#RuleofLaw - MEP'er udtrykker bekymring over upartiskhed i retshåndhævelsen i #Malta og #Slovakia

| Februar 20, 2019

MEP'er har udtrykt alvorlige bekymringer over kampen mod korruption og organiseret kriminalitet, upartiskhed af retshåndhævelse og retlig uafhængighed i Malta og Slovakiet. Udvalget for Borgerlige Frihedsrettigheder vedtog et udkast til beslutning fordømt den fortsatte indsats fra et stigende antal EU-medlemsstaternes regeringer for at svække retsstatsprincippet, magtfordelingen og retsvæsenets uafhængighed. De understreger, at mordet på journalisten Caruana Galizia i Malta og Kuciak og Kušnírová i Slovakiet og mordet på journalisten Viktoria Marinova i Bulgarien havde "en chillende virkning på journalister" i hele EU.

MEP'erne opfordrede den maltesiske regering til at oprette en fuldstændig og uafhængig undersøgelse af mordet på Caruana Galizia og krævede, at alle sårbarhedssager, som statsmedlemmer indførte mod hende og hendes familie, blev trukket tilbage. MEP'erne fordømte også den kendsgerning, at den maltesiske premierministers stabschef - Keith Schembri og turistministeren - Konrad Mizzi's tilknytning til Panama-papirbrevene burde undersøges på behørig vis. MEP'erne opfordrer også til en ende på Maltas investorerborgerskabs- og opholdsordninger.

MEP'er var mindre kritiske over for Slovakiet at anerkende fremskridtene i undersøgelsen af ​​mordet på Kuciak og Kušnírová, men insisterede på, at det skulle fortsætte både nationalt og internationalt. De krævede også dybtgående undersøgelser af alle de påståede tilfælde af korruption og svig, der blev opdraget under deres undersøgelser i landet.

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, EU, Europa-Parlamentet, Udvalgte artikel, Malta, Politik, Slovakiet