen.

I henhold til udkastet til aftale vil magten i landet (inklusive militæret) være koncentreret i premierministerens hænder, som kun LPDF har ret til at fjerne. Præsidentrådet, hvor alle Libyens regioner skal repræsenteres, vil kun fungere som en kollektiv øverstkommanderende og symbol på national enhed uden reelle beføjelser.

Der vil således ikke være nogen ligevægt og ikke tage hensyn til synspunkterne for regionerne i Libyen. Den region, der vil repræsentere premierministeren, vil påtvinge de andre sin vilje. I betragtning af regeringens placering i Tripoli er det klart, at det vil være en repræsentant for Vesten.

Dette er uacceptabelt for det østlige og sydlige Libyen, regionerne Cyrenaica og Fezzan, især på baggrund af rapporter om forsøg på at forhindre valget til præsidentrådet i Aguila Saleh, en af ​​initiativtagerne til den nuværende fredsproces, formand for Repræsentanternes hus, det libyske parlament. Hvis nøgletal i Libyens øst ikke er repræsenteret i landets ledelse, vil enhver ny midlertidig regering blive dødfødt.

Der er dog endnu et problem. Der er en alvorlig fare for, at magten overføres til radikaler. Stephanie Williams repræsenterer De Forenede Staters interesser. Og den mest proamerikanske kandidat nu er indenrigsminister Fathi Bashagha. Det var han, der tidligere havde tilbudt at være vært for USA's militærbase i Libyen. 

Imidlertid er Bashagha forbundet med islamisterne, anklaget for involvering i tortur, han er protektor for salafisterne fra RADA-gruppen, der terroriserer beboerne i Tripoli og kidnapper mennesker.

Det er nu Fathi Bashagha, der af "Muslin Brotherhood" er nomineret til at være premierminister for den nye libyske regering.

Hvis han eller en anden politiker med en tæt historie med engagement i det muslimske broderskab vælges, vil Libyen stå over for en ny konflikt, og landet vil fortsat være en rede for islamisk radikalisme, der truer sikkerheden i både Europa og Afrika. På baggrund af Bashagha virker selv den nuværende leder af GNA, den pro-tyrkiske Fayez Sarraj, moderat. Ahmed Maiteeq, den libyske forretningsrepræsentant og vicepremierminister for GNA, betragtes som en endnu mere moderat og kompromiskandidat for regeringschefen.

Den, der tager føringen i Libyen i overgangsperioden, skal være en neutral person, uanset hvilke nye myndigheder der er, de skal skabes på baggrund af en magtbalance gennem en proces, der er gennemsigtig for både libyere og de internationale fællesskab.

I stedet for i Tunesien under FN's banner observeres det nøjagtige modsatte - forsøg på at påtvinge resultaterne af aftaler bag kulisserne mellem den amerikanske repræsentant og de enkelte libyske politiske grupper. Måske vil resultatet af denne proces give nogle kortsigtede interesser for De Forenede Stater, men LPDF vil ikke bringe fred og enhed til Libyen. Det er kun naturligt, at det mislykkes.

Libyen

Overvejelser om fiaskoerne i de libyske forhandlinger i Genève og videre

Udgivet

on

Libyere må selv arbejde på at genoprette den for længst tabte enhed i vores nation. Eksterne løsninger vil kun forværre vores lands allerede usikre tilstand. Det er på tide at afslutte rækken af ​​fiaskoer, der har plaget sammenbruddet af forhandlinger og bringe det libyske hjemland tilbage til en legitimitetstilstand, skriver Shukri Al-Sinki.

Kravet om at bringe Libyen tilbage til forfatningsmæssig legitimitet, som den sidst blev nydt i landet i 1969, er en ægte rettighed for nationen. Det er en vanskelig situation at genvinde et stjålet system med garanterede rettigheder og ikke en persons kamp om at genvinde sin trone. At vende tilbage til forfatningsmæssig legitimitet betyder at vende tilbage til den situation, som libyerne nød før 1969's statskup. Ideen i sig selv er ikke ny. Libyernes ønske om at vende tilbage til sin oprindelige forfatning og med det, genoprette monarkiet, blev først introduceret på en konference i 1992 i London, deltaget af repræsentanter for den internationale presse samt flere højt profilerede politiske personligheder.

I tråd med folkets ønske har prins Muhammad, kronprinsen bosat i London, ikke offentliggjort sig selv, og han vil heller ikke fremstå som aspirant på tronen, før de modstridende fraktioner i det libyske samfund er enige om et kompromis. Kun folket kan udråbe ham til en legitim hersker. Dette er arven fra familien Senussi, som prins Muhammad har lovet at ære. Kilden til familiens styrke er netop i, at den står i lige afstand fra alle parter i Libyen, i en neutral position. Det er den slags lederskab, som libyere kan søge tilflugt til, hvis konflikter intensiveres.

reklame

”Jeg ved, min søn, at vores Senussi -familie ikke tilhører en enkelt stamme, gruppe eller fest, men alle libyere. Vores familie var og bliver et stort telt, som alle mænd og kvinder i Libyen kan søge ly under. Hvis Gud og dit folk vælger dig, så vil jeg have, at du tjener som en konge for alle mennesker. Du bliver nødt til at styre med retfærdighed og retfærdighed og være til hjælp for alle. Du bliver også nødt til at være landets sværd, når du har brug for det, og forsvare vores hjemland og islams lande. Respekter alle lokale og internationale pagter. ”

Tiden er inde til, at Libyen kommer sig efter en længere periode med strabadser. Den virkelige løsning på alle vores eksisterende opdelinger, krige og konflikter ligger i et landsdækkende projekt, der har sin legitimitet ud fra den arv, som vores grundlæggere efterlod. Uafhængigt af eksternt pres og internt pålagte planer for de få, må vi arbejde sammen om at genoprette selve legitimiteten.

Vi er nødt til at affinde os med, at stridende parter ikke vil give efter for hinandens anmodninger af egen vilje og sandsynligvis vil fortsætte med at kæmpe. Dette truer hele vores hjemlands eksistens. Måske kunne en lettere acceptabel og ikke-partisk leder, der er fri for stammeformede og regionale tilhørsforhold, tilbyde midlet. En person med god status og moralske værdier, der stammer fra en familie valgt af Gud selv. En familie af både religiøs og reformistisk arv, hvis forfader, kong Idris, opnåede en af ​​de største bedrifter i Libyens historie: vort lands uafhængighed. Al-Senussi-arven er en af ​​nationalisme og kamp for folket.

reklame

Vi må overvinde dem, der blander sig med Libyens fremtid i håb om at lægge deres hænder på vores nationale ressourcer, udnytte personlig fordel eller håbe at favorisere udenlandske dagsordener og pålægge autoritære styreformer. Vi er nødt til at afvise den yderligere forlængelse af overgangsperioden, så vi ikke risikerer at invitere flere muligheder for tvister og bringe uberettiget fare tilbage til Libyen. Vi har fået nok af at spilde landets ressourcer såvel som folkets tid. Vi har fået nok af at påtage os yderligere risici. Vi har fået nok af at gå ned ad en ukendt sti. Vi har en forfatningsmæssig arv inden for vores rækkevidde, som vi kan tilkalde når som helst. Lad os opfordre det, lad os invitere vores legitime leder tilbage, og lad os love troskab til et forenet Libyen.

Shukri El-Sunki er en vidt udgivet forfatter og forsker i Libyen. Han er forfatter til fire bøger, hans seneste væsen Et hjemlands samvittighed (Maktaba al-Koun, 2021), som krøniker historierne om libyske helte, der stod over for og modstod Gadhaffi-regimets tyranni.

Læs

Libyen

Berlinprocessens fiaskoer - Skubbe til valg i december, når kompromis er så klart umuligt, sætter Libyens fremtid i fare

Udgivet

on

Selv en ekstra dag med samtaler kunne ikke bringe et kompromis mellem de 75 libyske delegerede, der mødtes nær Genève i juni. På trods af præsident- og lovgivningsvalg, der i øjeblikket er planlagt til den 24. december, kan medlemmer af Libyan Political Dialogue Forum (LPDF) ikke blive enige om de mest grundlæggende principper for valg: hvornår de skal afholdes, hvilken slags valg der skal afholdes, og måske mest kritisk og bekymrende på grundlag af hvilke forfatningsmæssige grunde de skal holdes skriver Mitchell Riding.

Også dette mere end en måned efter 1. juli -fristen for enighed om det forfatningsmæssige grundlag, der ville understøtte parlamentets vedtagelse af en valglov. Det internationale samfunds fiaskoer i Libyen FN's mission i Libyen - UNSMIL - mens de lød de rigtige noter, har ikke hjulpet sagen. Det advarede om, at "forslag, der ikke gør valget muligt" på den førnævnte dato "ikke vil blive underholdt", mens Raisedon Zenenga, missionens koordinator, opfordrede delegerede "til fortsat at rådføre sig med hinanden for at forfølge et brugbart kompromis og cementere det, der forener du".

Store udenlandske magter har også tilsyneladende forpligtet sig til en løsning på 'Libyen -problemet', men har tilsyneladende flyttet det ned på deres prioriteringsliste. Mens den første Berlin -konference, der blev afholdt i 2020, blev overværet af statsledere, var iterationen i 2021 en samling af udenrigsministre og stedfortrædende udenrigsministre. Hvor resultatet af konferencen var klart, var om den centrale betydning af at fjerne udenlandsk militær opbakning, udenlandske soldater og lejesoldater fra Libyen. De libyske og tyske udenrigsministre Najla Mangoush og Heiko Maas erklærede deres tro på fremskridt i spørgsmålet.

reklame

Alligevel var dette - ved siden af ​​at opretholde en våbenembargo - et af hovedpunkterne i den forrige konference. Nylige FN -skøn sætter antallet af udenlandske lejesoldater i Libyen på 20,000, mange forankret i frontlinjeområder som Sirte og Jufra. At der er gjort så få fremskridt i de sidste 18 måneder er fordømmende. Omfanget af udenlandsk indflydelse - på bekostning af det libyske folk - var klart klart i juli, da Dbeibah angiveligt ikke var klar over en aftale mellem Rusland og Tyrkiet om at trække krigere tilbage. Jennifer Holleis havde med rette spørgsmålstegn ved, hvor meget siger libyerne ville have i beslutninger om deres egen fremtid. Konfliktens langvarige karakter i Libyen - buldrende, som den har gjort i næsten et årti nu - har desensibiliseret observatører til de sande omkostninger ved uroen. I juli rapporterede Amnesty International, at migranter i lejre i Libyen var tvunget til at bytte sex for vand og mad.

Det internationale samfund burde være stærkere på at stille sikre garantier. Blot at udsende en otteoghalvtreds-punkts erklæring i en så afgørende periode for Libyens fremtid demonstrerer, hvor impotente stormagter der er i denne situation. På trods af glimt af håb - og ikke mere end glimt - herunder åbningen af ​​kystvejen Sirte -Misrata i slutningen af ​​juli (et centralt grundlag for en våbenhvile i 2020) er forsoning i Libyen fortsat et fjernt perspektiv. Selv succesen med kystvejens genåbning blev overskygget, da sammenstød brød ud i den vestlige del af landet. Valgets umulighed Selvom Abdul Hamid Dbeibah, Misrati-premierministeren for den nyoprettede nationale enhedsregering, lovede at arbejde hen imod valg i december, er den nuværende sikkerhedssituation langt fra egnet til at afholde sikre og legitime valg.

I øst holder Haftars libyske nationale hær (LNA), trods fiaskoens 14-måneders angreb på Tripoli sidste år, stadig gang, hvilket for nylig understregede, at hans mænd ikke vil være underlagt civil myndighed. Mens Haftar stadig bliver marginaliseret internationalt, befaler Haftar tilstrækkeligt til at afværge fredsforsøg. Ján Kubiš, FN's generalsekretærs særlige udsending for Libyen, hævdede med rette, at afholdelse af nationale valg den 24. december er afgørende for landets stabilitet. I slutningen af ​​juli advarede Aguila Saleh, formand for Repræsentanternes Hus, om, at en forsinkelse til valget ville bringe Libyen tilbage til "firkantet" og uroen i 2011. Han advarede også om, at manglende afholdelse af valg kan resultere i en anden rival administration etableres i øst. Saleh bebrejder på sin side GNU, der tiltrådte i marts som landets første enhedsregering i syv år, for forsinkelser og for dets manglende forening.

reklame

Valgets betydning kan ikke overvurderes - en kaotisk meningsmåling, der frembringer resultater, der anses for at være ulovlige, ville kaste Libyen dybere i krise. Dette var tilfældet i 2014, da dødelige sammenstød mellem islamister og regeringsstyrker brød ud, og Salwa Bugaighis, en fremtrædende menneskerettighedsaktivist, blev myrdet. Et lignende resultat er dog muligt, hvis der afholdes valg under disse mindre end optimale omstændigheder. Vejen frem Blandt de fremadrettede veje, der i det mindste ville forhindre regression, ville det være at flytte fokus til andre faktorer, der utvivlsomt ville bidrage til tiltrængt stabilitet, nemlig etablering af tilstrækkelige forfatningsmæssige fundamenter. Denne løsning med umiddelbar sigt ville give et legitimt retsgrundlag for fremtidige valg og tjene til at forene landet. Enheds- og forsoningsbestræbelser har hidtil klart mislykkedes i Libyen, og det er elendigt.

Nuværende uenigheder om det forfatningsmæssige grundlag vil kun uddybe krisen og øge allerede store apati fra valget i 2014, hvor valgdeltagelsen var under 50%. Men frem for at vende sig til en ny forfatning i sig selv har Libyen en klar løsning: genindførelsen af ​​forfatningen fra 1951, en sag, der allerede er blevet taget op af græsrodsorganisationer. Ud over at give et legitimt grundlag for valg, kunne 1951 -forfatningen tjene som et samlende redskab og forene en nation, der var ødelagt af interne stridigheder. Efter et yderst ødelæggende årti eksisterer potentialet for indførelse af nødstyre sammen med en teknokratisk regering, der er overvåget af et symbol på national enhed, nemlig den libyske kronprins i eksil. Folketingsvalg kunne stadig gå frem på deres planlagte dato med nomineringen af ​​en premierminister efter valget. Sådanne trin ville være i overensstemmelse med forfatningens bestemmelser og ville være et vigtigt skridt i retning af at genoprette centralstyre og stabilitet. Som man over tid har været vidne til i forskellige lande globalt, er teknokrati en særlig egnet regeringsform i krisetider. Genoprettelsen af ​​centralstyre ville også være et godt tegn på genforeningen af ​​det splittede militær, et afgørende skridt på Libyens vej fremad.

Udover de konkrete fordele, der er beskrevet ovenfor, ville genindførelsen af ​​forfatningen fra 1951 have en mindre håndgribelig, men lige så vigtig effekt: tjene som et punkt for national enhed for at overskride de splittelser, der har vist sig så ødelæggende. Kong Idris, der regerede fra 1951 til 1969, fungerede som et symbol på enhed; Mohammed as-Senussi, som af libyske royalister betragtes som den legitime arving, ville spille den samme rolle. Hvor det internationale samfund har fejlet - og endda har forværret de spørgsmål, der ødelægger Libyen - har libyere potentialet til at bane deres egen vej fremad ved at føre kampagne for 1951 -forfatningens tilbagevenden.

I betragtning af alt det, de har været igennem, er det virkelig en chance, det libyske folk fortjener.

Mitchell Riding er analytiker hos CRI Ltd, en boutique London-baseret efterretningskonsulent, og er også forsker hos Wikistrat. Mitch arbejdede tidligere på Europe and Eurasia Desk på AKE, hvor han også dækkede Afghanistan, og for Oxford Business Group, hvor han bidrog til rapporter om en bred vifte af nye markeder og grænser.

Læs

Libyen

Jagt på russere: Hvordan CIA påstås at have forsøgt at lokke 33 russere til Libyen

Udgivet

on

Sikkerhedsfirmaet PMC Wagner er i stigende grad i fokus. Situationen i Hviderusland i 2020, da 33 russiske borgere blev tilbageholdt, er blevet en årsag til aktive diskussioner i internationale medier. Bellingcat-efterforskere har allerede gentagne gange lavet en højt profileret erklæring og lovet at frigive deres dokumentar, der afslører PMC'er og afslører detaljer om nogle SBU-"særlige operationer", men det er blevet forsinket nu i flere måneder, skriver Alexi Ivanov, Moskva-korrespondent.

Men nu er der vigtige detaljer om konflikten i Hviderusland fra de direkte deltagere i begivenhederne - måske er dette en mere pålidelig kilde til information end gratis fortolkning af begivenhederne fra Bellingcat? 

33 russiske borgere, klædt i militæruniform og ikke hvilede i sanatoriet, vækkede mistanke hos det hviderussiske KGB, så til sidst blev disse mænd tilbageholdt. viser nu vigtige oplysninger med henvisning til kilder - direkte deltagere i begivenhederne. Præsidenten for fonden Maxim Shugaley hævder, at i tilfælde af Hviderusland var hele CIA-operationen planlagt. Han hævder, at dette skyldtes, at informationskampagnen i Libyen mislykkedes i marts-april 2020, hvor den amerikanske militærkommando ikke var i stand til at bevise Wagners tilstedeværelse på landets territorium. Derefter besluttede de at udvikle en særlig operation sammen med den ukrainske SBU.

reklame

Den påståede plan fra USA og SBU forudsagde, at russiske borgere i alderen 20 til 50 skulle overføres til Mitiga lufthavn (Tripoli), forklædt i militæruniformer og derefter skudt. I henhold til planen ville døde kroppe af de dræbte blive transporteret til i Tarhuna, sydøst for Tripoli, og derefter var medierne nødt til at komme med en skandaløs erklæring om ligene af Wagner PMC-deltagere fundet i Libyen. Således ønskede USA at dræbe to fugle i én smag: at "bevise" tilstedeværelsen af ​​PMC'er på en kunstig måde og at miskreditere Rusland som den største geopolitiske modstander.

Kilderne til fundamentet hævder også, at CIA valgte 180 mennesker fra Rusland, opdelt i fem grupper - ansatte i militær- og sikkerhedsvirksomheder. Til dette formål forberedte de falske dokumenter om, at den libyske regering for national enhed inviterede russiske borgere til at beskytte oliefelterne. Imidlertid varede ideen ikke længe, ​​da de fleste af de inviterede, der følte, at en provokation var ved at blive forberedt, så de nægtede at rejse til Libyen. Det er ikke overraskende under en udbredt anti-russisk kampagne om den påståede tilstedeværelse af russisk militær i Libyen. Derefter kom CIA med en ny idé: de tilbød russiske borgere job i Venezuela som sikkerhedsvagter ved oliefaciliteter.

Desuden blev en detaljeret plan for gennemførelsen af ​​provokationen udtænkt: gruppen skulle tages med på en charterflyvning for at lande flyet i Tripoli under en "nødlanding" og blive skudt der. Amerikanske og ukrainske efterretningstjenestemænd forventede også, at chartret skulle komme fra tyrkisk territorium - men planen gik galt, da de ikke nåede til enighed med Ankara.

reklame

De russiske deltagere i begivenhederne blev derefter sendt til Hviderusland. Efter planen skulle de sendes til Tyrkiet med en regelmæssig flyvning, og fra Istanbul skulle de sendes med charter til Venezuela. Planen omfattede den samme nødlanding i Tripoli.

Men denne plan blev også forhindret: de tyrkiske myndigheder trak deres fødder for at organisere flyvningen for ikke at tage ansvar for en mulig fiasko og heller ikke udsætte sig for fare. Under denne pause blev en gruppe inviterede kørt med bus til sanatoriet "Belorusochka" for at købe tid til at forhandle med Tyrkiet.

Men kun pausen trak videre, og begivenhederne i Hviderusland tog deres gang: 33 russiske borgere, klædt i militæruniform og ikke hvilede i sanatoriet, vakte mistanke hos den hviderussiske KGB, så til sidst blev disse mænd tilbageholdt.

Derfor har CIA og deres informationsværktøjer, såsom Bellingcat, det vanskeligt at fortolke begivenhederne og ved ikke hvordan de skal forklare CIA- og SBU-operationens fiasko.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending