Følg os

Forsiden

John Kerry besøger Bruxelles

DEL:

Udgivet

on

Af Bruxelles-korrespondent

POLJOHNKERRY

Højtstående repræsentant Catherine Ashton møder den amerikanske udenrigsminister John Kerry, der skal være vært for et møde i NATOs hovedkvarter med top afghanske og pakistanske ledere i et forsøg på at fremme samarbejde om forsoningsprocessen med Taliban og en række andre internationale spørgsmål som Fredsproces i Mellemøsten, det iranske nukleare program og Nordkorea. En erklæring fra HR Ashton forventes kort efter mødet.

I modsætning til Asthtons skøn er sekretær Kerry veltalende om hans ambitiøse planer. ”Dette er overgangsåret,” sagde hr. Kerry til en samling af amerikanske diplomater her, idet han henviste til NATOs planer om gradvist at aflevere ansvaret for sikkerhed inden udgangen 2014. ”Dette er det kritiske år i Afghanistan.” Han tilføjede, “Vi vil have en trilateral og forsøge at tale om, hvordan vi kan fremme denne proces på den enkleste, mest samarbejdsvillige og mest overbevisende måde, så vi ender med både Pakistans og Afghanistans interesser er tilfredse - men vigtigst af alt med et stabilt og fredeligt Afghanistan.

”Mødet afholdes dagen efter, at NATOs udenrigsministre samles for at diskutere alliancens rolle i Afghanistan efter 2014, blandt andre spørgsmål. Præsident Hamid Karzai og forsvarsminister Bismillah Khan Mohammadi vil repræsentere den afghanske side. Pakistan vil være repræsenteret af general Ashfaq Parvez Kayani, hærchefen, og Jalil Abbas Jilani, Pakistans udenrigsminister. Karzai har klaget over, at Pakistan ikke hjælper med at bringe Taliban ind i den politiske forsoningsproces, hvilket en anklage, Pakistan benægter.

Det spændte forhold mellem Mr. Karzai og general Kayani er blevet betragtet som en hindring i bestræbelserne på at sikre afghansk stabilitet inden det nationale valg næste år. Pakistans samarbejde er også kritisk, da USA søger at forhandle en aftale med den afghanske regering, der giver nogle amerikanske styrker mulighed for at operere i landet efter 2014.

Det andet møde med sekretær Kerry med EU's officielle højtstående præsident Barroso er planlagt om eftermiddagen med fokus på handelsforbindelserne mellem EU og USA.

reklame

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending