Slut med os

Frankrig

Stoppe nedgangen i borgerlige frihedsrettigheder i Frankrig

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

For nylig meddelte franske embedsmænd deres beslutning om at omskrive afsnit af landets globale sikkerhedslov. Flytningen blev annonceret af parlamentariske ledere fra det regerende flertal domineret af præsident Emmanuel Macrons parti La République en Marche (LREM), skriver Josef Sjöberg.

controversielle sektioner af lovforslaget kendt som artikel 24 ville gøre det til en lovovertrædelse at filme og identificere politibetjente, der udfører deres opgaver. I henhold til ændringens sprog ville den nye version af loven gøre det til en lovovertrædelse at vise ansigt eller identitet for enhver vagthavende officer "med det formål at skade deres fysiske eller psykiske integritet". Andre sektioner som artikel 21 og 22 i den foreslåede lov afgrænser "masseovervågning" -protokoller. 

De foreslåede ændringer har været genstand for enorm kritik både hjemme og i udlandet siden de blev indgivet første gang den 20. oktober. Kritikere peger på den hidtil usete udvidelse af regeringens overvågning af borgerne og risikoen for, at politi og sikkerhedsstyrker fungerer ustraffet.

Hvad der er ironisk ved forslaget er, at det truer med underminere selve det det søger angiveligt at beskytte. Drivkraften for denne lov var det tragiske drab på fransk lærer Samuel Paty den 16. oktober af en ung muslimsk mand som gengældelse for Paty, der viste sin klasse en karikatur af profeten Muhammad. Hændelsen fik præsident Emmanuel Macrons forpligtelse til forsvare ytringsfriheden og borgerlige frihedsrettigheder. For at opretholde disse værdier har Macrons regering sammen med medlemmer af hans parti imidlertid indført ny lovgivning, der effektivt begrænser dem. 

Bekymringer over sikkerhedsloven er ikke kun teoretiske. En betydelig stigning i politivold i Frankrig har vist, hvilke tendenser der er mulige. En hændelse, der har spredt sig som en brand i retning af nyhedsplatformene, var brutalt slag af en mand, en Michel Zecler, af fire politibetjente i Paris. Mens indenrigsministeren straks beordrede suspension af de involverede officerer, udløste hændelsen landsdækkende vrede, der yderligere brændte fjendens flammer mod politiet.

Angrebet på Zecler kom kun dage efter en større politioperation fandt sted for at demontere en migrantlejr i landets hovedstad. Videooptagelser af hændelsen viste, at politiet brugte aggressiv magt samt tåregas til at sprede den ulovlige lejr. To separate sonder relateret til nedrivning af lejren er siden blevet lanceret af embedsmænd. Et af flammepunkterne for politivold har faktisk været modstand mod selve sikkerhedsregningen. I de sidste dage af november organiserede aktivister marcher over hele landet for at protestere mod de foreslåede ændringer. I det mindste XNUMX personer blev arresteret af politiet og flere skader i hænderne på officerer blev også rapporteret. Mindst et af ofrene var den syriske freelance-fotograf, Ameer Al Halbi, 24, der blev såret i ansigtet, da han dækkede demonstrationen.

Angrebet på Al Halbi og andre syntes at bekræfte frygt for modstandere af sikkerhedsregningen, da det primære problem har været evnen til at opretholde pressefrihed under de nye vedtægter. Faktisk har tendensen med politivold i mange borgeres øjne fået fart i den bedre del af 2020. Den bredspektrede modstand mod sikkerhedsloven er ansporet af den nylige hukommelse om Cedric Chouviat hændelse i januar. Chouviat, 42 på tidspunktet for hans død, blev konfronteret med politiet nær Eiffeltårnet, mens han var på et leveringsjob. Påstand om, at Chouviat talte på sin telefon under kørsel, tilbageholdt officerer ham til sidst og anvendte et chokehold for at underkaste ham. På trods af Chouviat's gentagne råb om, at han ikke kunne trække vejret, holdt officerer ham fastgjort. Chouviat døde kort efter.

Observatører har bemærket, at indførelsen af ​​lovforslaget har været endnu et beklageligt træk mod erosion af Frankrigs politik med "blød magt". Tilbage i 2017 blev Frankrig fundet at være det global leder i svejsepåvirkning gennem appel snarere end aggression. Denne forbedring er i vid udstrækning tilskrevet den moderate ledelse af centristen Macron. Man håbede, at denne alternative tilgang til magten også ville blive anvendt af den franske præsident i indenrigspolitikken. Desværre i mange år mistillid til borgerne over for politistyrker har kun vokset, efterhånden som officerer har brugt vold fra officerer i den franske republik.          

Med den utrolige offentlige tilbageslag mod foreslåede ændringer er det klart, at tilføjelserne til sikkerhedsforslaget er et skridt i den forkerte retning. En demokratisk og fri nation som Frankrig kan ikke og må ikke vedtage politikker, der eksplicit begrænser dets sikkerhedsstyrkers ansvarlighed, angriber privatlivets fred og begrænser journalistisk aktivitet. Macron og hans team skal genoverveje lovforslaget og ændre forslagene. Først da kan Frankrigs ledelse begynde at tackle problemet med politiets brutalitet for hvad det er og sikre kontinuitet og blomstring af franske borgerlige frihedsrettigheder.

coronavirus

Kommissionen godkender fransk garantiordning, der mobiliserer op til 20 mia. € støtte fra private investorer til virksomheder, der er berørt af koronavirusudbrud

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en fransk statsgarantiordning til støtte for økonomien i forbindelse med koronavirusudbruddet. Ordningen sigter mod at yde langsigtet finansiering til virksomheder og derved lette nye investeringer, der understøtter genopretning fra den nuværende økonomiske krise.

Executive Vice President Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Denne franske garantiordning vil støtte små, mellemstore og mellemstore virksomheder, der er berørt af coronavirusudbruddet, og vil hjælpe dem med at fortsætte deres aktiviteter på trods af den aktuelle økonomiske usikkerhed. Ved at mobilisere op til 20 mia. € støtte fra private investorer i form af deltagende lån og efterstillet gæld vil garantiordningen hjælpe med at afbøde de økonomiske virkninger af coronavirusudbruddet ved at trænge til private investeringer. Vi arbejder fortsat i tæt samarbejde med medlemsstatistikker for at sikre, at nationale støtteforanstaltninger kan indføres så hurtigt og effektivt som muligt i overensstemmelse med EU-reglerne. ”

Den franske støtteforanstaltning

Frankrig meddelte Kommissionen en garantiordning til støtte for virksomheder i forbindelse med koronavirusudbruddet. Støtten har form af en statsgaranti på private investeringsmidler finansieret af private investorer, der erhverver deltagende lån distribueret af kommercielle banker samt efterstillede obligationer og derved forbedrer deres kapitalposition. Ordningen vil være tilgængelig for små og mellemstore virksomheder og midcaps på basis af indsendelse af en investeringsplan og minimumskreditvurderinger.

Den franske ordning forventes at mobilisere op til 20 mia. EUR i privat langsigtet finansiering til støtte for virksomheder, der er berørt af den økonomiske virkning af koronavirusudbruddet.

Statsgarantien dækker op til 30% af porteføljen af ​​deltagende lån og efterstillede obligationer erhvervet af de private investeringsmidler og er kalibreret for at sikre, at den risiko, der bæres af de private investorer, forbliver begrænset i overensstemmelse med en kreditvurderingsgrad på investeringsklasse, således incitamenter til private investorer (såsom forsikringsselskaber, pensionsfonde og kapitalforvaltningsselskaber) til at kanalisere finansiering til realøkonomien. De deltagende lån og efterstillede obligationer, der er støtteberettigede under ordningen, skal: (i) udstedes inden 30. juni 2022, ii) bruges til at finansiere investeringer og ikke allerede gæld, iii) have en løbetid på 8 år med en 4 -årig afdragsfri periode på hovedindbetalinger.

Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler og især Artikel 107 (3) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), som gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der gennemføres af medlemsstaterne for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse af deres økonomi.

Kommissionen fandt, at den franske ordning er i overensstemmelse med principperne i EU-traktaten og er godt målrettet til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse af den franske økonomi.

Især er den franske ordning designet til at tackle risici i forbindelse med virksomheders manglende evne til at investere på grund af den langvarige økonomiske indvirkning af coronavirusudbruddet og de dermed forbundne usikkerheder. Kommissionen fandt, at foranstaltningen er strengt nødvendig for at nå sit mål: i) ordningen er afhængig af en vigtig inddragelse af private interessenter som finansieringsudbydere og formidlere med det formål at minimere brugen af ​​offentlig støtte; (ii) funktionerne i statsgarantien er begrænset til det beløb, der er nødvendigt for at tiltrække investorer ved at justere risikoprofilen for deres investeringer og (iii) valget af langsigtede efterstillede instrumenter har til formål at gøre ordningen attraktiv og effektivt brugt af de endelige modtagere og give dem tid til at udvikle deres aktivitet ordentligt i de kommende år. Kommissionen bemærkede også, at ordningens struktur og begrænsningerne i forbindelse med dens implementering ville berettige en tildelingsperiode, der varer indtil udgangen af ​​juni 2022.

Endelig konkluderede Kommissionen, at foranstaltningen er proportional, navnlig under hensyntagen til de kriterier, der blev anvendt til at definere de støtteberettigede virksomheder, aflønningen af ​​statsgarantien og det maksimale beløb for støttede instrumenter pr. Modtager.

Kommissionen konkluderede derfor, at foranstaltningen vil bidrage til at styre den økonomiske indvirkning af coronavirus i Frankrig. Det er nødvendigt, passende og forholdsmæssigt at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF og de generelle principper, der er beskrevet i Midlertidig ramme.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler.

Baggrund

I tilfælde af særlig alvorlige økonomiske situationer, som den, som alle medlemsstater i øjeblikket står over for på grund af koronavirusudbruddet, giver EU-reglerne for statsstøtte medlemsstaterne mulighed for at yde støtte til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse af deres økonomi. Dette forudses i artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.

Den 19. marts 2020 vedtog Kommissionen en statsstøtte Midlertidig rammek baseret på artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF for at gøre det muligt for medlemsstaterne at bruge den fulde fleksibilitet, der er fastsat i statsstøttereglerne, til at støtte økonomien i forbindelse med koronavirusudbruddet. Den midlertidige ramme, som ændret den 3 April, Maj 8, 29 juni, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, indeholder følgende former for støtte, der kan ydes af medlemsstater:

(I) Direkte tilskud, egenkapitalinjektioner, selektive skattemæssige fordele og forskud op til € 225,000 til en virksomhed, der er aktiv i den primære landbrugssektor, € 270,000 til en virksomhed, der er aktiv inden for fiskeri- og akvakultursektoren og € 1.8 millioner til en virksomhed, der er aktiv i alle andre sektorer for at imødekomme dens presserende likviditetsbehov. Medlemsstaterne kan også give op til den nominelle værdi på 1.8 mio. € pr. Selskab nulrenter eller garantier på lån, der dækker 100% af risikoen, undtagen i det primære landbrugssektor og i fiskeri- og akvakultursektoren, hvor grænserne for Der gælder henholdsvis € 225,000 og € 270,000 pr. Virksomhed.

(Ii) Statsgarantier for lån, der er taget af virksomheder for at sikre, at bankerne fortsat giver lån til de kunder, der har brug for dem. Disse statsgarantier kan dække op til 90% af risikoen ved lån for at hjælpe virksomheder med at dække øjeblikkelig driftskapital og investeringsbehov.

(Iii) Subsidierede offentlige lån til virksomheder (senior og efterstillet gæld) med gunstige renter for virksomhederne. Disse lån kan hjælpe virksomheder med at dække øjeblikkelig driftskapital og investeringsbehov.

(Iv) Beskyttelsesforanstaltninger for banker, der kanaliserer statsstøtte til realøkonomien at sådan støtte betragtes som direkte støtte til bankernes kunder, ikke til bankerne selv, og giver vejledning i, hvordan man kan sikre minimal konkurrenceforvridning mellem banker.

(V) Offentlig kortvarig eksportkreditforsikring for alle lande uden behov for, at den pågældende medlemsstat demonstrerer, at det respektive land midlertidigt er "ikke-omsætteligt".

(Vi) Støtte til coronavirusrelateret forskning og udvikling (F&U) at tackle den aktuelle sundhedskrise i form af direkte tilskud, tilbagebetalte forskud eller skattemæssige fordele. En bonus kan tildeles for grænseoverskridende samarbejdsprojekter mellem medlemslandene.

(Vii) Support til konstruktion og opskalering af testfaciliteter at udvikle og teste produkter (inklusive vacciner, ventilatorer og beskyttelsesbeklædning), der er nyttige til at tackle coronavirus-udbruddet, indtil den første industrielle installation. Dette kan tage form af direkte tilskud, skattemæssige fordele, tilbagebetalte forskud og garantier uden tab. Virksomheder kan drage fordel af en bonus, når deres investering understøttes af mere end et medlemsland, og når investeringen afsluttes inden for to måneder efter tildelingen af ​​støtten.

(Viii) Støtte til produktion af produkter, der er relevante for at tackle coronavirus-udbruddet i form af direkte tilskud, skattemæssige fordele, tilbagebetalte forskud og garantier uden tab. Virksomheder kan drage fordel af en bonus, når deres investering understøttes af mere end et medlemsland, og når investeringen afsluttes inden for to måneder efter tildelingen af ​​støtten.

(Ix) Målrettet støtte i form af udsættelse af skattebetalinger og / eller suspension af socialsikringsbidrag for de sektorer, regioner eller for typer af virksomheder, der er hårdest ramt af udbruddet.

(x) Målrettet støtte i form af lønstilskud til ansatte for de virksomheder i sektorer eller regioner, der har lidt mest af coronavirus-udbruddet, og ellers ville have været nødt til at afskedige personale.

(Xi) Målrettet rekapitaliseringsstøtte til ikke-finansielle virksomheder, hvis der ikke findes nogen anden passende løsning. Der er indført beskyttelsesforanstaltninger for at undgå unødig fordrejning af konkurrencen i det indre marked: betingelser for nødvendigheden, hensigtsmæssigheden og størrelsen af ​​interventionen; betingelser for statens optagelse i selskabers kapital og vederlag betingelser vedrørende statens udgang fra de berørte selskabers kapital betingelser vedrørende ledelse, herunder udbytteforbud og vederlagsgrænser for den øverste ledelse; forbud mod krydssubsidiering og erhvervelsesforbud og yderligere foranstaltninger for at begrænse konkurrenceforvridning gennemsigtighed og rapporteringskrav.

(Xii) Støtte til udækkede faste omkostninger for virksomheder, der står over for et fald i omsætningen i den støtteberettigede periode på mindst 30% sammenlignet med samme periode i 2019 i forbindelse med koronavirusudbruddet. Støtten vil bidrage til en del af modtagerens faste omkostninger, der ikke er dækket af deres indtægter, op til et maksimumsbeløb på 10 mio. EUR pr. Virksomhed.

Kommissionen vil også gøre det muligt for medlemsstaterne indtil 31. december 2022 at konvertere tilbagebetalbare instrumenter (f.eks. Garantier, lån, tilbagebetalingspligtige forskud), der er ydet under den midlertidige ramme, til andre former for støtte, såsom direkte tilskud, forudsat at betingelserne i den midlertidige ramme er opfyldt.

Den midlertidige ramme gør det muligt for medlemslandene at kombinere alle støtteforanstaltninger med hinanden undtagen for lån og garantier for det samme lån og overskride de tærskler, der er forudset i den midlertidige ramme. Det gør det også muligt for medlemslandene at kombinere alle støtteforanstaltninger, der ydes under den midlertidige ramme, med eksisterende muligheder for at tildele de minimis til en virksomhed på op til € 25,000 over tre regnskabsår for virksomheder, der er aktive i den primære landbrugssektor, € 30,000 over tre regnskabsår for virksomheder, der er aktive inden for fiskeri- og akvakultursektoren, og € 200,000 over tre regnskabsår for virksomheder, der er aktive i alle andre sektorer . Samtidig er medlemsstaterne nødt til at forpligte sig til at undgå unødig kumulering af støtteforanstaltninger til de samme virksomheder for at begrænse støtten til at imødekomme deres faktiske behov.

Endvidere supplerer den midlertidige ramme de mange andre muligheder, som medlemsstaterne allerede har til rådighed for at afbøde den socioøkonomiske virkning af coronavirus-udbruddet i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Den 13. marts 2020 vedtog Kommissionen en Meddelelse om et koordineret økonomisk svar på COVID-19-udbruddet angiver disse muligheder.

F.eks. Kan medlemslande foretage generelt gældende ændringer til fordel for virksomheder (f.eks. Udsættelse af skat eller subsidiering af korttidsarbejde på tværs af alle sektorer), der falder uden for statsstøttereglerne. De kan også yde kompensation til virksomheder for skader, der er lidt på grund af og direkte forårsaget af coronavirusudbruddet.

Den midlertidige ramme vil være på plads indtil udgangen af ​​december 2021. For at sikre retssikkerhed vil Kommissionen inden denne dato vurdere, om den skal udvides.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.58639 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når alle spørgsmål omkring fortrolighed er blevet afklaret. Nye offentliggørelser af statsstøttebeslutninger på internettet og i EU-Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre handlinger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

coronavirus

EU-tilsynsmyndigheder godkender $ 24 mia. Fransk ordning til at hjælpe virusrammede virksomheder

Reuters

Udgivet

on

By

EU-konkurrencemyndigheder torsdag (4. marts) godkendte en fransk ordning på 20 mia. € (24 mia. Dollar) til at hjælpe virussramte virksomheder via kvasi-equity-lån og efterstillet gæld, skriver Foo Yun Chee og Leigh Thomas i Paris.

Europa-Kommissionen sagde, at ordningen består af en statsgaranti til private investeringsmidler, finansieret af private investorer, der vil erhverve deltagende lån distribueret af kommercielle banker samt efterstillede obligationer med det formål at forbedre deres kapitalposition.

Den franske statsgaranti dækker op til 30% af lån og efterstillede obligationer, der skal erhverves af de private investeringsmidler, og disse skal udstedes inden 30. juni 2022 med en løbetid på 8 år.

Franske virksomheder gik allerede i COVID-19-krisen sidste år med et rekordstort gældsniveau, og de trak stærkt på statsgaranterede lån fra deres banker, da pengestrømmen kollapsede under Frankrikes værste recession efter krigen.

Med løbetider på otte år og yngre end andre kreditorers fordringer vil de nye lån have fordelen ved ikke at tælle som gæld på balancerne, frigøre ressourcer til operationer og investeringer, hvilket er kritisk for et økonomisk opsving.

De har længere løbetid end den første runde af statsstøttede lån og har også højere renter. De vil også have en fire-årig indledningsperiode på afdrag på hovedstolen, og virksomhederne skal bruge pengene til finansiering af investeringer, ikke tidligere gæld, sagde Kommissionen.

Mens banker yder lån til virksomheder, kommer pengene fra institutionelle investorer, hvor banker holder eksponering for at sikre sunde udlånsbeslutninger.

Investorer, hovedsageligt forsikringsselskaber, der leverer kontanter, får bedre afkast end dem, der tilbydes på mere traditionelle markeder, mens statsgarantien for potentielle tab reducerer risikoen for eksponering for mindre virksomheder.

($ 1 = € 0.8294)

Continue Reading

EU

Frankrigs Sarkozy dømt for korruption, idømt fængsel

Gæst bidragyder

Udgivet

on

En domstol i Paris fandt i dag (1. marts) den franske tidligere præsident Nicolas Sarkozy (billedet) skyldig i korruption og indflydelse ved at have handlet og dømte ham til et års fængsel og en to års betinget dom. Retten sagde, at Sarkozy har ret til at anmode om at blive tilbageholdt hjemme med et elektronisk armbånd. Dette er første gang i Frankrigs moderne historie, at en tidligere præsident er dømt for korruption. Sarkozys medtiltalte - hans advokat og mangeårige ven Thierry Herzog (65) og nu pensioneret dommer Gilbert Azibert, 74 - blev også fundet skyldige og fik samme dom som politikeren, skriver Sylvie Corbet, Associated Press.

Retten fandt, at Sarkozy og hans medtiltalte beseglede en "korruptionspagt" baseret på "konsekvente og alvorlige beviser". Retten sagde, at fakta var ”særlig alvorlige” i betragtning af, at de blev begået af en tidligere præsident, der brugte hans status til at hjælpe en dommer, der havde tjent hans personlige interesse. Desuden var han som advokat ved uddannelse ”perfekt informeret” om at begå en ulovlig handling, sagde retten. Sarkozy havde bestemt afvist alle beskyldningerne mod ham under den 10-dages retssag, der fandt sted i slutningen af ​​sidste år. Korruptionsprocessen fokuserede på telefonsamtaler, der fandt sted i februar 2014.

På det tidspunkt havde efterforskningsdommere iværksat en undersøgelse af finansieringen af ​​præsidentkampagnen i 2007. Under undersøgelsen opdagede de i øvrigt, at Sarkozy og Herzog kommunikerede via hemmelige mobiltelefoner, der var registreret til aliaset "Paul Bismuth." Samtaler, der blev aflyttet på disse telefoner, fik anklagere til at mistænke Sarkozy og Herzog for at have lovet Azibert et job i Monaco i bytte for at have lækket information om en anden retssag, kendt under navnet Frankrigs rigeste kvinde, L'Oreal-arving Liliane Bettencourt.

I en af ​​disse telefonopkald med Herzog sagde Sarkozy om Azibert: "Jeg får ham til at komme op ... Jeg hjælper ham." I en anden mindede Herzog Sarkozy om at "sige et ord" for Azibert under en rejse til Monaco. Retssager mod Sarkozy er blevet afvist i Bettencourt-sagen. Azibert fik aldrig Monaco-jobbet. Anklagere har imidlertid konkluderet, at det “klart erklærede løfte” i sig selv udgør en korruptionsforseelse i henhold til fransk lov, selvom løftet ikke blev opfyldt. Sarkozy benægtede kraftigt enhver ondsindet hensigt. Han fortalte retten, at hans politiske liv handlede om at “give (folk) lidt hjælp. At alt det er, lidt hjælp, "sagde han under retssagen.

Fortroligheden af ​​kommunikationen mellem en advokat og hans klient var et vigtigt stridspunkt i retssagen. "Du har foran dig en mand, hvoraf mere end 3,700 private samtaler er blevet aflyttet ... Hvad gjorde jeg for at fortjene det?" Sagde Sarkozy under retssagen. Sarkozys forsvarsadvokat, Jacqueline Laffont, hævdede, at hele sagen var baseret på "small talk" mellem en advokat og hans klient. Retten konkluderede, at brugen af ​​aflyttede samtaler var lovlig, så længe de hjalp med at vise bevis for korruptionsrelaterede lovovertrædelser. Sarkozy trak sig tilbage fra aktiv politik efter at have undladt at blive valgt som hans konservative partis præsidentkandidat til Frankrigs valg i 2017, vundet af Emmanuel Macron.

Han forbliver dog meget populær blandt højreorienterede vælgere og spiller en vigtig rolle bag kulisserne, herunder ved at opretholde et forhold til Macron, som han siges at rådgive om bestemte emner. Hans erindringer, der blev offentliggjort sidste år, "Stormens tid", var en bestseller i flere uger. Sarkozy vil stå over for endnu en retssag senere på denne måned sammen med 13 andre mennesker på anklager for ulovlig finansiering af hans præsidentkampagne i 2012. Hans konservative parti mistænkes for at have brugt 42.8 millioner euro (næsten 50.7 millioner dollars), næsten dobbelt så højt som autoriseret, til at finansiere kampagnen, der endte med sejr for den socialistiske rival Francois Hollande.

I en anden efterforskning, der blev åbnet i 2013, beskyldes Sarkozy for at have taget millioner fra den daværende libyske diktator Moammar Gadhafi til ulovligt at finansiere sin kampagne i 2007. Han fik foreløbige anklager for passiv korruption, ulovlig kampagnefinansiering, skjulning af stjålne aktiver fra Libyen og kriminel sammenslutning. Han har benægtet forseelser.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending