Følg os

EU

Ingen udelukkelse for Europas patienter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Biobankvirksomhed_pg26Udtalelse fra Europæisk alliance for Personlig Medicin (EAPM) Administrerende direktør Denis Horgan

Med de chokerende begivenheder i Paris for nylig har samtaler over hele Europa - og faktisk verden - endnu en gang vendt sig til emner, der inkluderer social udstødelse, hvad enten det er reelt eller opfattet, og på hvilken som helst arena.

Der mangler tydeligvis kommunikation, forståelse og uden tvivl uddannelse fra alle sider i verden i dag, og selvom man ikke ønsker at sammenligne direkte med de forfærdelige begivenheder i Frankrig, er dette også tilfældet i sundhedens verden. Mange af EU's 500 millioner borgere i 28 medlemslande er og vil være patienter, der lider af en eller anden sygdom (og nogle gange flere).

reklame

I mange tilfælde nægtes disse patienter den rigtige behandling på det rigtige tidspunkt af forskellige årsager, og denne situation er ikke kun dårlig for patienten, men er også dårlig for samfundet generelt, moralsk og økonomisk. At holde patienter på arbejdspladsen og ude af dyre hospitalssenge vil skabe et sundere og dermed rigere samfund. I den hastigt skiftende sundhedsverden og med de fantastiske muligheder, som DNA- og biomarkørbaseret personlig medicin har bragt til bordet i de senere år, er der ingen undskyldning for, at borgere nægtes den bedste tilgængelige behandling.

Alligevel sker dette hver dag i hvert land i EU. Et spørgsmål er manglende integration i sundhedsvæsenet. For mange interessenter opererer stadig inden for deres egne siloer, bunker ned og sjældent ser på, hvad der sker andetsteds uden for - men alligevel muligvis forbundet - deres eget ekspertiseområde. Dette skal ændre sig hurtigt. 

De fleste sundhedssystemer i Europa fungerer stadig på individuelle, gammeldags linjer endnu, med meget større samarbejde mellem disse systemer og de forskellige discipliner inden for og uden for, meget mere kunne gøres for at bruge nye lægemidler og behandlinger for at bekæmpe nyopdagede og sjældnere sygdomme såvel som de ældre og bedre kendte lidelser. Det er rigtigt, at EU ikke har kompetence, når det kommer til sundhedspleje i medlemslandene, men EU er gennem lovgivning begyndt at have mere og mere indflydelse.

reklame

Det næste skridt er at hjælpe med at skabe bedre koordinering mellem lande for at sikre, at patienter siger deres mening om alle forhold, der påvirker deres sundhedsvalg, behandlingsmuligheder og livskvalitet. Dette bør være uanset hvilket medlemsland de bor i, og hvilket land de spiste bliver behandlet i. 

Generelt mener Den Europæiske Alliance for Personaliseret Medicin - EAPM - at EU's politikere bør se på at udvikle politikker, der er inkluderende og målrettet for at undgå udelukkelse af enhver patient, uanset hvilken sygdom, hvor som helst i Europa. For at få den bedste service til alle EU's patienter er der i det væsentlige såvel som mere samarbejde et presserende behov for flere og fortsatte investeringer inden for personaliseret medicin? 

Med nye teknologier og tilgængeligheden af ​​Big Data, bedre kommunikations- og computerbehandlingsevne, avancerede IVD'er med ledsagende diagnostik og muligheden for bedre uddannelse blandt patienter og sundhedspersonale er der en klar mulighed for at levere højere -kvalitets sundhedspleje for alle, undtagen absolut ingen. EAPM vil fortsætte med at arbejde hen imod dette ultimative mål i 2015 og derefter.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending